Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cdl
senior tag
Ti nem vagytok normálisak a szintgyűjtögetéssel:)
Reggel Csopak Veszprém volt műsoron. 17 km alatt volt 265 m emelkedésem 10%-os táblával megspékelve.
Otthon 100 km alatt jön össze 120 m:)
Kész, ide egy E biket izibe.
Holnap végre irány az alföld. -
ZolkoW
őstag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azért ez a 90km/h mindenkinek durva, de valamiért mindenki arra titulál egyből hogy annyival is használom non-stop, egy kocsi is mehet 400zal, de nem annyin használják.
50-60nal közlekedek úton amúgy, csak 90 a végsebesség...
Amúgy elől hátul ez a fék van, és meg is vagyok vele elégedve mert baromi jól fog, csak ez konzol leszívatott...
-
Sefter
veterán
Decathlon-os bringás nadrág [link] jó cucc?
Tapadós lidl-s után jó lenne egy szellősebb...
Vagy valami márkásabbat vegyek? Inkább kiadok 10-15k-t egyszer ,mint vegyek 5 hulladékot... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Akkor nyomod is neki rendesen.
...értem én,rosszul fogalmaztam,de a lényeg ugyanaz,minden tárcsát meggörbítene egy vetemedett féktestkonzol,vagyis amíg az egyenes a tárcsa is bírni fogja...feltéve ha erre tervezték,mert amiket írsz az már szinte motorbicikli terhelés,hiába kicsi a kerék mert 90 km/h és 140 kg összsúly,ehhez mért gumitapadással akár valami vastagabb tárcsát is igényelhet.
Ez a roller egyetlen fékje,vagy van elől is? -
xy.zsolt
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
a 90 az tényleg durva

Mondjuk a 42 kiló is, de ha osztok-szorzok, a kerék sugara még mindig jóval kisebb. Inkább azt nem értem, miért nem csinálták meg rendes anyagból, sőt, PM felfogatás sokkal korrektebbnek tűnt volna (bicóvázból is láttunk már féktől meghajlott támvillájút, nem véletlenül szokás külön merevíteni a féknél) -
xy.zsolt
őstag
válasz
üzenetére
Leméred milliméterre pontosan a talp hosszát aztán olyan márkát választasz ami milliméterben is megadja a méretet...pl Sidi ilyen, de tuti sok más is van. Ha nem online veszed akkor annyi a lényeg, hogy a mutató ujjad szorosan férjen be a lábad és a cipőbelső leghátsó része közé. Remélem érthető voltam
-
Because
őstag
ma reggel közel 7 év bringás melóbajárás után megvolt az első baleset, elsodortak egy körforgalomban. a környezet reakciója meglepően pozitív volt kérdezték, hogy jól vagyok e, a vétkes sofőr is megállt visszaszaladt. végre valami izgalom jutott ide is

-
Studi
veterán
válasz
nightmare13
üzenetére
Miért lenne elvetemült? A cross-trekking szerintem alapvetően túrázásra való, vegyes terepen. Ehhez bőven elfér a csomagtartó is. Sárvédő meg még az én crosstrekkingemen is van. Sőt, hátsó még az outin is, bár azon gondolkozom, hogy lepattintom. Nem is a sárvérő miatt, csak full fekete az egész bringa, rohadtul idegesít rajta az ezüst színű tartóvasa.

-
nightmare13
őstag
Sziasztok!
Mennyire lenne elvetemült egy crosstrekkinget sárvédővel és esetlegesen csomagtartóval "felturbózni"?
Nézegettem sima trekking bringákat, de egyszerűen sokszor crosstrekkingből jobb felszereltségűt lehet venni majdnem ugyanannyiért, a kiegészítők meg kb filléres tételek lennének (persze cserébe nincs agydinamó).
Szóval túl perverz lennék, vagy van ráció az elgondolás mögött? -
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
oke koszi, akkor mar csak azt kell kideriteni, hogy a szamozas mennyire stimmel.
42-es labam van, de itt csak UK meretek vannak. talaltam a fentebb linkelt honlapon egy videot es aszerint a UK 8,5 az en meretem (42-es lab + 1cm). remelem jo lesz, mert boltban nem talaltam ilyet es proba nelkul eleg yolo ezek vasarlasa. -
-
nmate91
tag
válasz
birorichard
üzenetére
Igen. Ugye ott volt hiányzó szakasz már csak ahonnan ivana is írja, de megcsinálták át az m0 hídon (zöld körtől), majd onnan ilyen gyalogos-kerékpáros rész is van (amit nyíllal jelöltem ott talán az van) és végig be lehet menni Kistarcsára. Én mondjuk úgy mentem, hogy felkanyarodtam a hídra az Auchan felé, szóval ott lejöttem egy részen (lila karika)
Hm, nekem most nagyon így rémlik. Persze reggel 7 óra volt, de ennyire kóma lettem volna?
-
ivana
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
Nem tart ki, a temetőnél vége van. Sokat járok arra.
-
birorichard
őstag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
xy.zsolt
őstag
válasz
nemeth989
üzenetére
Most már én is csak Racmmer mezeket használok, azok közül is csak a fit Pro szabásúakat. A racmmer gatya nekem nem vált be hosszabb távon. A betét a kulcs, amit a Rion nagyon eltalált ebben a nadrágban, ebben az árkategóriában.....mert pl 30ezer+ ért nyilván kani hasonlóan kényelmes holmit. Annyi mindenre kell költeni ebben a sportban, hogy ha mindenhol kifizetném a nívós plecsnit akkor pont gatyára nem jutna/"még a gatyám is rámenne"
Ilyen szempontbúl irigylem a futókat, vesznek egy nívós drága cipőt aztán nincs több kiadásuk....de fiatalon már megutáltam a hosszútávfutást és a térdem sem bírná már. -
ivana
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
Még korábban véget ér, a cinkotai temetőnél. Arra csak a 3-as úton tudsz menni. Vagy a másik lehetőség, hogy Csömör és Kistarcsa között van egy föld út, de az trekkinggel is problémás, inkább montis.
-
ZolkoW
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
nekem két cipőm van, egy alapabb Shimano, műanyag talpú, és egy fokkal komolyabb Gaerne, az sem karbon talpas, de talán valami üvegszál erősítés van benne, mindenesetre jóval merevebb, az biztos. A Shimi az ilyen "univerzális" túrázós, ami igazából semmire sem az igazi
. Na szóval abban 15 km után már zsibbad a lábam, a memóriahabos betéttel is, pedig az sokat segített. A másikban nem, vagy csak sokkal később. Ja, és nekem csak úgy múlt el, hogy teljesen hátsó pozícióban vannak a stoplik, elég fura, de így bizonyult legjobbnak. (úgy vagyok vele, hogy ha nem lenne normális, hogy végállásba tolom, akkor nem ott lenne a végállás...) -
birorichard
őstag
Sziasztok,
aki jar arra esetleg, nem tudja veletlenul, h a bp-rol kistarcsara vezeto bringaut (3-as mellett) meddig tart? Streetview-n regi kepek vannak, a muholdkepek alapjan pedig hajszalpontosan a kozig hataron veget er mindennek a kozepen a tarcsai kh magassagaban.
Lett az azota fejlesztve vagy ha nem, akkor onnan hogy szoktatok lejutni? A keresztezodesnel csak valami ipartelepre lehet lemenni. -
szuszinho
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azt is próbáltam. Stopli nyomhatja?
Azért gondolok a stucnira, mert mintha nem eléggé hátul ülnék a nyeregben. Bár a hátam, seggem nem fáj
Teszek próbát a hozzáadott Fizik nyereggel is, hátha. -
szuszinho
őstag
Outi, patentpedál, szenvedés

Rengetegszer meg kell álljak, mert totál lezsibbadnak az ujjaim, talpam. Hiába állítom a stoplit, nyerget, nem segít.
Nem megfelelő stucni okozhatja? Lehet, hogy kisebb kellene? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
vendingo
üzenetére
Horgászni lehet jók,nem próbáltam,nem horgászok.
Viccet félretéve,a nagy recék nagy tüskékkel kombinálva nem hiszem jó párosítás lenne.(#170744) vzarmo ...semmiképp ne szorítson,főleg ha mondjuk tavasszal/ősszel esetleg még vastagabb zoknit is akarsz beletuszkolni...de amúgy sem jó ha nagyon passzentos,azt tapasztaltam,hogy hosszabb,illetve rövid,de keményebb meneteknél (több szint) hajlamos a láb előre csúszni és nyomhatod lábujjaidat.Lehet azért van ez mert nem húzol mint becsatolva hanem csak taposol,nem tudom,de míg gyaloglásnál nem,kerékpározásnál picit mindig inkább előre csúszik a lábam a cipőben.

(#170748) B-L-A-C-K ...szerintem a féktest elmozdulása miatt téphette meg a tárcsát is,normál esetben nem hallottam olyant,hogy letépte volna a tárcsát a fék.Én megnézném mit ajánl a gyártó a négydugattyús fékjeire és azt venném,saját adapterrel,mindennel,az biztos nem szakad le.Egy (erősen,kiegyenesíthetetlenségig) hajlott tárcsa viszont sokat nem ér,olyan kicsi ott a játék,hogy képtelenség beállítani ne ciripeljen.

-
sepyi
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Több mint egy éve használok ilyen cipőt napi szinten. Igaz patenttal, de műanyag pedálon használtam egyszer-kétszer. Teljesen vállalható. Nem keményebb a talpa, mint az adidas utcai cipőmnek. Ha ilyen minőségben csinálnának utcai cipőket, örök élet meg két nap. Hobby szintre javaslom.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Annyira nem, múltkor Shimano XT SM-RT86-t vettem (rollere ugye), és a fék adaptert tartó konzol gyenge minőségű volt (vagyis nem bírta a 4 dugattyús Magura féket), meghajlott (elől hátul), így vitte a tárcsát is, vagyis eldeformálódott, és nem tudom kiegyenesíteni normálisan, és ciripelő hangot ad ami idegesít. Azóta a konzolt lecseréltem karbonra, ez már nem hajlik, de tárcsát is kell vennem ezek után, és nincs kedvem most 28 ezret kiadni megint két ugyanilyenért.
Amúgy ezt a 2 hajlott (értsd úgy hogy lehet használni, de nem 100%-osan egyenes már) SM-RT86-os tárcsát el lehet így adni, ha igen mennyit lehet érte kérni? (6 csavaros kivitel).
-
válasz
üzenetére
A másik tapasztalat pedig azt mondja, hogy eggyel nagyobbat érdemes nézni. 43as lábra futó cipőim és a bicós is 44es. Kellően szorosra tudom húzni a felső részeket, viszont hagy helyet a mozgásra. Ha 43as lenne a bicós cipő, akkor attól tartok, hogy a nagylábujjam minden taposásnál nyomná a cipő elejét és egy idő után nem lenne kényelmes.
A cipő leírásánál is gyakran van ilyen duma: These shoes fit a little small. We recommend to buy one size larger than usual.
De ebike is ezt írja pl. Mekkora kerékpáros cipőt vegyek? [link]De ez ugyanúgy egyéni ízlés kérdése, mint a sisak, szemüveg, nyereg, stb.
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Méretben mire érdemes figyelni? Kisebb, nagyobb mint saját lábméret? Nem baj ha kicsit kisebb vagy kicsit nagyobb? Szorítson vagy sem?
-
vendingo
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem bevált, semmi gondom vele, évek óta nyúzom horgászni és bringázni.
-
törölt tag
válasz
ggeleven
üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek. A beázás nem akkor gond, igazából csak azért akarok venni valamit mert az eddig használt (amúgy futocipo) enyhén szétszakadt.
[ezt] néztem, de lehet akkor meglesem az általad linkelt oldalt is jobban.
majd elmegyek benne párszor túrázni is, mert a kisebbik túracipőm is megadta magát, így ha ez arra is beválik, akkor lesz ám csak bódottá’. Csak egy kicsit fura ez a talp kialakítású túracipő.
-
Because
őstag
válasz
6030D
üzenetére
hát igen... ment google mert korábban már olvastam róla (2015): Amsterdam is out of bicycle parking spaces, so it’s building 40,000 more
"The Dutch city is running out of room for the 880,000 bikes that travel – and park – along its canals."
-
-
-
IzI
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Bátor vagy te is
Mostani 10évessel talán megcsinánlám,de ha veszek egy újjat,akkor kizárt. -
bogarfx
aktív tag
Sziasztok!
Folyamatosan olvasom a fórumot, mindig szerelek valamit a bicajomon, most is emiatt kérdeznék

Szóval arra jutottam, hogy a 3x9-es rendszeremet lecserélném 1x9-re.
Tavasszal váltottam integrált hajtásra, egy 40/30/22 Acera hajtóművel.
Debrecenben lakom, az utóbbi hónapokban csak a középső tányért használtam 11-32-es hátsó sorral. Az is igaz, hogy elől egy 32-es tányérnak jobban örültem volna, de mikor rendeltem nem volt csak 30-as az ebikeon raktáron. Arra gondoltam hogy veszek előre egy kerek Deckas narrow wide tányért mondjuk 34 vagy 36 foggal (a hajtóműnél 96mm a lyuktávolság ezt megnéztem).
Igazából annyi kérdésem lenne, hogy kell-e nekem új lánctányér csavar a narrow wide tányérhoz. Sejtésem szerint kell, azt is néztem de két méret is van [link]. Vagy rendeljem mindegyikből és valamelyik csak jó lesz?Előre is köszönöm a segírtséget!

-
IzI
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Jó de,amikor vagy 100m-t kell bemenni a vízben,hogy félig elmerüljek,akkor elég nehéz nézni a bicajt
és még kirohanni a vízből
(#170719) ggeleven Legjobb Abus lakattal szoktam zárni,amikor a közértbe ugrok be 1percre,de akkor is fosok mint állat,vajon ott van-e amikor kijövök
Ha többen megyünk,akkor nyilván megoldható,de egyedül felejtős
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Utólag tudtam meg,hogy a direkt bringás fiveten-eket is az adidas csinálja,így nem áll messze tőlük a bringáscipőgyártás.
lzl...le kell lakatolni egy fához,kukához,stb. a parton és szemmel kell tartani,én azt szoktam,amúgy sem úszok a túlsó oldalra,figyelem.
ggeleven...2 bal.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
üzenetére
Itt esetleg megnézheted mi van méretben. MTB shoes
Nekem Cube ATX Lynx van és szeretem azóta is. Nekem 63 EUR volt szállítással (akkor 33500 alatt nem volt itthon a linkelt Terex). Arra számíts, hogy nehezebb érezhetően, mint egy sportcipő (cserébe jobban erősödik és fárad a lábad).
(#161856) ggeleven(#170722) Hasaggymeg
Persze, hogy kettő van! Egy bal és egy jobb.
-
parandroid
félisten
válasz
üzenetére
Én is egy terrexben tekerek, nem tudom, melyik típus, akciós volt. Utcainak vettem, de annak egy kicsit kemény, biciklizni viszont ideális. Ráadásul gore-tex, kényszerültem már vizes útra benne, tényleg nem ázott át (én csupa víz voltam, országútin nincs sárhányó).
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ez az adidas mennyire kiprobalt cucc? ahogy nezem, ez elsosorban turacipo, de annak meg nem ilyet vennek, mert ahhoz keves es ha sportos kinezetut akarok, akkor csak is la sportiva. azert kerdezem ezt, mert nekem meg tekerni kellene es a 5ten szerintem enyhen tul van arazva, ezek a terrex-ek pedig egesz barati arban mozognak.
-
Ha egyedül mész, akkor bajosabb nyilván. Lopták már el ismerősömnek fürdés közben bicóját, szóval én tuti nem hagynám ott. Soha nem is került elő. Én akkor is ráteszem a lakatot, amikor a parton lévő padtól lesétálok a vízhez. Inkább rászánom azt a 2+2 percet, mint hogy valaki ott sétáló felugorjon rá és volt-nincs bicikli.
Beleégett nagyon az eszembe egy olyan eset, amikor a Keletinél a Meki-Burgernél valaki majdnem elb*szott egy outival. Néztem is, hogy WTF. Aztán alig 30mp múlva egy csávó rohan utána spd cipőben és kiabál, hogy ellopta, valaki fogja meg.
Vagy esetleg lepacsizol egy büféssel és addig beteszed hozzájuk.
Ha többen mentek, akkor meg valaki nem fürdik.
-
IzI
senior tag
Létezik olyan hely a Balaton közvetlen közelében,ahol lelehet rakni a bicajt,anélkül hogy elvinnék? Gondolok itt elzárt,őrzött helyre.Kerestem gugliba,de nem igazán dobott fel semmit.
Mondjuk nem is nagyon halottam ilyesmi szolgáltatásról,de lehet itt lenne az idő bevezetni.Főleg,ha végre valahára elkészül a bringa út balatonig."Szerintem soha nem fog" -
xy.zsolt
őstag
Na srácok....sokat agyaltam a belsőn, hogy milyen legyen aztán megláttam, hogy a dekában most akcióban 425Ft-ért adják darabját (2 van egy csomagban)....97g a súlya.....ennek nem tudtam ellenállni
Itt van szinte helyben.....szóval bringára pattantam és vettem 6db-ot
Voltaképpen eddig is dekás belsőket használtam és nem volt semmi bajuk, de amíg tubeless mániám volt erről teljesen megfeledkeztem. -
-
ZolkoW
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
ilyet vettünk feleségemnek, őszintén szólva akkor még meg akartuk keresni a deszkás részleget, de mivel átrendezték az egész áruházat, nem jött szembe, így el is sikkadt a dolog, pedig lehet hogy jobb lett volna. Én nem tudom, milyen, mert tudom, hogy mire számítsak más cipővel, de a párom szerintem nem annyira, és ő mondta, hogy picit azért csúszik, szokni kell. A patent lehetősége nem baj neki, de nem azért vettük ezt, csak mert dedikált bringás cipő, és valami kellett erre a célra. Picit már bánom, hogy nem néztünk jobbank örül, pedig tudok a deszkás cipőkről

-
jjeahh
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Valszeg ez sem lenne jó normál pedálon, csúszkálna és mivel nem lapos, hanem ívelt, fel sem feküdne rá rendesen. Ezeknél nagyon sokat számít az a kevés íveltség, mert sokkal merevebb a talpuk, mint egy normál cipőnek, nem hajlik rá a pedálra, gyakorlatilag az első szegecsekre egyáltalán nem fekszik fel. Persze konkrétan ezt a cipőt nem próbáltam, de valszeg ezzel is ugyanez lenne a szitu. De te tudod.
-
vendingo
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Körbenézek, hogy milyen a kínálat, de nem nagyon vonz a patentozás, ahhoz én túl hobbista vagyok. Nekem csak egy normális bringás cipő kellene patent lehetőség nélkül.
Mondjuk ez a dechas eléggé tetszik, ránézésre bírná a sima pedált is.A másik, hogyha instant elakarok ugrani valahova, mindig vegyem át a cipőt, csak azért, hogy bringával mehessek. Nekem ez macera.
Melóban a kapukeretes fémkeresővel gyűlne meg a bajom. Kollégák is sokszor zokniban jönnek be
-
jjeahh
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
A melót én valszeg megoldanám váltócipővel, közlekedni, haverhoz menni meg teljesen jók a túra-spd cipők, pl a Shimano teljes MT szériája, vagy szinte bármelyik márkának van hasonló cipője, előfordult már, hogy egész nap gyalogoltam a saját Giro-mban, egyáltalán nem ért le a stopli. De amúgy ja, vannak flat pedal cipők is, amiket platformpedálhoz terveztek, így elvileg nem teszi tönkre a pedál a talpukat. Decában nincs ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...értem én,rosszul fogalmaztam,de a lényeg ugyanaz,minden tárcsát meggörbítene egy vetemedett féktestkonzol,vagyis amíg az egyenes a tárcsa is bírni fogja...feltéve ha erre tervezték,mert amiket írsz az már szinte motorbicikli terhelés,hiába kicsi a kerék mert 90 km/h és 140 kg összsúly,ehhez mért gumitapadással akár valami vastagabb tárcsát is igényelhet.
Ez a roller egyetlen fékje,vagy van elől is?

. Na szóval abban 15 km után már zsibbad a lábam, a memóriahabos betéttel is, pedig az sokat segített. A másikban nem, vagy csak sokkal később. Ja, és nekem csak úgy múlt el, hogy teljesen hátsó pozícióban vannak a stoplik, elég fura, de így bizonyult legjobbnak. (úgy vagyok vele, hogy ha nem lenne normális, hogy végállásba tolom, akkor nem ott lenne a végállás...)
Nem megfelelő stucni okozhatja? Lehet, hogy kisebb kellene?