Hirdetés
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Én a Lily 2-re szavazok, a zaerósága miatt

[Itt meg esik a KBSZTT eső, mai bringa úgy tűnik kuka...
] -
válasz
Napfénysüti
üzenetére

Most akkor, aki ilyet vesz férfiként az... á, nem írom le, mert 2 hét ban jár érte

Meg tudom, hogy nonszensz, de nekem ne legyen benne az óra nevében egy sport, főleg, hogy utálom. Lily 2 lesz
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
FR165 nem feltétlen női. Bár feleségemnek is az van.
Fizetés működik vele a megfelelő kártyával. Amúgy maga az FR165 szerintem egy meglepően jó óra.parandroid: nekem ugye FR965 van asszonynak meg FR165. Így hirtelen a multi band GPS ami beugrik mint jelentős különbség. De a 165 is nagyon sok mindent tud, én simán ajánlanám azt is.
-
Toobee
veterán
Szezon végére összeállt a paincave szettem. Ventillátor nekem túl erős, abból valószínűleg az Aria lesz a megoldás. Fűtött nappaliban 1-es fokozaton egész vállalható, de játszani kell vele, hogy könyök ne kapja. Fűtetlen kazánházban nekem elég lenne minimális légmozgás is.
-
-
6030D
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Bár nem láttam még futni benne, de ZoliWRC-nek nincsenek kimondottan női vonásai, mégis ilyet hord.
Én kb 30 évig nem hordtam órát, de 1 hét alatt megszoktam, sőt abban is alszom (hogy tudjam mennyit alszom
meg legyenek menő értékeim). Mondanám, hogy nézz használtan, de ott nyűgös a visszaküldés.
Anno a Decában ránéztem a 255-re, az nem rossz (csak nem akartam műanyagot). Ha a 165-nek a Zergés árát nézed, akkor annyiért van 255 is "magyar" boltból (kanalas, lol), vagy tradeinnről 85e-től 105e-ig akár muzsikus verzióban is. [link] Januárban a kék volt 88e-ért, majdnem azt vettem. -
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem ismerem a modellt. A 265 kurva jó óra, csak nagyon drága az amoled kijelző miatt (aminek mondjuk sportnál pont nem sok jelentősége van). Páromnak 965 van, de az meg a csúcs Forerunner, nézni kell valami összehasonlítót, hogy a kisebb modellekből mit hagytak ki.
p
-
arcitec
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hehe, pedig ezt még a Copilot is tudja...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Garmin Forerunner 165 egy GPS futó okosóra, amelyet mind férfiak, mind nők használhatnak2. Az óra különböző színekben és stílusokban érhető el, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Az óra számos hasznos funkcióval rendelkezik, mint például személyre szabott edzéstervek és egy világos AMOLED kijelző1.
De bringás funkciókat is tud, többek közt : [link] -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
a ciklusomra meg majd rájön...neked még van ciklusod?! Azt hittem túl vagy már a menŐpauzán!
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Még a végén rábeszélsz (még egy) Garminra :O
Azt remélem tudod, hogy ennek a döntésnek lennének következményei:
-kognitív disszonancia kialakulását kockáztatod, aminek legyőzéséhez jó eséllyel szakember segítségét kell majd igénybe venned.
-a fórumon nagy gonddal felépített imídzsed megy a levesbe.Én mindenesetre drukkolok, még egy baráti jótanácsot is adok: Ne a saját nevedre rendeld, hiszen a futár nem vinné ki. Tudná, hogy úgyis vissza lesz küldve ez is...
-
fulton
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Működik idehaza a garmin pay igen. (azt érdemes csekkolni milyen bankkártyákat lehet társítani hozzá, de szerintem elég jól lefedett)
Megnézheted a Huawei-t is, ebből van női (kisebb) változat, nagyon jó kis órák, elegáns minőségi darab, és sokkal kedvezőbb áron forog. Van benne NFC de még egyelőre idehaza nem használható (szerintem nem ér vágás, ott a mobil rá). A szenzor pontossága, van ott sőt még jobb is mint bizonyos garmin óráknál (típus függő). Youtube tesztek alapján írom.
Van benne GPS alapvető edzés funkciókat támogat, nem annyira mélyen mint a garmin, de el kell dönteni.... -
válasz
parandroid
üzenetére
FR165? Elvileg női, de nem baj nekem, ha kisebb, a ciklusomra meg majd rájön

Ezekben nincs NFC? Írja pedig, hogy Garmin Pay érintésnélküli fizetést tud. Ez működik nálunk is? Mert, ha már veszek egy ilyet, fizetéshez se kelljen elővennem a telefont.
Néztem Polar órákat is, de sajnos nem hever 1-2 aranyrúd a széfben. Még a végén rábeszélsz (még egy) Garminra

-
fulton
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
a legjobb ha felteszed a máv app-ot, ott kapsz kedvezményt is rá, menetjegyre is, beállítod az "utasok" szekcióban hozzáadod akiket kell, a kerékpárt. Aztán ha utazol csak kiválasztod a feltételeket, és utasokat, kerékpárt...stb és pont. Az nem téved. Hozzá adsz egy kártyát, online rendezed a fizetést. Én így használom.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Én is mindenkinek kerékpáralkatrészt, kiegészítőt, ruházatot vásárolok ajándékba (ha kell neki, ha nem
), és azt is kérek mindekitől.
...arra sajnálok legkevésbé költeni. 
#321976attiss66...amúgy ez orbitális szervezői tévedés, sokkal rosszabúl is elsülhetett volna a mezőnyhajrában hatvannal száguldó mezőnynek a nézők közé rongyolni, még szerencse, hogy mindenki a kordonra tapadva várta a befutót és csak kevés lézengő volt a párhuzamos úton.
-
fulton
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Itt megtalalod. Dijszabas/vonat
-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
FR255 a sweet spot, felénk 200 eur körül ki lehet fogni. Kisebbik vőmnek most vettem egyet szülinapjára 190-ért, mert atletizál, és egyre gyakrabban futnak hosszabbat edzéseken is (most nike appal rögzít mibilon).
p
-
Novics
senior tag
Köszi Urak!
A kocsmázást meg tessék jól érteni!

Ifjú koromban tudtam hülyeségeket csinálni, de azért már kissé megöregedtemkomolyodtam. Lehet, hogy "csak" túrázást kellett volna írnom, mert valóban nem a teljesítmény - a minél gyorsabban - a lényeg nálam, hanem a kikapcsolódás. Abba meg belefér egy "kocsmázás" félúton.
-
zsocy
őstag
Aki esetleg most venne új külsőt az idényre annak érdemes megnéznie ezt a nagyon akciós Pirelli Scorpion S-t. 29x2.4-es méretben van csak.
10 euro/db, ennyiért szerintem sehol sem kapsz még hasonlót sem.
Csütörtökön rendeltem, ma hozta a futár, 30 eurot fizettem szállítással, mindennel.
Hajtogatós, tubeless ready, defektvédett, jó agresszív mintájú, engem a Nobby Nickre
emlékeztet. Mondjuk nem könnyű külsők, de szerintem emiatt bírják is a pofozást.Egyelőre nem rakom fel mert a Nobbyk tök jók még és szépen tart a tubeless is bennük, de ennyiért elrakni is megérte tartaléknak.
-
válasz
Fall-N
üzenetére
Már vissza is raktam az automatába, ahonnan átvettem.
Közben nézegettem mást is, Fitbit Charge 6 megtetszett, de egy videóban azt mesélték, hogy a GPS rendszeresen összeakad a pulzusméréssel.
Galaxy órákat 1-2 naponta tölteni kell.
Garmin FR955 ku**a drága, valami alap GPS-es modell nekem bőven elég lenne, de még a FR55 is 70-75 ezer.
iGPSport LW10-et is néztem, de a legjobb lesz, ha nem veszek semmit, úgyis elszoktam már az óra viselésétől, kicsit zavar.
-
attiss66
senior tag
Hihetetlen befutó: rossz irányba ment a mezőny, Ganna nyert a teljes káoszban | Volta ao Algarve [link]
Szerencsés Dániel kiszúrta a jó irányt.
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jaj neee azt nézd mindigmindenkorulmenyek kozott
nem lesz semmi bajod hogy megkóstolod 
-
attiss66
senior tag
válasz
Fall-N
üzenetére
Szerintem is, patentszemet együtt kell cserélni a lánccal, merthogy ugyanúgy kopik, mint a lánc többi része, szerintem. Új lánc, új patentszem.
Én tartalék patentszemet azért tartok a hátizsákban, hogy ha az éppen aktuális, használatban lévő lánc meghibásodik/elszakad, elhagyom a patentszemet(mindegy hogy, valahogy, az ok nem számít, a végeredmény a lényeg, hogy elhagytam
), akkor tudjam pótolni. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Lajmund
üzenetére
Naivság lenne azt hinni, hogy xarral etetésünk helyi sajátosság lenne, ami meg speciel a fagyit illeti alig lehet azokból az alapanyagokból olyan állagot színt és főleg aromát elővarázsolni emulgálószerek, koncentrátumok, színezékek, gyakran hidrogénezett zsírok és sok hozzáadott cukor/édesítőszer nélkül, ami nem azt jelenti, hogy nincs, hanem azt, hogy ritka mint a fehér holló.

fulton...a Penny pont arról híres, hogy ott minden minőségi prémium termék, továbbá kézműves, bio és termelői.
...holtversenyben a másik bajnokkal a COOP-al.
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
75g vaniliafagyi(penys) + 105ml tej + fél banán - turmix machine = shake. Joetv

-
fulton
addikt
-
mauimagic
senior tag
válasz
Lajmund
üzenetére
Nem tudtam, hogy cukrász/nébih élelmiszerkommandós vagy, én kérek elnézést!
Esetleg a hazai kézműves sörökre is találhatnál valami megoldást, mert a minőségi alapanyagok, és szívvel-lélekkel főzőcskézés ellenére is a 95%-uk pancsolt szarnak tűnik, bármelyik kommersz cseh/osztrák/német/belga sörhöz képest, amit €0.95-ért dobálnak utánad a nem kézműves hanyatt-ló nyugati hiperekben
-
Fall-N
veterán
válasz
Lajmund
üzenetére
Biztos van ilyen is, itt az összes fagyizó valamelyik olasz márka porából készíti a fagylaltot. Tisztességes minőségű fagyi árát nem fizetné meg errefelé senki, így sem olcsó már. Látszik, hogy ahol nem nagyüzemi a sütemény, ott is jó drága egy szelet, amit helyben sütnek.
-
Lajmund
őstag
válasz
Fall-N
üzenetére
3 helyen fagyizok a környéken abbol egyik több mint 100 éves tradicionális hires cukrászda. Ennek helynek van egy modernebb változta ugyanaz a tulaj és a minöség is. Fullos a fagyijuk kb olaszba van hasonlo minöség. Minden igazi jó alapanyag. Harmadikat egy fanatikus cukrász mester csinálja aki fiolyamatosan nyer mindenféle cukrász versenyen és ö is jó fagyit csinál az olasz vonalu. Ezeket erre kézmüvesnek hivjuk felénk ez nem higult fel nem tudom arra mi a helyzet. Nem akartam igy kifejteni gondoltam elég a kézmüves de nem tudtam hogy ez már ennyire le van járatva. Habár északon sok minden felhigult már a lakosság is eléggé elkorcsosodott pl borsod vagy györ pest .
-
Fall-N
veterán
válasz
Lajmund
üzenetére
Ez érthető, de ezt a kézműves marhaságot már lejáratták. Azért hülyeség, mert mindent emberi kéz csinál = kézműves. Hamburgeresek is mind ezt mondják magukra, holott az alapanyagokat ők is csak veszik. Akkor lenne kézműves, ha a hamburgerhúst is ők csinálnák, meg a zsemlét is. Ilyen egy van a városomban (ráadásul szürkemarha a hús). Igaz a szószokat is szintén ők csinálják. Mocskos finom is. 👍
Fagyiknál kötve hiszem, hogy nem veszik az ízesítéseket. Ezzel az erővel az összes étterem is "kézműves". De lehet a tejet ők fejik hozzá, minden reggel.
-
Lajmund
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Felénk a jobbak kézmüves cukrászdák minöségi alapanyaggal dolgoznak és ugy csinálják ahogy azt kell és nem porokat használnak mint a legtöbb hulladék retek hely amik az esetek 98%-a. Ez részben mauimagic-nek is válasz.
-
Fall-N
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Hogy tudna leesni? A csapok és a vájat úgy van kiképezve, hogy ahogy feszül a lánc, pont, hogy szorítja össze. Normális minőségű patenszemet nehéz kézzel szétoldani. Esetleg ha szarrá kopott és/vagy fos minőségű, akkor tudom elképzelni, hogy elhagyja az ember. Biztonsági okokból ezért szoktam lánccal együtt cserélni, hiába jó még esetleg. Bár ha jobban belegondolok, elvileg ugyanúgy kopnia kellene, ahogy a láncnak, így úgyis cserés. Na meg a legtöbb, drágább lánchoz sokszor adnak is.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A kézműves fagyi az olyan, mint a gravel a bringáknál.
Add el ≈ugyanazt dupla áron, mert kézműves/gravel, ha valaki ezt szóba hozná, legyints egyet és lemondóan jegyezd megy:Te úgysem értenéd, hiába is magyaráznám...
-
Fall-N
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Galaxy Fit 3-mal nem jártál jól. Többen panaszkodtak a topikjában, hogy pontatlan. Nekem is volt, de az egészségügyi része nem érdekelt, csak az értesítés és a hívás jelzése. Később eladtam és jött helyette a Galaxy Watch WearOS-sel.
-
arcitec
addikt
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Igen ezt NE is tedd off-ba mert mást is érdekelheti, ha MÁV-ra egy adott távra, de átszállással egy kerékpárjegy elég-e. Ez nekem sem egyértelmű.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
cSuwwi
üzenetére
Üdv!
pest vármegyei bérlettel az egész vonalon utazhatsz, mellé kell 1 db vonaljegy vagy kerékpárjegy a bringának. Az elsőben nem vagyok biztos, hogy elég a teljes vonalon.
Forrás: [link]
A HÉV-vonalak teljes hosszán 1 db vonaljegy vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, kerékpárjeggyel, valamint Kerékpár országbérlettelszállítható kerékpár. A BKK kerékpárbérlet csak a HÉV-vonalak budapesti szakaszain használható. -
cSuwwi
senior tag
Pestről most hogy lehet kijutni Szentendrére hévvel és bérlettel? Kicsit megkavart most ez az ingyenes kerékpárszállítás bérlettel csavar, nem találtam róla semmi konkrétat ilyen esetre.
Feltételezem budapest bérlettel csak békásig ingyenes nekem és a vasparipának, majd 2db 15km-es jegy?
Pest vármegyeivel pedig csak 1 jegy kell a bicajnak, nekem meg a bérlet elég?
Köszi. -
attiss66
senior tag
Már alig vártam, hogy hazaérjek a mai 40km-es bringázásból, éhesség jeligére.
Készítettem túrómindentbele mixet.
40dkg túró
két közepes alma felkockázva
1 banán
1 narancs
3 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál nyers kakaópor
egy mákdarálónyi darált mák
egy púpozott evőkanál mazsolafelét megeszem most, másik felét holnap a 40km-es bringatúra előtt
Megtaláltam a nekem való lánckeréksor-lánc párosítást.
Baromira jól megy/nagyon simán/ most a montim a Miche Primato láncsorral és a Connex808-as lánccal. És a lánckeréksorból minden lánckereket nagyszerűen ki tudok használni.52/42 - (14-15-16-17-18-19-21)
-
Lajmund
őstag
válasz
Novics
üzenetére
Én is megjártam ezeket a köröket. Az a konklúzió hogy folyadékot és aszalt magozott datolyát viszek magammal és nem állok meg sehol a full karbon outimmal. Én is azt a tanácsot kaptam ha mégis vigyem be magammal. Mondjuk cukrászdába egész necces lenne igy nem megyek. Ha lesz idén fagyi akkor csak olyan helyen ahol kézmüves rendes fagyi van és kinti kiszolgálás.
-
Novics
senior tag
Üdv az Uraknak! (Gondolom csak köszönök már, ha évek óta nem dugtam ide a képem.
)
Lassacskán visszatérek az aktív bringások közé, és van egy kis lakat gondom. Mégpedig az, hogy nem szeretnék 2,5 kg vasat cipelni magammal, amikor elugrok tekerni egyet a környéken - vagy akár Balatont kerülök - de azért jó lenne valami rendesebb zárat venni, amit nem lehet körömvágóval leszedni.
Ha "csak" sportolni mentek - de hosszabb távra, amikor úgyis be kell menni egy kocsmába/boltba/akárhová és pár percre le kell rakni a bringát, akkor milyen zárat visztek magatokkal. (Az nem opció, hogy egy sporttársat, aki addig kint mard!
)
Otthon kertes ház, zárt garázs, ha esetleg melóba eljövök vele, akkor meg zárt udvar, közvetlen a dohányzó előtt, szóval mindig van kint valaki, nem a VIII. kerületben akarom egész éjszakára kint hagyni.
