- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Arra azt hiszem nem hat, bár lehet, hogy csak túl keveset iszok
(#5672) inf3rno: jogos, így kissé(?) hatásvadász és félrevezető a cím, bár azt meg nem írja, hogy a vastagbélrák kialakulását csökkent(het?)i. Pro és kontra érdemes szerepeltetni a tényeket.
(#5673) Polarstar: nézd, szerintem ezzel nincsen gond; ha viszont, mint más haszonnövényből, emiatt is újabb hektár erdőket kell kivágni, akkor én benne lennék, hogy csökkentem a jelenlegi 2 duplás adagomat. Egyébként teázom mellette, néha kávé helyett. Persze ez utóbbiról is lemondanék :-)
(#5674) Silent77: ugyanmár :-))
-
eastsider
nagyúr
Timemore basic + lesz meg jövő hét elején. Avx tamperrel... A kávé friss 09. Hó elvileg. Persze csak puruttya Fekete aldi. A casmokat meg tartogatom. Tamper egy dunsztos üveg (teteje)
a mérleg egy konyha mérleg...
De játszom a hőmérséklettel, levettem 85re a PID-et, mert elég sötét a pori. Arányban megvan az 1:2 (súlyra kb).. elég keserű az egész ... De lehet a kávé szar.
De még tanulok... Hoffmannos videók elég hasznosak -
RetepNyaraB
veterán
A tejes kávé színű pörköléseket én is hagyom a francba, de nekem azért kicsit túltolt a kapucinus, mert nem adja ki teljesen az ízeket, hanem a sötét jelleg dominál. Ettől még ár\értékben nagyon jó , fenntartom. Nincs minőség ingadozás. Automatába sem lesz gond. Sőt, a gyári olajosra égetett fosok rosszabbat tesznek a takaríthatatlan belső őrlőnek!
-
Taltos0711
csendes tag
A Hario simán tud még finomabbat őrölni, szerintem legalább 6 fokozat van még... Próbáltam már finomabbra, de ott fura volt, keserű és alig volt crema-ja. De majd keresek valami friss pörkölést, aztán majd azzal kísérletezek. A kotyogós szerintem ennél silányabb, bár biztos abból is lehet komolyabb szintet megütni...
-
looser
addikt
Köszönöm az infót :-) Sajnos nem tudom, szűkítő került-e bele, ami biztosan: 10 barra beállítva a nyomás (ez van szűkítővel megoldva?), rézkígyó a bojlerre, PID és egy Rancillio gőzkar. Remélem sokáig jó lesz még :-)
A HC topicban régebben szóba került többször (már nem nagyon olvasom) az alubojler-"probléma", azaz hogy kerül-e alumínium a kávéba és ha igen, az milyen gonddal járhat. Ez izgatott akkoriban engem is, de valahogy feledésbe merült. Ti mit gondoltok?
-
sesshou
senior tag
Ebbe a témába még nem merültem bele. De bele szeretnék. Ez is egy nagyon mély nyúl verem lesz. Itt is kíváncsi vagyok az ajanlasokra persze tudom hogy ízlés kérdése. Kelleni fog egy kávé a mindennapokra. Ami könnyen elérhető, és ha nem vettem észre hogy fogyóban van akkor se tartson egy hetig beszerezni.
-
Köszi mindenkinek a tippeket
A Metro nagyon kézenfekvő lenne, van a közelben, szoktam is arra járni és kártyám is van. Szerintem a haverommal tudunk majd felezni kilós vagy fél kilós adagokat, és akkor azért fogyni is fog
5k körül/alatt jó lenne kilónként, amíg a ~fele ihatatlan lesz a rossz technika miatt szerintem kár jobbat pazarolni..Fagyasztani hogy-mennyit érdemes? Ami elfogy 1-2 héten belül az maradjon frissen, a többi ilyen 1-2 hetes adagokban mehet a fagyasztóba?
szerk.: van még egy kávézó a közelben, szerintem onnan is tudok venni ha valami különlegesebb kell.. ittunk 1-2 kávét ott, kb onnan indult az egész
-
Azért emlékeim szerint (amikor még megérintett a téma) lett volna olyan delingilongi amit szívesen elnézegettem volna a konyhapulton. Persze régen volt és ki tudja hova jutott a világ azóta. Lehet már tényleg csak a Graef meg a Gaggia a jó. Használtan, felújítva, jó áron.
-
Crondore
tag
Szegedi vagyok, így többnyire AVX-tól rendelek közvetlenül, egy barátom meg elhozza. Igaz 7végén én is a MM-ban vettem a Santost meg a Malabart, most 7végén bontom őket, mert még ki kelett pörgetnem a felbontott kv maradékokat. Ami nekem most nagyon ízlett, de nem láttam a MM-ben, pedig vettem volna azt is, az a Brazil Fazenda Miaki Yellow Bourbon, most Gold van bontva, de nekem a Santoshoz képest nem elég markáns. Gyári felszereltségű Gaggia Caffe Deluxal főzöm őket - a világos pörkölésűekhez hőhiányos ez a gép, nem is nagyon próbálkozom velük.
-
viktorhu
veterán
Nem lesz egyre tisztább a levegő, mert egyre többen fűtenek fával, kertvárosi részeken már nem lehet szellőztetni.
Mennyire befolyásolja a víz a kávé ízét? Gondolkoztam a vízszűrőn a kávégéphez, de a korábbi kávéfőzőbe egy időben egy brita szűrőkancsóból öntöttem a vizet, és annyira nem volt különbség, hogy meg is untam aztán vacakolni vele.
-
RetepNyaraB
veterán
Egyáltqalán nem téged szeretnélek b@aszogatni, inkább általánosságban, csak a konkrét poszt miatt:
Pont manapság annyira nem polkorrekt a pet palackok szaporítása, ezzel a módszerrel pedig igazából maximalizáljuk a szemetet, ahelyett, hogy csökkentenénk.
Ha csak deszt vizet veszel, ott egy 5L kanna megy a levesbe, ennél nem tudunk közelebb kerülni a jóhoz, csak ha magunk desztilláljuk otthon, na az kicsit overkill az emberek 97 százalékának.
Viszont a desztvíz+sók kombó egy havi gyakorlat után alig-alig vesz el bárki életéből és mint írom ez a legkevesebb szeméttermelés (azt már alapvetésnek tekintem, hogy visszaváltós szikvizet iszunk és nem áruházi műanyagtemetőt vásárolunk).
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Hát ha a túlélés a cél akkor a Metróban a Platinum. 100% arabica, mindig friss, olaszos pöri.
2800ft/kg Rioba Espresso pörkölt szemes kávé 1000 g
Étcsokis, mandulás. -
törölt tag
Gianni Frasi van a Már Vártalak-ban.
https://m.facebook.com/M%C3%A1r-V%C3%A1rtalak-166124410977393/
Jujj, most nézem mi azaz elfogadható ár.
-
-
+Maross: Ez gyors volt. Meggyőztetek, köszönöm
Igen, látom most már a kilósat is, én ITT néztem és csodálkoztam is, hogy csak 250g és 500g kiszereléseket hozott fel.
1kg kávé nálunk kb. 3-4 hétig tart ki. Ha 3kg-t rendelek, érdemes egy vagy két kilót fagyaszbóta tenni addig is?
@FPSTunker: a munkahelyi rettenetekhez képest felüdítő élmény volt, esküszöm!
-
Sumptuous
senior tag
&dugesz77: Erre nem is gondoltam.
Ha előző nap rakják bele a kávét, az egy este alatt nem döglik bele? Mennyi ideig lehet a főzőben tárolni egy frissen darált örleményt?
-
dugesz77
őstag
Kell a víz blokknak egy kis idő mire rendesen átmelegíti a vizet így egy hőfokon lesz az egész rendszer karostul (nem árt nyomni azért egy rövid üres shot-ot is,hogy a kar biztos átmelegedjen főzés előtt)így kávékészítés közben nem esik vissza annyira a hőmérséklet, végig majdnem állandó a kifolyó víz hőmérséklete.
Nálam egy Orvibo S20 okos konnektor volt rákötve azt lehetett reggel időzíteni kelésre viszont hazafele a munkából elég változó időben szabadultam és mivel a konnektort távolról is lehet vezérelni mikor indultam haza akkor indítottam így mire hazaértem már a bemelegített kávéfőző várt. -
törölt tag
https://expolygon.hu/webshop/nyitott-szurotartok/700565-n-szurotarto-nyitott-gaggia
25 gramm belemegy hiába 21 gramm van ráírva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest