- Mobil flották
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fulár
senior tag
Köszönöm!Így van!Majd szépen lassan kialakul minden.Az pedig csak úgy lehetséges ha nem teszem ki a jogsimat a vitrinbe dísz jogosítványak mint egy kedves ismerősöm tette az övével mondván,hogy fél a vezetéstől.Menni,menni és menni.Amenyit csak lehet.Magától nem fog megjönni a rutin.
-
Cicero
őstag
a kuplungoláshoz két dolog, bár valszeg nem mondok újat: érezz rá, hogy hol fog. álló helyzetből olyan finoman próbáld meg felengedni, ahogy csak tudod gázadás nélkül. amikor érzed, hogy megindul az autó engedd vissza, ezt gyakorold párszor, amíg a lábadban nem lesz, hogy hol fog. utána jöhet a felengedés és párhuzamos gázfröccs adás, ami sík úton leheletnyi, épp csak a gázpedálra teszed a lábad.
az sem árt, ha tudod/érted, hogy egyébként mechanikailag mit csinál a kuplung, hogy működnek az manuális nyomatékkapcsolók, ehhez tömérdek magyarázó videó van a youtubeon pl.
doeeg: nálam is kb. ez volt. egy idő után zavart az oktató jelenléte, ráadásul össze is vesztünk, mert állandóan a music fm-et kellett hallgatni. természetesen az oktatóautójában mélynyomó is volt, 2x45 perc után alig vártam, hogy kiszálljak az autóból. azután, hogy szóltam meg nyilván besértődött, kb. úgy éreztem, hogy a fenébe kíván engem minden egyes alkalommal. marhajó érzés egy ilyen ember mellett heti 4 órát eltölteni... -
updog
őstag
Szerintem az első 10 óra után még az első 1-2 alkalmat töltöttem az utcán (előtte csak a pályán krúzoltunk). A vizsgá(jai)mig tiszta ideg voltam minden alkalommal, mikor vezetni indultam (kb. havi 2 alkalmat tudtam munka mellett egyeztetni, az első 30 óra kb. egy évbe tellett, és soha előtte, se közben máshol nem vezettem, mindezt 30 évesen). Mivel dízel volt, így sokszor majdnem lefulladtam, parkolásokban béna voltam, egyszer kuplung nélkül tettem sebességbe, na azért egy olyan öt percig káromkodott velem az oktató úgy hogy levegőt se vett közben
Aztán végre meglett a jogsi, első alkalommal, amikor elhoztam a frissen vett kocsit a telepről, még egy cimborámmal mentem, hogy üljön mellettem valaki, aztán félúton kitettem (jaa, nem azért, csak ott lakott
), egyedül mentem haza, és ott rájöttem, hogy b****, ha egy kicsit is figyelsz, akkor megy ez, és igazából főleg azért nem a forgalomra figyeltem eddig, mert az oktatónak akartam feszülten megfelelni.
Azóta (4 hónap alatt) lementem kb. 5000 km-t, és <33333 -
Cicero
őstag
Nem valami jól. Állandóan jobbkezeztünk meg egyirányú utcáztunk. A táblák jelentettek egy ideig gondot, rá kell szoktatni a szemet, hogy keresse őket, egy idő után automatikus lesz.
Most volt egy éve, hogy megszereztem, azóta vezettem 20.000+ km-t és így visszatekintve már nem értem, miért volt a jogsiszerzés olyan nagy húhó. Bele kell ülni, el kell indítani és figyelni kell, kb. ennyi
-
Andris837
senior tag
Elég gáz volt minden. Teljesen stresszeltem már egy parkolástól is. Aztán amikor már úgy éreztem, hogy sínen vagyok akkor megint jött egy olyan dolog ami egyáltalán nem ment. Volt olyan időszak amikor azt gondoltam, hogy abbahagyom az egészet, mert ez nekem nem megy. Aztán végül elsőre meglett minden, és azóta is (lekopogom) minden jól megy.
Azt hozzátenném, hogy a 30. óra után mondta az oktató, hogy akkor megkéri a vizsgaidőpontot. Kérdezte, hogy hogy érzem, kell még óra? Mondtam neki, hogy persze, hiszen még egyáltalán nem éreztem biztosnak a dolgot. Így vettem még vizsgával együtt kb. 16 órát nagyjából és szerintem az volt a kulcsa annak, hogy simán meglett elsőre a vizsgám. Mondjuk szerintem 29 évesen sokkal nehezebben tanul az ember, mint 17-18 évesen, szóval lehet van olyan aki 30 óra után már simán levizsgázik, de ez ritka szerintem. -
albiosz
őstag
Passzolom, itt csak ezek a lehetőségek voltak:
- Tananyag + vizsgakérdések A, B kategóriára 36 óra/2 hónap 15.000 Ft
- Tananyag + vöröskereszt + vizsgakérdések A, B kategóriára 48 óra/2 hónap
20.000 Ft
- Vizsgakérdések A, B kategóriára 12 óra/1hónap 6.000 Ft
- Vöröskeresztes tanfolyam 45 nap 8.000 Ft
Vöröskeresztet közvetlenül náluk csinálja majd (1 nap), így az nem kellett. B kategória.
-
törölt tag
Szia,
Az e-learning mellett vagyok en is!
Melysik suliba jarsz?
Budapesten szeretnek jarni, ha barkinek van tapasztalata a 9. kerulet kozeleben jo iskolavalaz kerem ne tartsa magaba.
Olvastam kulonbozo "Legjobb autosiskola" osszefoglalokat, de jellemzoen videki iskolakat emeltek ki, legalabbis a Vizsga Sikeresség Mutató alapján.Nekem elsore a csigajogsi jutott eszembe, esetleg mas opciot tudtok ajanlani?
Még ezt talaltam: [link]koszi elore is
Udv,
Tuan -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- EAFC 25
- Linux kezdőknek
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest