Hirdetés
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Én nem hinném, hogy feltennék pár honlapjukra ha hazugság lenne. Itt nézd meg. Ki kell nyitni az összetevőket [link]
De legyen egyszerű matematikai számítás. Egy robusta kávé 2,4-2,7 % koffeint tartalmaz [link] 5,5 gramm (mert annyi egy kapszula, nem 5) az 5500 mg, ami akkor 132-148 mg koffeint jelent.
FPSTunker: egyre gondoltunk. Osztottam, szoroztam. Persze nem matematikus vagyok, lehet benne nagy hiba, ami romba dönti az elméletet és kikiálthatjuk a nespresso-t hazugnak. A starbucks.os problémád nem értem. Abban nem 5,5 gramm kv van? Nekem úgy tűnik annyi.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #787 üzenetére
Hogyan lenne annyi?!
-
peestike
senior tag
válasz
ServerWorks #784 üzenetére
Ha jól emlékszem, a columbiat próbáltuk nespressoban, nem volt rossz. Viszont a szemes is iható volt nekünk.
mobal:
FPSTunker tett fel korábban képet az egyik szemes starbucks-ról, de ugyanilyen olajos volt a nem ennyire pörkölt is.
Medium roast volt úgy emlékszem. -
válasz
ServerWorks #784 üzenetére
Rosszak. Szerintem. De nem is lehet összehasonlítani egy kb. 200-260 mg koffeint tartalmazó strarbucks kávét egy 70 mg koffeint tartalmazó kapszulás kávéval.
-
looser
addikt
Szia, igen, ahogy írták, egyetlen fokozattal gyere visszább az őrlőn. Egy idő után már fárasztó volt percekig tekerni egy dupláért, akkor vettem az Iberitalt. A fokozatmentesség elég jó dolog (főképp egy ilyen olcsó, de megfelelő őrlőn), de a fokozatosokkal sem hiszem, hogy gond lenne, sőt. A Hario mini/skerton szerintem idővel felőrli az ember idegrendszerét is és megkönnyebbülés lesz egy elektromos őrlő :-)
Vagy, jut eszembe, esztergályos ismerős készített hozzá egy bitfejet, onnan meg csavarbehajtóval őröltem, az mérföldekkel kényelmesebb volt, plusz nem is cseszte szét a tengelyt. A réginél sajnos volt ilyen probléma is. -
Pont egy ilyen kérdéssel jöttem ide, hogy az normális, hogy a DeLonghi EC155 gépbe töltött, Hario Skerton-nal nagyon finomara darált kávén a gép nem képes áttolni a vizet? Egyszerűen elhalkul és nem történik semmi, én pedig kikapcsolom mielőtt megsemmisül.
Kicsit szemcsésebben jön a kávé rendesen.
Mit rontottam el?
-
Gibo
senior tag
Lidl-ben mától a Segafredo Café Crema (mindhárom féle) szemes kávé 2999/kg.
-
Annál többet nem tudsz tenni, talán azt, hogy 250 gr csomagokat bontasz és tartasz az edényben. Nem tudom, hogy a mennyit számít az eltelt idő az őrölt bolti kávénál, megpróbálhatod frisebb kávékkal, ha jól emlékszem lejárati dátum -2 év a csomagolás dátuma.
(#769) Ance:
Én nem szoktam várni, megy bele az őrlőbe és finom a végeredmény.
Másik topikban szó volt róla, hogy egy kávégeek(talán James Hoffmann) a fagyasztott pörkölt szemeket újramelegítette és utána őrölte és főzte le, jobb (tds-ű) kávét kapott talán. -
I02S3F
addikt
Köszönöm a válaszokat!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Az őrölt kávét most egy hermetikusan lezárható műanyag edényben tárolom. Figyelek rá, hogy csak a kiszedéséig legyen nyitva a fedele. Van ennél jobb mód a tárolására? Egyenlőre nem szeretnék örlőt venni.
-
válasz
#49155328 #768 üzenetére
Biztos már más a divat, de régen nekem sok időbe telt. Főleg reggel, mert én kávéval kezdek, addig nem tudok mást kezdeni magammal. A mostani helyzet, hogy bekapcsolom a gépet, fél perc alatt meleg, beteszem a kapszulát, kinyomom a kávét.
Régen. Felkelek, összeszedem magam a kávéfőzésre, bekapcsolom közbe a gépet, hogy meleg legyen, előveszem a hűtőből a kávébabot. Megvárom, hogy kicsit megmelegedjen, ledarálom, ellenőrzöm, hogy már szobahőmérsékletű-e (én úgy tanultam, ne legyen hidegebb, mert az nem jó). Betöltöm, lefőzöm. Hát ez nekem 20 perc biztos volt anno reggelente, de inkább 30.
-
válasz
Mr.Csizmás #766 üzenetére
Megbánod hidd el.
Csak akkor vágj bele, ha van napi fölös fél órád és jó szívgyógyszered az idegre, mikor lefolyik a halom pénzen beszerzett cuccon az első mosogatólé.
Persze később jobb lesz. Kicsit még pénz meg tapasztalás kell bele és akkor már csak a napi fél óra tökörészés marad a tényleg finom kávé előtt.
-
törölt tag
Nem feltétel a nyomásmérő óra, mivel a manuál karos gépek nem háklisak úgy a nyomásra, mint a pumpás gépek. Egy pumpást ha elindítasz az átküldi a kávén a vizet max 15 barral szó nélkül és öntheted ki a lefolyóba, mert tuti nem ízlik. A karosnál meg te szabályzod a nyomást ha gyorsan folyik nem nyomod annyira és iható lesz a végeredmény.
Ilyen egyszerű. -
válasz
#49155328 #762 üzenetére
1. Nem, ezt nem próbáltam. Nyomásmérőst igen, mert az egyik nagyon ráérő barátomnak volt egy ideig.Egyébként finom kávét főzött, de még a nyomásmérővel is nehéz volt “irányítani” a nyomás erősségét.
2. Nem válaszoltál, de akkor hallgatás beleegyezés, hogy fontos a nyomás mértéke egy kávé elkészítésénél.
3. Innentől kezdve nem értem, hogy pont te, aki magát kávészerető és értő embernek tartod, hogyan tehetsz be ide egy ilyen egyébként aránytalanul drága, és még a megfelelő működéshez nem felszerelt gépet ide? Nem lenne lelkiismeretfurdalásod, ha valaki kezdőként, mert nem tudja, hogy ez így nem jó, megvenné, csak mert te ajánlottad? Kb. olyan, mintha futómű nélküli autót ajánlanál az autós fórumban.
4. Mindegy. Részemről befejeztem. Természetesen nyugodtan ledorongolhatsz valami viszontválaszban, hogy mennyire nincs igazam...
-
looser
addikt
Azért az sem akkora nagy dolog ám. Az én első eszpresszó szettem (direkt nem rakom idézőjelek közé, mert nagy szám volt és megmutatta az utat és még most is pihen a kamrában) egy DeLonghi EC155 volt, akkoriban az olcsók közt jónak mondták. Ehhez jött a megfelelő szemcseméret miatt egy kis kézi Hario Mini. Ez utóbbi japán létére sajnos eléggé elcseszett konstrukció; nemrég valaki linkelte és meglepődve láttam, hogy új, dizájnosabb és valószínűleg használhatóbb kütyüvé alakították a japánok. Na de a lényeg, a gép használtan 15e volt, az őrlő 10e és ezzel tök jól elvoltam. Igazából engem a nagyobb mennyiség lefőzése és a nyitott szűrőtartó kezdett el vonzani, azt nem gondoltam volna, hogy sokkal jobb kávét fogok lefőzni a Gaggia-val. Ezt használtan vettem a Jófogáson 45-ért, emellé került egy Iberital Challenge (legolcsóbb fokozatmentes őrlő) szintén használtan 25-ért. Ez a jelenlegi eszpresszó szettem. A készüléktuning (PID, rézcsővel körbetekert bojler, 10 bar-ra visszafogott nyomás ~30e), nyitott szűrőkar, egyéb ilyen-olyan szűrőket már nem számolom hozzá, ezek később adódtak hozzá. Az egészből csak azt akarom kihozni, hogy én, aki imádta az automatás kávét és simán vett akciós 3in1-et vagy instant kávét (ezeket a mai napig megiszom, nincs vele bajom, nem fikázom, mindent a helyén kell kezelni), szóval még én a bot érzékeimmel is éreztem a különbséget. Nyilván ez olyasmi lehet, mint pl. egy bornál, hogy az 1000 Ft-os jónak tartott és a 10000 Ft-os kiválónak tartott bornál nem tízszeres a szorzó a "jóságban". De határozottan jobbak az ízek a Gaggiával és az első szett is határozottan jobb volt a kotyogósnál (sőt) vagy a kikeverős kávéknál. Nem veszek drágább (10e+/kg) kávét, 5e alatt nekem megfelelnek. Decemberben a LIDL leakciózta egy elég kései lejáratú Bellarom bordó zacsis 1,2kg-os kávéját, ami addig 2000 Ft volt, utána pedig 1000 Ft (!), na az best buy volt, elképesztően jó olaszos keverék. 7g-os kávéra leszámítva 6 Ft-ra jön ki ebből egy eszpresszó...
Jó kávézást mindenkinek
-
törölt tag
Ez az alap verzió, ezt lehet még upgradelni akár nyomásprofilozást is tudsz vele csinálni.
Viszont ez már nem ide tartozik.
Érdekesség képen linkeltem csak be nem azért hogy Macskesz ilyet vegyen.
Amúgy az alap verzióval is jókat lehet húzni.
Persze te már próbáltad így van véleményed , igaz? -
peestike
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #758 üzenetére
+ milano és sicilia is annyi/kg. a milano automata gépben jó volt, sicilia már nagyon kokszosra van pörkölve.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #758 üzenetére
Ez chilles cucc, otthon délután melóból hazaérve eljátszadozik vele az ember. Nem való a reggeli rohanás előtt, meg a többszemélyes kávék elkészítésére. Az ára miatt nem topik on, mert amúgy lehetne. Keresni kell egy 10 rugóba kerüli koppintást róla aztán kezdődhet a móka.
De mi itt azzal játszunk, hogy a lefőzött műanyag kapszulába hogyan tegyünk bele másfajta kávét 80Ft-ból. Egy 60 ezres félig divat, karos presszópréselő az egyértelműen a másik topik kategóriája. Ennél jobban már nem is lehetne. -
Ugye még mindig a sárga Tchibo plusz Szarvasi kávéfőző felett egy szintel akarok kávézni topikban járok?
-
válasz
#49155328 #752 üzenetére
Mi van? Te árulod? (Ha már a stílusodra is reagálok)
Azért vicces, hogy pont neked nem tűnik fel, hogy az ilyen karokon szokott nyomásmérő is lenni, mert az fontos, hogy milyen nyomással megy át a víz a kávén. Ha nem fontos szerinted, nyomhatja egy 10 éves gyerek is a maga erejével, meg egy 200 kilós izompacsirta, ahogy bírja és nem lesz különbség, akkor asszem nem vitázok és nincs több kérdésem....
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #749 üzenetére
Zsolti-nak van mindig felújított, tuningolt stb.
Illetve ebay-en lehet kifogni jó áron.
Persze ehhez kell egy őrlő is + tamper stb.
Jól meggondoltad?Amúgy most ez a Flair Espresso a sláger.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #747 üzenetére
Te tudod mire van szükséged, annyit megérhet.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #745 üzenetére
Inkább egy használt Gaggia.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
delonghi EC820 mennyire oké? nem árban, műszakilag. [link]
-
dugesz77
őstag
Mondjuk ha megfelel a kézi daráló is akkor egy HARIO SKERTON vagy a Mini Mill is ajánlható főleg kotyeszhoz.
-
I02S3F
addikt
válasz
Mr.Csizmás #741 üzenetére
Inkább összegyűjtöm. Lesz pénzem, csak most le vagyok terhelve az egyetem miatt (költségtérítéses levelezős mérnökinfó)
-
I02S3F
addikt
válasz
grizlisandor #737 üzenetére
Sajnos ezeket nem engedhetem meg magamnak. Szerintem az lesz, hogy néha iszok egy kávét valami minőségi helyen!
-
válasz
dugesz77 #738 üzenetére
Tavaly vettem, és a gyárilag alátételezve tudja a presszó finomságú őrleményt. Persze, fórumon olvasgatva nincs két egyforma presszó állás a CM702 őrlőnél, még azonos alátételezés mellett se.
Tavasszal szétszedem takarítás céljából, biztos valami youtube videó mellett fogom csinálni.
-
dugesz77
őstag
válasz
grizlisandor #737 üzenetére
Graef-hez még talán érdemes megemlíteni, hogy az elején érdemes egy kicsit bíbelődni az alátétekkel az jól belőni (gyárilag adják hozzá a három alátétet direkt ) illetve összerakásnál figyelni az oldalsó kivehető késes kosár visszarakásnál azt szerintem 10-ből kilenc ember rosszul rakja vissza (én is) az elején és utána bárhogy tekeri a szemcseméretet ne fogja tudni finomra állítani.
-
Graef cm702(katt)[link] ajánlott. Nekem is ez van, annyi hiba van, hogy marad az őrlőben pangó örlemény, és egy kis paskolással, paskolásos ráindítással tudod eltávolítani az őrlőből. Használtan ki lehet fogni garanciális példányt 22k körül.
-
I02S3F
addikt
válasz
Mr.Csizmás #734 üzenetére
Ez esetben milyen örlő lenne ajánlott például?
-
I02S3F
addikt
"gondolom egyelőre őrlőt nem tervezel venni" - Nos lehet rossz sorrendet állítok fel, de előbb vennék örlőt 4eft-ért, mint azt a bialetti brikkát. Nem azért, mert ne ismerném el a minőséget, hanem azért, mert árérzékeny vagyok.
Elraktároztam az infókat! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
-
törölt tag
Na így máshogy néz ki a dolog, ez így akkor 8000-12000/kg.
A 726-osban említettek illetve még http://www.pallyotzcoffee.hu/-tól a Get Up! illetve ChocoMadness ami tuti.
-
looser
addikt
Nem vagyok a téma különösebb szakértője, sőt...de Brikkáztam egy évig és ma is elő-előveszem időnként, kipucolom és lefőzök egy olaszos keveréket (pl. a fentebb ajánlott Kapuczínernek van egy relatív olcsó keveréke Velencei gondolások kedvence), ami szerintem jól működik* presszógéppel és kotyival is. Az előre darált téglákkal nem igazán volt szerencsém (egyszer egy 2 hónapos Segafredo Intermezzo (Sega legalja) ami nagyon bejött, még Szarvasival is elfogadható lett, bár az a legjobb kávéból is pokoli szart főz, szerintem), de kotyihoz az is ajánlható, ahhoz megfelelő a szemcseméret. Viszont ez a remek győri pörkölő kotyogóshoz is megőrli neked a kávét. Szemest nem ajánlanék, gondolom egyelőre őrlőt nem tervezel venni, pedig azzal frissen darálhatnál és a kotyiban készült kávé is új dimenziókat kapna. Szóval az ajánlatom: Kapuczíner Velencei gondolások kedvence kotyogósra őrőlve. Hajrá
*= a kifejezés nem saját, de amióta hallottam, valahogy tökre ide passzolónak érzem :-)
-
kisza25
félisten
A legolcsóbb a kotyogóval, titka, hogy kicsit durvábban kell őrölni, nem kell tömöríteni, csak ütögetésel, forró vizet kell bele rakni, ahogy kotyogni kezd, hideg víz alá a főző alja. Kevésbé pörkölt kávét használni, a kávé és víz mennyiségét is pontosan kimérni.
Bialetti brikka kotyogó ajánlott -
I02S3F
addikt
Ahogy néztem az említett weboldalakat, azért találok megfelelő árú kávét. Azt szeretném még kérdezni tőletek, hogy ha sima kotyogóson főzöm a kávét, akkor az nagyon mellényúlás?
Igazából sem sokat költeni, sem sokat foglalkozni vele nem akarok. De, ha van egyszerű és nem túl drága módja a kotyogós főzővel készített kávénál jobbat csinálni, akkor csupa fül vagyok!
-
dugesz77
őstag
Nekem sem tiszta teljesen. Kilóját akarod 2-3 ezerért vagy a negyed kilót?
Ha valami extrább kell akkor ott a Kapucziner, AVX Caffe, ,Pacificaffe mellényúlni nem nagyon lehet ezeknél. -
I02S3F
addikt
Sziasztok! 2-3 eft körül ajánlanátok kávé boltot (250gr körül vásárolnék)? A lényeg, hogy ne a szokványos Spar, Tesco, Auchan-ban elérhető fajtájú legyen.
-
Gibo
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #722 üzenetére
Nem, ez nem Julius Meinl. Egy bécsi cég kávéja , bécsi pörköléssel/csomagolással. Nemrég jelentek meg (talán újra) a boltok polcain, ennek örömére bevezetés képpen féláron lehetett kapni (ha jól emlékszem a normál ára 8€/ 500gramm).
-
Gibo
senior tag
Ma bontottam meg, nagyon kellemes kávé. A csomagoláson sajnos csak annyi van, hogy vegyesen robusta és arabica, az arány nincs feltüntetve, ízre nagyobbrészt inkább arabica és kissebb részt robusta. A pörkölését én közepesnek mondanám, kellemes de nem tolakodó, a babok nem olajosak. Nem savas (a harmadik után sem marja még gyomromat
), van neki egy enyhén kesernyés utóíze, amit talán a fekete csokiéhoz tudnék hasonlítani annak édessége nélkül. Összességében nagyon kellemes.
-
válasz
#89309696 #714 üzenetére
Nekem is a kávé mennyisége volt a döntő. Még a kapszulások előtt, a karos gépek után volt darálós Jura kávéfőzőnk. Az ha 2 kávét készíttettél vele egyszerre akkor használt kb. 15 gramm kávét hozzá. Sajnos nagyon érzékeny volt a szemes kávéfajtákra, nehéz volt hozzá venni kávét. Itt a kapszulákba biztos csak olyat raknak, amiből jó készül, legfeljebb éppen nem ízlik.
Én karos géppel nem tudok kávét főzni, mert túl sok idő nekem. Egyébként nem is olcsó móka.Ezért tértem át a kapszulákra, de sosem voltam elégedett a kávé mennyiségével, erősségével. Ez úgy néz ki jó lesz. A gép volt 24.000 forint volt akciósan. Várhatóan még kapok belőle vissza 40 eurót is, csak a német nespresso gyorsasága nem hasonlítható a magyarhoz, szóval lassan forognak a kerekek. Ez azért a töredéke a darálós gépnek. Egy kapszula ideszállítva kb. 200-210 forint. Ez nem olcsó valóban, viszont mindenkinek mások a preferenciái, mire költ szívesen. Nekem a kényelem, a gyorsaság és az íz miatt megéri a nespresso-val együtt használva, az Illy kapszulástól meg elköszönünk.
-
I02S3F
addikt
válasz
#89309696 #716 üzenetére
Nem találtam tea topicot. Én sem vesződök szálassal, mert jobb, de uncsi mindig bíbelődni vele. Most - munkatársam tanácsára - vettem Twinings English Breakfast-ot. Érezhető a különbség egy Sir Mortonhoz képest, de nekem előbbi is és utóbbi is jó. Inkább változatosan szeretek fogyasztani (különböző márkákat, típusokat). A Lipton fekete tea még a kedvenc. Ha ezeket megunom, akkor gyümölcs tea. A gyógynövényes teák jók, de azokat ritkán fogyasztom. Szeretem még a zöldet.
Kávékból igyekszem nem inni kétszer ugyanazt a típust.
Ezek elkészítésébe nem mennék bele, mert abban nem vagyok túl igényes, gondos.
-
törölt tag
Teánál is a fő fontosságú alapelv az áztatási idő és a víz hőmérséklete, ahogyan a kávénál is, úgyhogy egyáltalán nem hülyeség a dobozra írt dolgot betartani. Bááááár. Nekem furcsa, hogy a Herbária vagy a Naturland, nem emlékszem pontosan összes gyógynövényes teájára ugyanannyi áztatási idő és hőmérséklet van írva.
Én a szabvány angol bögrébe csinálom egy filterrel az 2.2 vagy 2.3 deci, nem emlékszem pontosan. Gárdonyi filteres gyümölcsteát szoktam venni, vacakoltam egy ideig szálas teával gyümölcsből és zöldből/feketéből is, de meguntam.
Munkahelyen a közös teánál meg a literenként egy filter arányt tartom, az sima Pickwick/Lipton gyümölcs és Sir Morton fekete felesben (4 litert főzök általában 2-2 filter). -
I02S3F
addikt
válasz
#89309696 #712 üzenetére
"A teafőzést is sokan elrontják ezzel, meg azzal, hogy elkezdik a kanállal nyomkodni a tealeveleket, teafiltert, hogy jobban ázzon." - Munkatársam hülyének néz, de én betartom a dobozra írt áztatási időt, mert annál több idő múlva, ha ki veszem a fekete tea filtert, akkor keserű lesz. Persze a 200ml - 1 filter arányt nem tartom be.
@Ance (710) -"Van aki a hosszú kávén jobban érzi a kávé ízét. " - Pont ezt szeretem a hosszú kávéban! Ezért részesítem előnyben. Időnként cukor nélkül is megiszom, de többnyire cukorral szeretem.
Az eszpresszó meg attól függ! Attól, hogy adott helyen mennyi vizet tesznek bele.Milyen franchise-oknál ajánlanátok, hogy ott igyak kávét?
-
törölt tag
Az extrém krémet biztos, hogy a centrifugálással belevert levegővel oldja meg, a kávésznobok nem tudom ezt elfogadnák-e, de ez nem kávésznob topik.
Nekem tetszik, főleg a sok kávé. Ezeknek a kapszulás gépeknek a halála a kevés kávé, 6-7g van belerakva csak, mikor egy rendes kávé 10-20g között van. A vonalkódos rendszer is jó, nekem az is tetszik.
Viszont a magyar árérzékeny, a 10db kapszula nem lehet több 800-1000Ft-nál, nem veszik meg. A Bosch gépei is ilyen vonalkódos, 2000Ft/16db csomagban vannak és az értékelések háromnegyede arról szól, hogy a kapszula ára miatt cserélték le. Nekünk is volt, mi is amiatt. Na meg mert csak netről lehetett rendelni. -
törölt tag
Egyébként igen, ha sok víz van átnyomva a kávén akkor olyan ízek is kijönnek belőle amitől keserű lesz. A teafőzést is sokan elrontják ezzel, meg azzal, hogy elkezdik a kanállal nyomkodni a tealeveleket, teafiltert, hogy jobban ázzon.
Az arányok sokak kicsit talán, 40 milit én nem öntök fel 2.5 decire, ennyihez duplakávé lenne ildomos, persze akkor sok a koffein. De hát minél többet alszunk annál rövidebb az életünk. -
válasz
peestike #709 üzenetére
Az a helyes módja, ha hosszú kávét szeretnél. Nem hosszan nyomod át a kávén a vizet, ahogy általában gondolják az emberek, hanem csinálsz egy presszót és felöntöd vízzel. Nincs ebben semmi megvetni való. Van aki a hosszú kávén jobban érzi a kávé ízét. Ha cukrot, vagy tejet tett volna bele, az már más a kávéimádók szerint.
-
peestike
senior tag
válasz
#89309696 #708 üzenetére
Nekem van egy ilyen is, elég pöcsölős elkészíteni, kotyogós megfelelő időben.
A francia kávéfőző sem váltotta meg a világot nálunk, azt is legyűrte a kotyogós.
Egy kérdés mindenkihez: a pörkölés, darálás, elkészítés után, a vízzel való felöntést követően vajon hány kávésznob ítélte tarkólövésre az inast? -
-
törölt tag
[link]
Érdekes egy kávékészítési mód. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
ugyanoda ahova a tejesdobozt, szelektívbe, mivel szinte ugyanazok az összetevői. a hasonlatod meg ott csúszik el, hogy ~100 üres kapszula (10g kávé/db) még mindig több, mint egy üres zacskó + nem tudom melyik műanyag bevonatos, ellenben a kapszulák kompozit cuccok, amiket kb. kézzel kellene szétbontani, de ezt nálam okosabb emberek jobban tudják a nagykávésban.
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen routert?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest