Új hozzászólás Aktív témák
-
Shade45
senior tag
válasz
Because #13775 üzenetére
0 tapasztalattal rendelkezem, és egy picit tartok ettől az otthon tanulósditól:
- Nincs lehetőséged kérdéseket feltenni, ha esetleg nem értesz valamit;
- Vagy másképp értelmezed azt ami le van írva, aztán amiatt buksz meg a vizsgán, vagy közlekedsz majd szabálytalanul.Persze lehet, hogy alaptalanok az aggályaim, de nem szeretnék kísérletezni!
-
-
updog
őstag
válasz
Because #13746 üzenetére
Szerintem ezen minden kezdő vezető átesik, "bárcsak automata váltós kocsin tanulhatnék, akkor nem kéne annyi dologra figyelni, nem fulladnék le, na majd ilyet veszek ha meglesz a jogsi" stb.
De ha belegondolsz, egy automata váltós autót drágább megvenni, fenntartani, javíttatni.. Meg ha kézin megtanulsz, bármit elvezetsz, de ha az automatát szokod meg, és beülsz egy manuálisba, csak nézel
-
-
updog
őstag
válasz
Because #13729 üzenetére
"igazából gyűlölök vezetni, de munka miatt jól jöhet a B kategória" Mivel már beleöltél ennyi energiát és pénzt, gondolom az rossz tanács hogy el se kellett volna kezdeni
Saját tapasztalat, hogy nekem is félig-meddig kényszer volt hogy legyen már jogsim, és én sem élveztem a vezetést amikor ott ült mellettem az oktató, markoltam a kormányt, levegőt se mertem venni, annyira befeszültem másfél órára, nehogy egy szabályt is megszegjek (én is 30 vagyok, most lett meg, tudom hogy hiába mondják, "vedd könnyedén a dolgot").
Aztán végre túl voltam az egészen, és most hogy már nincs lámpaláz/vizsgadrukk, baromira élvezem. Sajnos a saját autó még kicsit messze van, de amikor tudom, elkérem a szüleim Puntoját, és tolom neki -
SUPREME7
őstag
válasz
Because #13727 üzenetére
Neked is csak 50 percig kell teljesen szabályosnak lenned, utána nyilván kicsit átalakulnak a dolgok, bár ezzel a "ha a többiek trógerek, én miért legyek szabályos" gondolkodással eleve rosszul közelíted meg a dolgot. Úgy adod elő mintha az oktatódnak úgy kéne téged megtanítani vezetni, hogy ha nem muszáj ne lassíts jobb kezes utcáknál, a gyalogos ráér a zebránál stb... Csak ha nagyon lazára veszed akkor egyszer ráfaragsz.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Because #13725 üzenetére
Azért ez erős túlzás. Melyik feladattal nem találkozol hétköznapi helyzetben? Jobbkezes utcák, egyirányú utca, stop tábla, vasúti átjáró? Parkolás? Ha ezeket jól megtanulod és nem esel kétségbe a vizsgabiztostól és alapvetően tudod kezelni az autót akkor nagy baj nem lehet a vizsgán.
50 perces vizsga alatt ezeket mind kell tudnod, tehát feleannyi idő alatt kell mindent megcsinálnod, mint amikor gyakoroltok egy dupla órán. Baromira nem az a lényeg, hogy X kilométert levezess, aki ezt kitalálta az idióta
-
SUPREME7
őstag
válasz
Because #13723 üzenetére
Teljesen mindegy mennyit vezetsz, ha pesti vagy akkor sokkal több nem is fér bele, főleg ha sok technikai rész van, 30-as övezet, parkolások stb, azzal nem sokra mennél ha főúton mész 2 órán keresztül. Bár én sokat köpködtem az oktatót, hogy sokat elkummantott, és én se örültem a 15km-es óráknak, de visszagondolva rengeteg technikai részt csináltunk amik most, hogy lassan 1 hónapja vezetek nagyon jól jön, főúton egyenesen mindenki tud közlekedni - kivéve néhány köcsög akikkel már ennyi idő is elég volt, hogy megismerkedjek a forgalomban. Az oktatód a vizsgára készít fel, nem fog veled ezerkilómétereket autókázni.
Szóval a vizsga legyen meg, értsd a kreszt, vezetni meg úgyis kb csak saját autóval fogsz igazán megtanulni. Olcsóbb is magadnak tankolni az autót mint az oktatóét.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
Because #12731 üzenetére
Ez vicces (mármint nem úgy
) én 3-4 es voltam töriből, érettségire 1 tételt dolgoztam ki (az összes tárgyból összesen (azt is telóval 15perc alatt összeollóztam powerpointba) az a töri volt az is lett a legjobb (mondjuk pont azt az egyet dolgoztam ki
) mert úgy gondoltam, ha négy év alatt, meg az ismétlések közepette nem maradt annyi az agyamban, hogy átmenjek/meglegyen akkor nem vagyok érett
halálos nyugalomban sok melóval jött el az érettségi. Minden királyul ment, egyil tanár nem hitte el, hogy nem tanultam semmit. Mutattam neki a beosztásomat, mikor? Persze hozzáfűztem, hogy négy évig halgattam és aktívan részt vettem az órákon, nehogy már ne maradjon meg ennyi. Valszeg te is tudtad az anyagot, csak nem hitted el mert egyrészt bsszák az ideget az emberbe, hogy hüdenehézjuj, meg a vizsgadrukk, viszont kell a magabiztosság és az önbizalom, el kell hogy hidd, hogy meg tudod csinálni. Állandóan úgy mennek oda az emberek, hogy á úgyis megbukok most..nem, ez pszichésen el kell döljön, és ha fejben megvan, akkor már tényleg csak a tárgyi tudás dönt a vizsga kimeneteléről, semmi zavaró tényező, ha meg bukta, lehet mérgelődni, felkelni, és legközelebb jobbat csinálni.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Because #12724 üzenetére
Kb. 320k HUF-ot fektettem jogosítványokba. C kategóriára 3. forgalmi vizsgán mentem át. NAgyon is átérzem, hogy mennyibe kerül egy bukás, de sosem stresszeltem magam rajta.
Ha a tanuló nem bírja az ilyen jellegű stresszt kezelni, akkor menjen sírja ki magát valami pszichomókusnak, aztán amikor képes lesz stressz nélkül elviselni, hogy valaki rádudált egyet, akkor vezethet tovább. -
jerry311
nagyúr
válasz
Because #12721 üzenetére
Aki megbukik jogosan és nem képes beismerni a saját hülyeségét, na annak a véleménye pont nem érdekel.
Húgomat is megvágták első vizsgáján. Egy ívben kellett volna megfordulnia csak rosszul választotta meg a helyet. Engem is megvágtak, benéztem egy táblát. Egyik esetben sem a vizsgabiztos volt hülye. -
po1son
addikt
válasz
Because #12715 üzenetére
Én egy elég szigorú vizsgabiztosnál voltam az oktatóm szerint, de teljesen korrekt volt velem. Elmondta, hogy tartsam be a kresz-t és ne okozzak veszélyhelyzetet. Én szerintem, aki nem tud 5-6 km-t szabályosan megtenni és pár parkolást megcsinálni az nyugodtan gyakoroljon még. Persze senki sem fog tökéletesen levezetni egy vizsgát, de erre van kitalálva a hiba pont rendszer.
-
xors
senior tag
válasz
Because #12632 üzenetére
Az iskolaváltás nemtudom hogy van, nekem is van egy ismerősöm aki szív a sulival, már az elmélete megvan kb fél éve de még gyakorlat nem tudott jelentkezni. (mondjuk ő nem nagyon sürgeti a dolgot)
De miért nem kérdezed meg a sulit ahova jársz? vagy ha ők annyira bunkók, hogy nem mondanak semmit, akkor kérdezd meg egy leendő iskolát, vagy a csigavért telefonon, gondolom ők tudják hogy lehet sulit váltani. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPad 10 10th 2022 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest