Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
RichieTri
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
34-28?
én 39/21 el mentem fel a perényi lejtő felől a hhh-ra -
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Stelviora és áttételekre csak ezt tudom ajánlani
egyik cél, de ehhez még sokat kell edzeni -
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
cont igrand prix kirepedezett, de másfél évig használtam, ultra race meg ss+ az nemigazán, bár csak első gumiról van véleményem, mert hátul 3 hetente cserélem.
-
bandus
veterán
válasz
zoli03
üzenetére
igen, az tiszta sor, utána járva lehet, hogy nem éri meg ebbe beruházni. jelenleg ilyen hajtóművem van [link].
"Ha kivetted a kereket, akkor a helyére raktad vissza?" kizárt dolog, hogy én kivegyem a kereket
ez egyelőre meghaladja a tudásomat 
#43147 Napfénysüti:"Hátul milyen sorod van?" na ezt pontosan nem tudom, gondolom a 10-es tiagra. igen, megnézve: 12-28-as.
HP: jaja,50/34-es lesz az az első hajtómű. akkor egyelőre nem ennek a cseréjén fogok kattogni

-
Tothgera30
veterán
Honnan lehet szerezni jó árasított 19"-es 29er vázat szerezni?
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Contiba hivatalosan 8,5 bart lehet belehajtani, én 11 baron jártam vele

-
Zebu
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Rubenanak van egy optimális gördülési ellenállás kalkulátora.
TPI-t, talajt, súlyt, mindent be tudsz állítani. Ez alapján javasol egy első és hátsó guminyomást. ÉN kb ez alapján szoktam belőni. Bringával együzz vagyok kb 95kg.Hátra 8.4, előre 8 a javasolt a Schwalbe one-nal. De pl a lugano-nál más értékek jöttek ki.
De vannak más kalkulátorok is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Pttypang
üzenetére
"Fogalmam sincs, melyik ut melyik"...hát szégyelld magad!
Amúgy jó sokat tekertél,csak nem azzal a decathlonossal?!(#43161) szjoci ...még egy Bükkös?

(#43152) scar07...na ezért nem lettem rendőr! Kábé 3 nap után kirúgtak volna,mert biztos megtalálom a módját,hogy visszaéljek a hatalmammal.Hirtelen az jut eszembe,hogy talán másnap ott lettem volna valahol,vadállatként lesve "prédámra" hátha elkaphatom pirosozással,és durván egyenlőtlen feltételek mellett végre leboxolhassuk...ő a pénztárcájával én meg a csekkel!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem a pirosozas miatt boxoltan volna le vele, hanem mert nyolcvanszor kene visszaelozni, na meg pont ezek a lassu viz partot mos emberek pirosoznak a legrosszabbul. Lehet azt ugyesen is csinalni, hogy ne akadalyozz vele senkit. Amugy mar nem pirosoztam joideje, eleg temposan tudok menni ahhoz, hogy ne ott kelljen elonyt szereznem, na meg jo edzes mindig visszagyorsitani.

-
concret_hp
addikt
válasz
bandus
üzenetére
-nyereghez majd hozzászoksz
-ahhoz hogy a kezedet szétrázzák a remek minőségű magyar utak szintén
én 7-7.5-re szoktam ha már fújok bele-nekem 30-39-50 van elől, a 30as tényleg nagyon ritkán van használva és ha megnézed hány ft lecserélni könnyen meggondolod magad
másrészt ahova mondjuk 34-25el (vagy 34-27 nemtom mid van) nem tudsz felmenni, oda 30as elsővel sem 
-
Majdnem elfelejtettem megkerdezni:
Sima tengelyt lehet gyorszarasra cserelni, vagy mas agy kell hozza, esetleg egyeb kompatibilitasi problema? A sima anyas tengely erosebb? -
scar07
tag
Csak nem a Szabadkikötői úton a kikötőből kiguruló teher? Ott igencsak odakellet figyelni régen mert az a lámpa sokszor csak sárgán villog még most is...
Most meg már tárgytalan mióta ott fasza bringa út van végig
Elég magas az ingerküszöböm de azért ami sok az sok...mind1 ez olyan amivel mindenki találkozik...
Amin még csodálkozom, hogy még nem láttam BUBIS vaksi japán turistát kacsázni az úton
de biztos eljön majd ez is

-
gergo5991
őstag
smart sam 2-es gumik vannak most a kerekeken, az érekelne, hogy aki ilyet használ vagy mást, mennyire szokta úgy érezni kanyarokban hogy csuszik? ma elég kacskaringós dombről jöttem le, sima út volt teljeen, mentem 50-el de azért fékeztem a kanyarokban mert éreztem hogy oldalsó része a keréknek picit mintha csúszna, ha meg látom hogy köves vagy poros az út akkor alapból nem csapatom neki, félek is a kanyaroktól mert volt hogy egy gyors kanyarban kicsúszott az első kerekem.
-
válasz
zoli03
üzenetére
Nekem nem kell pontos adat, ha nagyon elter a tav, akkor ora alapjan pontositok, a tobbit maximum megnezem, hogy "húúú", aztan kesz.
(#43174) Napfénysüti
Nem outival, de nekem ma is a hazaerkezes mar eroteljes szenvedes volt felfele, ott nem tudom, mit csinaltam volna a kis tanyer nelkul
(#43172) rii
Ahol ismerem a forgalmi rendet, hogy mi utan kovetkezik nekem zold, es nincs abbol az iranybol forgalom, akkor en is at szoktam gurulni, habar talan 2-3 ilyen lampas hely van a varosban. -
rii
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
az lehet mint futásnál ... lazábbra kell hagyni, mert pár perc után a láb elkezd dagadni, és a bő cipő pont szoros lesz ...
-
zoli03
őstag
válasz
bandus
üzenetére
Ha 5-6 km-t se bírsz rajta, akkor a bélelt nadrág se fog sokat segíteni. Kényelmes nyereg+bélelt nadrág a megoldás.
Én maximum nyomásra szoktam fújni. De hagyhatod 6-7 baron is, ha neked úgy kényelmesebb, ki kell tapasztalni.
3 tányér előre nem olyan egyszerű. Hajtóművet kell cserélni, a mostanira nem lehet felrakni még egy tányért. Már ez jelentős költség. Akkor ott van a fékváltókar, ami megint csak elég drága. Plusz első váltó, és lehet a hátsó is. Még a legkisebb áttétel is nagy? A legegyszerűbb kicserélni a fogaskoszorút.
Nem olyan érzékenyek a felnik, elég jól bírják a magyar utakat. Én sokszor mentem bele 13 mm széles felnivel akkora kátyúkba, hogy már nekem fájt. Ha kivetted a kereket, akkor a helyére raktad vissza? Ha a földre lerakva, kicsit lenyomva rakod bele és húzod meg a gyorszárat, akkor a helyére kell mennie. Ha csak fogod, belerakod, aztán meghúzod a gyorszárat, szinte biztos, hogy nem a helyére ment be. De ha nyolcas van benne, azt könnyen látni, mert egy vagy több ponton hozzáér a fékpofához.
-
rii
nagyúr
válasz
scar07
üzenetére
rengetegen lesznek a divatbringások .-(
fel kell rá készülni lelkileg ....ebből a szempontból kifejezetten szeretem az október utáni időt ...

nekem is van egy piros, ami nem állíthat meg, de az balról csak egy 50m-es zsákutca, ami majd egyszer út lesz... de addig is nem értem miért kellett oda lámpa (lágyámnyosi hídnál, a kopaszi gát oldalán) ... kb. sosincs ott senki ...
meg nem éri meg. - pont jön egy rendőr, pont jön egy kocsi
meg nem szeretem ezzel bosszantani az autósokat, és kelteni a kerékpárosok amúgy is eléggé rosszhírét ...még a pirosról sárgára váltásnál is szét kell nézni, mert lehet a kocsiknál akkor még zöld-sárga van (sok ilyen lámpa van, amik úgy váltanak, h mindkét fél még akár át is csusszanhatna ... és át is csúszik .. mivel az autósnak a 3-4 mp-es piroslámpa, a kerékpárosnak meg semmi se szent ...
sőt ... egyszerr csepelen, téle, hajnal 2-kor jött egy 8-tengelyes sóderszálító schwartzmuller ... még jó h nem mentem ki elé keménykedni, mondván, "nekem van zöld"
mert ő meg vagy 80-al ment át a piroson. ... nekem meg pislogni is alig maradt lelkierőm ... mentem tovább rezignáltan ...
o.O -
bandus
veterán
köszönöm urak az infókat. találtam a féken egy kis pöcköt amivel ki tudtam akasztani, így nagyon szépen fut a kerék, szóval valószínűleg a fékpofákon kell állítani kicsit. de elviszem majd az alpinbikehoz, hogy egy body scanninggel együtt állítsanak be féket, váltót, mindent

Süti:nekem hirtelen kevésnek tűnt a dolog, de végülis van benne valami, annyira nem tervezem emelkedőzni egyelőre

és köszi megint a véleményeket, na meg elnézést a sok amatőr kérdésért

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
- gumik: Ha nem fújod fel 8 bárra, akkor felütöd
Szóval célszerű mindenképp felfújni olyan keményre, igen, kényelmetlenebb, mint egy 42-es 3-4 barra fújt kerék, viszont sokkal kisebb a súrlódása is
Szóval célszerű tartani ami rá van írva a gumira.
- megakadás: a kérdés az, hogy hol akad meg? A fékeknél? Ha igen, akkor elég picit kintebb engedni őket. Én még nem láttam olyan felnit, amibe ne lett volna minimális 8-as (igaz azért inkább alsó-közép kategória fordultak meg a kezeim között), ellenben az összes bicikli szervízesnek az a mániája, hogy kb. fél mm-re legyen a fékpofa a felniktől. Biztos jó valamiért, de nekem eddig csak arra volt jó, hogy anyáztam miért megy ilyen rosszul aznap a tekerés, aztán a végén rájöttem, hogy ha csak picit is, de időnként fogta a fék a kereket
Plusz első 100km-en a küllők még alakulhatnak, szóval emiatt új biciklinél szinte garantált valamennyi 8-as első használatkor.
Ha viszont kioldott fék mellett is lelassul, akkor valami komolyabb gond van. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
Leginkább: meg kell szokni.
Nekem a 8 bar már szinte kevés.
Tripla tányért miért szeretnél feltenni? Annak csak nagyon durva emelkedőkön látom értelmét. Én se vagyok egy erős bringás de 34-25 a legkisebb áttételem és ezzel is tudok menni 10%-os emelkedőkön.
Betétes bringás nadrág outihoz kötelező. Ha utána is töri a hátsód a nyereg akkor alighanem cserélni kell. A gyári nyereg nálam is egy katasztrófa volt. De ahogy Acef is írta: elsőre be kell tökéletesen állítani az egész bringát magadhoz. Kellhet pár km mire ez sikerül.
Megkérdezhetem hány kg vagy? A guminyomást be lehet lőni a testsúlyodhoz. -
zoli03
őstag
válasz
Pttypang
üzenetére
Én tévedtem, becsapós volt a diagram. Google Földben nekem 1190 m az emelkedés, 1276 m a lejtés. Én ebben bízok a legjobban. Igaz, ha mozgatom a műholdképet, meg zoomolgatok, változnak a az adatok kicsit, de nem jelentősen, de még így is többre tartom, mint a GPS trackereket (a sebesség és az útvonal rögzítésével nincs bajom, de a magasság már nem annyira megbízható, főleg ha olyan a telefon is).
-
Azt az egyet en is furan neztem, de altalaban stimmelni szokott. A lakas elotti helyet is 200 meter kornyekere lovi be, ami annyi is. Van valahol a varosban egy/több pont, ahol valamiert 0 meterre droppol a magassag, ezt mar tobbszor tapasztaltam, nagyon mokas

A nap vege 135km lett, varosban cirkalos bohockodassal.
(#43138) zoli03
[link]
Strava szerint meg 913 meter. Feladom
Ahol a strava 127 metert ir, nagyjabol ott a legalacsonyabb az elejen, ott az endo 100 kornyeken mozog.(#43142) Hasaggymeg
Fogalmam sincs, melyik ut melyik
-
Acef
addikt
válasz
bandus
üzenetére
Kerék
Érzed/látod/hallod, hogy a fék vagy a csapágy szorul. Vagy nem?
Nyereg
Én is sokat szenvedtem vele, most tesztelem a negyedik nyerget.
Sokat jelent, próbálgasd: magasság, dőlés, távolság, kormány magassága, ...
Valamint egy nálam okosabb bringás írta: nincs "sport" fájdalom nélkül. Hozzá kell szokni, edződni. -
scar07
tag
válasz
üzenetére
Zsír...
csak ne legyen belőle bajod
ha rendőrt hív és én megyek ki elnéző leszek, csak ne hiányozzon foga 
(#43155) lsebestyen: sajnos a szolgálati fegyver csak szolgáltakban lehet nálunk, önvédelmi pedig nincs, na persze nem is csinálnék ilyen csúnya dolgot...(vagy mégis?
)
Persze a szép lányokat nem ki kerülni kell, hanem megfelelő követési távolság mellett szemügyre venni, h a kerékpározástól milyen formás popókat lehet kidolgozni
ha meg sokan vannak akk pontozni is lehet őket 
(#43156) rii: töredelmesen megvallom van olyan piros amin én is átmegyek na de nem a Thökölyn!!!...hanem szaros kis belátható utcák pirosain

Itt, amitől nálam elgurult a gyógyszer az a válasz...
Én most tavasszal kezdtem el bringázni napi szinten, de nem gondoltam volna h ilyen hamar találkozom ilyen fogyatékossal..na de tárt karokkal várom a következőt
Libakergető

-
szjoci
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ma ismét megtettem a tegnapelőtti bükki körömet, és már bent az erdőben találkoztam egy nyugdíjas csoporttal (5-6 fő). Ők is keményen nyomhatják mert mindenkin mez, mindenki alatt komoly mtb (már amennyit láttam belőlük, mert én 50-el suhantam lefelé, ők meg tekertek felfelé). Az átlagéletkor 60-65 lehetett ránézésre, szeretném majdan én is így elütni az időt

-
rii
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
nem értek a kerékpárokhoz, én megyek velük árkon-bokron át .-)
de szerintem:- hátsó kerék surlódása lehet 8-astól is, de lehet hogy csak valami erőhatás, és nem eléggé ráhúzott csavarok miatt a kerék kicsit elmotzdul, és hozzáér a vázhoz, fékhez.
- a gumikat mindig azon az intervallumon belül kell tartani, ami rájuk van írva
most hogy az 2.5-4, vagy vagy 8-10 vagy 10-12, azt a külső gumi dönti el ... minél virslibb a gumi, annál több bar kell bele ... szerintem csak fujtak tán bele annyit ami kell ... -
-=RelakS=-
veterán
Hazafelé tekerek egy emelkedőn. Belem lóg, stb
Visszapillantóban feltűnik egy parázsló fény. Jön az ürge veszettül. Na, gondolom magamban, elektromos rásegítéssel könnyű!
Aztán elhaladt mellettem, a szemem meg majd kiesett a helyéről, és nem csak az erőlködéstől
A fazon 50+ lehetett, és valami agyváltós géppel úgy hagyott ott (még mindig az emelkedőn), mintha álltam volna 
-
rii
nagyúr
(#43154) szjoci: ahám, ...
na ... az lehet ...
.-) -
bandus
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
valóban
ott voltam, de ami belefért volna a keretbe az egy speci cipő volt, kényelmes, de első körben megpróbálnék valami feketét találni 
megvolt az első kör a bringával
íme a tapasztalataim, kérdéseim:
- a nyereg eszméletlenül kényelmetlen, széttörte a seggem, bár csak 5-6 km-t mentem és egy futógatya volt mindössze rajtam. sürgősen kell egy bélelt bicós nadrág.
- a kényelmetlenségnek biztos a gumik is az okai. 8 barra fújták őket, ti mit tanácsoltok a magyar utakra?
- most csak dupla első tányérral volt elérhető a gép, mindenképp kell majd egy tripla tányér előre.
- ha felemelem a bringa hátsó kerekét és megpörgetem, akkor sajnos megakad, lassul, tehát már most van egy nyolcas a kerékben. mennyire érzékenyek ezek a felnik? ez lehetett attól, hogy figyelmetlenül tettem be a kocsiba, vagy esetleg az üzletbe szállításkor történhetett a baj? mondjuk nagyon szűkre van állítva a hátsó fékpofa, elegendő esetleg azt szélesebbre venni? leginkább ez aggaszt most engem, mint abszolút kezdőt
-
rii
nagyúr
válasz
scar07
üzenetére
vannak ilyen kis tavaszi nününkék, most tolták ki a brinyót a fél éves álmából, akik
- menni nem tudnak, max 10-15
- abból áll a bringázás számukra, hogy az össssszes létező írott és iratlan szabályt felrúgják, ettől érzik magukat "menőknek" ....én is kergettem már meg k.rvára egy gyereket, mert a margithíd alatt a prisnál megáll mellém ... persze szemből is álltak ... aszitte beengedem .. hátperszehogy nem ... jobb lesz ha nem szokik hozzá ... zöld - rátapostan, én egy (az övéhez képest) fostos 26-os libakergetővel, ő meg valami országútival
természetesen esélye nem volt ... nem a bringától lesz valaki kerékpáros ... megelőzni az egyenesben is alig bírt, (de akkor is csak azért mert elengedtem .... meg utána is még jó hosszan kergettem .... kiloholtattam a belét a hülye kölöknek ...
olyan is volt, aki tök szabálytalanul vágott be elém, a befékezésemnek köszönhetően nem vittem ki a gépe hátulját ... mikor szóvátettem még ő keménykedett .. és még hosszú a lista ... mikor megelőznek, dehogymi a f.sznak azt nem tudom, mert le kell lassítanom, úgy, hogy én egy utánfutós géppel vagyok, ők meg valami asztfaltszaggató 8-10 bar-os atyaúristennel ...
le kell sz.rni őket ... sok hülye vam ... most hogy autózik-e. ,vagy bringázik ...
kiváncsi vagyok hol voltak ezek a kis prünytögők télen ... merthogy szinte megijedek, úgy meglepődök telenként sokszor, ha egy bringás feltünik mögöttem, az is biztos ... olyan kevéssel találkozom ... most meg a sok -ahogy régen egy fórumtársunk mondta- wanna'be a cyclist - ész nélkül rodeózik a járda-kerékpárúton
minden tiszteletem, hogy megállsz a pirosnál!
nincs olyan lámpa, hogy valami wann'be át ne menne a piroson ... ettől érzik magukat, menőnek ... -
lsebestyen
addikt
válasz
scar07
üzenetére
Most elképzeltem, ahogy a pólód alól megvillogtatod a szolgálati stukkert.
De gondolom ilyet sajnos nem lehet. Amúgy igen, ez nagyon tipikus, rengeteg ilyen van, főleg azóta amióta az utazó tempóm ~1,5x annyi mint a nagy átlagnak. Mondjuk engem aztán már nem zavar, sokáig úgy sem tart fel. A szép lányokat meg nem előzöm meg. 
(#43153) maummamut miért, te talán nem pirosozol?

-
scar07
tag
Ma meg kellet tapasztalnom, h a bringások között is van olyan, aki sz...ik a másik bringásra (mondjuk a történetben szereplő személyt nem nevezném bringásnak....)
Történetem helyszíne a Thököly út a Keletitől a Zugló vasútállomásig...
Én a Keletinél ráhajtottam a kerékpár sávra, ahol mentem mentem, aztán utolértem egy lassabban haladó bringást, akit megelőztem....Thököly Dózsa keresztben pirosat kaptam így hát meg álltam. Mivel ott elég hosszú a piros, így delikvensünk utolért, majd kikerült és ebben az amúgy is nem kicsi kereszteződésben elkezdett "pirosozni"..(gondoltam magamban még nem csaptak el...de majd megtudod).Eközben a Dózsáról jött még egy aktívabb bringás akit magam elé engedtem...Zöld a lámpa elindulunk... most már ketten vagyunk akit "feltart" a kolléga, na de nem baj kikerüljük....következő piros kereszt a Thököly Stefánia, mivel itt is jó hosszú a piros emberünk ismét utolér és kikerül mindkettőnket...Zöld a lámpa elindulunk és mit ad isten...megint ki kell kerülnünk...Utunkat folytatva elérünk a Thököly Hungária keresztbe, ahol ismét egy piros (mára elegem van a pirosokból
)...emberünk ismét utolér és elénk tolakodik...Na itt már nem bírtam szó nélkül és megkérdeztem tőle, h ugyan már miért jó neki, h elénk tolakodik, amikor úgy is lassabb és utána csak kerülgetnünk kell...
A VÁLASZ: MIT UGATSZ TE FASZ...GYERE BOKSZOLJUK LE...Megjegyezni kívánom, hogy az emberünk egy kb 30 éves férfi...akinek a tolakodó viselkedésével nem is lenne bajom, (na jó lenne), ha azt egy kihalt úton csinálná, ahol bőven van hely kikerülni, de a Thököly pont nem az délután 5 körül...Na de kérem ezt a stílust, h engedheti meg magának?? Komolyan ha tudnám h nem lenne bajom még le is szálltam volna a bringáról h zavarjuk akkor le ezt az "eszmefuttatást" De, mivel nem kell nekem a fölösleges "sz..r" így zöld lámpa és a Mexikóira egy balos, amerre folytatódott utam..szerencsére immáron egyedül...
Gondolom, h mindenkinek van hasonló története, a régebb óta tekerőknek meg egy halom, de azért gondoltam megosztom első esetem

-
rii
nagyúr
sziasztok
ezen a régi pumpán mit keres az a lik?
illetve ha csak prestát fogad, akkor lehet trá tenni valami adaptert, hogy az autószelepest is, meg esetleg a dunlop szelepest is fogadja?
vagy a dunlop szelepest nem fogadja alapból is?
csak mert ami most van műhelypumpa, abból ami rámegy a dunlop-ra az tudja fogadni a presta-t is ... -
fpeter07
veterán
1 hete nem ültem bringán, durva elvonási tüneteim vannak.

-
D.Orion
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Remélem nem fog fájni idővel, mert ezt én kb. 20-30évre terveztem megcsináltatni. Hozzáteszem nem államilag támogatott opció, így kicsit más a minőség is. Sajátként csak is akkor fogja érezni az ember, hogy ha tökéletesen ugyanaz a mérete és a formája, mint az eredetinek. Ez általában nem így van, de 2-3 év alatt már hozzá lehet szokni, hogy sajátként érezd. No, de többet nem offolok.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
!Overdose!
üzenetére
Egy bajom van vele,félek kint hagyni a bringám,mert ha lemész nem látod.Mindig lecipelem és tiszta kínos ahogy ott forgolódok vele amíg adnak egy tartót,hogy beleállítsam!

-
gergo5991
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
ha már így a cm-ekről beszélünk nem birtam ellenálni ne irjak én is.
58 comb, 42 vádli, 22 bokaD.Orion: nem gond ha rákérdezek hogy a fogorvos amit megcsinált fogat, az utána idővel nem fog fájni? mármint az íny. mármint nemtudom hogy van az, láttam videóban hogy be kell oda csavarni a fogakat ilyen tokba amit bele építenek, meg hogy idővel mennyire fogja az ember ugy érezni mintha a sajátja lenne, hogy úgymond tudatosan harap, érzi mit hova harap meg ilyenek.
Bocs ha ez már tényleg off, csak hipochonder vagyok, aztán néha elkap a rozbaj hogy kifognak hullani 1-2 év mulva a fogaim.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nemrég jártam a K2-ben és valóban nagyon segítőkészek pedig csak egy pár száz forintos küllőmágnesért mentem.

-
Runner_fxr
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az voltam, volt pár év amikor elkapott engem is a gépszíj és csak a body volt számomra, de ésszel csináltam azért. Szinte csak versenyző járt abba a terembe ahova jártam, így elég jó volt a hangulat. 
Sokat tanultam akkoriban edzésről, meg étkezésről. A testsúly amúgy csak egy adat, a minőség számít.
Engem 100kilónak néztek kb 88 kilósan. 45 körül volt a bicepsz. Volt egy srác aki kb 79-80 kilósan hozta azt a fazont mint én 88 kilósan, persze ő túl volt pár versenyen. Bennem a mai napig pozitív élményként él a body, lejárogatok hobbi szinten, de már nem úgy mint régen. Ha ésszel van csinálva akkor tök jó sport, szerethető, de sok idióta van ez kétségtelen.D.Orion: Fogakkal én is megjártam, nekem nem azért mert rossz volt, hanem egy szerencsétlen bringás balesetnél történt, hogy kitörött az egyik első fogam és még 4db fogamnak eltört a gyökere. Közel 1 milla volt, mivel nem akartam hidat, hanem implantátumokat csináltak.
-
D.Orion
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Igen valszeg dagadt a combom, ezért is írtam, hogy nem kidolgozott. Csak az a vicces, hogy 188cm-es magasságomhoz az utóbbi 10 évben 68-73kg társult. Egy éve sikerült felmennem 78-80kg-ra. Talán jövő tavasszal már neki tudok állni a testedzésnek. Sajnos már másfél éve kb. semmit nem tudok csinálni. Elég nagy szívás mikor 30évesen genetikai okok miatt teljes fogsort kell csináltatni. Igazából már 5 évvel ezelőtt neki kellett volna állnom, de nem volt kedvem($$$).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Pttypang
üzenetére
Faxa!

"A legrosszabb, az a ~15km, mire Lillafüredre kiérek..."...gondolom! Mi egyszer úgy elcsesztük,hogy a hármas úton tettünk meg vagy 5 km-t.
Nem volt egy sétagalopp! 
(#43141) Runner_fxr...igazi izompacsirta lehettél! Én 187cm és 82kg-al egy bulimiás lehetek melletted.

-
Runner_fxr
addikt
válasz
D.Orion
üzenetére
Az 57-es comb amúgy nem különösebben vastag. Bár azért nem is vékony.
Amikor komolyabban nyomtam a body-t nekem 67-es volt, 178cm-es magasság és 88kg-os testsúly mellett.
Egyébként a comb csalóka, mert ott sok zsír sejt is lehet, ha vannak rajta repedésid valószínűnek tartom, hogy inkább zsíros volt a combod mint izmos. -
bandus
veterán
najó, feladtam a netes cipővásárlást. tudok ajánlani egy boltot, ahol viszonylag széles a kínálat és segítőkészek cipők terén? olyan 30k környékén szánnék rá most. köszi

-
andorra
őstag
Egy Basta Ellipsoid Halogén első lámpám nem működik, nem jöttem rá, hogy lehet szétszedni. [Ilyen típus kb.] Megköszönném, ha valaki ismeri a megoldást.
-
zoli03
őstag
-
D.Orion
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én a combommal vagyok így. Mindig is filigrán legény voltam, de a combom mindig indokolatlanul nagy volt. Pedig akkor még semmit nem sportoltam, csak a testnevelés órák lötyögése.(Ez volt általánosban és szakközépben is). Otthon meg a gép előtt kockultam, foci talán ha 2 hetente volt egy-egy meccs. Mégis úgy nőt(vastagodott az évek alatt magától, hogy tele van csíkokkal (striák), szerencsére a vádlim csak a pár éve elkezdett kerékpározás után kezdett formálódni, de a combomhoz mért arányosságot soha nem fogja elérni, mert az meg még tovább nő. Most így nyugalomban megmérve 57cm a combo. Vádlim az csak 38as. Persze nekem közel sem olyan izmos és kidolgozott egyik sem, mint pl. deicide T-1000 -é.
Nem egyszerű farmer nadrágot vennem, 32-mas kell a derék miatt. De sok darabból elfogy az anyag és nem tudom felhúzni a lábamra. 
-
válasz
zoli03
üzenetére
Nem mért félre, csak nem érted, hogy jön ki az össz emelkedés.
Megy az ut x metert felfele y km-en, de az nem jelenti azt, hogy kozben nem mesz le mondjuk 0 meterre, majd onnan vissza x meterre. Ha ez pl ketszer, haromszor megtortenik az uton, de az x meter magassagnal nem megyek magasabbra, csak folyamatosan megmaszom 0-rol x-re, akkor x tobbszorose lesz az emelkedes es a sullyedes is.Feltéve, hogy ez a problemad vele.

-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A legrosszabb, az a ~15km, mire Lillafüredre kiérek...
-
RichieTri
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ment pü.
-
RichieTri
senior tag
akkor most elárulom.
az ilyen járás az esetek nagy többségében a születéskor fellépő oxigénhiány egy fizikai "maradványa".
amolyan idegrendszeri sérülés. nyilván vannak komoly és kevésbé komoly incidensek.
viszont ezt gyógytornával és megfelelő ellátással lehet korrigálni, DE sok esetben egész életre megmarad ez a fajta "táncos-láb". ezen nem illik viccelődni
HA esetleg ez bárkinek is eszébe jutna -
Hasaggymeg
Topikgazda
Kerestem én is szemléltető anyagot,de nem volt...idáig!
A te vádlidon viszont látszik,hogy bringázol!...
.főleg fiatalokat láttam így járni,akik szerintem direkt csinálják.Olyan mint mikor a gazella ugrál egy-egy "Lám én milyen fitt vagyok" fölöslegesen magasat,a prédáját éppen kiválasztani készülő ragadozót elkedvtelenítendő,vagy nőstényeit lenyűgözendő.Amolyan affektálós járás.... -
parkr
őstag
bike-discount-os csomag kb. mennyi idő alatt ér ide?
DPD-vel rendeltem, ha ma átadják, várható hétfőre/keddre az érkezés? -
Runner_fxr
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A vádli az bizony egyértelműen genetika, amúgy meg a legmakacsabb izom, nagyon nehéz fejlődésre bírni. Csak gyilkos edzések árán megy, nem csoda egész nap a testünket cipeli.
Egyébként a formája is sokat számít, egy vékony boka mellé egy szép ívű vádli nagyobbnak látszik mint akár egy jóval vastagabb tuskó formájú. Viszonylag vékony alkatú vagyok, de a vádlim az mindig az erősségem volt. Akkor is amikor nem edzettem. Méretre pedig nem nagy, 41-es a kerülete. -
Solad
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem egyertelmuen. Jelentosen tobb izommunka normal esetben fejletteb izomzatot eredmenyez

-
Zebu
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ami biztos, hogy kevésbé ráz, mint a lugano. Néha azt hittem lapos

Többet még nem tudok mondani, mert régen outiztam és durva szél volt.

-
Solad
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez mondjuk azoknal jellemzo, akik olyan idiota modon jarnak, hogy megemelik a sarkukat a foldrol meg lepes elott.
Nemtom mitol van annyi defektetek.. Az utolso 1500 kilometert ezzel a külsővel tettem meg

Szerk: pozitív tapasztalat a gumisprint.hu.val. Tegnap 11 körül megrendeltem a külsőket, ma fél11-kor már itt volt.
-
Zebu
addikt
Ma tekertem egy 58-cast az új gumikkal. Jajj de durva szél volt....
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Pttypang
üzenetére
Be kell valljam irigyellek...nem annyira Miskolc miatt,mint a Bükk miatt! Olyan lehetsz mint a nehéz sorsú Quintana,aki folyton hegyre tekert gyerekkorában!
Gyönyörű helyek vannak ott,Bánkút,Jávorkút,Lillafüred,Szilvásvárad,Szarvaskő meg a többiek.Kevés jármű,sok erdő és hegyi út.Idén voltam először,de nem utoljára! 
(#43109) gergo5991...vastagon benne van a genetika.Van egy munkatársam aki életében nem sportolt,de még nem is gyalogolt sokat és mégis akkora vádlija van mint egy comb!

-
gergo5991
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
engem már középsuli óta Vádli-nak becéznek, bár mit meg nem adnék ha olyan lenne mint akik nem sportolnak :S
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ja nem, az adatlapomon is ki van írva, hogy Miskolc-Avas.
Most is mindjart indulok, szerintem Jávorkút -> Bükkszentlászló -> Miskolc körre.
Jo ez a rockrider 340, biztosan erre terveztek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A vastagot természetesen nem úgy értettem, hogy Tom Platz leszel 3 guggolástól, azért ez nem egyik napról a másikra megy, meg nem könnyű meló
,de ha az egyik combod jelentősen vékonyabb mint a másik az semmiképp se jó és azon dolgozni kéne, ehhez a kerékpár lehet nem elég. Vagy akár csináld megint a gyógytornát otthon, biztos emlékszel a gyakorlatokra, amikor a kislabdával a térded között kell különböző guggolásokat, meg pumpálásokat csinálni, az is lehet elég lenne. -
entropy
tag
Tektro HDC 300 hidraulikus tárcsafékről van valakinek tapasztalata, véleménye? A topik összefoglalójában nincs felsorolva az ajánlott fékek között. El kéne kerülnöm ezt a típust, vagy elfogadható? Shimanohoz képest pl.?
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Biztos onnan a neve is, hogy megcsillan a polirozott combjan a napfeny

Nehogy ugy vegezzetek, mint en, hogy a keskeny pedal miatt a hajtokart tukorre poliroztam a cipom oldalaval, a cipomon meg van egy hangulatos fekete csik

-
bandus
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
aksium elite [link]
felpróbálom a tépőzáras verziót, aztán meglátom, hogy cserés lesz-e vagy sem. a legnagyobb baj, hogy már nagyon tekernék...
de inkább várok egy keveset, mint rossz cipőben tegyem. addig pedig megpróbálok valahol lőni valami leharcolt cipőt párezer forintért.Jorus: köszi, jó lenne hajtani is minél előbb

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nem kell vastag comb,mert csak kidörzsölöm mint napfénysüti.

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
Melyik Mavic típus ez? Nekem bejönnek a cipőik csak idén már nem tervezek cserét. De majd egyszer szeretnék egy csatos vagy racsnis karbontalpast.

Hasaggymeg: pedig annyira még nem is vastag nekem. Látnád haveromat akivel tekerek, a beceneve: Mr. Comb.

#43103: nagyon patent kis csuka, valami ilyesmit szeretnék egyszer én is. Főleg fehérben vagy a Mavic sárga színében tetszenek. Mennyibe került?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 15 Pro 256GB Új akku 12hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

egyik cél, de ehhez még sokat kell edzeni
ez egyelőre meghaladja a tudásomat
én 7-7.5-re szoktam ha már fújok bele
) a kerekedet.