Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Két olyan eszközt szeretnél összehasonlítani, ami még csak közel sem azonos feltételek között tartózkodik az utakon vagy bárhol máshol, ahol mehet. Sem az eszköz, sem a sofőr, sem alkalmasság szempontjából.
Nem arról írtam, hogy mennyire biztonságos. Hanem arról, hogy mennyire szabályozott keretek között használható vagy kerülhet forgalomba.
Az autó amúgy városon belül maximum 70 km/h -val haladhat, mert vannak ilyen utak is. De neki nem ezért nagyobb a maximális sebessége. Hanem azért, mert városon kívül autópályán és egyéb utakon is közlekedhetsz vele. Országtól, szakaszból függően akár 130 km/h felett is.
Egyébként már voltak olyan elgondolások, hogy speed limiter lenne az autóknál, de ehhez technikailag még nagyon sok feltételeknek teljesülnie kell, mert ez jelenleg nem kivitelezhető, hogy az adott területhez, körülményekhez igazodjon a limit.
Nem is nagyon látom, hogy a közeli jövőben ez megvalósulna. De amint lehetőség lesz rá, biztos vagyok benne, hogy kiveszik az autósok kezéből a döntést. Legalábbis ilyen formában.
Én a 25 km/h határt azért nem értem, mert amúgy ott, ahol kis teljesítményű rollerrel közlekedni lehet, a maximális sebesség 30 km/h városon belül. Tehát innen nézve semmi nem indokolja azt, hogy 25 km/h korlátozással közlekedjenek. Simán beleférne a 30 km/h sebességű roller is az alsó kategóriába.
Ez pedig ugye maximum, mert elnézve a közösségi tereket még mindig meglepetés az embereknek az, hogy ezt maximum az utakon vagy a szeparált bringa utakon teheti meg. Akkor is, ha nincs nevén nevezve a roller a szabálykönyvben. Cserébe elég sokan gyalogosok között, osztott kerékpárúton és egyéb korlátozott helyen sem tartják be.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő