- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Yettel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #19728 üzenetére
Akkor, ha tényleg nagyon gyorsan villog. Olyat viszont baromi ritkán látok. Az igazság pedig az, hogy osztott figyelmet igénylő helyzetekben könnyen lehet, hogy pont akkor néz oda az autós, amikor éppen nem villan. Egy rollert/bringát meg mondjuk este sokkal nehezebb észrevenni.
Pl. ha keresztezi az utadat a bringa út. Vagy jobb oldalon melletted halad úgy, hogy van lehetőség a jobbra kanyarodásra. Ilyenkor ugye visszapillantóból nézed "kicsiben".
Meg most már van jópár olyan út is, ahol balra tudsz kanyarodni autóval, de vannak szemből egyenesen haladó autók, mellettük pedig a bringa sáv.
Szóval rendkívül fontos lenne az, hogy jól észrevehető legyen a rolleres/bringás este is. Legyen normális lámpa, és ha lehet dobjon fel egy láthatósági mellényt, ha közúton is megy.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #19658 üzenetére
Konkrétan azt írják, hogy nem veszi el a gázt fékezéskor, illetve a csukó
mechanika nem elég biztonságos. Előbbi vmi firmware hiba lehet, utóbbi
viszont olyan, amilyen már tervezés óta, akár más rollereket is érinthet...Belepörgettem egy teszt videóba (mások is ezt tették), úgy néz ki, hogy
tényleg elég ha arra a kiálló pöcökre rálépsz, és már nyeklik is össze.
(Kicsit hasonlít a Kugoo S1-ére, de ott kisebb pöcök volt, és kifejezetten
erőlködni kellett még a kormánnyal is, hogy kiugorjon a zárszerkezet.)
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #19597 üzenetére
A parkandrollstore.hu webáruházban is E-TWOW termékek kaphatók, 6 típusból csak 2 van készleten (vagy annyi sincs).
Érdekes egybeesés, hogy ennek a kínai gyártónak a magyar kereskedői mennyire felül vannak reprezentálva. A teljes magyar rollerállományából alig 1-2%-ot hasíthatnak ki. Csak nehogy rájuk szabott törvény szülessen, mint pl. csak a lehajtható kormányú rollerel lehet buszra szállni. A súlyhatárokkal is tudnának trükközni, minden modelljük nagyon karcsú, nagyon könnyű.
Reméljük nem így lesz, de megéri majd árgus szemmel nézni a specifikus kitételeket. Közbeszerzéseknél sok piactorzító kitételt lehetett találni. Itt is meglenne rá a lehetőség.
Vagy minden rosszindulat nélkül csak amiatt, mert számukra e-roller az, amit ő maguk árulnak.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #19591 üzenetére
De, pont attól függ, hogy ki a tulajdonosa!
- A törvényi előírásoknak megfelelni akaró vállalkozás, mely központilag szabályozza a roller végsebességét,
- vagy az a magánszemély, aki amúgy egy erős motorral és komoly akkumulátorral rendelkező gépből szoftveres manipulálással ki akarja nyerni azt a teljesítményt, ami benne van a gépben. Még ha ez nyilvánvalóan a megengedettnél magasabb sebességet és teljesítményt okozna. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #19589 üzenetére
Mert mondjuk a bérrollereket nem szokás összecsukva, lift nélküli negyedik emeleti panellakásba felcipelni. Tartós, masszív felépítés teljesen indokolt elvárás, a szállíthatóság kevésbé fontos szempont. Inkább legyen normális, fél kilóval nagyobb letámasztó rajtuk, és kerüljön bele átlagosnál nagyobb akkucsomag, mint a oltban kapható tucatpéldányokba.
Ha ezeket összeadjuk, lényegesen nehezebb rollert kapunk. Ami már nem férne bele a tervezett súlyhatárba. (Súlyhatáros elképzelésben meg mi a fantázia, korábban leírtam.)
Teljesítményük központilag kontrollálható. Ez egy olyan országban nagyon fontos, amelyik tele van ügyeskedővel. Ha szabályokról van szó, akkor sokan egyből a kiskapukat keresik, az elektromos rollerek se számítanak kivételnek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #19351 üzenetére
Esésnél gyakorlat teszi a mestert.
Régen deszkáztam, koriztam és BMX -en nyomtam. Nyilván nem (főleg) normál utca használattal. Viszont ott sem egyből tanultunk meg jól esni. Sőt, még a gyakorlat sem garancia arra, hogy minden esetben jól fogsz esni.
Rolleres baleseteknél sokszor látszik a repülő tehetetlen test effektust...és nagyjából minden eszköznél más az esés. A kialakítása és a súlypont különbségek miatt.
Szóval tökre értelmetlen a korábbiakban tárgyalt különböző típusú eszközök összehasonlítása. Még azonos körülmények között is más. Illetve ha valaki azt hiszi, hogy minden esetben jól lehet esni és a feje soha nem fogja érni az aszfaltot, az nagy tévedésben van.
-
Somatom
veterán
válasz
Reggie0 #19351 üzenetére
Hmmm... Akkor minél idősebb az ember, annál jobbak az esélyei. Esés közben ugyebár lepörög előttünk életünk filmje. Ez minél hosszabb, annál több időnk van rákészülni a landolásra. Egy rendezői változatnál talán még a sisakot, kesztyűt, protektorokat is fel lehet venni.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Reggie0 #19334 üzenetére
Mondom kezdődik az autizmus azt hogy raktad össze??? Alapokat nem értitek itt kezdődik a probléma.
Világon össze vetett adatokat nem látod meg a forgalmi helyzeteket ezt ell kell magyarázni meg mi számít ha nem az hányan halnak meg aztán erősködhetsz mindenféle baromsággal ha nem látod be hogy az emberekben van a hiba azon kellene változtatni de hogy gondolkozni is luxus kategória lett azon tudok meglepődni
.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Reggie0 #19302 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=sHkc83XA2dY
Mi van lehülyézel amikor te nem tudsz szöveget értelmezni miről van szó. Fussál neki újra!Hány éves vagy?
Én már elmúltam 50éves és sok mindent megéltem voltam már Magas-Tátrában, Kékesen, Tatabánya Turul szobornál és Ausztriában is biciklivel és még élek ezek után, de te nem tudom mi vagy de ne engem oktassál ki.Nézzél utána inkább a statisztikának hány halálos roller balesetben segített a bukó sisak mielőtt hipotézised igazolod vannak jó statisztikák utána lehet járni én nem fogok segíteni arra ne várj.
OFF-ba rakjad mert teljesen irreleváns ez nem roller téma hogy lehülyézel mert nem bírod felfogni, hogy én azért nem viselem, mert nem is megyek bele a kellős közepébe a városi közlekedésnek.
A bicikli utat használom meg a járdát de ésszel.
(Nyilván írtam majdnem elestem 1x mert még tapasztaltam a rollert és igen veszélyes tud lenni kis kerekeivel.)
Ha te ott feszülsz a forgalomban a kis sisakoddal amire olyannyira nagyra vagy menjél legyél vele boldog de engem te ne hülyézzél le.Addig is amin elgondolkodhatsz nagy összességében:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_traffic-related_death_rate [link]
Régen nem nagyon kellett semmi megvolt a kellő sebesség meg a rutin hogy odafigyeljenek egymásra de ez a telefonnyomkodós generáció amikor minden gyorsan gombnyomásra kell működjön akkor egy türelmetlen g@civé változtatja az emberek.
https://www.youtube.com/watch?v=sHkc83XA2dY [link]
Mintha egyes helyeken még mindig visszafelé járna az idő de simán elvannak egymás mellett és nem kell a rendőr hogy bírságolja agyba főbe őket mert szabálytalankodnak:
https://www.youtube.com/watch?v=KnPiP9PkLAs [link]
https://www.youtube.com/watch?v=1ZupwFOhjl4 [link]
Mindez nálunk elképzelhetetlen mert már egymást kiirtanák mivel mindenki megvan győződve arról hogy az az út ahol ő jár az az övé.
Gyalogos letakarítana ha tehetné az Ő útjáról de amikor nem a zebrán megy át visszakapja az autóstól mert rátolja a gázt hogy letakarítsa az Ő útjáról és nem engedi átmenni kényelmesen.
Pedig 100 méteren simán átgyalogolhatnál ha 50Km/h-val szabályosan mennének de nem azt nem engedik mit keresel ott a szabály az szabály menjél a zebrán az a te helyed és 100-al is rád tolja a gázt csak letudjon túrni az útjáról.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #18715 üzenetére
Így is mondhatjuk... 4 mp félig behúzott fék, 250 °C fölötti csúcs.
Gyorsan visszahűl, de amikor felszáll a füst, biztosan nem hideg.
Terhelés az akkun 30A körül 1900W. Ha a motor hatásfokát le is
számítjuk belőle, akkor is ~1500W-ot fékez. (4 mp alatt az 6 kJ.)Nagyjából 32 km/h-ról való állóra fékezés, 150 kilót feltételezve.
(És csak az egyik fék használatával, e-féket kizárva: érdekes...)
Szerk: előtte is meg volt már járatva, nem nulláról melegedett.
Amúgy ez nem egy hatalmas fékezés, nyilván bírnia kell, de elég
szépen melegszik közben. És bizony felszállt a füst, bár a videón
épp nem látszik, mert inkább a hőkamera képe dominál.
(Amikor fék teszteltem, kb. 0.4g-vel lassultam két fékkel + e-fék,
ehhez képest 0.2g az harmatos. De hosszú távon megpörkölné.) -
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #19148 üzenetére
Ez így van. Ez is egy kompromisszum. Ezért is szerettem az S1-et, amíg szét
nem hullott.Különösen, amikor már légcellás tömör gumi volt raja ("Raptor").
Btw. egy E-Twow is elég hasonló konstrukció (légcellás cucc), nem véletlen volt
anno az alap a sima S1-en, hogy dobd le a gyári műanyag(hatású), kereket, és
vegyél rá egy E-Twow hátsót. Egyetlen probléma volt, hogy 15K az nagyon sok,
ha az egész roller alig 80K körül volt kapható. Ja és kifogyott a forgalmazó is.
(Mert az életben nem adott el annyi E-Twow rollert, mint ahányan S1-et akartak
vele feltuningolni. Onnan tudom, hogy én is akartam venni, de aztán nem jutott.) -
-
glaci
őstag
válasz
Reggie0 #19106 üzenetére
Azért ez is max., ha központba küldik.
Helyszínen kevesebbel is megállítanak.
(Engem pl. 61 -el tereltek félre, mert kicsit jobban benyomódott a gázpedál, amikor előre hajoltam megigazítani a napellenzőt. Azóta lakott területen is sokszor aktiválom a limitert, hogy ne járhassak még egyszer így.) -
-
DGery
aktív tag
válasz
Reggie0 #18861 üzenetére
nem árt, ha tud valaki odafigyelve esni
Nekem mindkét esésemnél mákom volt ebből a szempontból, hogy sikerült "jól esnem", de ez nem garancia semmire.
És hiába nem tervezett egy esés bármikor megeshet a dolog.
Nekem mindkét eset figyelmetlen gyalogosok miatt történt, és vagy telibe csapom el őket, vagy kerülök. Az egyik esetben nem volt elég hely kerülni a másiknál pedig egy kátyú volt ami segített a fizikának.
Szóval nem lehet tudni milyen helyzet jön, de jobb legalább egy kesztyű és bringás bukó, mint a semmi legalább egy alapfelszerelésnek. Aztán ha valaki úgy érzi könyök és térdvédő, full face sisak,BDSMbőrruha.... -
Unsign
tag
válasz
Reggie0 #18856 üzenetére
Fiam feje sem érintette a talajt, azt mondta a balesetin, aztán utána néztem meg, hogy el van nyalva a sisakon a műanyag. Így csak az alkarcsontjaiba került két titánszeg, mert kettétőrt a jobb kezében mindkét csont. Sík aszfalton, 25 km/h... azóta sem tudni, hogy pontosan mi történt. Védőfelszerelés nélkül még próbálgatni sem...
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #18711 üzenetére
Azért nem fogdosnám.
(Volt az több is, csak hűlt, mire lőttem a
képet, meg hát ez inkább csak illusztráció, és tényleg pár mp volt
a terhelés: élesben, ha tempóról kell lassítani, nagyobbat kap...)
Ui: biztos vagyok benne, hogy ha már füst szállt fel a teszt végén,
és határozottan szaga lett, azt jelenti, hogy felforrósodott.
De nyilván meg lehet még jobban pörkölni: 32A az még nem 80A. -
Peaceliker
addikt
válasz
Reggie0 #18606 üzenetére
Hát rám küldted az átkot.
Kivittem és majdnem össze törtem magam vele.Nem gondoltam, hogy ennyivel idegesebb, mint mantis... Pedig az is érezhetően harcosabb, mint zero 10x volt... Mondjuk hülye hüvelykujjas gázkar is ellenem volt, mert azt könnyű véletlen rángatni, ha szar az út... Megy vissza mutató ujjas, az fix.
-
generatoros
tag
válasz
Reggie0 #18539 üzenetére
Kugoo s1 vagy a pro vásárlás előtt álltam, de pont a törési hajlama miatt lebeszélt az egyik kedves fórum társ. azt szeretném kérdezni, volt ok a törésre? Kátyú vagy magas járdaszegély vagy más, elkerülhető lett volna a törés ha jobban figyelsz? A moddolás alatt mit értesz? példákat , ha esetleg mondanál?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #18480 üzenetére
Az szép. Utóbbi időben több alkatrészre vagy alkatrész típusra panaszkodtak a szerelőim. Sokszor inkább az olcsóbb felújítást javasolják a csere helyett. Már aminél megoldható.
Tárcsa is például egy darabig esztergálható. Attól is függ milyen a deformáció. Nálam már szépen remegtette a kormányt meg a pedált fékezéskor...
Eddig nekem nem voltak ilyen problémáim. Pedig rendszeresen ellenőriztetem mindegyik autót.
Szerk :
Rollernél amúgy vannak ilyen fékkel kapcsolatos megbetegedések? Vagy ami ajánlott márka, ott nem nagyon fordul elő? -
Peaceliker
addikt
válasz
Reggie0 #18283 üzenetére
Nem hülye ötlet.
De ha nem repedt, akkor nagy eséllyel én nem gépem le, mert nem abba kapaszkodom.De sajna ott maradt a gép, mert... Pfff... Foglalkozós, mondjuk így
kötve mutattam neki mi merre, mondtam is egy alkut rá, de nem fogadta el... Aminek így utólag örülök, mert kiderült, hogy a kormány nyak is az első verzió, ami tud törni. De ezen kívül elől hátul voltak para dolgok a gépben.
Pedig kezdtem örülni, hogy lesz egy 60v zerom
Na mindegy, tavaszig ráérek, addig lesem a piacot. Lenne most jó áron dualtron eagle pro, de papír forma gyorsulása nem annyira meggyőző... De még kattogok rajta
Kowi84
Mantis 10 plus? Vagy egy dual akkor már, árban nincs sok difi. Az sem egy elegáns gép, de dicsérik, vagyis sűrűn nem hullanak szét (mert az hogy sokan szeretik erre legalább enged következtetni)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #18140 üzenetére
A fenti cikk arról szól, hogy milyen körülmények vezetnek a balesetekhez. Ahogy például azt is említik, hogy az USA -ban a halálos balesetek 80 százaléka autóval való találkozáshoz kapcsolható.
A vezetési kultúrának vagy az utak minőségének is jelentős szerepe van abban, hogy balesetet szenvedsz -e. Elég csak vezetni egy kicsit Ukrajnában (ha éppen nincs háború) vagy Romániában. Szemben mondjuk teljes mások a körülmények Svédországban vagy Svájcban. Vagy az említett USA -ban is (nyilván területtől függően).
Az hogy valaki beb*aszva elesik rollerrel nyilván csak a fenti statisztikák egy része. De már Budapestet vagy Zalaegerszeget is nehéz lenne összehasonlítani. Amikor vannak olyan nagyobb forgalmú utak, amik úgy néznek ki, mint a Mars felszíne.
-
Somatom
veterán
válasz
Reggie0 #18046 üzenetére
Te nagyon rosszul emlékszel. Az egy biztosítós állásfoglalás volt, miszerint villanyrollerre azért nem köthető KFB, mivel az csak gépjárműre köthető. Erre írtam, hogy ez úgy kamu, ahogy van, mivel SMKP -ra is kell KFB, pedig az nem gépjármű. Egy másodpercig sem vitattam, hogy a roller az jármű. A kerékpár is jármű. A roller miért ne lenne az.
Értem én, hogy SMKP -nak tekintik, de ezt tudatták már a biztosítókkal is? Milyen SMKP az, amire nem kötelező a KFB? Ez a kérdés azért is fontos, mert ha odakényszerítik, ahol az SMKP -k is közlekednek, akkor meg fog nőni a balesetek száma. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #17993 üzenetére
Ha az ideális értéket "majdnem selejt"-nek nevezed, akkor nagyon rosszul látod.
Az autógyáraknál ez egyik legértékesebb tudás (know how), amikor a tartós, azaz nem kopó alkatrészek élettartamát össze tudják hangolni.
Amikor a jármú főbb szerkezeti elemei 15 évre vannak tervezve, de egy elem 30 év hosszú életciklussal rendelkezik, akkor azt jelenti hogy rosszul lett megtervezve. Jellemzően több anyagmennyiségből áll, ezáltal a gyártási költségek magasabbak az ideálisnál, és a tömeg is. Ez utóbbi sokkal-sokkal fontosabb, mint az általad "10 centként" feltüntetett gyártási költség.
Ha dugattyúhoz hasonló mozgó alkatrészről van szó, akkor a tömegen spórolva a fogyasztáson is spórolni lehetett volna, az őt tartó tengely vagy egyéb elem tömegén is, és ez végigmegy az egész láncon.Próbálod beállítani a kis cégeket jónak, miközben nekik néha halvány lila gőzük sincs arról, hogy az adott elemből milyen szilárdságút kell gyártani. A tudáshiány miatt kényszerülnek ráhagyásra - ami nem érdem, hanem kényszerű pazarlás - de még így is sokszor vakon tapogatóznak. Legalábbis ha azt nézzük, arányaiban nézve mennyivel több hiba van a kis gyártóknál, mint a Ninebotnál.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Reggie0 #17993 üzenetére
Hát ez nem így működik... Az optimalizálás azt jelenti hogy adott élettartamot tud minden. Ez nagy gyártóknál jobban összejön. A kicsiknel meg random hol alul hol felül becsul.
A xiaomi ninebot statisztikája kiemelkedő,és egyre jobbak. Haverom pl 3eve heti 3x tolja végig a várost oda vissza egy akkori darabbal. És a hátsó lámpa egy forrasztasa adta meg magát. Ennyi -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #17986 üzenetére
Magas gyártási darabszám szükséges feltétele annak, hogy megfelelő mennyiségű adat jöjjön össze.
És pont a nagy darabszámmal dolgozó, régóta a piacon lévő cégek nem engedhetik meg azt, hogy a hírnevüket kockáztassák. Ők (az első 2 generáció során) már jó eséllyel kinőtték azokat a gyermekbetegségeket, melyekkel a többiek még csak most szembesülnek. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #17942 üzenetére
Én elvagyok nélküle, de azért azt sem mondom, hogy nem jönne jól. Egy kicsit védeni az eszközt, meg kényelmesebbé tenni az utat. Így is pár kilométer pluszt megyek, hogy kíméljenem a rollert, de sajnos még így sem az igazi.
Illetve volt alkalmam kipróbálni a lengéscsillapítást azon az útvonalon. Érezhető a nagyobb komfort.
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
Reggie0 #17768 üzenetére
87 kiló vagyok és 182cm. Szóval semmi kiugró, ami ekkora difit okozna. Csak arra tudok gondolni, hogy motor 20-25 fölött már valójában szenved, hatásfoka nem oda van kihegyezve, míg mások gépben inkább nagyobb fordulatra van optimalizálva. Vagy vezérlőn sok múlik, mennyire ügyes.
-
-
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #17525 üzenetére
Szerinted az égvilágon minden dologra, amit nem szabad, vagy nem illik csinálni, arra létezik tiltó szabály?
Hallottam már esetről, amikor a villanyszerelő vágta le a kerékpárt az oszlopról. Dolga volt ott, és hát ő nem fogja kerülgetni a kerékpárt. Veszélyesebb üzem annál, minthogy más hülye miatt kockáztassa a biztonságát.
Ahogy a tűzoltók sem szórakoznak a tűzcsap elé parkoló autókkal.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #16827 üzenetére
OMG, ezt az érvet se hallottam még a legergonómikusabb gázkar ellen:
szerencsére a hüvelykujjas gyönyörűszép, nem baj, ha nem adagolható.
(Teszem hozzá, az sem valid ellenérv, hogy mínuszban lefagy a kezed...
Ahogy előttem írták, egy motoros kesztyű csodákra képes. Hja, hogy az
pont nem alkalmas ilyen mütyürök nyomkodására, az megint más.)
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #16645 üzenetére
1-1 hibás eset???
Gyakorlatilag egyetlen tulajdonos sem írt a fórumon arról, hogy egy év használat után még mindig hibátlanul működik a rollere. Utóbbi időben szinte csak azért jelentkeztek be, hogy szerelőt keressenek kormánytörésre, egyéb súlyos problémákra.
Vagy a hozzászólásokból te nem ezt a következtetést szűrted le?
Győzz meg!
Mutasd az ellenkező véleményeket. Ilyen egyszerű. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #16643 üzenetére
(#16643) Reggie0 "Ez az 500km milyen agymensedbol jott?"
Előzmény:
(#16625) PociAti
"De a viccet félretéve, erősebb és nagyobb akkut tartalmazó konstrukciónál is 500 km körül lehetett a roller felének, harmadának az élettartama. Vegyük alapul itt is az 500 km-t."Ebben a #16531-es hozzászólásban gyűjtöttem össze, hogy egy nagyobb hatótávval, stabilabb felépítéssel rendelkező rollernek 300, 600 illletve 900 km megtétele után lett kritikus hibája. Abból kiindulva tippeltem be az 500 km-t, mert ebből a PowerBase rollerből kevesebbet nézek ki.
Szerk:
Ahhoz, hogy elérj 6500 km-t, hányszor kellett hozzányúlni a rollerhez? Hány és hány hibát kellett elhárítani? Mennyi mindenen kellett változtatni?
Én olyan távolságot vettem alapul, amíg szerintem nem jelentkezik komoly szerelést igényelő probléma. -
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #16610 üzenetére
Biztos, csak ott viszonylag nehéz találni elég hosszú sík szakaszt.
(Ha meg dimbes-dombos a történet, az meghamisítja a mérést.
Nem kell nagy vmire gondolni. Kb. bármi, ami 1% fölött van, akkor
is, ha szinte csak mérési hiba már invalid eredménynek számít.)
Ui: mondjuk adott szakaszon (visszafelé) én is azon elmélkedtem
az áram változást látva, hogy talán picit emelkedhet arrafelé. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #16557 üzenetére
Erősen szubjektív álláspont, de én elég szkeptikus vagyok ezekkel a Kugoo által használt TPU (Thermoplastic Polyurethane Suspension) - hőre lágyuló poliuretán lengéscsillapítókal szemben. Valahogy nem tartom tartós darabnak, és feltételezésem szerint idővel érezhetően csökken a komfort érzet (az anyag elfáradása, esetleges szennyeződése miatt).
Viszont semmi reális tapasztalatom nincs vele, így részemről ez csak hit kérdés.
Az első pár hónapban biztos jobb a semminél, de a stabil semmit jobbnak tartom a gyenge látszat megoldásnál. A semmire legalább kiépül egy piac, és lesznek hozzá masszív megoldások.Azt írod 1000 km-enként cserélni kell. Gondolom nem kíméled a rollered. De mégis mennyit változik az új állapothoz képest? És miben jelentkezik az az érzés, hogy most már megérett a cserére?
(Hozzászólás megírása végén rákerestem a YT-on a TPU kifejezésre, behozott két Kugoo Krim G3 videót, mindkettőnél viszonylag szép állípotú rollerokat is elérte ez a probléma: videó-1, videó-2. Ez inkább tűnik tervezési hibának. Törésre hajlamos az alakzat, nem pedig szabályos henger formájú.)
Engem elsősorban a kormányródba épített lengéscsillapítás érdekel. Amikor helytakarékos módon próbálják megoldani ezt a feladatot.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #16541 üzenetére
Számtalanszor égett le a Kugoo vezérlőm fékezés közben, azért.
Te nyilván jártasabb vagy a BLDC fékezési stratégiákban nálam, ezért az
neked nem lehet újdonság, hogy a Kugoo S1 nem tölt vissza, tehát sajna
a mozgási energia tisztán hővé alakul a kábelen/a vezérlőben/motorban.
Ebből az első kettő a kritikus, brutálisan tudnak melegedni... Tapasztalat.
(Cserébe a fék fog kis tempónál is. Sőt, szinte teljesen állóra tud fékezni,
a visszatöltős fék meg kis tempónál semmit se ér, nagynál fog erőset.)
Szerk: igen, a bowden elszakadhat, ha téped a kart, mint egy patkófékes
BMX-en. Ellenberger félhidraulikus féknyereg esetén erre nincs szükség!
Ettől függetlenül tudjuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik: redundáns
rendszer kell, motorfék + mechanikus fék. Ezzel kapcsolatban bánatom,
hogy a másik vezérlőn nincs motorfék, a gázt elveszi, de mást nem tesz.
Szóval oké, van 2 tárcsa, most már mindkettő félhidraulikus (HB100), de
csak a hátsó motor tud motorfékezni. Nem ideális. Használható, de na...
(Bezzeg amíg a Kugoo vezérlő hajtott elöl... volt motorfék, aztán leégett.)Szerk: pontosabban a kábelt égette össze (akkor), és ezt megírtam anno.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #16539 üzenetére
Jah, amíg el nem durran a vezérlő...
Nekem az YKZ vezérlő rendes
visszatöltős motorféke tetszik, enyhe retarder hang mellett 10-15A-t
belever az akkuba. Egy pici akkunak persze sok, de átkonfigurálható.
Nagy akkunak meg meg se kottyan, felveszi. Amit én a kevés km-es,
de már 3 éves tapasztalás - szerelgetés alatt megtanultam, az, hogy
soha többet nem veszek rendes mechanikus fék nélküli rollert. Pont.
(Bár ahogy a helyzet kinéz, semmilyet nem veszek, mert ami "fasza",
az drága, ami meg sz*r, az is, csak máshogy... Ha kész lesz végre ez
a rettenet, és menni fog egy 50 km/h-s utazót jó kezelhetőséggel, én
elégedett leszek. Egy csomó rollerre mondják, hogy gyors, mint állat,
csak mondjuk 30 km/h fölött már bizonytalan, szitálásra hajlamos...
(Nekem a 40 km/h utazónál se volt semmi, 45 km/h végsebnél sem:
hogy miért építem át? Nem is tudom, kíváncsiság... 60V akku stb.)
Nem hinném, hogy sokat fogok vele 50-nel menni (de ha tudja, az jó).
Szerk: Kugoo esetén a motorfék nagyon csalóka. Lágymányosi, nem
túl nagy lejtő, mégis alkalmatlan megállásra - ha nagy volt a lendület:
értelmezhetetlen a fékút... Miközben amúgy felfelé bármikor elindult.
(Mondjuk mértem is, hogy a két motor nem egyformán fékez, de épp
a minap írt rám egy kolléga, hogy az etwow motor ebben is jobb, hm.
Pedig ugye a vezérlőn múlik leginkább, hogy milyen módon fékezi.)
-
yodamester10
őstag
válasz
Reggie0 #16514 üzenetére
Csak hiszed,volt olyan itthon nemrég adtam el.Ez csúcs kategória ahhoz képest.
tudnám minek futtatjátok a g30-at?Miben jobb a Hiley -hez képest?300 ezer-ig kerestem a Mijia utódját azt is néztem de ettől elmarad.Fél akkuval is azt kell szinte tudnia mint tele én nem lökődöm dombnak felfele.A Hiley rugózik elöl hátul, elmegy 45km-t, 600 wattos motor, 58 cm széles a kormány, első hátsó elektromos+dobfék, 20cm széles trepni, nem kell applikáció az indításhoz, lecsukható kormány,45km/h végsebesség. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Reggie0 #16486 üzenetére
+ Somatom:
Én azzal nem is foglalkoztam. Csak legyintettem rá, hogy ez ilyen.Amúgy is azon gondolkozom, hogy mivel elég masszív cucc és nagyon meg vagyok vele elégedve, lehet rövid időn belül repül rá az első és hátsó lengéscsillapító is. Igazából ezeken kívül más nem hiányzik rá.
Maximum még az, hogy a világosszürke részeket cseréljem. Arra lesz egy fekete markolat, a csengő valószínű repül, illetve jön egy taposó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- ASUS ROG Ally
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Ford topik
- Mesterséges intelligencia topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest