- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
SUPREME7 #14975 üzenetére
Nálunk volt olyan tanár, aki a saját maga által írt jegyzetből szó szerint idézett definíciót áthúzta egyszerűen, hogy ez hülyeség. Mondtam neki, azt mondta, akkor is az. Másik meg nem a könyvből adta a kérdéseket, hanem kiadott kb. 50 kérdést, amik kb. érintőlegesen érintették a tematikában lévő anyagot, a könyvben két sor volt róluk szó és azt mondta, hogy puskát lehet használni, de a diákkönyvesboltit nem, mert azt már unja. Na ezeknél szerinted mennyire számított a felkészültség? Az elsőt úgy csináltam meg, hogy az egyik ZH-ról szerencsére hiányzott valamiért a csóka, a helyettesítő meg normális volt, a másik másodjára sikerült....és ez csak két tárgy, van még pár emlék onnan.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
SUPREME7 #14972 üzenetére
Nem tudom hogy túltolt e, egyik jó barátom tette le tavaly a jogosítványt, nem egy hülye gyerek érzéke is van hozzá, 4x buktatták meg, legelső alkalomkor elfelejtette a kéziféket kiengedni úgy izgult bukta... Kérdem én aki már látott sok vizsgázót, az jól tudja hogy ilyen az izgalom sajnos, nem lehetett volna jelezni és folytatni a vizsgát? Mert az konkrétan nem egy balesetet okozó probléma, minden alkalom után pótórák persze mit ad isten pont ötödszörre sikerült? Ha jól tudom utána jön a páv felülvizsgálat. Egy másik ismerősnek anno azt mondta a vizsgabiztos hogy ha így folytatja egyszer megöl valakit, átment ma nyerges kamiont vezet nemzetközibe. Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp kezeli azt hogy valaki figyeli mit csinál órán is, meg vizsgán ez hatványozottan érvényesül. Megmondta egy autósiskola tulaj ismerős, úgysem 30 óra alatt tanulnak meg vezetni, nem lehet, majd ha meg lesz a jogosítvány.
-
echterion
nagyúr
válasz
SUPREME7 #14972 üzenetére
Na igen, akkor a fősulin is megkensz minden tanárt, aki kretén módon áll a diákokhoz? Nem. Na látod, lehet azt anélkül is megcsinálni, lehet, hogy egyszer-kétszer megszívat, mert köcsög, de nehogymár még az legyen a normális viselkedés, hogy akkor adunk neki "hálapénzt"? Akkor sosem fog ez megváltozni. Mindenhol lehetnek gyökerek, mégse tolunk mindenhová kenőpénzt, lehet, kicsit göröngyösebb az egyenes út, de sokkal messzebb visz.
-
Fulár
senior tag
válasz
SUPREME7 #14806 üzenetére
Én pâr perce jöttem meg a vezetésből.Ma olyan borzalmasan ment mintha valahol a legelején lennék!Talán erősen rányomja a bélyegét a teljesítményemre,hogy egy merő görcs vagyok ha már be kell szálnom.Az elején ilyen nem volt.Akkor jobban is ment.Ma drasztikus hibáim voltak.Gyalogosokat nem engedtem át.Igaz mire eldöntötték,hogy elndulnak vagy sem az eltartott egy darabig.Egy Stop táblánál annak ellenére,hogy nagyon jól belátható elágazás nem áltam meg hanem gyök kettővel de gurultam kifelé.A parkolások borzalmasan mentek.Vagy négyszer előfordult,hogy rossz sebbességbe pakoltam.Pedig ilyen hibákat nem szoktam elkövetni.És persze egy ilyen ilyen alkalom után lógó bránerrel ballag haza az ember.Szépen lassan kellene fejlődni de én az utóbbi két alkalom során nagyságrendekkel estem vissza.Már az is megofrdult a fejemben,hogy való e egyátalán nekem ez az egész.
Hazafelé battyogva láttam Suzuki Ignisben egy ránézésre vagy 3500 éves mamit.Az öreglány úgy jött be egy kacifántos elâgnâl.mintha forma egyes pilóta lenne!Aztán olyan szűk helyre tolatott be alig 5-6 másodperc alatt,hogy az hihetetlen!Aztân nyílt az autó és kikászálódott belőle 2 Ramszesz fáraó huga...Menni alig bírt szegényke. Hát ezektől a látottaktól sem lett jobb kedvem.Az tény,hogy vannak akiknek nem való a vezetés.Teli van az út elvetélt kreténekkel.Én nem akarok egy lenni közülük!
-
SUPREME7
őstag
válasz
SUPREME7 #14805 üzenetére
Ja a tanulság lemaradt. Legfontosabb, bármilyen útszakaszon jársz, főleg azért kertvárosi övezetre gondolok, legelső keresztutcánál tudnod kell, hogy az adott úton van-e elsőbbséged, ha az elsőnél benézve nincs macisajt, akkor a többinél se lesz, attól nem lesz egy út védett, hogy esetleg van rajta sávelválasztó vonal. Ha nincs főútvonal tábla, attól még lehet védett, de attól, hogy nincs egyenrangú út tábla, még lehet jobbkezes útszakasz.
-
galoslac
tag
válasz
SUPREME7 #14801 üzenetére
Nem válaszoltál a kérdésre, de így vélelmezem, hogy nem.
Nehéz ezt úgy megítélni, hogy még nem találkoztál totálisan faszkalap, alkalmatlan oktatóval/tanárral.
Akit korábban írtam öreget se küldték el, pedig a főút közepén törték be az orrát, és az egész város tudta, hogy miért... ha nincs a helyére más nem küldik el, max közlik, hogy türelmetlenebb, és csak az ügyesebb vezetőket küldik hozzá.
szerkesztésre: Erről elég sokat tudnék mesélni, részben ilyen területen dolgozok.
De tudok olyan profot, aki ~50 év tanítás után ha kell ötször mondja el amire rákérdeztél, azonos hangsúllyal, vesszőpontosan. -
Fulár
senior tag
válasz
SUPREME7 #14776 üzenetére
Köszönöm szépen!Egy kicsit nekem is le kell higgadnom aztán beszélek vele.Bízom benne,hogy békés megoldása is lehet a kialakult helyzetnek mert egyelőre enyhén szólva is elment a kedvem még az élettől mert nem gondoltam volna,hogy ekkora tórtúra a jogosítvány megszerzése.Azt viszont nem hagyhatom,hogy egy megkeseredett ember megutáltassa velem a vezetést!
-
Fulár
senior tag
válasz
SUPREME7 #14774 üzenetére
Két embert levizsgáztatott de 6 másik kartont kért a helyükbe!Nem a nyakába varrták őket!Ő kérte!Mutatta a beosztását.Reggel 7-óra körül kezd és este 9 körül végez.Az időpontokat(kivel hol mikor kell menni)össze-vissza keveri!Hulla fáradt és ennél fogva feszült.Tehát én tökéletesem megértem miért van ilyen idegállapotban de gondoljunk csak bele egy kicsit,hogy milyen világban élünk ha mindenki venné magának a bátorságot és mocsok módon viselkedne másokkal csak azért mert szar napja van vagy mert fáradt!Ha melóban új embereket kell tanítanunk és össze-vissza bénáznak akkor sem engedhetjük meg magunknak azt,hogy minősíthetetlenül viselkedünk velük mert abban az esetben mi azért kapjuk a fizetésünket,hogy őket tanítsuk!Akármerröl is közelítem meg a dolgot az ilyen viselkedésre nincs sem kifogás sem mentség.Aludnom kellene rá egyet kettőt,hogy átgondoljam mi legyen.Bár már az is lehet,hogy nem kell és hamarabb fog ő leadni mert annak ellenére,hogy ma szombat van ma is mentünk volna de a mai alkalmat már lemondta.
Valóban azért választottam őt mert dícsérték páran de azt persze nem reklámozták,hogy voltak olyanok is akik otthagyták pont a stílusa miatt.Nem rossz ember de tényleg kicsit fura.Nyïlvan nem.mindegy,hogy milyen hangulatban telnek el az órák de azt sem szabad elfelejtenünk,hogy alapvetően nem haverkodni járunk össze hanem én tanulni ő pedig tanítani megy!Tanítani!Nem pedig örjöngeni!
Én megadom neki a tiszteletet mint embernek mind pedig oktatónak egyaránt és ugyazent én is elvárnám! -
Fulár
senior tag
válasz
SUPREME7 #14772 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!Én is hasonló álláspontra jutottam és még csak azt sem igénylem,hogy bocsánatot kérjen de az sem fog működni,hogy úgy csináljunk mintha mi sem történt volna!Az ingerküszöböm nem végtelen.Olyan élethelyzetbe kerültem amit nem lenne könnyű megoldani jogosítvány nélkül de azért nem lehetetlen.Nem zárkózom el sem az oktató váltástól de még az iskola váltástól sem bármekkora kellemetlenséggel is járjon!Túl sok időt energiát és pénzt fektettem bele de annyit nem ér,hogy tönkemenjek bele idegileg!Az érem másik oldala pedig az,hogy ezek a figurák úgy csinálnak mintha bármit megtehetnének hiszen nagyon sokan lapítanak és nem mernek még visszaszólni sem az általad is felvázolt okok miatt sem!Pláne a fiatalok még suliba járók.Elbeszélgetek vele egy kicsit,hogy rendbe rakjuk fejben a dolgokat de mindentől függetlenül ez volt az utolsó alkalom,hogy lenyeltem ezt a kirohanást.Jobb helyeken egy ilyenért szó nélkül ketté ütik az ember fejét én meg azért fizessek egy kalap pénzt,hogy ezt kelljen halgatnom!?Az kizárt dolog!
-
Cicero
őstag
válasz
SUPREME7 #14734 üzenetére
Másfél éve csináltam a jogsit, de ma teljesen úgy éreztem, hogy nem tudom mégse megtanulni: vizes volt az út, emelkedőn kézifékes indulás, bennem is volt a para a víz miatt, el is basztam kétszer is, pörgött alattam a kerék, elvenni meg nem vettem, mert féltem, hogy visszagurulok. Jól nézhetett ki kívülről, a hátamból el is tűntek az autók
A lényeg, hogy nem kell tőle tartani, egyszerű szerkezet és azért van az oktató, hogy nagy hülyeséget ne tudj csinálni!
-
sugarforce
addikt
válasz
SUPREME7 #14606 üzenetére
nekem úgy rémlik, hogy nálam olyan, hogy minimum, pl. 30 óra, amit el kell töltenem a tananyaggal, (lehet kevesebb, de valami reális érték volt) és volt egy maximum (60-70) óra, amit el lehetett tölteni benne és 6 hónapig élt a hozzáférésem, csak arra akartam kilyukadni, hogy ha a minimum időt letöltötte, akkor nem szűnik meg a hozzáférése, de akkor félreértettem a kérdést.
-
.DLL
veterán
válasz
SUPREME7 #14562 üzenetére
A próbakérdések között ennél szivatósabb megfolamazással is találkoztam: Vegyük úgy, hogy
"fehér" = A
"zöld" = B
"szürke" = C
Így szólt a kérdés: "Áthaladhat-e a kereszteződésen az A és B jelű jármű egyszerre?"Gondoltam a C úgyis megáll, akkor igen. Aztán bumm, a nagy lóft!
Ha a C irányváltoztatás nélkül szeretne továbbhaladni, akkor az A-nak addig ott kell állnia ameddig a C-nek meg nem adta az elsőbbséget. Ha egy végeláthatatlan autósor kanyarodik kis ívben a jelzett helyen, akkor technikailag ő is megszívta (hacsak a C le nem mond erről és elengedi) -
SUPREME7
őstag
válasz
SUPREME7 #14386 üzenetére
Najó, lehet tévedek, de akkor se életszerű...
Tipikus eset, amikor mellékutcából kihajtva buszsávot keresztezünk, de nagy a dugó, és nem tudunk besorolni. Haladhatunk-e a buszsávon, amíg beengednek? A KRESZ szerint nem, a buszsávot csak keresztezésre (ez van a kihajtásnál), valamint bekanyarodás előtti felkészülésre lehet igénybe venni.
Kíváncsi lennék egy vizsgára ilyen helyzetben a vizsgabiztos mit szólna, ha mondjuk 70-es útra a tanuló kihagyva a buszsávot, mint "gyorsítósáv", kb 10km/h-val átvágva a buszsávon besorolna
Vagy fél órát állva várna, hogy elfogyjanak az autók.
-
válasz
SUPREME7 #14376 üzenetére
Hiszek neked, de én a képet néztem amit belinkeltek, tehát abból indulok ki, hogy az a valóság.
Ha a képet nézzük, akkor nem lehet ott jobbkéz szabály. De ha időközben eltüntették, akkor igen, akkor teljesen más a helyzet.de olyat se láttam még, hogy STOP felirat van, tábla viszont nincs.
Én már láttam olyat, kidöntötték a táblát.
-
válasz
SUPREME7 #14372 üzenetére
de ha nem volt semmi elsőbbségadás tábla, akkor lehet az az út már nem főút, és elvileg jobbkéz szabálynak kellett lennie,
Viszont ez sem igaz. Ha az lenne ami mondanál, akkor nem lenne stop felirat felfestve az útra. Ki van zárva, hogy ott jobbkéz szabály legyen. Nonszensz lenne.
-
-
gergo5991
őstag
válasz
SUPREME7 #14167 üzenetére
egy fa mögött megtaláltam az eldugott táblát, tessék, aki jön ki azért megnézném hogy hogy tud kimenni úgy hogy belássa jobbról a forgalmat, mivel mivel a tábla után már rögtön a szembejövő sáv van, gondolom megvárja amig szemből nem jön semmi, kimerészkedik a főűtra hogy belássa a forgalmat jobbról majd kijön ha szabad az út, de így meg akadályozza a főút forgalmát ha esetleg nem tud elmenni és szemből ujra jönnek ótók.
ez is egy érdekes kereszteződés, legutóbb itt álltam vagy 15 percig az oktatóval ameddigre szabad lett az út, mert ugyebár minden irányból elsőbbséget kell adni
Nálatok vannak az utolsó linkhez hasonló kereszteződések?
-
pvt.peter
őstag
válasz
SUPREME7 #14162 üzenetére
Az a baj, hogy néha eléggé rátudok parázni a vezetésre, hozzáteszem, hogy nincs túl sok okom erre
Néha az index elszokott maradni, de ne gondolj nagyon kirívó esetre
Ilyen szokott lenni, hogyha jobb oldalon elfogynak a parkoló autók, akkor egy kicsit beljebb megyek index nélkül
tudom jelezni kellene ...
-
kr1st0f
csendes tag
válasz
SUPREME7 #14042 üzenetére
Nem vagyok Hamilton, de tényleg nem vezettem rosszul. Hatalmas problémát okozott nekem, hogy mikor lakott területen belül 50 helyett 46-tal megyek. Lámpa előtt látom sárga a lámpa már nem nyomom a gázt ő meg fogja ad egy kövér gázt és mikor felfogja, hogy nem megyünk át, hacsak nem rongyolunk bele a kereszteződésbe felengedi a gázt és semmit nem csinál, én meg satufék, hogy vonal előtt 1 mm-re meg tudjunk állni és mondja, hogy "erős a fék". Ordít, telefonál, mindig mennie kell valami ügyet intéznie. Ezeket minden egyes alkalommal eljátszottuk.
-
rumos XIII
aktív tag
válasz
SUPREME7 #13940 üzenetére
Amit linkeltél oldalon, kb. 5-6x töltöttem ki, de 80%-ban ugyan azok a kérdések voltak.
Igazából, mondtam az autósiskolában, hogy e-learning lenne nekem jó, az egyetem miatt, mondták rendben, regisztráljak a fel egy oldalra, ahol tudok majd teszteket csinálni, és küldik emailben a tananyagot. Kaptam pár pdf-et, meg 1 word dokumentumot, tananyag révén. -
rumos XIII
aktív tag
válasz
SUPREME7 #13933 üzenetére
Igen, ezt észre vettem már. Viszont azt sajnálom, hogy ebben a tesztben, ha rossz a válasz, akkor nem magyarázza el, hogy miért rossz.
Tegnap koliban két haveromnak is odaadtam, hogy nyomjanak egy tesztet, kb. két éve vezet mindkettő, egyiknek 44 pontja lett, másiknak 50.
-
Lifer092
senior tag
válasz
SUPREME7 #13913 üzenetére
Én nem szívattam magam ezzel, egyszerűen arra már nem volt se időm se kapacitásom a gyakorlati vizsga mellett. Így is szinte mindig munkaidőben jártam jogsira mert az oktatónak szinte mindig csak délelőtt volt jó, szabit pedig biztos nem veszek ki, abból az alapból "rengeteg" szabadságomból ami van, örülök, hogy egyáltalán elengedtek mindenféle szemöldökhúzgálás nélkül. Nem ment volna a kettő egyszerre, azt azért nem tehettem meg hogy egyik nap eljövök már délben, a másik nap megint, és a harmadik nap is mert akkor meg EÜ lett volna. Örültem volna én is ha most már mindent letudva csak a jogsi érkezését várnám, de sajnos nem ment így a kettő együtt, meló mellett.
Így, maradt már csak az EÜ ami most viszont délutánonként lesz, így pedig már teljesen jó.
A bukástól EÜ-n már egyáltalán nem félek, megtanulom, begyakorlom aztán annyi.Saját autót pedig majd nyár magasságában tervezek venni.
De addig is lesz mivel rutint szerezni.
Köszönöm!
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
SUPREME7 #13871 üzenetére
Szerintem tuti nem egyben lesz az egész befizetve, úgyhogy én bepróbálkozom ezzel a Topi kuponnal, aztán meglátjuk a továbbiakat.
Az biztos, hogy ennek is az a legnagyobb gyilkosa, ha az ember elaprózza az órákat, bár az apjáék tuti kiviszik majd a kertváros határába kicsit gyakorolgatni. Én is jelentős részt annak köszönhetem a sikert, hogy sikerült egy echte a tanulóautóval megegyező Opel Corsa C dízelen gyakorolnom még itthon. -
Bad Pritt
félisten
válasz
SUPREME7 #13869 üzenetére
Kicsit nehezebb ezt összeszervezni úgy, hogy ajándék lesz és még szerintem nem is tud róla.
A 30 óra amúgy is lehetetlen, szóval reálisan szeptembert tűztek ki célul a szülők. Nem a gyorsaság lenne a lényeg, inkább egy olyan tanulói-gyakorlói közeg, ami lehetőségek szerint nem olyan káros a srácra nézve (mondjuk úgy, hogy speciális kicsit a helyzete, de nem kell nagy dolgokra gondolni).
Én nem a Csigánál csináltam 5-6 éve, de rengeteg ismerősöm igen, és pozitív volt a véleményük, ezért gondoltam én is elsőre erre a sulira. De majd nézelődünk. -
Bad Pritt
félisten
válasz
SUPREME7 #13867 üzenetére
Akkor tudnál ajánlani kevésbé leterhelt iskolát, normális oktatókkal?
A Csigavér csak azért van porondon mert az egyik haverjának az apja oktató ott és lehet, hogy megoldanák okosba a dolgot. Legalábbis a saját sráca kb két hónap alatt végigpörgette a dolgot.
Nem kell majd pátyolgatni (legalábbis én tuti nem fogom, majd az anyjáék), csak nyilván ez a családja számára inkább befektetés és nem szeretnének hoppon maradni. -
kicsako
őstag
válasz
SUPREME7 #13817 üzenetére
Munkatarsam rakerdez jovoheten oktatojanal hogy es smint lenne ha atmennek oda. Ha nem kellene +penzt fizetnem rogton ugranek.
Asszem egy regi mercedesen oktat a pasas, ugy 15-20eves lehet az auto.
Mellesleg en is orulnek ha nem heti egy oram lenne, ''kepeznem'' magam tovabb utana de igy penzugyileg nehez elore tervezni. -
kicsako
őstag
válasz
SUPREME7 #13813 üzenetére
Ha raszamolom azt a 25/30ezret akkor mar ugyan ott vagyok penzben. Ez rohadt gaz.
Engem az zavar igazan hogy ismeroson keresztul megy az egesz, es meg igy is ennyire lehuz. Az mar csak mellekes hogy 2hete hivogattam az oktatot hogy mikor mehetnek mar stb mindig mondta hogy visszahiv. Nem tette... ma vegre kaptam idopontot es ekkor mondta hogy vigyem az elso 10ora arat, 45ezer ft-ot. Ismerosom 15orara fizetett 48ezret. Van kulonbseg. -
Shade45
senior tag
válasz
SUPREME7 #13794 üzenetére
Bár még nincs jogsim - a KRESZ tanfolyam elején tartok -, de látva, hogy milyen sofőrök vannak az utakon, és hogy milyen képességgel rendelkező emberkék kapnak a vezetéshez engedélyt, én biztosan szigorúbbra venném a jogosítvány megszerzésének feltételeit.
Sajnos több olyan embert is ismerek személyesen, akik saját bevallásuk szerint totál nem tudnak vezetni, a KRESZ-t felszínesen, vagy alig ismerik (hála a begyakorolt régi kérdéseknek), és a forgalmi vizsgákon is csak azért mentek át, mert vagy tejeltek a megfelelő helyen, vagy faluban, kisvárosban laknak, ahol örül az az egy szem oktató, ha valaki felkeresi jogsi ügyben.
És sajnos ezek az emberek köztünk közlekednek, kvázi időzített bombaként ketyegnek. Mert ugye hiába vigyázol és közlekedsz a megfelelő felelősséggel és mérlegeled helyesen az adott szituációkat, ha összetalálkozol egy bal*asszal, vagy valami IQ bajnokkal, onnantól kezdve már a szerencse vagy a jó Isten kezében vagy...
Persze, nem csak az ilyen típusú, vagy szellemi/értékrendi képességekkel rendelkező személyek hibásak/hibázhatnak. Viszont egy alaposabb szűrés, szigorított vizsga, sokkal biztonságosabb körülményeket teremthetne az utakon. Én pl. a jogosítvány hosszabbítást simán újbóli KRESZ vizsgához kötném, ez alap lenne szerintem.
-
-
-
Because
őstag
válasz
SUPREME7 #13726 üzenetére
itt azt értettem, hogy a tényleges közlekedés mást takar... pont a tegnapi órámon jött szembe az egyirányúban egy autó, a jobbkezeseket rendszerint a "rutinosak" nem tudják kezelni.. előzés szempontjából hányan lépik át a záróvonalat? zebra mellett szobrozhatnék órákig ha nem lennék bátor, mert jó ha szökőévente átengednének. legutóbb egy balra bekanyarodó autó ütött el és még úgy érezte elsőbbsége van ha nincs zebra. a forgalommal szembe parkolnak, tükörből tolatnak.
ez mind a rutin és az amit a hétköznapokon használsz -
Because
őstag
válasz
SUPREME7 #13724 üzenetére
42. óra 450km, 50 órát kifizettem ezek vannak idáig 200000ft-ban. Az a baj, hogy a vizsgakövetelmények köszönő viszonyban sincsenek a hétköznapi helyzetekkel, a technikát csak sok sok vezetéssel fogod saját magad elsajátítani. Néha azt érzem le lenne fojtva a km óra ebben a kocsiban
, főleg ha arra gondolok, hogy amikor futni járok 7km-ert 30-40 perc alatt megteszek. Vidéki vagyok egyébként.
-
Apollo17hu
őstag
-
updog
őstag
válasz
SUPREME7 #13696 üzenetére
Igen, mondjuk az a "szerencsém" hogy betegszabin voltam, de volt annyi erőm, hogy összeszedjem magam, mert amúgy 09:00-14:00 nyitvatartás nem a dolgozó embernek van kitalálva... az okmányirodába (ami hozzám közel lenne, értsd, ~nem Buda túlvégén) meg 3 hétre előre tudtak csak telefonon időpontot adni. Viszont mivel végül úgyis el kellett mennem a Petzvál utcába Budára, random benéztem a Fehérvári úti kormányablakba, és ott azonnal tudtak fogadni.. fene se érti ezt a bürokráciát.
-
updog
őstag
válasz
SUPREME7 #13694 üzenetére
"Egyébként ma mentem intézni a jogsit, mert nem voltam 1,5 hétig vizsga után, és tök meglepődtem, 8 munkanap alatt elvileg hozza a postás."
Először én is gyanakodtam, hogy milyen simán ment minden, az NKH-nál kb. 10 percet várakoztam (előttem egy kis kínainak tolmácsoltak, azért tartották fel az ügyintézőt
), a tokmányirodában talán annyit se, klity-klaty, lefotóztak, következő hét elején már be volt dobva az értesítő hogy mehetek a postára a jogsiért
-
Alexios
veterán
válasz
SUPREME7 #13690 üzenetére
Első órán a nepligettol elmentünk ocsara és vissza(mondván gyakoroljam a valtasokat) , +- pár km, fejből nem emlékszem már de 50-60 körül volt.
Nem tudom mi okom lenne vetíteni igazából.
De basszus lehet nem ma 10:10-től megállás nélkül 11:56ig volt, de csak azért 10:10 mert nem értem oda időre 10re -
-
Alexios
veterán
válasz
SUPREME7 #13664 üzenetére
Én etitanon keresztül járok vezetni, heti 2-3 alkalalommal(1 alkalom 2 óra), 3500Ft óradíjért, Budapesten. Időhúzás, stb nem volt, első órán kb 60km-t vezettünk le, azóta azért csillapodott a dolog, de a 2 óra alatt 120 percet vezetek mindig, amikor kevesebb volt az csak a saját késésem miatt volt(az is 10 perc minusz)
-
updog
őstag
válasz
SUPREME7 #13670 üzenetére
Kíváncsi lennék egy ilyen kimutatásra én is. A legkedvezményesebb iskolánál is leesik az oktatónak 5000ft/90 perc, az >3000/óra (és akkor még nem beszéltünk a lehúzósakról). Havi majdnem fél milka, ebből adózás (???? kapott már valaki valaha számlát oktatótól?), autó karbantartás, és autósiskola felé a jatt után is maradnia kéne nekik szvsz. Persze én nem látok bele ebbe.
Jó, persze ott a felelősség is, ha kivasalsz valakit, ő tartja a hátát, meg azért egy keményebb melléváltás/ kuplung(nem)használat/ padkázás/ stb. biztos generálja a szervizköltséget.. tudja a fene.
-
HoaryFox
őstag
válasz
SUPREME7 #13664 üzenetére
Szépen elmesélted a történetet, tanulságos, ráadásul még linkek is segédlettel. Ez igen
Annyit én is hozzátennék, hogy én bár kisvárosban csináltam a jogsit, nekem vagy szerencsém volt, vagy nem tudom, de azt kell, hogy mondjam, minden flottul ment.
Az Etitánnal nekem nem volt semmi gondom, mivel kisváros, volt 3 oktató, egy fiatalabb, meg 2 öreg. Na, a 2 öreg nálam már azzal ásta el magát, hogy semmi bemutatkozás, egy stock alig kivehető fénykép róla és ennyi. A fiatalabbnál meg szép rendes bemutatkozás, fénykép róla meg az autótól, egyszóval igényesen "hirdette" magát és őt választottam. És jól is választottam, szerintem az egyik legjobb oktató a városban.
Az ügymenetek gyorsak voltak, egész végig talán 1-2 ilyen "boltba beugrás" volt, de mindig időben jött, időben lett vége, egyszer volt csak olyan, hogy pont egy másik tanuló mögé kellett beülnöm, de az is nekik már az óra vége volt azt hiszem.
TL:DR én elégedett voltam az Etitánnal és mindennel, ami végigkísért a jogsi megszerzésében. (Tavalyelőtt decemberben kezdtem a KRESZ-t, tavaly februárban a vezetést, tavaly márciusban már ott volt a kezemben az okmány.)
-
BRIKLY
veterán
válasz
SUPREME7 #13644 üzenetére
Úgy van,ahogy a Te oktatód mondja!
Mondta is vb,hogy a későbbiekben figyeljek,hogy hamarabb felismerjem az ilyen helyzetet,és már amint meglátom,hogy mi van,jelzés,tükör,és húzás a belső sávba.
Szóval még 1 negatív az oktatómnak, meg még 1 azért is,hogy azt mondogattam,csak lazán,nyugisan gyorsítsak mindig,mert kezdő vezetést kérnek... vb bevágott hibapontot azért is,hogy nem megfelelően veszem fel a forgalom ritmusát.. -
BRIKLY
veterán
válasz
SUPREME7 #13640 üzenetére
Hát igen,elég hosszú volt. 1,5év a KRESZ tanfolyam kezdetétől,1 év vezetés.. (36 órát vezettem összesen,ebben benne van egy elbukott,és a sikeres vizsga is.)
Nem volt vészes a vizsga,de éppen hogy csak sikerült. Annyira paráztam,hogy ferdén álltam be a parkolóba.
Aztán a vb úgy adta elő a dolgot,hogy mekkora jó fej,hogy elnézi ezt. (gondolom,hogy simán meghúzhatott volna érte)
Meg kiderültek még dolgok az oktatóról, amiket mondott előtte,hogy mit-hogy csináljak,hát a vb nem azt várta. Pl mikor húzódott le a busz,anno azt mondta az oktató,hogy az ilyet várjam meg,ne kerülgessem.. Hát a vb meg lebaszott,hogy mért nem kapcsoltam gyorsabban,hogy ki kéne kerülni..?
Na de mindegy is,mondhatjuk,hogy jó fej volt a vb,mert bár azt mondta,a városban egyébként minden jól ment,bevésett 9 hibát,de a lényeg,hogy átengedett. -
negyedes
addikt
válasz
SUPREME7 #13626 üzenetére
idegességekből fakadó hibákat.
a vizsgazas vegen vissz a vizsgabiztos a parkoloba hogy csinaljak egy parkolast es az utca amin eljutsz oda egy nagy ivben megy es egyiranyu es hirtelen szembe talalom magam egy masik autossal.
na osszefostam magam 40km/h-rol satufek, megallas stb. a parkolast megcsinaltam, de ugy remegett a kezem mikozben tekertem a kormanyt hogy meg a VB is szolt.
azert pontozott le, mert nem egyenesben allt a kocsi a parkolohelyen(de meg a vonalakon belul) es ert nem keson valottam savot.
-
kiszi07
senior tag
válasz
SUPREME7 #13612 üzenetére
40 órát vezettem összesen. (nem vezettem előtte még váltós kocsit, automatát is csak pályán nagyon fény koromban
) Oktatóm már 3 hete feldobta, azóta vezettem kb. 8-10 órát, ma kértünk időpontot. Az oktató egy régi ismerős, nem a lehúzós, szivatós emberke. Én úgy érzem, hogy megy, DE(!) mindig az apróságokon szokott elmenni a próbavizsgám - index például... Idegesítő, még több koncentráció kell és remélhetőleg sikerülni fog.
PS: magamtól jött fel az ötlet, mert nem szeretnék még költeni a jogsira... -
updog
őstag
válasz
SUPREME7 #13591 üzenetére
thx.
"párhuzamos parkolást 5 perc alatt hozta össze némi segítséggel szegény."
Egyik utolsó alkalommal amikor beszéltem az oktatómmal telefonon, sorolja az időpontokat, egyszer csak üvölt, hogy "xy, most miért kellett felmenni a járdára b+, mondd már meg nekem". Aztán sorolja tovább az időpontokat, mintha mi sem történt volna.
-
válasz
SUPREME7 #13580 üzenetére
"felhívtam a csigavért is végül, azt mondták írjak kérelmet az igazgató úrnak és ha elfogadja a kérelmemet átvesznek, és egyszer sorra kerülök akkor majd szólnak"
Itt meg az autósiskolák nyalnak be csontig neked, csak hogy hozzájuk és ne a konkurenciához menjél.
Pont fordítva mennek ott nálatok a dolgok. Elvégre ti vagytok az "ügyfelek", nekik kéne versenyezniük értetek.
Egyébként szinte biztos az lehet a háttérben, hogy a fővárosban baromi kevés az autósiskola a tanulók létszámhoz képest. Amikor Pesten járok szinte csak ezt a csigavér-es tanulókocsikat látom. -
válasz
SUPREME7 #13567 üzenetére
Gyerekek én négy kategóriából vizsgáztam már az életem során (A,B,C,E), de a 2 órákból 1,5 óránál többet sosem vezettem egyik kategóriából sem.
Ez ilyen. Bár mondjuk ilyet sem hallottam még, hogy fizetni kelljen, hogy sűrűbben járhassak. Nálunk vidéken pont fordítva van, az oktatók buzerálnak, hogy minél gyakrabban menjél, csak hogy végre túl legyen rajtad.
-
marsu.
senior tag
válasz
Asszem összerakhatom a két kezem... Én amikor anno vezetni jártam, volt olyan hét, hogy hétfőtől péntekig, minden nap vezettem 2 órát (90p).
Oktatóm egyszer ha késett, akkor is néhány percet, mert pont vizsgázni volt egy tanonccal. Egyszer mentünk egy vízvezetékboltba, de ott is bent volt max. 10 percet és mondta, hogy azt levezetjük (így is volt). Plusz egyszer mosta le az autót, de az is ha volt 2-3 perc. Meg 1-2 tankolás, 2 perc.
Mondjuk vidéki városban tanultam vezetni, nem is volt olyan sok tanuló, lehet ezért se nagyon szórakozott ilyennel. De ha több tanuló lett volna akkor se gondolnám róla (aztán lehet). -
jerry311
nagyúr
válasz
Nálam csak minimálisan fordult elő B kategórián. Nem késett, de előfordult, hogy ide-oda elmentünk a gépjárművezető oktatással kapcsolatos papírokat leadni/felvenni. Viszont egyik ilyen megállónál sem vártam rá többet 10-12 percnél. Nem ideális, de pont mert nekem is jól ment a vezetés, nem nagyon érdekelt, hogy az a pár perc kimaradt.
C kategórián meg egyáltalán nem volt ilyen. Odamentem, elindultunk, megtettük a vizsgakört, kiszálltam. -
tzimash
őstag
válasz
Még nem is hallottam olyan oktatóról, aki nem óra közben intézte a dolgait
Csak pár példa saját tapasztalatból:
- elmentünk tápért a közeli faluba, aztán vissza a városba és átraktuk a zsákot egy vb autójába
- gumis műhelyben is voltunk felniért
- 3. órán utánfutót is vontattam (mikor ráakasztotta, reklamáltam, hogy ilyet nekem még 2 évig nem lehet. Válasz: balra megyünk)
- autósbolt
- gazdabolt
- autószerelő (megvártuk a szerelést, kb 1 óra volt - emiatt kicsit pipa voltam, de később pótoltuk az órát)
- volt, hogy más diák is ült az én órámon hátul, és én is ültem más mögött.
- telefonálás, evés éthordóból már teljesen természetesnek tűnt ezek mellett. Örültem, hogy vezethettem pláne az elején, olyan mindegy volt, hová megyünk.
Összességében nem volt bajom az oktatómmal a fentiek ellenére sem. Rugalmas volt, vasárnap is vállalt egyszer még az elején, hogy kezdjük már el végre, pedig vasárnap nem dolgozik amúgy. Mindig értem jött, ha nem a lakáshoz, akkor munkahelyre, az órák is ott értek véget ahol előre megbeszéltük - általában ott ahol nekem kedvezőbb volt. Ha úgy nézett ki, hogy késik, mindig felhívott előtte.
Szerintem ne húzd fel magad ilyen "apróságokon", gondolom ha nem menne jól a vezetés, akkor jobban figyelne rád. Levezeted a kötelezőt aztán örökre elfelejtitek egymást -
updog
őstag
válasz
SUPREME7 #13569 üzenetére
Szerintem ha jól megy, akkor örülj neki
Nyilván leosztva drága az a minden alkalommal -20-40-... perc, de nekem pl. még többet ért hogy annyival kevesebbet hiányoztam a melóból, ergo "vissza is termeltem" gyorsan
Ráadásul a pesti forgalomban idegőrlő volt az a kb. 70-90 perc is. Mármint annak akitől hallottam, ahol én voltam, nyilván minden rendesen működött
-
updog
őstag
válasz
Maradjunk annyiban, hogy állítólag hallottam már olyat, hogy lazán késik 15-20 perceket az oktató, és amúgy is 1,5 órás beosztással vezetnek a tanulók, de a lapokon 2 órás időtartamok szerepelnek, illetve pár vezetés csak úgy felkerült a tanuló lapjára, pár tucat kilométerrel pluszban, "na akkor ezt írd alá". Egy népmesében hallottam, hogy lehet hogy valahol így működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Microsoft Edge
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Asztalos klub
- Milyen videókártyát?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Robotporszívók
- Háztartási gépek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest