- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- A Dreame három okostelefont mutatott meg Lengyelországban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, hol tudnék szintet lépni vagy javítani - mert nem vagyok elégedett a produktummal.
Elvárás: kizárólag cappuccinot iszom, szeretem a lágyabb ízeket kevés savassággal - kizárólag speciality közepes pörköléssel - mostanában kávékalmártól való beszerzés ( most épp Ethiopia Yirgacheffe Kochere és Peru Cajamarca II.)
Örlő - nemrég vásároltam az allground őrlőt (amúgy nem rossz, talán a sok, kb 5gramm benne rekedt kávé kicsit zavaró - ezt szoktam amúgy néha porszívóval és ecsettel kiszedni... )
Ez elvileg megfelelő kell legyen mindenre.
Többnyire az epsresso első jelölése körül áll (nem a legelső jelölőpöttyön, hanem az espresso javasolt határait jelölő elsőn)
~2 napi adag van a tartályba, a többi a gyári 250g-os zacsiba pihen visszazárva. Ha megnyitok egyet, mindig azt iszom végig 1-2 hét alatt.Kávégép - Gaggia classic ~2005 körüli. Pid-elt, az itt javasolt beállításokkal ~92fokos lefolyással. 9bárra van beállítva. Elég gyakran tisztítom, minden főzés után vakszűrővel igyekszem minden kávémaradványt kimosni.
Természetesen kb 30perc előmelegítéssel.
Víz - bwt bestprotect által szűrt, amúgy rendkívül jó alapminőségű szűrő nélkül is.Egyebek - Nyitott szűrőkarral, két féle kosarat használok: 18g-osat és egy nagyobb kb 20asat.
Mindig használok disztribútort (AVX-YE600 ø 58,5 mm-es) és természetesen tamperelek is ~15kg-al...
18g-osnál 36g-ot főzők le, 30-36mp között, 20g-osnál 40g-ot szintén 30-36mp között.
Persze pórbálkoztam picit többel, kevesebbel, rövidebb, hosszabb ideig de nem igazán találom a megfelelő dózist.Hol tudnék javítani szerintetek? Mivel próbálkozzak?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i5 7500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HE FHD notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 Ti 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs