- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Sziasztok
Látom sokan beleszaladnak driver problémába. Megszenvedtem én is a PxDVR3200 driver telepítésével x64 Windows 10 alatt...
4 évig szinte csak laptopot használtam, de most muszáj volt beüzemelnem az asztali gépet hogy pár családi videót átkódoljak. Friss telepítésű, jogtiszta Win10 került a gépre, és betettem a korábban sokat használt TV kártyát. De semmilyen driver telepítési módszerrel nem akart működni. Na gondoltam oké, akkor irány a az lhsite.hu. De az meg már nincs
Végül itt találtam megoldást, hogy az eszközkezelőben ne sárga felkiáltójeles multimédiás videovezérlő jelenjen meg:
Driver és PVR2 letöltése
Driver sikeres telepítéseKöszi a segítséget!
-
szki
őstag
Na már van RCA elosztó a mono hangforrás miatt. S-Video kábelen nyomom át a videojelet a Hi8 kameráról. Már csak egy probléma van:
10000-es CBR-re állításnál is csak 7500-al rögzít valójában hardveres módban a PxDVR3200 H kareszem. (PVR2 2.0.3.33, W7x64)
Nem tudom a magyarázatát. Valami bibi van. Az asztali Sony merevlemezes dvd-s felvevőm 11000-el rögzít max. De annak a hdd-jéről nem lehet direktbe másolni, csak VR módú lemezen mozgatni -
szki
őstag
válasz
#65675776 #6762 üzenetére
Köszi! Nahát micsoda titkos funkciók jöttek elő erre a billentyű kombinációra. Ez nincs benne a PVR2 kézikönyvben...
Monora állítva nincs hang a felvételen. Akár piros, akár fehér RCA-n adom be a hangot. Dual és stereo mód esetén csak egyik oldalt van a felvételen hang. De Joint módnál van mindkét oldalon hang a felvételen, mert ilyenkor gondolom a két oldalt, azaz néma és hangos odlalt összekeveri. Így sikerült meghekkelni. De a végső megoldás az rca elosztó lesz.
-
szki
őstag
válasz
UnConnecteD #6760 üzenetére
"Két csatorna között": mármint csatorna váltáskor?
Milyen kártya az?daa-raa: Csak analóg TV módnál lehet csatornamódot állítani (Dual, Mono, Sztereo), és s-video, cvbs-nél tényleg nem.
A legfrissebb Realtek driver van fenn. HD Audio manager és Lejátszóeszközök, Felvevőeszközök között is átnéztem mindent. Marad az RCA elosztó. Sajna csak hétfőn járok városban... -
szki
őstag
válasz
#65675776 #6755 üzenetére
Jogos. Valóban csak egyik oldalon van a felvételnél hang. De azt hittem a Realtek vagy Leadtek, vagy valami beállításban lehet bűvészkedni szoftveresen is, hogy letiltom mondjuk az egyik oldali bemenetet, és "átkeveri" a mono jelet mindkét oldalra egyenlően. (asztali dvd felvevőm tud ilyet)
De nem. Tehát vennem kell egy RCA elosztót.
Köszi.
-
szki
őstag
Megvan a zörej forrása is: csak mono hangot tudok rádugni, azaz vagy piros (jobb), vagy fehér (bal) rca-ra. Az üres rca meg zajt kelt azon az oldali hangszóróban, melyre nem dugtam semmit.
Zaj megszüntetésére van valami normális megoldás? Tehát le lehet tiltani szoftverből a tv kártya egyik oldali rca hangbementét?
Mert most úgy oldottam meg, hogy rádugtam a balra a videokamera audiot, a jobbra meg a videolejátszót, hogy ne szedjen fel zörejt. -
szki
őstag
válasz
UnConnecteD #6751 üzenetére
Milyen kártya, milyen op. rsz., van hangkártya? Össze van-e kötve tv-kártya és hangkártya?
Nálam PxDVR3200H tud pciex felületen is audiot átadni, de inkább összekötöttem az alaplap audio bemenetével, és most így lőttem be. Azaz lejátszáskor, és felvételkor is az alaplap felől veszi a jelet ("zenei cd"), és a hang kimenet az alaplapi kimenetre dugott hangszórók.
Más észrevételeim:
Érdekes hogy, HDMI hang kimenet esetén nem ad hangot.
Egyéb érdekesség, hogy DTV és analóg TV esetén nincs recsegés, de cvbs, s-video és component bemenet választásakor halk zörej vanGondolom az rca csokor szed össze valamit a környéken. Ezt a zajt valahogy utólag ki kell szűrnöm...
-
szki
őstag
válasz
#65675776 #6749 üzenetére
katt777, daa-raa! Köszi a választ!
A cél, hogy 60 óra digitális formában legyen HDD-n. Így mehet 10000-es CBR-rel, mert alig 250GB-ot foglalna. Majd kell pár asztali lejátszóban nézhető DVD-t/mpeg2-t is csinálnom ("best of family"), de majd akkor átkonvertálom azokat a részeket alacsonyabb bitrátás mpeg2-be. Meg később lehet kis utómunka ráérős időmben.
Hangnál tényleg 48k kell, mert recsegett 44,1-el a felvétel hardveres tömörítésnél (szoftveresnél nem
) (alaplap és tvkártya már összekötve kábelen, és a felvételi eszköz alaplapi audio)
Videoszerkesztőnek pár éve használtam a NeroVision-t meg az Ulead-et is. De most megnézem jobban ezt a TMPGenc-et, mert ezzel az mpeg2-t is egyszerűen lehet vágni.
-
szki
őstag
Sziasztok!
Évek óta van egy TV2000XP Expert kártyám, ami jól teljesített analóg tévézésnél, meg felvételek készítésénél.
A digitális jövőre gondolva most beraktam a gépbe egy PxDVR3200 H kártyát. Sajna ahol jelenleg lakok ott nem elérhető (még) egyetlen digitális adó sem (analóg se nagyon).Viszont! A cél most úgyis az, hogy kb 60 órányi VHS és Hi8 kazettán lévő videófelvételt archiváljak digitális adathordozóra.
A számítógépem most nem túl bika, ezért gondoltam használom a tv kártya hardveres tömörítőképességét, és hasznosítom a kártyához CD-n mellékelt "TMPGEnc 4.0 XPress Special Trial Version" szoftvert (30 napos).Konkrétan "Hardveres DVD" felvételi profilra gondoltam, melynél 1 óra kb 2,2 GB tárhelyet foglalna. Aztán a mpeg fileokat megvághatom a TMPGEnc-ben kedvemre.
VHS-nél composite, míg Hi8-nál S-Video kábelt tudok használni. A lehető legjobb minőséget szeretném kihozni. Ennek érdekében CVBS bemet használatakor az alábbi menükben miket állítgassak vagy hagyjam így? Változó sávszélességű mpeg fájlt is tud vágni a TMPGEnc?
Tudom ezek inkább videos kérdések, de mégis itt érzem helyét...szerk: közben rájöttem, hogy nem lesz jó analóg audio eszköznek a kártya saját maga, mert sistereg a hang így. Össze fogom kötni a kártyát és az alaplap audio bemenetét kis kábellel.
-
szki
őstag
Bocs, ha már ismert témával jöttem, de mostanában volt időm újra gépezni, tévézni az évvégi hajtás után.
Kösz a gyors választ. A 480x480 valóban 720x576
Kíváncsi voltam tényleg nem az én készülékemben van a hiba, mert előtte leteszteltem a többi beállítást is, és egyik sem felelt meg a kiírtnek.
De ha egyszer most adták ki a friss PVR2-t, akkor ezt miért nem javították benne? Számomra egyszerű programozási kérdésnek tűnik. 15 éve a suliban ilyen hibáért bukta járt számtechből
De azt hiszem még nem térek vissza 2.32-es verzióra. -
szki
őstag
240-es PVR2-vel és a korábbival is gondom van felvételnél. TV2000 XP Expert kártyám van, és ha gyári profillal veszek fel (pl MPEG-2 jobb minőség), akkor megy a 720x576-os felbontású felvétel, de ha létrehozok magam új profilt, akkor ott hiába állítom 720x576-ba, vagy 768x576-ba. Még véletlenül sem a beállított felbontásban vesz fel, hanem 720x480-ba. És bizony ez gyenge minőség nekem, amikor egy 50 colos plazmán nézném vissza
.
Semmit nem változtattam a saját felvételi profiloknál, és visszanéztem az 1 hónappal ezelőtti felvételeket, amikor még megvolt a 768x576...
Nem hiszem, hogy a gépem lenne gyenge (A64x2, 2 GB RAM). Szerintem bug van a PVR2-ben. -
szki
őstag
válasz
#65675776 #2264 üzenetére
Oké. Tudom, hogy csak nekem újdonság, de pici gyermekeim kevés időt hagynak internetezni
Szóval a PVR2 csak mpeg2-t tud „deinterlacelni”. Míg a többi kodeknél interlaced, azaz váltott sorosan vesz fel. Nekem kell a lejátszó programban szűrőzni, ha monitoron nézem vissza a felvételt, vagy utólag átalakítanom. Pl. Virtualdubban a Deinterlace filterrel.
Persze ha tévén nézném meg egyből a szűrőzés nélküli anyagot, akkor nem zavarna a váltott soros felvétel, hiszen ez a hagyományos TV működése.TV-ről filmet vettem fel 720x576 felbontásban, és a korhatár karika nem kör, hanem fentről nyomott. Jól sejtem, hogy 768x576-ban kellene inkább felvenni a 4/3 arány miatt, ha DVD-re írom ki utána, és asztali lejátszón + TV-n szeretném visszanézni az anyagot?
-
szki
őstag
-
szki
őstag
Nincs időm visszaolvasni...
PVR2-ben megjelenítés módjára mi a legjobb választás?
VMR, VMR 9 v. Overlay Mixer? Jelenleg ez utóbbi van, és nincs vele gond, de nem tudom mit tud a többi.Más:
Szeretem volna MPEG2 helyett tömörítetlen AVI-ba felvenni vagy MJPEG tömörítéssel, de a kép páros és páratlan sorai elcsúsznak, különösen mozgó képnél (focimeccs)Hogy lehet kiküszöbölni?
-
szki
őstag
válasz
#65675776 #2240 üzenetére
Kábelhiba és Expert bemenet hiba kizárva. Tényleg a jelekkel van baj.
6 éves Sony kamera HI8 (CCD-TRV78E PAL típus). S-video 1 Vp-p jelszint.
De kipróbáltam még:
1.) asztali VHS videolejátszó (10 éves Sony) jelét megjeleníteni PVR2-n, és ugyanez a jelenség (3-5 mm csík).
2.) asztali DVD lejátszóval (composit jel, RCA csatl.). Itt nem alul, hanem felül jelentkezik alig észrevehetően, de csak egy félsor hibaTehát tényleg a szinkront látom. Valahonnan emlékeztem rá, hogy ez a csík nehezen tűntethető el
Tényleg, eltűntethető a már felvett anyagból?
Érdekesség, hogy összedugom, TV-ről valamely videos bemenetre váltok a PVR2-n. Indítom a kamerán a lejátszást, és ekkor még sehol a csík. De ha kattintok a PVR2-n pl nagyobb képre, vagy csak a felvétel gombot nyomom, akkor egyből ott a csík a kép alján...
-
szki
őstag
Köszönöm! Letöltöttem.
Most éppen nem tudok frissíteni, mert a Scooby-Doo-t veszem a CN-rőlMás:
Analóg videokameráról vennék fel az Expert s-video bemenetén MPEG-2-be (mpeg-2 codec, 720x576, 6000 kbps, 25 fps). Megy is a felvétel, de a kép alján csíkozás jelentkezik (talán 51 sort oda paszíroz?). Ha kiírom dvd-re, és TV-n lejátszom, akkor is látszik. Ezt hogy lehet kiküszöbölni?Örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot, és a lhsite.hu-t!
TV2000 XP Expert kártyám 2 éve megvan, és szerintem nagyon jó cucc!
Nagyon jó minőségű képet ad. Ha egy műsort fel kell venni TV-ről, akkor mindig ezzel veszem. Persze nem árt izmos vas hozzá (41%-ot fog a teljesítményből: Win32XP, A64 X2 4200+ 1Giga ram).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest