- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#85578752 #1764 üzenetére
Azért tértem vissza az egyszerűséghez, mert úgy általában mindenben visszatértem az egyszerűséghez.
Egy alap presszógép és daráló is minimum 60 centi konyhapult és nagyon minimum 80.000 ft. És elkoszolódik, elromlik, elkopik. Pénz, idő, macera.
Az Aeropressszel végtelen variáció van, kedv és ízlés szerint lehet vele főzni, nyomásfokozó is van hozzá. Meg amikor a kávéolaj már sok, akkor papírfilterrel könnyebb a kávé.
A Kompressoval némi szüttyögéssel egészen eszpresszóközeli, cremas kávét lehet főzni.Electrolux EEA110, elsőszériás Gaggia Baby, sima és pidelt Gaggia classic, Catler 8012 volt, utána még egy Jura majd egy Krups darálós.
-
-
válasz
uffneked #1756 üzenetére
Én úgy írom a véleményemet, hogy az instant kávétól a kotyogóson át a drága eszpresszógépekig bejártam az ívet, de visszatértem az egyszerű kézi vackokhoz (Cafflano Kompresso, Aeropress, stb ). A puckpuck tényleg jó
Ha előrelépnél majd egy karos eszpresszógéphez, jó lesz az a Graef 702. Ha viszont lenne jobb helye a zsének vagy nem akarsz belemerülni, akkor a Graef árának töredékéért egy, a tudásának nagy hányadát birtokló, síktárcsás gépet is vehetsz. Ráadásul egy nagyon pici gép, ami nem is hangos.
-
Vettem egy DeLonghi KG 89 őrlőt és megcsináltam rajta az espresso hacket, jó lett a minősége.
A static hack megoldotta a feltapadást, se a darálóba, se a tartóba nem tapad szinte semmi.
3D nyomtatóval lehet hozzá karbaőrlőt is nyomtatni.13.500-ért (2 év gari) ennél jobb cucc nincs, az biztos.
-
Vettem egy Cafflano Kompressot (kézi eszpresszó készítő) és használható!
Crema nem nagyon van, de tényleg a legihatóbb, legeszpresszósabb, legillatosabb "eszpresszó", amit gép nélkül lehet készíteni.Sokáig szemeztem az AeroPress Fellow Prismo-val, de az áztatja a kávét. A Delter Coffee Press eggyel jobb, mert az áztatás szabályozható, de nyomást igazán nem képez és papírfilteres.
-
Ha ti is innátok (nem instant) kávét kempingezés-túrázás közben, akkor kell egy fém cup, amit ugye amúgy is vinnétek vizet főzni, stb. és egy french press megfelelő méretű belseje!
A nagy IKEA french press belseje pl. annyira passzentos a Stanley cupra, hogy még a teteje is passzol
Persze lehet kotyogóst is vinni, de az plusz cucc, míg a french press belseje az szinte semmi, főleg a műanyagok nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztrofotózás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Packeta
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Trollok komolyan
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest