- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
Mivel karácsonyra kaptuk a családból, meg is kell innunk. 3 különféle fajta Starbuksot.
Ez az első.
Philips automata, hosszú kv.
Nem olajos, tényleg világos pörkölés.
Nem rossz."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
korcsillio
addikt
Üdv.
Simens s40 első "komolyabb" gépnek jó lesz? -
őstag
válasz ServerWorks #1005 üzenetére
Igen. Nekem gyenge és erőtlen volt mindegyik.
-
törölt tag
A zaccot komposztálod, remélem!
-
oszy
veterán
Én még nem. Hol lehet ilyet kapni?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
ServerWorks
aktív tag
válasz korcsillio #1006 üzenetére
FPSTunker: Ha nem a kérdéshez válaszolsz, akkor tedd offba. Ha még nem kóstoltad, nem ismered akkor felesleges volt ide böfögnöd...
Egyébként a kapszulákat természetesen leadom újrahasznosításra.oszy: Auchan - 1800Ft volt a 20db -os csomag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ServerWorks #1010 üzenetére
Rakás sz@r, mit kóstoljak rajta ?
-
senior tag
Mindjárt gondoltam, hogy aki kérdőre vont engem, hogy vajon szelektíven dobtam-e ki a szemétbe a számomra szénnépörkölt kávét és csomagolását, illetve hogy miért kellett pazarlóan kidobnom, az a leginkább a pazarló és a legjobban szemetet gyártó kávékészítési módszert alkalmazza. Még ha újra is hasznosítják, a gyártó és az Újrahasznosító folyamat is biztos hogy szennyezi a környezetet.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
korcsillio
addikt
válasz ServerWorks #1010 üzenetére
[link] Ilyen
-
TA68
őstag
Hagyjuk már ezt az álszent környezetvédős dumát.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Elromlott az őrlőm. (olcsó kínai volt, ezért legközelebb tuti valami jobb minőségibb/drágábbat veszek, de sajna nem most....)
Ezért gondoltam rendelek a kapucziner.hu oldalról kávét és nem szemest, hanem azt választanám, hogy kotyogóshoz őrőlve.
Ezzel kapcsolatban lehet vajon tudni, hogy ezek a csomagok előre le vannak már őrölve, vagy esetleg frissen rendeléskor őrlik le és adják postára?
-
őstag
Egyébként most 1 hónap használat után azt kell mondanom, hogy tényleg szuper találmány. Aki eddig ivott belőle, mind azt mondta, hogy nagyon finom kávét főz.
A vonalkódnak is van értelme, mert nem csak a forgást, hanem azt is meghatározza, hogy milyen gyorsan nyomja át a vizet a kávén. Pl. egy dupla eszpresszónál sokkal lassabb, mint egy hosszúkávénál. Van egy olyan tippem, hogy még a hőmérséklet is különbözhet, mert van ahol gyorsabban, van ahol lassabban indul el a folyamat, ami gondolom a megfelelő hőfok miatt van. -
TA68
őstag
Bár még nem ittam Vertuo-val készített kávét, de sok jót hallottam róla. Már régóta szemezgetek vele. Lehet, hogy lassan én is beruházok egyre.
Igen, a hőmérsékletet is szabályozza az adott kapszulának megfelelően, amit szintén a vonalkód tartalmaz. Nagyon kifinomult szerkezet.
[ Szerkesztve ]
-
Vettem egy Cafflano Kompressot (kézi eszpresszó készítő) és használható!
Crema nem nagyon van, de tényleg a legihatóbb, legeszpresszósabb, legillatosabb "eszpresszó", amit gép nélkül lehet készíteni.Sokáig szemeztem az AeroPress Fellow Prismo-val, de az áztatja a kávét. A Delter Coffee Press eggyel jobb, mert az áztatás szabályozható, de nyomást igazán nem képez és papírfilteres.
[ Szerkesztve ]
-
ServerWorks
aktív tag
Kipróbáltam... ízre nem rossz, kissé "híg" viszont van egy olyan probléma, amit csak ennél tapasztaltam, és nem tudom mi lehet az oka. Talán túl finomra van őrölve?
A gép ha eszpresszó készítést indítok, jó ha kiad egy ristrettto mennyiséget nagy nehezen ... alig jön, csöpög stb többet nem veszek ilyet, sajnálom. Lehet szemesben jók, de kapszulásnak nem ajánlom.
-
törölt tag
válasz ServerWorks #1027 üzenetére
Szemesben is szar.
-
TA68
őstag
válasz ServerWorks #1027 üzenetére
Rossz minőségű a kapszula zárása, egy csomó víz a használtkapszula-tárolóba folyik. Kár is vele kínozni a főzőt.
-
egykori
őstag
Üdv!
Érdeklődöm, hogy az automata kávégépek a tapasztalatok szerint hány évig bírják napi 4-6 adag készítése mellett. Nekünk van egy Saeco Pico Baristo gépünk, ami már 3 és fél éve megy, de gondolom, ha beüt valamilyen krakk, az akkor hirtelen történik meg. Igaz, igyekszünk tisztán és karban tartani, de semmi sem tart örökké...
Gondolom, itt az amatőr szekcióban nem szentségtörés az automata készülék említése. -
Gibo
senior tag
válasz egykori #1031 üzenetére
Szüleimnél a Krups EA8108-as már 2015 óta kifogástalanul üzemel. Évente kétszer kenem a gyűrűket illetve kétévente cserélem. Napi 4-8 kávét csinálnak átlagosan. Tavaly én is vettem egyet
A részletesség kedvéért: gyári vízszűrővel és szűrt vízzel használjuk.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
egykori
őstag
Az az igazság, hogy most nézem, lehagytam, amiért érdeklődtem. Ugyanis, ha váltani kellene másik kávéfőzőre, akkor szívem szerint maradnék továbbra is az automatánál. Viszont itt olvasgatva, látom, hogy egyre nagyobb a kapszulás gépeknek, kávéknak a sikere. A kényelem szempontjából nem sokat gondolkodnék, de szerintem a kapszulák egy kissé irreális áron kaphatók. Valaki itt a fórumban számításokat mutatott be, ami összességében azt mutatja - és én is erre hajlok -, hogy hosszabb távon nem túl nagy az a differencia.
Tehát, nem tudom, érdemes-e maradni az automatánál vagy irány a kapszulás rendszer?Végül is a szüleid példája azt erősíti, hogy lehet még idő a gondolkodásra. Az igaz, hogy mi is kizárólag vízlágyítós szűrt vizet használunk (ezt használjuk tea főzéshez, vasalóba, gőzfelmosóba), de gyári szűrő csak egy évig volt benne, azóta nélküle megy a kávéfőzés. A rendszeres tisztításra, karbantartásra, kenésre odafigyelek, kétszer gumigyűrűket is cseréltem. 8 ciklus után a vízkőoldó program is lemegy.
-
egykori
őstag
Gondolom azért, mert kisebb lehet a szabadság az ízek és a kávé erősség terén. Azt hiszem, döntés előtt ezt is bele kell kalkulálnom.
Én nagyon régóta keverem a kávékat, mert szinte mindegyiknél érzek valamilyen érdekes ízkaraktert, de ha keverve vannak, akkor egyértelműen harmonikusabbá válik a kávé íze számomra. -
Gibo
senior tag
válasz egykori #1038 üzenetére
èn sem váltanék kapszulásra...ami érdekelne illetve esetleg késöbb bfigyelhet az egy jobb fajta karos kávéfözö, de szerintem az automata akkor is megmarad
Ha ápolod ezek azért sokáig gépek..Amennyire én tapasztaltam leginkább azon egysíkú felhasználóknál hal meg a technika, akik nem foglalkoznak semennyire a karbantartással.
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
arcsin
senior tag
Akit érdekel, megkérdeztem a Roastopust, jövőhét második felében újra elérhetőek lesznek a kapszulás kávéik a webshopban.
-
nyikszi
őstag
Tescoban a Lavazza Qualità Oro 3899 pénz. 2019.11.12-i (vagy 12.11 ) készítéssel, lejárat 2021.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
ServerWorks
aktív tag
Nagyon csendes a topic... kérdés: PELLINI kapszulák milyenek? Illetve az Illy (Nespresso)
-
őstag
válasz ServerWorks #1042 üzenetére
Az Illy nagyon jó. A legerősebb, fekete. A Pellini nekem nem ízlett.
-
nyikszi
őstag
Nem rossz egyáltalán, itt ajánlották. A múltkor a Sparban 3500-ért sikerült venni. Egy kicsit furcsa volt elsőre a dohányos illata, de egész finom aztán
FPSTunker ajánlása: [link]
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest