Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
meander
tag
Van egy dilemmám, amire valószínűleg nagyon egyszerű a válasz csak még én nem tudok róla...
Ahogyan olvasgatok két megközelítést láttam a kávé készítésére (mármint mennyiségi alapon). Az egyik mililiterben a másik grammban méri az eredményt, illetve ide szokták még venni az egérfarok lefolyási képet.A dilemma pedig:
-A 25mp alatt készíts 30ml italt ugye teljesen más eredményt hoz szimpla vagy dupla szűrővel. Kivéve persze, ha a duplával kettőt készítesz. Ez rendben is van, mégis úgy vettem ki a hozzászólásokból, hogy itt többen dupla szűrővel készítik a szimpla presszójukat (több hozzászólás szerint ugyanis szimpla szűrővel nehezebb jó kávét készítenie a kezdőnek). Egyébként meg kávéházban sem hiszem, hogy 60ml italt adnának egy dupla presszónak. Ittam már olyat és nem rémlik, hogy 60ml-t adnának, az ugyanis baromi sok!
-Ha grammban vizsgáljuk és azt mondjuk, hogy 1:1 arányú ital jó masszív ristretto, 1:2 arányú eszpresszo, 1:3 arányú fogalmam sincs mi, de állítólag létezik ez is... akkor a szimpla vagy dupla szűrővel megint tök más italok készülnek... durva közelítésként 1ml = 1g ezek alapján 9g kávéból 18g/ml ital lenne egy presszó, miközben tudjuk, hogy az inkább 25-30ml körül kéne legyen
-A dilemma harmadik része pedig az egérfarok lefolyás, illetve az, hogy a fentiekben leírt italokat (1:1, 1:2, 1:3) tudomásom szerint mind kb. ugyanannyi idő alatt készítjük 25-35mp. Az ok, hogy az egérfarkak között is lehet eltérés, mégis közel azonos lefolyás, közel azonos idő alatt mindig közel azonos mennyiséget kell kapjak. Legyen az 22, 30, vagy 60ml.Érzem, hogy magam is jót fogok mosolyogni a fentieken 1-2 hónap múlva, de most még nagyon piszkálja a mérnök agyam. ...ja és az OK, hogy a kávét az ízéért isszuk, nem a tömegéért, de akkor is... ráadásul eddig nem találtam a neten olyan infót, amiből összeállt volna.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sweet.tv - internetes TV
- Magisk
- EAFC 26
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest