Hirdetés
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Faguriga legyek ha ez nem az első általam "gyártott" fejhőmérő!!! :-)
Erre mondta SID anno, hogy "paljoc ez olyan mintha Mona Lisa nyakába egy quartz órát akasztottál volna!"
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó ECM E61 HX. Rendberakni van nálam, de a tulaj eladná. Szép állapotú, műszakilag kifogástalan.
A gép formailag és műszakilag is megegyezik a Rocket Giottoval.
Jár hozzá fejhőmérő, egyes kar, kettes kar, feneketlen kar.
Jelenleg nálam van használatban, itt megtekinthető, kipróbálható, vagy Bp.-i átadás is lehetséges.
Ára 185e. Ft. -
Agostino
addikt
válasz
Alvarez81
üzenetére
nekem is graef 702-es őröl otthon, sajnos valóban el tud kummantani egy kevés őrleményt. általában karba őrölök egy plusz vezetővel, hogy ne szóródjon szét. a bent maradt kávét úgy tessékelem ki, hogy ugye a graef őrlemény kiadó csövére - biztosan van rá szakszó, de nem tudom - egy gumis, íves csonk van vezetésként ráhúzva. annak a vége a gépből kijövő fél centis műanyag kiugróra ül rá. ha erre a gumis részre a tamper tenyérbe illő részéve rákoccintok - vagyis fordítva használom a tampert, ott sima kerekded - akkor ez a kicsi de határozott ütés kitessékel általában mindent. ha oldalt ütögetem vagy hátul, nekem nem szokott ugyan ilyen hatásfokkal működni, ez a kicsi kocc pedig mivel a gumis felületet éri, magát a gépet sem tudja megkarcolni vagy ilyesmi.
-
paljoc
tag
válasz
Alvarez81
üzenetére
Na, látod a nagy precízségben véletlenül rossz gombra kattintottál a válasszal, ugyanis Tobee-nak volt fura, én pont azt írtam hogy nekem egyáltalán nem fura!
/oké, befejeztem
/Hogy tőlem is legyen témába vágó: ma Manetti kofit kóstoltam a Cady Trade-nél és tök jó volt!! Nem tudom milyen típus volt, nem volt extra sötétre pörizve, de azért klasszik iskola ránézésre, pont emiatt talán meglepő savakkal, rendben volt.
-
Alvarez81
csendes tag
Ez talán témába vág.
Eleinte mindenki mindenfélét, aztán kialakult egy szűkebb kör, aki kezdett minőségibb kávékat keresni. Ezt felgyorsította a Cuadra beszerzése, illetve, hogy ráleltünk a Kapucziner-re, PalYotz-ra ,( illetve paljoc-ra

) Sokan megálltak a Tchibo Milano,Sicilia, Barista , B&W kávéknál, amik ár-értékben nem is annyira rosszak. Viszont egyre bővül azok száma akik egy kisebb cég, ( Galli Caffe néven fut ) "Arabika" kávéját isszák.
Úgy indult, hogy kaptam kávézóban zacsiba belőle szemeset kóstolónak. Voltak olyan kedvesek megadni, hogy honnan van. Bár kisker kiszolgálás elvileg nem volt, de a futársrác bedobott 2 kilót hozzánk. Legutóbb már 9-en kértünk, 12 kilót, a Következő rendeléshez már 3 emberrel több jelentkezett.
Ez egy olasz blend, csokis, és nekünk ízlik. De majd esetleg rallypix is megmondhatja, a véleményét, kapott belőle kóstolót, igaz nem tudom mennyire bírta a lehegesztett műanyag zacsiban...
Aztán lehet, hogy nem egy nagy szám, csak nekünk lelkes amatőröknek ízlik.Semmi baj nem volt a SO kávékkal, de egyszerűen nem lehet folyton állítgatni ilyen helyen a darálót, és kicsit leszoktunk a többiek kávéjáról emiatt.
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
paljoc
üzenetére
Tudjátok hányszor van az, hogy a mérnökök 2 napig mérnek, agyalnak, gondolkoznak, hogy mi okozta, hogy hogyan is kellene nekiállni annak a problémának, ami már nincs is, mert az előbb egy józan paraszti eszű melós 2 perc alatt megoldotta... eszemben sincs lenézni bárkit.
Én is csak azért írtam, mert a mérnöki véna, ami bárkiben ott lehet, késztet néha olyan dolgokra, amire a "normális" emberek csak beletemetik a fejüket a tenyerükbe. Nagyon gáz ám az, ha 3 napot szöszmötölök, kilvasom a fél internetet, mire megveszek egy 5 ezer Ft-os egeret...és mindezt csak azért, mert jó döntést akarok hozni...néha saját magam is kikészítem...
-
paljoc
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Nekem pl. nem fura, talán azért mert ezt én is egy csomószor hallottam! :-)
Én meg gyakran azt szoktam mondani, hogy "én csak egy egyszerű melós vagyok, próbálom józan paraszti ésszel végiggondolni" pl. a valamit, de ezt nem azért mondom, mert azt hinném hogy emiatt csak a melós gondolkodhat józanul, ebből pedig egyenesen következik, hogy mérnök sem azért mondja, mert úgy érzi, hogy csak ő mérhet ill. lehet kíváncsi! Na ezt most jól megaszondtam. :-)))Adpeter: ha az enyém lenne, nem hiányozna, hisz ott lenne mellette a Catler, azon meg ott a "Kékfény".:-)
-
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Belénk verik az egyetemen, hogy a mérnöki lét a mérésen alapszik, az elnevezés is abból fakad.
Itt meg szerintem csak a sokak számára feleslegesnek tűnő folyamatok kapcsán magyarázkodunk.
Számomra a kolléga írása nem sugall privilégiumot a kíváncsiságra, se nem utal felsőbbrendűségre.
A másik aki ezt említette a napokban, az én voltam. Tudatosan figyelek arra, hogy ha nem szükséges, akkor ne említsem, mert sokan ezt lenézőnek vélik, de most igencsak passzolt a témához. Ha mégis rosszul sült el, akkor elnézést kérek. -
Toobee
veterán
Csak nekem fura, hogy minden mernok azzal kezdi, hogy nem veletlen vagyok mernok? Kb. mintha az o privilegiumuk lenne a kivancsisag.
-
Alvarez81
csendes tag
Amennyire én tudom, ugyanaz a darálóház, tengely, és kések vannak ezekben. Nekünk annyi bajunk volt egyébként velük, hogy amíg nem szedtük le az állítógombot, addig a kedves kollégák tekergették a vacak tchibo family kávékhoz, és volt több, akinek sikerült befullasztani a gépet. Egyszerűen megszorult, és a csúszócsapágyat 2 átellenes oldalán kicsiszolta. Rendeltünk újat nem egy nagy tétel... és azóta el van zárva az állítógomb. Beállítottuk. Azóta, kb 1 éve semmi gond nem volt vele, pedig napi 100-150 kávét biztos ledarál.
Remélem a Graef is fogja bírni.
Na ha már úgyis beszéltünk róla, mértem. (igen, ez a mániám..lehet, hogy nem váletlenül vagyok mérnök)
10.5g őrlemény be a 702-esbe, darálás, paskolás, ráindítás, paskolás, mérés: 8.5g.
megbillentettem a gépet, paskolás, ráindítás, paskolás, és hopp, máris 10.6g . A 0.1 nyílván mérési hiba, vagy a tegnapi maradék... Tehát ha nagyon akarom, akkor nem sok marad benne, de azért ehhez tenni kell. magától nem jön ki az összes.Viszont!! Mivel a 702-esnél nyomni kell a gombot, hogy daráljon, ha nem karba akarok darálni, mert pl kíváncsi vagyok, hogy kijött-e a kávé, akkor picit macerás nyomni a gombot, tartani a hozzá adott műanyag kávétartót (hogy ne karcolja össze a fémgomb), miközben próbálom paskolni a gépet, hogy kijöjjön a kávé.
Vagy, fel kell rakni a 60-as tartót, és abba illeszkedik a mérőedényke. Vagy mindíg cserélgetni a két tarót.. A 802-esnél ahogy láttam kapcsolható ez a funkció, de van folyamatos mód is. -
adp
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
En nem hasznaltam ez igaz.Havernal igy van. Es forumokon is ezt olvasni.De akkor ezekben lehet hogy mas az imat/iberital/lelit
De azt en sem jenemtenem ki, hogy jobb mint egy Greaf, ahogy fragola mondta. Orlemeny minosegben fragola szerint is jobb egy graef. (En nem tudom, nem ertek hozza) At kell gondolni,hogy fokozatmentesseg vagy jatszani a betoltott orlemeny mennyiseggel. -
Surda-
őstag
Ja ez a kép a Cady Tradenel készült...
-
von toth
tag
Rendeltem Lagost és összekeverem a pin -uppal mert ez így egyre rosszabb.
Nekem a Graef teljesen bevált, mondjuk én nem használom profi cuccal, de szerintem teljesen vállalható, pedig 3 éves és napi szinten párszor használt. Saját ecsetjével meg egy sima közepesen kemény 20-as ecsettel is takarítom és egy kis paskolás a végén.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Előrántanám így a semmiből popcorn pörkölős témát.
Frissíteném az általam leírtakat azzal, hogy most inkább egy ilyen digitális triac szabályzóval próbálkoznék. A manuális potiját ugye egyből sikerült eltörni (ezt édesapám tudta orvosolni cserével), illetve a használható tartománya nem túl nagy, a szabályozás nehézkes.
Nem tudom másoknak mi a tapasztalata, de ez így nem egy időtálló szerkezet. Indításnak többször kell már nekifutnom, hogy ne visítson a csapágy. A műanyag fedéllel nagyon óvatosan kell bánni, hogy ne olvadjon szét teljesen.
Kezdésnek továbbra is ajánlom, mert akinek ez nem veszi el a kedvét a pörköléstől, az nyugodtan beruházhat egy komolyabb gépre.

-
Alvarez81
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
Igen, tényleg a nagyméretű szemcsékre gondoltam!, azt hiszem rosszul használtam a rög szót, mert ti profibbak itt másra gondoltok. Bocsánat.
Tehát szemcsék!!Viszont, ami szabad szemmel sose tűnt fel, hogy vannak benne összeállt részek, talán ti ezeket nevezitek rögöknek, amiknek eltér a színe a többi résztől. Gondolom itt egy-egy bab pörköléséből adódik a különbség, és ezek a részek valóban egyben maradhatnak a szűrőben. De ősintén szólva korábban sose vettem észre ezt, illetve amúgy is zavaróbb lehet, és feltűnőbb egy blend kávén.
Lehet, hogy a mikroszkópos mérés is már megszállottság, és nem is bizonyít túl sokat, de az érdekelt, és van rá lehetőségem.
Hogy érezném -e az ízkülönbséget , ha előtte jól összekeverem a kávét, azt erősen kétlem. ahhoz még nagyon sokat kell tanulnom ,hogy két egyforma kávét le tudjak főzni. -
Alvarez81
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
@Surda:
Szerintem pangó őrleményben kb egyformák, ha ütögeted, illetve ha a kalappal kipumpálod a gépből.
Ezt azért mondom, mert a cégnél a challenge-en van hogy 3-4 duplát is lefőzünk, darálunk egymás után, és mindig egyezik az őrlemény mennyisége. tehát mradhat benne valami de a folyamatos használatnál nem veszem észre, hogy mi az , ami a korábbiból maradt. Volt már, hogy az elsőn éreztük, hogy ez nem a mi kávénk, de ez ritka.
A graef-ban viszont elég sok benne maradt, és csak ütögetéssel jött ki nekem. azóta tudom, hogy kb hogyan kell paskolni, hogy 2-3 tized különbséggel kijöjjön a belerakott KV. persze itt sem tudom hogy az most friss-e, vagy a múltkoriból is van benne...
@Fragola:
Én most vettem Graef-et, és nem szégyellem bevallani, hogy az Iberitalt én jobbnak tartom, ha szigorúan az őrlemény egyenletességét tekintem. De otthon kidobná az ablakon a feleségem, olyan hangos.
Viszont, hogy a kávé melyiken lenne jobb.. azt nem tudom... de ezért is írtam, hogy nem objektív a véleményem, mert sok-sok paraméter eltérő volt, és csak a végeredméjnyt hasonlítotam össze, Így kiragadva azt a mondatot valóban félrevezető lehet.Azt se tudom, hogy a minőség mennyire egyenletes a gyártóknál. lehet, hogy van egy szerda reggel , a prémiumfizetés után összerakott iberitalunk...
És igazad van, azt is hozzá kellett volna tennem, hogy fogalmam sincs, hogy kinek melyik lesz jobb a főzőjéhez.
-
soldier2
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
Mivel a vizsgálat mikroszkóp alatt történt, szerintem a rögök alatt a nagyméretű szemcséket (angolul boulder) érti. Tehát az ő esetében az Iberital egyenletesebb szemcsméretet készít. Persze a vizsgálat több sebből vérzik, ezt a készítő is elismeri. Az biztos fokozatos darálót én nem vennék. Olyant biztosan nem, amin nagyobbak a fokozatok mint a Hg1,nél (pedig ott elég aprók) ha van majdnem ugyanannyiért fokozatmentes alternatíva.
Némi reszeléssel (ami nem megy a gari rovására) az imatban pangó őrlemény 1g alatti volt (adagonként darálva, pofozva, seperve stb). -
Bazsee71
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
La Marzocco szűrőket:
- a gyárit is a VST gyártja, 2700-2800 forintra jön ki darabja, árfolyamtól függően,
- a Strada-hoz ráadásként minőségellenőrzési jegyzőkönyvet kapsz, ez 5400-5600 forint. -
Surda-
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
MIt vesztek innen? Nekem nagyon drágának tűnik minden

-
simi.esp.28
csendes tag
Okés, válaszolok majd mindenkinek aki írt valamilyen formában.
Itt is megírom, ha valakinek kell valami a coffehitről, akkor vasárnap estig jelezzen, mert jövőhét hétfőn leadnám a rendelést. Átvétel Budapesten illetve Debrecenben lehetséges, esetleg postázom is.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
Állítólag sokkal több Iberital esetén a pangó őrlemény. És én még azt hittem a Graef hangos.

Egyébként komolyabb darálóra történő váltással szerettem volna a zajszinten is csökkenteni, de sajnos a Major is felülmúlja a CM702-est. Párom meg is jegyezte, hogy na jó csere volt, ez még hangosabb.

-
Alvarez81
csendes tag
Graef cm702 vs Iberital Challenge daráló mikroszkóppal mérve.
A teszt nem teljesen tudományos, mert a G(graef) messziről nézve sokkal finomabbra volt darálva, mint az Iberital (mivel otthonról hoztam az őrleményt, esélyem sincs ugyanúgy beállítani)
Azt kell hogy mondjam, hogy a kávéban maradt nagyobb rögök mérete nagyjából megegyezett, az Iberital-ban kevesebb volt, de alapvetően mindkét gépben 5% alatt lehetett a mennyiségük. A közepes - kis rögökből, inkább szemcsékből állt az I darálmányának túlnyomó része, amikre tapadt egy 10-20%-kisebb szemcse és nagyon kevés por.
A Graef -ban kb 40-60% lehetett a közepes és kisebb rögök aránya, a többi még kisebb szemcsék, és por keveréke. Ezt itt nehéz lenne pontosabban megállapítani. Ez jóval porosabb volt, de közel sem mutatott olyat, mint a Hario mini mill. De emiatt tűnt jóval finomabbnak az őrlemény.Sajnos nem tudok olyan minőségű képet feltölteni, ahol látszik a különbség, mert tényleg sokkal kisebb, mint a kézivel.
Nem tudom, hogy mi lenne, ha az iberitalt is finomabbra állítanám, vagy a graef-ot durvábbra, lehet, hogy kiegyenlítettebb lenne a végeredmény, de mivel a nagyobb rögök mérete megegyeett, íy szerintem ezek aránya, mérete nőne a graef-ban a durvább beállításnál.
A teszt több szempontból sem teljesen objektív:
- nem tudom ,hogy minden graef, és iberital ilyen -e.
- nem tudtam egyforma főzőre beállítani a két őrleményt.Ha valakinek nem számít a hangerő, és az ár akkor szerintem inkább Iberital/ lelit/ imat stb-t vegyen , mert szerintem szebb az őrleménye.
Viszont a Greaf sokkal-sokkal halkabb, és árérzékenység esetén a Greaf majdnem ugyanolyan jó vétel. -
adp
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
Ezt nekem cimezted vagy csak felrement?
Amugy szerintem nincs olyan hogy legjobb. Kv es izles kerdese. (Ja meg meg az orlo is beleszolhat, itt mar csinaltak fordulatszam varialos-szuros tesztet is Pacuha-jek) lehetne meg ezt fokozni
En most vasaroltam be egy IMS-t, VST-stradat, Bazsee meg majd elhozza a renekat es megnezzuk egy atlag csoki blenddel meg valami gyumolcsossel

-
adpeter
tag
A csibó webshopján olvastam:
"A felbontott csomagolású őrölt kávé szobahőmérsékleten mintegy hét napig marad friss."
Milyen cucc lehet abban, hogy így bírja?

-
adp
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Nekem is cm702.
Bazsee71: javaslom probaltd ki te is az aero papirt.
En igy kb 2 naponta oblitem at vakszurovel sima vizzel kb 2 rainditassal (15mp az egesz)
Akkor szoktam mikor latom a cseszeben mikor forrovizet csapolok bele, hogy picit mar barnas. De semmi kosz vagy ilyesmi, csak engem zavar a viz szine.Elotte ezt minden csapolas utan csinaltam + kefevel korbe.
-
bacskait
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Simi!
Küldtem egy mailt amiben csatlakoznék a rendeléshez, ha megoldható még.
-
Bazsee71
őstag
Rövidek a sörték, így mikor a finom szűrőt tisztítanád, már felkoppan a műanyag rész. Praktikusabb az edénykefe. Terveim szerint vendégek esetén csak a Strada-t fogom használni, kiöblítem és csókolom.

Hétköznapokon egyébként nem érzem megterhelőnek a Reneka tisztogatását, eltörpül a felsőszűrő tisztán tartása mellett. Öblítés után lassabban is szárad a finom szűrő része, de ez a reggeli egy kávémnál szintén nem gond.
-
Bazsee71
őstag
Ikeában vettem edénymosó kefét erre a célra, de most látom, hogy van azóta még olcsóbb változat, az is teljesen jó lehet. Először körbesuvickolom vele, majd söprő mozdulattal a szűrős részt még egyszer, így többnyire minden kijön belőle.
-
von toth
tag
Bontás után még voltak mandulás jegyek, de utána már szerintem is túl savanykás volt. Viszont ahogy elnézem minőségi babok (amivel kezdtem nem is csoda) a daráló is teljesen másképp reagál, rögtön kéri a 7-8-9 fokozatot (CM 702) az eddigi 5-6 után.
Akkor megpróbálook egy gyorsabb lefolyást (szerintem kell játszani ezzel a blenddel) aztán jön a rome, a malabar, a....

További ötleteket fogadok 3,5-5 ezer körüli kategóriára presszó vonalon (nem baj ha kicsit mocsaras, kesernyés nekem ez jön be)
-
Sinisi
senior tag
válasz
von toth
üzenetére
Sőt! Eddigi tapasztalatom szerint: 79 fokon csapoltam a rome-át és a malabart is, a rome hozta a szokásos kesernyés ízét (lehet, hogy egy-két fokkal feljebb mehetnék a rome-nál, de nekem az egyelőre a már inkább túl keserű ízirány felé való megindulást jelenti) viszont a malabár savanykássága nem nyerte el a tetszésemet (míg rám nem szóltak észre sem vettem, hogy nem a pöri frissessége a ludas ezért a vonalért, hanem bizony a hőfok, és ahogy azt is megfogadtam, hogy az őrlemény finomságát az ajánlottnál finomabbra állítsam, is javított az ízén)
-
adp
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Nem ertem miert nem tesznek valamit a pin uppal. Szerintem vallalhatatlan rossz.
Marha gyors lefolyassal tudtam csokkenteni kicsit a citromlet,mert az nem kellemes savassag, meg sok cukorral.
Filterbe meg talan ihatobb volt, de akkor az is csak szuksegmegoldas vot a nyaralason.
Na jo nem panaszkodhatom,mert aztan szoltam nekik es kaptam helyette ajandekba egy altalam valasztottat
Ami a la piazza volt. Csokis-bonbon vonalom azt ajanlom(pici cukor viszont annak is jol all.)
Sokkal jobb mint a rome es nem sokkkal dragabb. Csokis vonalon nekem az ami tetszett, es a kapucziner velencei. -
Ábi
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Tegnap megjött a Reneka. Egy mosogatás ráfért, mert volt nyoma a gépi megmunkálásnak. A szivacsból is lemorzsolódott a kifolyó oldalon egy kevés, mert érdes a lyukak pereme.
Az őrlő 17g VST-hez volt beállítva. A lefolyás előbb indult meg, de azonos idő alatt azonos mennyiség lett. 3 grammal kevesebbet kér, mint a VST.
Ízben mást ad, de egyenlőre nem mennék bele részletekbe, mert csak 1 csapoláson vagyok túl. Tetszik, más megközelítést ad a kávénak.
Takarítani viszont macerásabb a többihez képest.
Van valami technikája? -
soldier2
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Ki kell próbálni. Általában talán igaz, de vannak kivételek.
Tamper: csak olvasom a sok tizedmiliméteres eltérésről az írást és nézek mint a moziban. Mezei 58 mm-es Concept Art tamperem volt a gaggiához, és jó volt a Renekába, gyári szűrőbe, nyitott karral kapott triplába. Mondhatni kizárólag nyitott karral használva soha nem éreztem, hogy a tömörítőben lenne a hiba (a tömörítésben annál inkább). Nem azt mondom ezzel, hogy értelmetlen a hajszálpontosan illeszkedő tömörítő eszköz, csak azt, hogy nem egy lelkes home barista fogja megérezni a különbséget a Gaggia/Iberital kombóval.
-
von toth
tag
Köszi a válaszokat. Azt vettem még ki, hogy ha nagyobb a robusta arány akkor lejjebb mehetek hőfokkal?
-
Sinisi
senior tag
válasz
von toth
üzenetére
Nálam a kesernyéset rendesen hozza, de ha azt a csokihoz szeretném hasonlítani akkor már bajban lennék vele (duplánál egy jó teáskanál cukor, vagy inkább másfél rendezi a hiányérzetem). Ahogy szürcsizem a romeo-t és a malabárt a malabár inkább (enyhén) csokis (van ott valahol benne csoki is) mint a rome és minél többet teszem ezt, az erősödik, a kettő viszonylatában, hogy a hosszan tartó utóizben a malabár egyértelműen finom, a rome meg inkább úgy szimplán kesernyés.
De pin-up-hoz képest amiből nálam is csak savas íz jött belőle, egyértelműen a rome a jobb. -
von toth
tag
A pacificafé rome espresso hozza a csokis kesernyés ízvilágot? Ezt a pin upot nem tudom úgy belőni, hogy ne legyen savanykás érzés, ami nekem egy idő után kifejezetten unalmas. Reggelre nem akarok művészkedni egy normális espresso kellene.
-
levytee
csendes tag
válasz
Alvarez81
üzenetére
Renekába 58,7 tamperem lett jó, a strada 17gosba pedig 58,4 esetleg az 58,5 lehet jó (ezt akinek van megerősíthetné),nekem az 58,3 van és van egy kis kottyanása.
Érdekesség,az indexen már feszegettem,de a mai két főzetnél a őrlön nem kellett állítanom a gyári rancilio és a renekához képest. Az ízekben még nem foglalnék határozottan állást,de az első főzetnél én is éreztem kesernyésbe hajló lecsengést,de ez a másodiknál már nem volt.Nem főztem át, lehet megittam valami kis műszerolajat. :-)
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Persze, igazad van!
És ne vedd magadra, nem neked, csak a témára reagáltam!Tök véletlenül pont ma láttam ezt a videót, amikor épp próbáltam kideríteni hogy akkor melyik szűrőhöz mekkora tamper való.
A Pergtampnál azt írják, hogy kifejezetten VST-re tervezték, és 58,5-ös.
Itt azt írják, hogy a VST 58.35 +-0,05 -tűréssel.
Ha ez igaz, akkor egyikbe sem kellett volna passzolnia.
Ha meg annyi a VST minőségi kritérium, hogy d>58.35, akkor meg ott a bibi, hogy nem tudod előre, hogy a tampered belefér-e, vagy akár a pergtamp is lötyög, amit meg pont azért vettél, hogy passzentos legyen.
A 800ft-os szűrőknél ez még rendben is van, de ez a VST!Én speciel agyonmértem a most vett IMS-eimet is, mielőtt be mertem rendelni Fragolától a tampert. (És így is aggódom picit
)És ne legyen igazam, de ha berendeltek párat a VST-ből, ez alapján lehet olyan, akinek a meglevő tamperéhez nem lesz jó. És ez azért bosszantó egy ilyen terméknél.
Persze lehet, hogy nem is árt ha van otthon legalább 2 db 58 körüli tamper
. -
Bazsee71
őstag
válasz
Alvarez81
üzenetére
A hozzászólásokat olvasgatva nekem ebből annyi jön le, hogy a tamper és a kosár tűrése nincs összhangban. Ha ez így van, akkor a videón látható jelenség nem a kosár hibája.
No de, nem akarok én senkit győzködni, csak szimplán megosztottam az írásokat amiket találtam, illetve, hogy melyik mellett és miért tettem le a voksom. Van itt nagyobb misztérium is, mint a zertifikät.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi, akkor az lesz.
Jolti, neked is. Itt autotune nincs (gicar pid), de P I D értékeket tudok állítani. -
jolti
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Én is ugyan ilyet raktam az Ecm-be. Méretben ez az egy volt jó. Csak én a danettitől vettem. De nem bántam meg.
Nekem 1000 W volt előtte. Csak azt vettem észre, hogy hamarabb felfűt valamennyivel, semmi mást.
Nem hiszem, hogy bármi baja lenne tőle. A pid amúgy is kordában tartja. Csinálni kell egy autotune-t az új fűtőszálhoz. ( Mondjuk nekem nem kellett volna, mert az előző beállításokkal jobb volt és nem tudom olyanra vissza állítani az istennek sem. Pedig már vagy tízszer próbáltam.)(#45313) adp
Nekem nem ér annyit. Ha tényleg adna valami pluszt hozzá, akkor ok, de így nem.
Így egy certifikált árán veszek egy szimpla és dupla certifikálatlant'.
Ja és a malabart a babyn 86 fokon toltam. Bár az nem ez a pörkölés volt.(#45316) Bazsee71
Thanks! Adom neki intenzíven.
De hibásat nem kaphatsz, mert ami nem kapja ezt a komolyabb papírt, azt is ellenőrzik, sőt az is kap egy certifikát
, csak nem ennyire komolyat + fényképet. Tehát ezért nem mérvadó nekem. Meg Siminek is ez a véleménye.
Aztán lehet tévedünk és nem folyik le belőle csak lónyál.
-
Bazsee71
őstag
Az angolod szerintem teljesen rendben van, ennél jobb már nem, csak változatosabb lehet

Hiába nem gyártástechnológiára szakosodtam, nem tudom magamban elfojtani a mérnököt. Ha nem mérik, akkor nem hiszem el.
Amúgy én sem azért vettem, mert kiérezném a kukacot a meggykompótból, hanem mert - ahogy adp is írta - így biztosan nem foghatom a szűrőre a hibát. Különben meg ott munkálkodna bennem a kisördög, hogy mi van, ha én kaptam az 1000-ből 1 hibás darabot. Tudom, defekt... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolnagy
őstag
Hát láttam egy 1100 W-osat és van egy 900 W-os is, de abban nem vagyok biztos, hogy kompatibilis. Az 1200W-os Brasilia Lady fűtőszál sztem biztosan jó bele méretileg. Nem tervezem Amerikába költözni

Azért még szétnézek. Mindenesetre a projekt csúszik, mert jövő héten nem leszek itthon. -
adp
őstag
ja, amúgy.. viszont érdekes mert nem az az égett kesernye volt, hanem simán csak keserű utóíz...de holnap lentebb megyek a hővel. 93-ról indultam, szerintem megnézem 89-90 körül. Azt gondoltam még kevés is lesz neki ez, amilyen világos.
Amúgy nekem megér annyit a Strada, lelkemnek legalább is tuti. így is nagyon olcsó 5.5ért megvagyBazsee71: Azért az eléggé fura, hogy odaírta valaki, hogy ha nem akarsz szart venni akkor VST-t vegyél

"VSTs are the only real way to go if you don't want a potentially defective basket."The strada baskets don't get screened as rigourously as VSTs ?!?! Hát ezt honnan vette? akkor minek van bevizsgált darab is?
-
zolnagy
őstag
Letörött a Silvano fűtőszálon a csatlakozó, aztán addig bűvészkedtem, amíg a szál is kijött a helyéről...

Gondolom ez így kuka. Nézegettem új fűtőszálakat, de ilyen 600 W-os nincs az Expolygonban. Érdemes vennem hozzá egy kétszer akkora (1200 W) [Brasilia] fűtőszálat? Más lehetőség nem nagyon van sztem. -
jolti
senior tag
Próbálgassad.
Kesernyének azért nem nagyon kéne benne lennie. Főleg nem bántónak!
Meleg lesz a víz is akkor szerintem.(#45310) Bazsee71
Én rákérdeztem a chaten az oldalukon. Az englishemért én kérek elnézést, de még most tanulom ezerrel:Hi! Im Zsolt from Hungary.
I would like to ask you, what is the different between the 2 Strada basket? With certificate and the without certificate?
That is same two basket but the one has got a paper?
The home user feel some different between this two filter?Coffee Hit - Leigh joined the chat
Hello Zsolt,
Both baskets are made the same, but the Strada has an extra step of checking before they ship it out
(they photograph, and examine and then issue a certificate saying its perfect)
many baristas cannot feel a difference, so i dont think a home user would either :-)Tehát számomra ez az én és a Simi logikáját is igazolja.
Csak egy drága papír. ű
Maximum majd nem tudjuk megmondani az évjáratát a baracklekvárnak a kávéból.
(#45309) Surda

(#45308) adpeter
3 évig dolgoztam nekik én is... Vágom a pitétet! -
Bazsee71
őstag
válasz
bacskait
üzenetére
Rám most nem érdemes várni, hónap végén hozza haza ismerősöm.
Ne haragudjatok, hogy itt nem hirdettem meg a rendelést, de nekem is csak szívességet tettek.
Szerintem nem csak a jelenlegi árfolyamon, de egyébként is nyugodtan rendelhettek, mert az itthonihoz képest minden jó áron van, így kizártnak tartom, hogy ha nem jön be, akkor ne lehetne árában 2 nap alatt eladni.
Egyébként ahogy olvastam, a sorrend a gyári LM, aztán a LM Strada, és mindenek felett a VST. Itt sokkal drasztikusabban fogalmaznak arról, hogy mennyivel jobb a VST, mint a Strada, ez alapján pedig azt a következtetést vonnám le, hogy mégis ugyanaz.adp: nem kizárt, hogy adott kávéval ott van az őrlemény mennyiségének felső határa. Mióta rászoktattam páromat a kávéra, azóta nem nagyon használom a nyitott kart, viszont arra emlékszem, hogy ha túltöltöttem, akkor nekem is össze-vissza spriccelt. Pont itt a fórumon kaptam a tippet, hogy próbálkozzak kevesebbel.
-
adp
őstag
2-t csapoltam vele, de valahogy nem tudtam még eltalálni. Elsőre kb azonnal megindult 3mp után, de mégis 27mp alatt jött le az 1:2 arány. másodjára pedig szépen megindult és jött az egérfarok kb 3-4 mp-en keresztül aztán zubogott, pedig így is több mint 2 hetet pihent pörköléstől számítva. Nem tudom, hogyan kéne ezt belőni. Ízre nem rossz, de bántó kesernye azért ott van.....
az új IMS-be is azt tapasztalom, hogy a GB Classal 16g alatt lehet csatornamenteseket csapolni..... Felette csatornásodik, pedig van wdt, és aero papír. Próbáltam egy nagyobb rugóval rögteleníteni, de kb csak még durvábban rögösödött. Mondjuk eddig ahányszor próbáltam eddig kb csak szarabb lett, nem értem másnál ez, hogy működik?! -
meander
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
én még mindig benne vagyok. hányan vagyunk? esetleg privátban...
-
bacskait
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Én is gondolkodok rajta, csak előbb kíváncsi lennék Bazsee71 véleményére, hogy milyen összehasonlítva a Reneka-val. Az lenne a másik, amin még gondolkodom.
Pontosabban valamelyik a kettő közül, amit vennék. -
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
/oké, befejeztem

azigen...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)