A gravel bringáról lenne szó, minimál designnal, nem egy amúgy is 25 kg fully, aminél nem számít még pár sallang.
Szemezek az U-lakatokkal, de a hurcolásokról elég rosszakat olvastam, hogy nem nagyon lehet stabilan felrögzíteni őket. Erre valami praktika?
-
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
nem. nem is volt nagy szél, amerre mentünk.
-
Csápájev
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
A Trek , mint márka a jobbak közé tartozik? -
válasz
Csápájev
üzenetére
Hivatalosan 35 mm szélességű, sárvédő nélkül.
Ennyiért talán vállalható, bár Sora, mechanikus fékek.
-
Csápájev
őstag
Erről a bringáról mi a véleményetek?
Mekkora lehet a max gumi ,amit befogad? -
-
Seep
senior tag
Hasznal valaki rovidebb hajtokart? 155 -160mm sram gx re? Csak 165-ost talalok belole.
-
baszki, bedurrant a bal térdem.
tegnap lefekvésig semmi baja nem volt, este kezdett fájdogálni. feldagadva nincs, behajlításnál fokozódó fájdalom, leguggolni nem is tudok.
-
attiss66
senior tag
válasz
Friczy
üzenetére
Nem is a patentszem tönkremenésétől tart az ember, hanem az elhagyása, leesése. Pl egyik haverom mondta, hogy azóta nem használ patentszemet, amióta eccer leesett menet közben/nem találta meg/ és gondolom onnan tolhatta.
Nekem 4 patentszem lesz a hátizsákban
(nem foglal nagy helyet szerintem
). Már meg is rendeltem. Ebből 3 db (Connex Wippermann Snap On 808 lánc patentszem 8s) [link] és ebből 1 db Connex Link lánc patentszem, 8s, ezüst színű [link] , a BIKEPRO-tól. Így nem hinném, hogy különösebb meglepetés érne láncügyben. 
És így a láncszakadás ellen is rendben.+láncszembontó szerszám
-
szacsee
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi!
Nem tudom, hogy a bundliban volt-e a pedálfordulat mérő, azt hiszem külön vettem, de az is van.
Néha az óra hátlapja kikezdi a bőrömet, ilyenkor pár napig le szoktam venni, viszont jó lenne ilyenkor is mérni a pulzusom, ezért gondoltam a hrm-re, ráadásul pontosabb is.
-
Friczy
senior tag
-
MC Pite
veterán
Ismerős; utána 2-3 órát takarítani nem túl felemeleő, meg szét**nia technikát.
Tegnap gondolkoztam hol menjek, aszfalt lett - és elégedetten nyugtáztam a bejkötőutakat látva, hogy jó döntés volt inkább outizni
.Pedig a ToughRoad is mozgat hogy mehetek vegyes kövesebb utakon, de inkább poros legyen a gép (újra) mint sáros. Meg vároma pedált, kulacstartót, külsőket, addig kislányomat kísérem vele főként.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ReFleXx
üzenetére
Pénteken én is "dagonyáztam" egyet mert hiába próbáltam kerülni a sárt belefutottam olyan mászásba is ahonnan vissza kellett forduljak, annyira megrakódott a gumi...persze nálam a sárférőhely sem az igazi, a 2,35-ös guminál már biztos nem az előírás szerinti, ezért pucolja is rendesen a láncvilla a gumikat.
...a dagonyázás meg azért idézőjelbem mert a műfajban tulajdonképp csak kispályás vagyok, kerülöm a sarat mint ördög a szentelt vizet. 
-
Lajmund
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Szerintem ugyanazt tudja csak kisebb az aksija. Telefon nélkül is monitoroz rendesen én is úgy szoktam menni futni hogy nincs nálam a telo.
-
-
Lajmund
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Galaxy watch c6 47mm-be van labdarúgás és egész jól használható a futó funkciója is. Használtan egész jó árban van és fényévekkel jobb mint ezek a filléres vackok.
-
parandroid
félisten
válasz
szacsee
üzenetére
Biciklizéshez nem kell a hrm pro plus, elég a dual. A Pro Plus extra featurje a beépített running pod, futóknak kiváló, bicajhoz nem kell. A HRM Dualról nem tudom, milyen problémát olvastál, természetesen tökéletesen működik a connecttel. Nekem van mindkettő, évekig használtam a dualt, most kb egy éve van hrm pro plus, de azt kimondottan futáshoz vettem. A dualt meg korábban mind futásnál, mind biciklizésnél használtam, óraval, és edge-el is, de zwifthez is (ipaddel, és garmin adapterrel laptoppal is).
Szerk.: A teljesítmény méréshez legyen egy pedálfordulat szenzor is, nem tudom, az van-e a bundliban.
p
-
attiss66
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
"...és van az a törés is benne, hogy ne legyen annyira magától értetődő mozdulat a nyitás."
igen, ezen én is gondolkodtam, hogy az a biztonsági megoldása
"miért is esne, feszítve van a lánc"
igen, csak én olyan esetre is gondoltam, hogy mi volna , ha nem volna feszítve
)pl a szerelő mondta, ha véletlenül ledobja a láncot, akkor lehetett volna gubanc, hogy nem lett volna feszítés. De akkor, ha le is dobná a láncot, a bizonyos törés megvédi a széteséstől 
akkor így rendbenReFleXx: "En esztergaltatnek a haverommal jobb patentszemet hozza"
az jó ötlet, ólom-alu-öntöttvas ötvözetből
(gondolom ezt abból az indíttatásból írtad, hogy írtam, hogy a Tioga pedálhoz jobb zárókupakot esztergált, mint a gyári.
De az tényleg baromira stabilan van a pedálban(sose esik ki verzió), úgy kell belőle kikinlódni, ha az ember ki akarja szedni -
ReFleXx
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nemtom, en anno kivancsisagbol akartam merni alvas kozben pulzust arra inditottam pilatest, jobb hijan
de strava nem igazan erre valo, ettol fuggetlenul a teremfoci elferhetne benne.
-
ReFleXx
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
En sem terveztem sarazast tegnap de azert osszejott
, itt meg csak az ut elejen jartam, ezutan meg vagy 5x pergett ki majd gyult tele sarral. A masik bringan sarvedo volt, na arrol le kellett szerelni feluton, ott a kerek mar nem birt megmozdulni sem. Egyebkent ennek ellenere rohadtul elveztem a dagonyat.
-
70 kmes utánfutózás pipa. sajnos 20szal a vége előtt a combhajlítóm feladta, ezért az utolsó 20 elég szenvedős lett.
sikerült kicsit leamortizálni az utánfutót is, szóval ekkora túrára egy ideig most nem megyünk (amíg meg nem jön az alkatrész). -
dom1n0
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Annyit azert megert
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nekem ingyen volt az FR965.
-
attiss66
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
csak kérdezem, az nem eshet szét menet közben? (nem azt akarom, hogy szétessen, hogy nekem legyen igazam
én örülök neki az egyik legjobban, ha nem kell attól tartani, hogy véletlenül szétesik
), csak olyan könnyű összerakni és úgy gondoltuk, ugyanolyan könnyen szét is jöhet(ezért, ha szétmegy, ha nem, egy pót patentszemet a biztonság kedvéért tartani fogok a hátizsákban
az sose árt szerintem, bármelyik patentszemes láncnál )
amúgy jó szerelő, csak régi vágású, meglepődött pár új technikán, évtizedekig bringaboltban dolgozott, mint szerelő, jelenleg magánban szerel"ha a szerelődnek nem tetszik a connex patentszem, ideje új szerelőt keresni"
azért ezt olvasva, lenyugodtam, mert ez elég határozottan azt jelenti, hogy nem eshet szét menet közben a lánc

-
válasz
dom1n0
üzenetére
Az is 20 ezer volt, mint a Galaxy Fit 3? Mert akkor kérek kettőt
Kipróbáltam a telefonos Wahoo alkalmazással - bár előbb tettem volna - és futópados edzés indítva, csak HR adattal szépen felvette, ami inputot kapott, szinkronizálta Stravára, onnan meg megkapta az intervals.
Még van 13 napom visszaküldeni az órát, meglátom, mert pótolja az egyetlen dolgot a Wahoo computeremből, ami hiányzik, a balesetérzékelést.
-
attiss66
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Jó, ha te a megrögzött, megszállottra gondoltál, azt elfogadom, az ugyanis stimmel.

Hasaggymeg: hello, újra itt.
Isebestyén:
pedál maradt a Tioga, viszont az esztergályos haverommal esztergáltattam rá védőkupakot(kupakokat, mert mind a kettőre azonosat esztergáltattam, azonos műanyagból, sokkal stabilabb, mint a gyári).De két hét alatt sokminden történt. A napi 40km-ek mentek a montival.

De ami nagyszerű, megérkezett Spanyolországból a Miche Primato Shimano 14-23 lánckeréksor és a Connex 808 lánc. össz 26e.
Pedig az is benne volt a pakliban, hogy nem érkezik meg. Ugyanis TradeInn oldalán rengeteg volt az 1 pontos komment. De azt már akkor olvastam, miután megrendeltem a cuccokat. Volt, aki azt írta sokat késve érkezett, meg se érkezett, valaki hónapok óta várja, de semmi. Nekem 18-19-re volt írva, hogy megérkezik, de még fel se postázták Spanyolban akkor. A lényeg a lényeg, hogy végül csak megérkezett. De közben én az eBike-tól is megrendeltem egy 14-23 lánckeréksort 22800 Ft szállítással. Tehát jóval drágább, de azt láttam biztosnak/merthogy az eBike-ról biztosan megérkezik/ és nem bíztam benne, hogy a spanyol megérkezik. Most van két olyan sorom
, de nem baj, mert úgyis akartam tartalékot.
Elvittem a szerelőmhöz a spanyol verziót. Kiderült, hogy nem fér rá a 8 lánckerék, csak 7. Így mondtam neki, hogy vegye le a 23-ast. Így 14-15-16-17-18-19-21 lett a sor.
Hát ez így nagyon príma, ilyenre gondoltam. És nagyon szépen simán megy. Ha nagyobb emelkedő lenne, elől leteszem a 42-esre.
Egy , ami nem tetszik a Connex 808 láncon(a szerelőnek sem), hogy a patentszem nem kattan be, elég könnyen kiesőnek néz ki. Szivesen beszereznék hozzá egy stabilabb patentszemet(pl eBike-tól), amit nehezebb összerakni, következésképp, nehezebben is jön szét, biztonságosabb) -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Garmin cuccok használata esetén (Garmin óra, Edge 530 mtb bundle + varia radar) milyen HRM ajánlott?
HRM Dual kedvező árú, de nem tudom, hogy pl miben tud kevesebbet kerékpározás alatt mint pl egy Pro Plus.
Nálam még a teljesítmény méricskélés nem fontos, de esetleg ezt is tudná pl a HRM Dual övvel, vagy azt a részét inkább felejtsem el?Köszi a válaszokat!

Szerk: Közben szeretném használni a connect edző funkcióját is, de valahol azt olvastam, hogy a connect nem kompatibilis a HRM Duallal.
-
dom1n0
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
A Garmin 955 oramba tavaly fociztam, priman mert mindent
-
válasz
ReFleXx
üzenetére
De, most komolyan? Itt tart a nagy tevékenységfigyelős technológia? Hát, a t*k*m ki van.
Vettem egy Samsung Galaxy Fit 3-at. Erre akárhogy próbálom, ez sem fog foci adatokat adni. Stravára nem szinkronizál olyan tevékenységet, amihez nincs GPS adat, más szolgáltatással meg nem kapcsolható össze. Nem baj, visszaküldhető

Csak tudnám, mit vegyek helyette, ami nem drága, s ezek szerint van benne GPS. De legjobb lesz, ha elengedem, mert az lesz a vége, mint a görgős szenvedésemnek.
attiss66: nyilván a szótári jelentésére utaltam a szónak, holott elvetemült -> megrögzött -> megszállott. Vagy a megszállott is rossz? Mert én nem gugliztam rá egyikre sem. Erre ok nélkül lebu***tál.
-
attiss66
senior tag
Letelt a büntetésem, 2 hét kitiltás.
Azzal kezdem, hogy nem tartom jogosnak, hogy csak én lettem kitiltva 2 hétre, úgynevezett személyeskedés miatt.
Ezt Dark Archon írta nekem:"De amúgy nincs igazuk? Csak elvetemültek foglalkoznak ilyen ősrégi, ótvar pedállal, miközben egy 10esért hozzádvágnak egy modernebbet."
(elvetemült jelentése: [link] )
Én arra reagálva írtam, amit írtam.
Ha valakit elvetemültnek neveznek, az nem személyeskedés?! Csak kérdem. És ő kezdte. Ha nem személyeskedett volna én se reagáltam volna személyeskedéssel.
Na ennyi, csak tiszta vizet kellett önteni a pohárba. -
dom1n0
őstag
válasz
mauimagic
üzenetére
Fú várom már én is az ilyen ütősebb szinteket végre, szerintem ha az idő engedi szerdán egy Valkót megyek bejáratásnak, hétvégén meg ha minden adott,lehet kinézünk a Mátrába...
fulton: Itt az oldalszél amit éreztem, külön vicces volt, hogy egyik lábam rendesen fázott, a másik kevésbé

Egy ilyen felhúzhatós előre nekem is van, sajnáltam is, hogy nem vittem.
250watt meg 125-ös pulzussal... Hurka
Viccet félretéve az szép eredmény már
-
fulton
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
En nem vittem kamaslit, itt ilyen 6 - 4 fok volt. Csak felhúztam a láb-orr védős santinit
egy 60km gurulgatás itt is volt szél. Nem fázott a lábikra elég volt. Friss idő sehol egy lelek.
A vége fele csináltam brahiból egy kis 10 perces intervalt:
folyamatos 210 watt / 115 bpm átl. (Pulzusra voltam kíváncsi 210-nél)Van egy illető straván, nem rossz, ilyen cirka 250-260 watt folyamatos tekerést, 10 perces intervalt néztem tőle, lehoz 125 bpm átlaggal. Az azt jelenti hogy olyan 380w FTP befigyel nála saccra sztem..
-
mauimagic
senior tag
Ma 7 után indultam a nagy hegyre. ≈500m szint után bedobta a Garmin a nap utolsó mászását: 40km 2000m szint
Aztán elment mellettem egy hókotró...
Majd összesen 1200 szint után út lezárva, 4 melós állt "őrt".
Az egyik beszélt angolul, azt mondta senkit nem engedhetnek fel, még gyalogosan sem, mert tiszta jég minden.
1000m felett nincs sok alternatív útvonal, de azért rápróbáltam egy turistaútra, az is le volt zárva feljebb, de esélytelen is lett volna végig országútival.
Felmentem még valami kilátóhoz, pont akkor ért oda a felhő is, úgyhogy 10 fok+felhőszakadás. Ponjó volt rövid cuccba(+esőkabát).1800szint lett végül, szarrá fagytam.
Ha kiolvad a hegy, talán mégegyszer nekimegyek, de csak ha bomba idő lesz.
Annyi pozitívum van, hogy találtam gravel utakat is, amik nincsenek lezárva, úgyhogy innentől gravel gumikkal megyek, hogy legyen valami alternatíva, ha megint megszivat a Teide
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Van egy Koga supermetro bringám. Kb fél éve vettem használtan. 2 hónapja elvittem szervizbe agyváltót rendbe rakatni mert ki tudja mikor szedték már szét. Cseréltek hátsó fékbetétet is mert kopott volt. Kb 1 hónapja estem vele egyet, vizes volt az út, gyorsabban is mentem stb....
Egy ideje azt vettem észre, hogy nem fog a hátsó fék rendesen. Hét elején jobban megnéztem és a tárcsán volt egy kis "idegen" anyag. Féket megnéztem az nem engedi az olajat. Úgy tűnik mintha az agyváltóból jönne. Ha jól tudom a Nexus 8-as nem olajfürdős, zsír lehet?
A fekbetét meg a tárcsa ilyenkor kuka? Vagy a tárcsa még menthető csak a betétet kell cserélni? -
dom1n0
őstag
Oldalszel mondjon le

Ezt leszamitva egesz franko ido volt felenk, mentunk egy 65kilit (Aszod-Sulysap hullamvasut), egyre tetszetosebb az Agree geoja, kezdem szokni a DI2-t is, es ma jol forogtak a labak is egeszen
Fiacskam behuzta a teli kamaslimat, a labam a vegere azert rendesen lefagyott

Ki merre volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

]

Fizetés működik vele a megfelelő kártyával. Amúgy maga az FR165 szerintem egy meglepően jó óra.
Én kb 30 évig nem hordtam órát, de 1 hét alatt megszoktam, sőt abban is alszom (hogy tudjam mennyit alszom

...gondolom ez is lábaim erejét minősíti.
miért is esne, feszítve van a lánc, és van az a törés is benne, hogy ne legyen annyira magától értetődő mozdulat a nyitás.