Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Képek, árak, és EU címkék három Redmi Note 15 5G telefonhoz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Máris érkezik a RugKing Pro új generációja
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
És fagyasztás nélkül miben tároljam?
Ezt a fagyasztásos módszert talán arra találtam hogy ha vki sok kv-t vesz,akkor hogy ne járjon le a szavatosság olyan hamar,ezért kell betenni a fagyóba.
Egy nap 2-4 adag kv fogy átlagban,ünnepek alatt picivel több.
Most tudtam szerezni 5 db. egy kilós kv-t és ezért gondolkodtam el ezen a megoldáson,az asszony issza ezt a kv-t én nem,én maradtam a musetti Pod-osnál...
-
Nutra
tag
De már elmúlt... utoljára már 699 rémlik, dm 649
-
törölt tag
Valamit nem értek. Miért ne tudna "duplázni"? Ha 17g van a kosárban, húz belőle 34-et (1:2 arányban), akkor az egy dupla presszó. Kettes, dupla kifolyóval, 2 csészét alá téve lesz 2x17g presszója, tehát le van főzve a 2 adag. Nekem itt valahogy nem áll össze hogy akkor eddig hogy készült a kávé ha sosem volt dupla
-
flash-
veterán
igen,világosak de ízre meg inkább kesernyések vagy homogénebbek kis csoki mogyoró utóízzel.. lehet erdemes a dedica-n a 3 hőfok közul a legmagasabbra állítani?
kv főzés előtt le szoktam engedni 2-3 adag vizet
hát sose forróak a kávéim inkább kellemesen-kissé melegek ami 5 perc alatt már ki is hül(régebben mintha melegebbet adott volna)megjött közben az avx tamper,hát a fogója olyan kis gyenge félek hogy hamar el fogom törni,hát gőz9m sincs hogy tanuljam meg a tamperelést hiába simítom le szépen a pogácsát ahogy teszem bele a tampert már döl ki valamerre és onnantol egyenesbe szedni nem birom a felszinét
lehet hogy a tamper korong jobb?
valami barista vb döntő yt videón a fazon olyannal csinalt egyszerre egy rakat kávét en abba kisebb hibalehetoseget gondolok -
-
-
tobias40
veterán
Igen,a kapszulás ára is sokkal barátibb mint a dolce gustó-é és szerintem sokkal több köze van a kv-hoz mint a műanyag kapszulás gustóknak.

Minőség és választék is sokkal nagyobb sztem,imádom a podokat szagolgatni mikor kinyitom a zacskójából főzés előtt,isteni illatok vannak.
Vannak ízesítettek is és azokat is próbáltam de azokra nem találtam "jó árú beszállítót",itthonról tudtam megvenni és elég drága...
Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom a POD-s kv-kat és főzőket aki hasonló fogyaztású mint én és nem feltétlen a legjobb kv minőség kell neki amit nyilván a darálós kv főzők tudnak előállítani!
-
kmarci25
veterán
Köszi mindkettőtöknek! Nézelődök+gyűjtök!
Olyat szeretnék, ami tud presszót is őrölni a filter mellett, de abban még nem vagyok teljesen biztos, hogy akarok-e ennyit rákölteni. A presszó igazából ritkábban kellene, inkább filteres kávét iszom, de érdekel a presszó nagyon és szeretem is, ha tényleg jó. -
-
-
-
roBEEsz
csendes tag
Hmmm.. tehát akkor abszolút ne engedjem le 1-2mp hosszan a fejben lévő forróvizet? Lehet akkor ez is egy rossz lépésem volt.. Alapvetően igyekszem szakszerűen tárolni a babokat.. ezekben a vákumos konténerekben vannak és csak annyira nyitom ki, míg az őrlőbe rakom.. persze az őrlőben mindig van egy kisebb mennyiség..
-
looser
addikt
Arra azt hiszem nem hat, bár lehet, hogy csak túl keveset iszok

(#5672) inf3rno: jogos, így kissé(?) hatásvadász és félrevezető a cím, bár azt meg nem írja, hogy a vastagbélrák kialakulását csökkent(het?)i. Pro és kontra érdemes szerepeltetni a tényeket.
(#5673) Polarstar: nézd, szerintem ezzel nincsen gond; ha viszont, mint más haszonnövényből, emiatt is újabb hektár erdőket kell kivágni, akkor én benne lennék, hogy csökkentem a jelenlegi 2 duplás adagomat. Egyébként teázom mellette, néha kávé helyett. Persze ez utóbbiról is lemondanék :-)
(#5674) Silent77: ugyanmár :-))
-
eastsider
nagyúr
Timemore basic + lesz meg jövő hét elején. Avx tamperrel... A kávé friss 09. Hó elvileg. Persze csak puruttya Fekete aldi. A casmokat meg tartogatom. Tamper egy dunsztos üveg (teteje)
a mérleg egy konyha mérleg...
De játszom a hőmérséklettel, levettem 85re a PID-et, mert elég sötét a pori. Arányban megvan az 1:2 (súlyra kb).. elég keserű az egész ... De lehet a kávé szar.
De még tanulok... Hoffmannos videók elég hasznosak -
A tejes kávé színű pörköléseket én is hagyom a francba, de nekem azért kicsit túltolt a kapucinus, mert nem adja ki teljesen az ízeket, hanem a sötét jelleg dominál. Ettől még ár\értékben nagyon jó , fenntartom. Nincs minőség ingadozás. Automatába sem lesz gond. Sőt, a gyári olajosra égetett fosok rosszabbat tesznek a takaríthatatlan belső őrlőnek!
-
-
Taltos0711
csendes tag
A Hario simán tud még finomabbat őrölni, szerintem legalább 6 fokozat van még... Próbáltam már finomabbra, de ott fura volt, keserű és alig volt crema-ja. De majd keresek valami friss pörkölést, aztán majd azzal kísérletezek. A kotyogós szerintem ennél silányabb, bár biztos abból is lehet komolyabb szintet megütni...
-
looser
addikt
Köszönöm az infót :-) Sajnos nem tudom, szűkítő került-e bele, ami biztosan: 10 barra beállítva a nyomás (ez van szűkítővel megoldva?), rézkígyó a bojlerre, PID és egy Rancillio gőzkar. Remélem sokáig jó lesz még :-)
A HC topicban régebben szóba került többször (már nem nagyon olvasom) az alubojler-"probléma", azaz hogy kerül-e alumínium a kávéba és ha igen, az milyen gonddal járhat. Ez izgatott akkoriban engem is, de valahogy feledésbe merült. Ti mit gondoltok?
-
sesshou
senior tag
Ebbe a témába még nem merültem bele. De bele szeretnék. Ez is egy nagyon mély nyúl verem lesz. Itt is kíváncsi vagyok az ajanlasokra persze tudom hogy ízlés kérdése. Kelleni fog egy kávé a mindennapokra. Ami könnyen elérhető, és ha nem vettem észre hogy fogyóban van akkor se tartson egy hetig beszerezni.
-
Köszi mindenkinek a tippeket

A Metro nagyon kézenfekvő lenne, van a közelben, szoktam is arra járni és kártyám is van. Szerintem a haverommal tudunk majd felezni kilós vagy fél kilós adagokat, és akkor azért fogyni is fog

5k körül/alatt jó lenne kilónként, amíg a ~fele ihatatlan lesz a rossz technika miatt szerintem kár jobbat pazarolni..Fagyasztani hogy-mennyit érdemes? Ami elfogy 1-2 héten belül az maradjon frissen, a többi ilyen 1-2 hetes adagokban mehet a fagyasztóba?
szerk.: van még egy kávézó a közelben, szerintem onnan is tudok venni ha valami különlegesebb kell.. ittunk 1-2 kávét ott, kb onnan indult az egész
-
Azért emlékeim szerint (amikor még megérintett a téma) lett volna olyan delingilongi amit szívesen elnézegettem volna a konyhapulton. Persze régen volt és ki tudja hova jutott a világ azóta. Lehet már tényleg csak a Graef meg a Gaggia a jó. Használtan, felújítva, jó áron.

-
Crondore
tag
Szegedi vagyok, így többnyire AVX-tól rendelek közvetlenül, egy barátom meg elhozza. Igaz 7végén én is a MM-ban vettem a Santost meg a Malabart, most 7végén bontom őket, mert még ki kelett pörgetnem a felbontott kv maradékokat. Ami nekem most nagyon ízlett, de nem láttam a MM-ben, pedig vettem volna azt is, az a Brazil Fazenda Miaki Yellow Bourbon, most Gold van bontva, de nekem a Santoshoz képest nem elég markáns. Gyári felszereltségű Gaggia Caffe Deluxal főzöm őket - a világos pörkölésűekhez hőhiányos ez a gép, nem is nagyon próbálkozom velük.

-
viktorhu
veterán
Nem lesz egyre tisztább a levegő, mert egyre többen fűtenek fával, kertvárosi részeken már nem lehet szellőztetni.
Mennyire befolyásolja a víz a kávé ízét? Gondolkoztam a vízszűrőn a kávégéphez, de a korábbi kávéfőzőbe egy időben egy brita szűrőkancsóból öntöttem a vizet, és annyira nem volt különbség, hogy meg is untam aztán vacakolni vele.
-
Egyáltqalán nem téged szeretnélek b@aszogatni, inkább általánosságban, csak a konkrét poszt miatt:
Pont manapság annyira nem polkorrekt a pet palackok szaporítása, ezzel a módszerrel pedig igazából maximalizáljuk a szemetet, ahelyett, hogy csökkentenénk.
Ha csak deszt vizet veszel, ott egy 5L kanna megy a levesbe, ennél nem tudunk közelebb kerülni a jóhoz, csak ha magunk desztilláljuk otthon, na az kicsit overkill az emberek 97 százalékának.
Viszont a desztvíz+sók kombó egy havi gyakorlat után alig-alig vesz el bárki életéből és mint írom ez a legkevesebb szeméttermelés (azt már alapvetésnek tekintem, hogy visszaváltós szikvizet iszunk és nem áruházi műanyagtemetőt vásárolunk).
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Hát ha a túlélés a cél akkor a Metróban a Platinum. 100% arabica, mindig friss, olaszos pöri.
2800ft/kg Rioba Espresso pörkölt szemes kávé 1000 g
Étcsokis, mandulás.
-
törölt tag
Gianni Frasi van a Már Vártalak-ban.
https://m.facebook.com/M%C3%A1r-V%C3%A1rtalak-166124410977393/
Jujj, most nézem mi azaz elfogadható ár.

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

, én most ezt néztem ki és olcsóbb mint a kilós változata.

Mr.Csizmás