- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
Új hozzászólás Aktív témák
-
palik
csendes tag
válasz
Thunderzolee #15375 üzenetére
Ninebot max mods facebook
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #15216 üzenetére
Hogy kinek, mi éri meg, az szubjektív. 300 -ért van hazai gari, meg EU licensz. Az volt az első, amit a német biztosítós nő megnézett. Ha az nem lett volna, akkor nem közlekedhetnék vele kint. 70 rugó különbség nekem nem ér ennyit.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Thunderzolee #15202 üzenetére
Én múltkor így estem el… Hoztam haza csomagot (nagy dobozba volt). Kézzel megnyomkodtam a tetejét, mondom ez elbír, ráülök. Ahham, az első apró gödörnél horpadt be a seggem alatt a doboz és rántottam el a kormányt.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #15125 üzenetére
"Igazából nem is értem azokat akik a Pro 2-es Xiaomit veszik, miért nem G30-at vesznek, alig kerül többe, de minden szempontból többet nyújt."
Én bő egy évvel, és bő 1.000 km-rel ezelőtt Xiaomi 1S rollert vettem, utólag belegondolva a kisebb roller, a Xiaomi Essential jobb választás lett volna!
Munka oda - vissza 5 km, és az összes főbb üzlet, ahová járok ott van a közelben.
Nagyon ritkán érem csak el a napi 15 km megtett távolságot. Ha messzebbre kellene menni amúgy is más eszközt választanék. Ilyen rövid távokkal is simán összejött egy éven belül az 1.000 km. Azért, mert szinte mindenhová ezzel megyek.A kisebb súly, könnyebb hordozhatóság többet jelent, mint az az erő, vagy hatótáv, amit nem használnék ki. Illetve a szerényebb ár miatt még lazábban ott merném hagyni az üzletek előtt. Bár ebből most se csinálok nagy ügyet.
-
PociAti
őstag
válasz
"A pálcikarollerek közül kb ez a kettő gyártó van, amit említeni érdemes, ..."
Két különálló cégről van szó, de a gyártó az egy és ugyanaz: Ninebot.
Ninebot (Changzhou) Tech Co., Ltd., 2ALS8, China -
saril
senior tag
válasz
Az a baj hogy rengeteg roller létezik és nem csak ehez a kettőhöz van alkatrész, nem érdekes, azért is írtam a kérdezőnek hogy ez a kettő van ebben a forumban ajálva, mert mást nem ismernek, drágán, merev vázasat mert az jó!
-
Doky1988
senior tag
válasz
Nekem meg fontos hogyha kell fel tudjam kapni és betudjam vinni ahova kell :) másképp g30at vennék.
-
R a y
senior tag
válasz
Nekem a G30 be se férne a csomagtartóba, örülök, hogyha mi pro 2 átlósan befér. Illetve 169ért vettem a lurdyban, szerintem ennyit megért. Mondjuk a mostani árán már nem biztos, hogy ezt venném. A mi pro 4et meg hagyjuk…
-
delibab
senior tag
válasz
Thunderzolee #15078 üzenetére
Nehéz a válasz, de a lényeg, hogy nagyon keveset lesz használva és kb az a kategória, hogy legyen ez is
ha meg kéne indokolnom, hogy miért vettem akkor kevés észérvem lenne…
Egyébként már megvan, fehérvári mediamarktban van készleten és elszaladtam nemrég megvenni! Nekem azért egy itthoni gari is számít!
Egyébként a kintről rendelt segway gari itthon érvényesíthető?Nincs összehasonlítási alapom de nekem bejön nagyon!
A hatótáv meg szerintem ez is elég lesz nekem illetve azt nem hiszem, hogy sok évig megpihen nálam, sajnos eléggé kütyüb..i vagyok ehhez…
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #15078 üzenetére
Bevásárlás után a két lábam közé még felpókozok a trepnire egy hatos fólia sört.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Thunderzolee #14985 üzenetére
Továbbfejlesztett, regeneratív tárcsafékek, fékek, amelyek fékezéskor kicsit visszatöltenek az akkumulátorba.
Sosem értettem minek ír cikket az akinek halvány lila fingja sincs a dologról -
R a y
senior tag
válasz
300+ e Ft-ért ugyanakkora aksi, nagyobb kerék, kicsit jobb? motor. Kezdi a roller fronton is ugyan azt a xiaomi, amit a telefonjaiknál. Nevetséges.
Gondolkodtam, hogyha jön a pro2 utódja akkor majd lecserélem. Hát erre biztosan nem.
https://www.mi.com/global/product/xiaomi-electric-scooter-4-pro/specs
https://www.mi.com/global/product/xiaomi-electric-scooter-4-pro/ -
DigitXT
félisten
válasz
Mondjuk nekem nem teljesen világos, hogy akkor (a gyártó szerint) ez a 6 km/h
akármeddig kitart-e, mert arról nem szólt a fáma, hogy milyen hosszú emelkedő.
Márpedig ha a követelmény része, hogy 15 km/h lendülettel kell nekifutni, és így
lassul vissza 6 km/h-ra, kérdés, hogy azt tényleg tudja-e tartani hosszú távon. -
saril
senior tag
válasz
Thunderzolee #14875 üzenetére
Nem sajnos, viszont ha magára ismer az illető, belinkelhetné újra, én is kíváncsi vagyok rá!
-
Doky1988
senior tag
válasz
Thunderzolee #14856 üzenetére
Azért a Segway G30 23kg.. van súlya :)
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #14835 üzenetére
Egyébként mi az előnye rolleren az elsőkerék hajtásnak? Laikusként azt gondolom, hogy egyszerűen elfelejtették agyonverni a kitalálóját.
-
levant
friss újonc
válasz
Thunderzolee #14779 üzenetére
Angliában éltem tavaly áprilisig, ott vettem. Volt már egy kisebb rollerem is, másik márkájú, 8.5"-os kerekekkel, de amikor megláttam ezt a kirakatban Manchesterben, azonnal beleszerettem. Azóta a családom is inkább ezt használja. Ebben van kb 2000km, a kisebbikben meg 500km
A második generáció egy kicsivel jobb paraméterekkel rendelkezik, jobb a hatótáv.
-
creedszl
senior tag
válasz
Thunderzolee #14733 üzenetére
Szia!
Köszi a választ közben egy Ninebot F25E-t vettem, már használom is.Eddig semmi gondom, tökéletes a célnak.Am bringaúton használom aminek egy része sima másik része göröngyösebb.De a 10"-os kerék elég jól tompít érzésem szerint
Egyetlen egy komolyabb emelkedő van az utamon ott lelassul a gép kb 14-15km-re de felmegy.Az egy töltés, szóval kb 5mp amíg felmegyek rajta
80kg alatt vagyok szóval ezzel sincs gond...
Egyedül az app vacak szerintem hozzá kicsit...de az nem is érdekel annyira. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #14716 üzenetére
Köszi a linket Zolee, érdekes az új Xiaomi 4 generáció.
A mi.com-on ott vannak a tanúsítványok.
A notebookcheck írás bőven tartalmaz pontatlanságokat.
A cikk elején és végén is 3 SKU-t említ, miközben a képen 5 SKU található.
Viszont modellből tényleg 3 található a képen: DDHBC20NEB, 21 és 22.
Az 5 SKU közül kettő végződése global (BHR5398GL és BHR5779GL), másik 3 UK/FR/DE végződést kapott.A Electric Scooter 3 Lite-ot következetesen Lite-nak a mi.com-on is. Ez lehetett az alap cikk, amit a notebookcheck-esek kibővítettek (hibákkal), mint pl. a 3-as modellt a Navee gyártotta. (Ők tudtommal nem gyártók, hanem a Xiaomi esernyője alatt működő tervezők, és Ninebot az összes modell gyártója. Így nem áttértek a Ninebotra, hanem továbbra is ők fogják gyártani.) Viszont a Navee vonal rávilágít a Mi 3-as kakukktojás jellegére.
Az alábbi német oldalon sokkal bővebben foglalkoznak a 4. generációs családdal.
https://escooter.blog/xiaomi/xiaomi-4-pro-scooter-erste-leistungsdaten/Például a Pro 4 már 10"-os tubeless abroncsokkal rendelkezik, 120 kg lesz a teherbírása, de ezzel arányosan a tömege is 16,5 kg-ra nő.
A kanadai modellekről is írnak, nincs nagy jelentősége. DDHBC25NEB, feltételezem lesz 23 és 24-es is.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #14730 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nincs már külön Segway, csak Xiaomi, Segway néven.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #14724 üzenetére
Az a bajom ezekkel, hogy amiket a G30 után láttam, azok mind elsőkerekesek. Az meg nekem nem gyerebe.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #14724 üzenetére
A xiaominál a telefonokból kiindulva engem se lepne meg ez a lépés
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #14716 üzenetére
-
phoenix1989
őstag
válasz
Thunderzolee #14560 üzenetére
mégis van akit megbüntettek ahogy halhattad.
-
ultio
aktív tag
válasz
Thunderzolee #14094 üzenetére
Tudom, hogy global verziót vettem, csak úgy emlékeztem, hogy olvastam valahol, az ország beállítással korlátozza 25-ben.
A gyorsulás miatt lett volna jó számomra, ha S módban 25 km/h a max sebesség.Tamás9x
80 kg vagyok és Gen2-es a motor.Buherálni nem szeretném, marad így.
-
smallcurrant
tag
válasz
Thunderzolee #14083 üzenetére
Értem, köszönöm szépen!
-
hito
nagyúr
válasz
Thunderzolee #14078 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Vodike
tag
válasz
Thunderzolee #14077 üzenetére
Rollermágus vagy The One
Akár egyedit is nyomtatnak neked, egyébként legjobb cucc.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #14003 üzenetére
Meglepodnek, ha ennyi idejuk lenne felesleges iranyokban nyomozni. Latjak, h konnektor vegen levo cucc gyulladt ki, akkor automatikusan a juzer a hibas es kesz.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Thunderzolee #13804 üzenetére
Mert teljes mértékben fogyat***ok akik ezt az előkészítést végzik. Életükben nem használtak rollert, látni is csak a tv-ben láttak, amikor a hülye-gyerek bedobja a Dunába, vagy megrugdossa az utcán..
Elemi fizika, mechanika pedig teljes mértékben kimaradt az életükből.
30kg-os kissrác' majd repeszthet a járdán 25-el, emberek között(persze még nincs kint a végleges szövegezés csak a tervezetről lehetett olvasni) , de aki 100kg+ (és nem feltétlenül dagadt) az ne akarjon már bemászni az 5km-re lévő belvárosba "kerékpárosként", 15-el. -
saril
senior tag
válasz
Thunderzolee #13806 üzenetére
Azért ne legyél befosva, ha emlékszel a kétütemű motorokat is ki akarták tiltani, aztán olyan kevés maradt forgalomban hogy mai napig használhatják az emberek, pl: trabant
Másik beszélgetnek itt már évek olyat hogy euro 4 alatt nem lehet majd használni az autokat, azóta is beszéd téma maradt semmi több, szerintem nem lesz ebből semmi még évekig, ha meg mégis lesz akkor címkenyomtatóval nyomtatok egy xxx wattos felíratot amit ráragasztok a rolleromra és veszek még egy fékkart amit felszerelek de nem lesz bekötve és ennyi... ez magyarország... -
Casseius
tag
válasz
a 300-as motor is tud menni 50-el ha elég magas feszültségű az aksi (60V pl.)
/
DigitXT miért ne lehetne? -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #13806 üzenetére
Ez nem a facebook! Ez egy szakmai fórum. Értelmes gondolkodással előrébb lennél, minthogy a magyar politikusokat hibáztatod olyan esetben, ha valami nem az elképzelésed alapján történik.
A jogszabályok jelentős része korlátozó intézkedés, és azok általában válaszreakciók konkrét problémára.
Mivel az EU része vagyunk, így "kénytelenek vagyunk" átvenni az EU-s jogszabályokat. Lokális szinten lehetőség van némileg eltérni tőle (lásd az általad is említett szigorú németek előírások).
Konkrétan ez már többször is be lett linkelve: "AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 168/2013/EU RENDELETE (2013. január 15.) a két- vagy háromkerekű járművek, valamint a négykerekű motorkerékpárok jóváhagyásáról és piacfelügyeletéről"
Még nincs (hazai) konkrétan e-rollerekre írt szabály, ezért a némileg hasonló elektromos kerékpárokból lehetne kiindulni. I. fejezet, 2. cikk, h pontja: "a 250 W vagy annál kisebb legnagyobb folyamatos névleges teljesítményű, elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású kerékpárok, amelyeknél a motor kikapcsolódik, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, illetve teljesítménye a jármű sebességének növekedésével fokozatosan csökken, majd mielőtt elérné a 25 km/h sebességet, a motor leáll;"Mint korábban említettem, a problémákból indulnak ki. És nem azt tekintik alapvető problémának, hogy egy 15 kg-os roller nem képes egy 120 kg-os embert 20%-os emelkedőn 20 km/h sebességgel felvinni, hanem hogy sík terepen, a jellemző közlekedési körülmények között kerékpárúton milyen eszközöket engedjenek össze.
Az e-roller mikromobilitási eszköz, és jellemző városi körülmények között a 25 km/h sebesség limit teljesen racionális érték. Más célra talán más eszköz lenne a megfelelő választás. -
DigitXT
félisten
válasz
500W és 50 km/h? A mesében.
-
ultio
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13790 üzenetére
Köszi.
Nekem most Essential van, minden évszakban használom én is, ha esik az eső, akkor is elindulok vele.A pocsolyákat kerülöm szintén, de persze van, hogy át kell menni. Eddig bírja az Essential.
-
ultio
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13740 üzenetére
Nagyon klassz leírás és összehasonlítás.
Én végül a dhgate.com-ról rendeltem meg a G30-at, 223 063 Ft-ért, a héten valszeg meg is jön.Vízállóság szempontjából milyen a G30?
-
Miikee
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13753 üzenetére
Hmmmmm, azt hiszem van egy kis dolgom......
Még abban reménykedhetek, ha kicsit visszajön az árfolyam, mert a 385 eur és 370 usd elég durva.... -
bkiky01
senior tag
válasz
Lehet kiemelkedőek, de azért van más márka is. Én pl egy Joyor F3-mal szerettem meg a rollerezést, még megvan..
-
Somatom
veterán
válasz
Éreztem én, hogy nekem a 10", hátsó meghajtás lesz a nyerő. Megnyugtattál, hogy jól választottam.
Esetleg a G30LX lehet még alternatíva annak, akinek inkább a kisebb súly / rövidebb hatótáv jönne be. -
bkiky01
senior tag
válasz
Köszi az összehasonlítást, nekem itthon vásárolt g30 max 2-m van, de kell egy könnyebb, cipelhetőbb roller is, feleségemnek, amit néha én is elhozok, ha az irodába nincs kedvem a negyedikre vinni g30-at. (Sok olyan nap van..
Amúgy nagy mákod volt 109 ezerért mi 3-mal, 126-ért is hamar elfogyott gshopperen, azóta sem elérhető csak drágán.. Itthon meg kb annyi most mint két hónapja a pro 2..
-
Miikee
csendes tag
válasz
Szia!
Nagyon köszönöm a részletes leírást, szuper.
Annyi kérdésem lenne még, hogy az akksira írtad, hogy sw szerint 2016-os. De akkor jól értem, hogy használat alapján ez nem érződik rajta, valszeg nem is olyan régi? -
PociAti
őstag
válasz
Szuper jó a leírás, a különbségekben sok fontos részletet megosztottál.
Talán csak egy dolgot nem hangsúlyoztál ki eléggé, hogy egyazon gyártónak, a Ninebotnak a termékeit hasonlítottad össze, és amíg idehaza az egyik 150.000 Ft-ba, a másik a duplájába: 300.000 Ft-ba kerül (vagy külföldről beszerezve kb. 109k-t hasonlítottál össze 227k-val.)
Kb. mintha egyazon autógyártó azonos évjáratú autóit hasonlítanád össze, csak az egyik kétszer annyiba kerül.
Rollerekre visszatérve a dupla ár nem a világításra, kijelzőre, szoftverre, fékekre ment el, hanem a nagyobb felépítményre, több akkkura, erősebb motorra és vezérlőre.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #13742 üzenetére
Szinte az összes eBike motorra 250W-ot vésnek, jogszabály miatt.
Ha nálunk bevezetik a 350W-ot, pikk-pakk az lesz matricázva rajtuk...Mert, vmi fura oknál fogva azt hiszik, hogy a névleges teljesítmény öl,
pedig csúcsteljesítmény leadása körül tud kipörögni a kerék, amint te
is írtad, hogy meg-megcsúszik emelkedőn (mert nincs rajta elég súly,
s mert vesz fel igazán áramot: a nyomaték meg az árammal arányos).
Ha bármire van értelme korlátozást bevezetni, az a csúcsteljesítmény.Nekem az a bajom az összkerékhajtású, túl erős rollerekkel, hogy pici
döntés esetén, ha elforog az első kerék kitör az eleje, életveszélyes.
Nem véletlen szoktak a nagyobb teljesítményű rollerek hátul hajtani s
csak opcionális az első kerék hajtás: majd beszámolok jövő héten, mi
a tapasztalat. Sok-e az első keréken 4kW (biztosan). Azzal készülök a
történetre, hogy a fast start csak hátul aktív, az eleje lomhán indul...
Ezek, kombinálva a PMT gumival és a félmarkolatos gázkarral, talán... -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #13742 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor 800 Euró a komplett, 500 Wattos cucc a G30 -ba. Motor, akku, vezérlő.
-
DigitXT
félisten
válasz
48V-os rendszerre 500W-os motorral
Egy kisebb összeget mernék tenni rá, hogy a 350W és az 500W feliratú
motor között pont annyi a különbség. Magyarán a felirat. Ha 48V akkut
kap, és a vezérlő bírja, gyorsabb, és erősebb lesz. A motornak mindegy.Sőt, meg is tudod magad szívatni egy direkt 48V rendszerhez tervezett
motorral, mert ha úgy van tekercselve, akkor annak is 30 km/h a vége...
(Nyilván addig gyorsabban eljut/nyomatékosabb, de nem megy többet.)Szerk: komolyabb tuning az áram növelése, attól még jobban gyorsulna
(természetesen a hatótávolság rovására). Viszont azt nem biztos, hogy
hosszú távon bírja: a 10% emelkedő ha hosszú, le lehet égetni a motort.
Alattad persze nehéz, de rossz BMI-vel rendelkezőpilóták figyeljenek.
-
sagesz93
addikt
válasz
Thunderzolee #13691 üzenetére
Sikerült menned vele többet azóta? Milyen az MI3hoz képest? Mivel az van itthon is, jól tudnék viszonyitani. Még nem fizettem ki a dhgate rendelésem, agyalok mit kezdjek a mostani rolleremmel.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Thunderzolee #13689 üzenetére
Amíg nem nő 0,2V-ig a diferenciál addig nincs gond, a BSM megoldja jeleznie is kellene ha baj van "elméletileg" gyakorlatban sosem találkoztam ekkora diffel, kivéve ahol forrasztási hiba volt, de ott le is állt a roller M365 széria kezdetek. Nekem is ez a dátum, és BSM frissítés után még a ciklusszámaim is eltűntek.
Somatom: Igazad van
Thunderzolee: azt ígérték, hogy a G30-ba 2W-os lámpát raknak a G30E II már 2,5W, de ennek úgy nyomát nem nagyon látom. Szebb a xiaomié.
sunci_02:
Nekem is Casseius linkelte az elején, hogy mit ajánlanak, szétszedés után mernék bármit is ajánlani, bringába és motorba pedig teljesen más erőkarra vannak tervezve azokat méretezni idő.
-
ultio
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13689 üzenetére
Vagy ez valami másnak a gyártási dátuma?
Ez az aksi gyártási ideje.
Legalábbis az én Xiaomi rolleremnél a gyári app is azt a dátumot mutatja, amit az m365 tools. -
Tamás9x
őstag
válasz
Thunderzolee #13675 üzenetére
Ő is hülyeséget mond folyamatosan, nem ért hozzá sajnos, csak olvas.
-
bkiky01
senior tag
válasz
Thunderzolee #13657 üzenetére
Mik az újítások pro 2-höz képest?
-
ultio
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13655 üzenetére
Köszi az infót!
-
Tamás9x
őstag
válasz
Thunderzolee #13655 üzenetére
Az első lámpa vetítési képéről tudsz képet készíteni?
-
sunci_02
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13646 üzenetére
Egy gyors kérédés, miből lehet tudni, hogy gen1 vagy gen2? Sorozatszámból?
-
ultio
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13643 üzenetére
Múlt héten ketten is rendeltünk ilyen G30-ast, ma jön meg mindkettőnknek, én konkrétan dél körül várom érkezését.
Ezek már au újabb motorral jönnek? Vagy már mindegyik G30-at az új motorral gyártják?
-
gergo5991
őstag
válasz
Thunderzolee #13622 üzenetére
nekem korlátlan mobilnetem van, nem én kapcsolgatom, de a legtöbb ember a buszon körülöttem ezt csinálja.. kolegák is, hát onnan szedtem
-
Tamás9x
őstag
válasz
Thunderzolee #13603 üzenetére
Még Mi3 -nál ha a peak teljesítmény fentebb van állítva akkor lehet S módban simán felmenne azon az emelkedőn, de a motor csatlakozás akkor már lehet el is tudna égni, nem egy életbiztosítás.
-
Miikee
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13578 üzenetére
Még nem nagyon rendeltem kintről dolgokat, főleg ilyen nagy értékben, ezért próbálok óvatos lenni, infókat szerezni a nálam tapasztaltabbaktól, plusz az eroller témaban is kezdő vagyok.
Előre is köszönöm, ha megosztod majd az infókat, ha megkaptad a rollert. -
Sordoran
addikt
válasz
Thunderzolee #13551 üzenetére
Xiaomi Pro 2, de ugyanúgy pálcika.
(persze családban mindenki azt mondja hú de nagy, de csak mert nincs összehasonlítási alap) Sajnos fecske vagonok vannak (aki tudja, annak nem kell mondani mennyire szűkös, csak ajtóknál tudom tartani), szóval próbálok ott felszállni majd ahol nagyobb a tér. Le kell így mondanom arról, hogy üljek a vonaton, de cserébe nem kell fél órát sétálnom.
-
Miikee
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13534 üzenetére
Köszönöm
-
Gézengúz
addikt
válasz
Thunderzolee #13495 üzenetére
Paypalom nincs, és a kártyaadatok sincsenek elmentve.. hogy tudom hozzáadni?
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
Thunderzolee #13455 üzenetére
Köszi Mindenkinek!
A videót nézve azon meglepődtem, hogy D módban nemhogy nőtt volna a megtehető táv, de még inkább csökkent is valamelyest...
Bár szerény tapasztalataim szerint én sem vettem észre, hogy többet tudott volna menni a Pro2 D-ben, mint S-ben - viszont nagyon lomha olyankor (D), és a felüljárókra is alig bír felkapaszkodni. -
akos727
senior tag
válasz
Thunderzolee #13445 üzenetére
Szerencsére van affinitásom a szereléshez (motor, bicikli), csak most sajnos konkrétan a legutolsó step nem megy célszerszám hiányában, rongálni meg nem szeretném a felszerelést, ahogy minden egyes defektnél több ezret ott hagyni egy szervízben azért, amit amúgy én is meg tudnék csinálni.
@gergo5991: köszi a tippeket -
bkiky01
senior tag
válasz
Thunderzolee #13424 üzenetére
Azért mi3 annyiért ajándék, bánom 126-ért nem húztam be..
-
bkiky01
senior tag
válasz
Thunderzolee #13417 üzenetére
Mi 3 sajnos kb 1 hete nem aktív ennyiért..
G30-ra én is gondoltam, de mi van ha gond van vele.. Itthon 3 év a gari, igen drágábban.. -
mekker
őstag
válasz
Thunderzolee #13362 üzenetére
Köszi! Ugye az eredeti kérdés Aldis roller vs Xiaomi Pro 2 volt. Van 200-300eFt alatt olyan megoldás, amely komfortosabb rossz úton, viszont nem nehezebb 15-20 kilónál?
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #13407 üzenetére
Nekem csak vmi rugalmas cucc jöhet szóba. Elöl még elférne a kacsacsőr (én így emlékeztem rá és a "Simson kacsacsőr" kifejezésre a Gugli is dobta a találatokat
), de hátul az nálam törne a tárolásnál és sanszos, hogy vinné magával a sárvédőt is.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #13405 üzenetére
Annak a végeit fel kellett volna láncolni a küszöbhöz, mert úgy rallye -s.
Figyu! Mindenki volt fiatal. Nekem fehér (mű)bőr sportkormány és 10cm széles, fehér szigszalagcsík volt a piros zsigulátoron. -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #13403 üzenetére
Ha emlékszel azokra az ezeröcsikre, akkor arra is emlékszel, hogy az a gumi leffentyű akkoriban nálunk kötelező volt.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #13345 üzenetére
Itt nem láttam pedig elég aktívan követem a csoportot, a büntetéssel egyet értek
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #13330 üzenetére
Nem kell, siman az m365-toolbox-al lehet unlockolni mindenfele authentikacio nelkul.
-
synar
őstag
válasz
Thunderzolee #13328 üzenetére
Az bizony már bűncselekmény, mivel az 50 ezres értékhatárt átlépi. Aktualitás.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Thunderzolee #13332 üzenetére
Lyukas bicikli belső low cost megoldás.
Ahogy egyre több HSZt elolvasok azért nem kevés
gyerek betegsége van még ennek az e-roller témakörnek. -
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #13329 üzenetére
Én majd egy ilyet veszek [link] felszerelhető, és nem kell kulcs amit úgyis elhagynék
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #13329 üzenetére
Én egy ilyet használok. Az "U" rész műanyaggal van bevonva, így nem karcol. Bármilyen "U" lakatra lehet műanyag csövet, vagy zsugorszigetelés húzni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #13323 üzenetére
Tulzottan nem ved, mert egy mozdulattal kiresetelheto a lockbol es parosithato masik telefonnal. Erre ne alapozd a vedelmet.
-
Casseius
tag
válasz
3 óra után felold automatikusan
-
Tamás9x
őstag
válasz
Meg kellene próbálni másik FW-vel még ilyet sajátnál nem tapasztaltam. Nemrég láttam egy Lime rollert toló embert , sípolt, és fékezett de csak tolta az illető... így a héten veszek egy lakatot az tuti.
M365 Tools
Ezzel próbáltad ő is felold?Esetleg egy Air tag-ot beletenni a vázba valahova esetleg az aksi mellé....
-
DonThomasino
veterán
válasz
Thunderzolee #13292 üzenetére
Jó lenne 150 körül letudni, de a próba dönt.
Az ajánlottak közül melyiken van 10 es kerék ?Megnézegetem az ajánlott típusokat.
Köszi.
Tamás9x : neked is -
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #13214 üzenetére
Szerintem azert van ez, mert a garancialis hibak szamat noveli, gyorsabban ki lehet nyirni pl. az akkut. Valamint esetlegesen az egyes orszagokban megvonhatjak az engedelyt a forgalomba allitashoz. Pl. nemeteknel igen szigoruan veszik most is.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #13208 üzenetére
Nem te reklámozod, hanem maga a cikk egy vicc, kb. fizetett hirdetés.
Ennek fényében viszont kritika nélkül hinni neki, leborulni előtte hiba...Ha kérdezted volna, hogy szerintünk mennyire hihető, másképp tűnne.
Általában a mindent tudó roller, nagyon olcsón az pont semmit se tud,
vagy nem jól, így amikor kitörik az első kereke "45-nél", az szopás lesz. -
gergo5991
őstag
válasz
Thunderzolee #13199 üzenetére
1 héten belül kb már 10x reklámozták itt ezt a szutykot..
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #13199 üzenetére
Esetleg a fele se igaz, és egy fizetett reklámot olvastunk?
-
hito
nagyúr
válasz
Thunderzolee #13166 üzenetére
Fél füllel azt hallottam, hogy 500-600W lesz a korlátozás, de ezt max pletyka szinten kezelném. Nem nagyon követem egyelőre, amíg nincs konkrétum, ezt is csak úgy hallottam egy kereskedőtől.
-
hito
nagyúr
válasz
Thunderzolee #13156 üzenetére
Hagyd, menthetetlen! Keménykedik itt is, meg valószínűleg az utakon is, majd beleszalad egyszer az emberébe, vagy a helyzetébe, aki/ami helyre teszi. A retorikája sokmindent elárul (mindenki "kapaszkodjon meg", meg "remélem jártál már Bp-en és láttál forgalmat életedben", "padon gubbasztó nyanák" szövegek. Hogy lehet ilyen írni?? Idősek iránti nem létező tisztelet is sokat elárul az emberről). Valószínűleg a macskát is mikróban szárította addig az ominózus esetig, mert nem volt benne a kézikönyvben, hogy nem szabad. Elengedni se kell senkit, mert a kresz nem írja, nem kötelezi, akkor nem kell és még sorolhatnám. Az, hogy a rolleres a közlekedésével a vak számára is jól láthatóan veszélyezteti a saját és mások testi épségét, az nem baj. Nincs leírva => le vagytok szarva => nekem szabad. Helyzetértékelés, belátás, mérlegelés, totálisan ismeretlen fogalmak/folyamat. Arról nem beszélve, hogy itt van mellette a Gyömrői, de neeeem, neki a gyorsforgalmi kell, mert nincs leírva, hogy nem szabad!!!
Vicc.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #13156 üzenetére
Remelem tudod, hogy van roller es roller kozott kulonbseg. Ha olyan okos vagy, akkor magyarazd el, hogy SMKP-val miert nem tilos ott menni? Logika...
Kapaszkodj meg, a kozlekedesben valaki szinte mindig feltart valakit. Remelem jartal mar budapesten es lattal forgalmat eletedben.
A kreszben nincsenek ki nem mondott szabalyok. Pont az ilyenek mint te okozzak a baleseteket, mert mindenfele ki nem mondott szabalyokat varnak el, ahelyett, hogy azt a nehany sort bemagolnak es megtanulnak ertelmezni.
-
Vasy09
őstag
válasz
Thunderzolee #13129 üzenetére
Köszönöm!
És mindenkinek, aki válaszolt!
Keresgélek, hátha kifogok vmi jó vételt!
Ezt a 150ezres Mantist meg elengedtem… -
fradi81
veterán
válasz
Thunderzolee #13131 üzenetére
Jaja épp most figyeltem hogy van új opció.
Igen a hidrogél fóliából bármelyik telós jó, marketen vettem kicsi pénzért ájfónost, utólag vágtam körbe szikével.
-
janakbacsi
őstag
válasz
Thunderzolee #13030 üzenetére
dombra is mennék vele. hatótáv igény kb. 40 km.
-
Skynet258
veterán
válasz
Thunderzolee #12764 üzenetére
Gondolom húzott rajta, nekem is 32-t megy a Pro 2. Néha én is kevésnek érzem hosszú egyenes úton, rossz minőségű felületen meg úgysem tolja ki az ember a szemét a cuccnak.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #12701 üzenetére
A régi típus 8", tömör gumi, de láttam már egy új típust is: a bumszli
akkujáról ismerhető fel. Az ilyen 10" körüli (elöl) olyan, mint a Tier.
De az is tömör gumis, szóval térköves bicikliúton egy nagy sz.r.Egyedüli általam ismert értékelhető bérroller a Bird. Az tömlő nélküli
felfújható 10" keréken egész jól gurul, de ezen felül az sem rugózik...
(Menetteljesítményben is a legbrutálisabb, de 25 km/h-nál falba áll.) -
Smile8822
senior tag
válasz
Thunderzolee #12597 üzenetére
Szia ezt hogyan lehet megrendelni mert nekem pl a kupont el se fogadja
És amúgy mennyi idő alatt jön meg és a fizetés hogyan működik ? -
IntelGsm
újonc
válasz
Thunderzolee #12603 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
Akkor a Xiaomi marad, és még annyit hogy mivel a súlyom ennyi így kb menyivel tud menni sima úton és kb mennyi a ható táv így ? -
sagesz93
addikt
válasz
Thunderzolee #12605 üzenetére
Most olvasok vissza, hogy rendeltél, ezek szerint még nem érkezett meg a tiéd. Feladták már? Honnan/mivel küldik neked?
-
IntelGsm
újonc
válasz
Thunderzolee #12597 üzenetére
Nem lenne rossz de ha a két kiválasztott termék közül kellene választani akkor Melyik lenne jobb ?
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #12598 üzenetére
Több, mint 1000 HSZ-t elkövettem már itt...
Egy részét azóta meghaladta az idő, magam sem voltam teljesen tisztában a rollerek pontos működésével az elején: tanultam... egy része viszont a mai napig releváns, hiába 1-2 éves írások. Kereső használata javasolt, hiszen ez egy fórum, nem "vásárlási tanácsadó". Részemről párezer km-nyi eredeti (nem Plus, nem Kirin) Kugoo S1 tapasztalatom van. Több balesettel megfűszerezve: tudok a váz gyengeségeiről = nem ajánlom jó szívvel senkinek, főleg nehezebb pilótáknak, hiába tud papíron 120 kg-ot.
Tudok arról, hogy mekkora baj, ha nem tud időben megállni (dupla fékerővel sem)...
A Xiaomi modellje rendkívül elterjedt, az ár/érték arány kiváló, mindazonáltal nekem voltak dolgai, amik nem tetszettek. Nekem. De legalább van rajta mechanikus fék. Ez fontos! Szóval, be tudok állni a bólogatók táborába, hogy vegye azt. Miközben a lapcsalád egyik korábbi szerkesztője járt ilyennel nálam tömör gumira váltani, mivel elege lett a sok defektből. Mások meg azt írják, hogy sose kaptak még defektet.
(Ja és azt is mondta, hogy venni kéne egy "normális" rollert... pedig ha úgy tetszik, neki aztán elég sok tapasztalata van. Hiszen számtalan vasat kipróbálhatott már...)
Nem lehet olyan összefoglalót írni, ami mindenkinek megfelel. Eltérőek az igények. Építettem egy 4000W-os masinát is. De nem sokat használtam (voltak vele bajok), többek közt defektek, meg az akku szarakodott (az is saját építésű), ilyesmi.
Az egész témakör tök érdekes: lehet "szakmázni" (noha minél többet tudok, annál inkább úgy érzem, hogy csak a felszínt kapargatom), de átlag felhasználót mindez nem érdekli. Őt az akciós modell érdekli, meg hogy rááll, és gurul: védőfelszerelés ki van zárva, mert kényelmetlen.* Aztán az első esés után, ami esetleg komolyabb fejsérüléssel járt, már meggondolják a dolgot: a mikromobilitás nem játék és mese.
Nekem alapvetően motoros tapasztalatom van, de hát natúrban kezdtem rollerezni. Mázli, hogy csak egy (feltételezett) bordarepedésem lett az első nagyobb esésnél: amikor elkezdtem tuningolni, rögtön az első utamon elüthettek volna, pedig semmi érdemi különbség nem volt a lejtőn, 28 km/h-val gurultam, az autóst nem érdekelte.
*: ad absurdum valakit az hajszol balesetbe lol... Nem tudom, a szemébe csúszik?
Ui: most készül a 8000W verzió... Csak kipróbálni akarom, de le lesz szabályozva: szinte biztos vagyok benne hogy az első kerékre nagyon sok lesz az a vezérlő.
Miért kell? Nem kell, csak érdekel. 2kW körül már megvolt az emelkedőn is a 40... Több meg nekem nem hiányzik. Nagyon max. 50. Ha autók között kell haladni. De amikor kezdők keresnek 60-70 km/h-ra képes rollert, akkor az szokott fájni. Hova? Minek? Menetstabilitás ilyen is kerekeken, ekkora kátyúk mellett, nagy tempónál?!
-
Smile8822
senior tag
válasz
Thunderzolee #12577 üzenetére
Jah köszi olyan AliExpress es dolognak tűnt első benyomásra
-
Smile8822
senior tag
válasz
Thunderzolee #12560 üzenetére
Köszi de ilyen oldalról nem nagyon szeretnék rendelni…
Amúgy tetszene .. -
juuzer
addikt
válasz
Thunderzolee #12558 üzenetére
+ fradi81 (#12554)
Köszönöm!
Szerintem akkor ha tényleg rászánom magam, akkor a 3 lesz.
A fehér szín meg na... nekem bejön
Lehet lecsapok egy fehérre Alzán, ott még egész emberi áron van.
Még egy kérdésem lenne, láttam, hogy van az mStore-nál ninebot telefontartó, viszont az S21 Ultrám kiesik a 6,5"-ből. Esetleg valakinek van hasonló méretű telefonja a tartóhoz?
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12567 üzenetére
Sima alkohol nekem nem oldotta. Zippo benzinnel próbálkoztam, az valamennyire oldotta, de nem mertem nekiesni vele, nehogy a gyári festést is leoldja.
-
zhata
senior tag
válasz
Thunderzolee #12547 üzenetére
Nekem Xiaomi Mi scooter Pro 1s-em van. (Bonyolultak a Saomi elnevezések)
A Tiedre nem biztos!Royalscooter Bt.
1138 Budapest, Népfürdő utca 37.
+36 30 333 3172
Gyorsan, biztosan dolgoznak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Hobby elektronika
- Vízpart, vakáció és hardverek
- iPhone topik
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest