- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz
kiszi07 #14417 üzenetére
A tegnapi nap folyamán elkezdtem a plasztik kártya beszerzését, ugyanis sikerült hozzájutnom az iskolai végzettséget igazoló okmányomhoz.
Elmentem először a Petzvál József utcába, ahol nem is kérték az előbbi nagy nehezen beszerzett oklevelet... (csak a vöröskeresztes igazolást)
erre vártam 2 hetet...
illetve az ügyintézőt is felhívtam, hogy tényleg szükség van-e erre ha már egyszer bemutattam, ő pedig azt monda, hogy persze mindenféleképpen...
Utána elmentem a XI. kerületi kormányablakhoz (Budafoki út), ahol zárás előtt több mint 1 órával közölte a bizti boy, hogy már nem tudnak több ügyfelet fogadni jogosítvány ügyintézéssel kapcsolatban
mondom OK.
Irány a másik XI. kerületi kormányablak (Bocskai út). Ott sikeresen sorra kerültem, az egész nem volt több mint 15 perc.
Végül kb. 10 nap múlva vehetem át egy másik kormányablaknál, ha minden igaz.
-
válasz
kiszi07 #14417 üzenetére
mikor a rendor igazoltat, akkor is,
Nem azt mondom, hogy ez egyáltalán nem létezik már manapság, de kamionosként kijelenthetem, hogy igen ritka dolog. Kb 15 évvel ezelőtt ez bármikor működött, de most már nem. Amikor félreállítanak, akkor a legtöbb esetben külön kell odaadnom minden iratomat (kártyámat). Nem hajlandók átvenni egyben a komplett okmánytartómat/irattartómat (pedig csak lapozgatnia kéne benne), ezzel is kizárva azt, hogy esetleg pénzt akarnék átadni neki.
-
-
kicsako
őstag
válasz
kiszi07 #14109 üzenetére
Mi működik csak Pesten? Ezt a részét nem teljesen értem
Ha rögtön forgalomba viszi az oktató az embert, akkor még csak kormányt kezeli a tanuló, meg max gáz/fék-et próbálgatja. Második órán kimentünk valami elhagyott területre és ott tanultam meg elindulni+váltani rendesen, aztán 3. órától kezdve forgalomban én csináltam mindent, de persze besegített még az első 10 órában kb.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kiszi07 #14087 üzenetére
Passz... Nekem az okmányiroda előtt az NKH-ba kellett bemennem, onnét valóban elektronikusan küldték át az okmányirodába, de adtak egy kódot is (papíron...), mert anélkül állítólag nem találják meg az embert a rendszerben. Az NKH-nál a forgalmi vizsga papírját kellett leadnom, mást nem.
Én úgy tudom, ezt az NKH kört azok spórolhatják már meg, akik az egész jogsi mizériát idén kezdték (én szintén tavaly startoltam).
Az okmányirodában kell: eü vizsga kártya, eü alkalmassági papír, meg az említett kód. Itt az ügyintézés amúgy gyors, kb. 2x kellett aláírnom, készítettek egy fényképet, ennyi, 5 perc alatt végeztem, abból 2 percig vártuk a fényképezőgépet, hogy feléledjen.
Aztán kb. egy hét múlva küldték postán a jogosítványt.
Ja, és ugye mindkét helyen be kell mutatni az érvényes személyit és lakcímkártyát.
-
updog
őstag
válasz
kiszi07 #13980 üzenetére
Hát nem tudom, én -1 / -0.75-tel sem érzem úgy, hogy biztonságosan tudnék vezetni szemüveg nélkül.
Azt hiszem nem én foglak meggyőzni, de gondolj bele, mennyire veszélyes lehet, ha mondjuk mész városban 70-nel, és elkezdesz fókuszálni/hunyorogni mondjuk egy táblára, vagy bárhova amit nem látsz élesen, kvázi megszüntetve a perifériás (meg szinte minden másfajta) érzékelést.
-
pvt.peter
őstag
válasz
kiszi07 #13971 üzenetére
Menj el a háziorvosodhoz és kérj egészségügyi orvosi igazolást vgay frissítsd a régit.
Korlátozásként írasd bele, hogy szemüvegben vagy kontaktlencsében vezethetsz.
Sajnos ez ilyen.Ha a rendőr megállít és szemüvegben/kontaktlencsében vagy és ez nincs a jogsidban, akkor megbüntet.
Ha a jogsidban fel van tüntetve, hogy szemüveges/kontaktlencsés vagy és nincs rajtad semelyik sem, akkor megbüntet.Szerk.: látom már megelőztek
-
updog
őstag
válasz
kiszi07 #13610 üzenetére
Én hallottam valakitől
, hogy az oktatók ismerik már a biztosokat, ők vizsga előtt már tudják hogy kihez kerülsz. Ilyenkor úgyis 15-20 perccel korábban ott vagy, szólni fog, ha van lehetőség. Állítólag.
Amúgy annál, akitől én hallottam
egyetlen egyszer merült fel ilyen lehetőség, pedig sokszor volt vizsgázni, szóval nem annyira ezen szokott múlni.
Vizsgán csak higgadtan, inkább állj meg (ha nem zavarsz/akadályozol/szabálytalankodsz ezzel), és gondold át a helyzetet. Egy hibavonal jobb mint a bukás. Indexelni nem lehet fölöslegesen (ha nem vagy megtévesztő), szóval mindig jelezz!
-
SUPREME7
őstag
válasz
kiszi07 #13613 üzenetére
Ha nem az oktató dobja fel, akkor én nem próbálkoznék. Max ha nagyon közeli ismerős, de ha van ilyen "lehetőség" akkor úgyis szólna gondolom magától. Én már egyszer kifejtettem, hogy szerintem ez nem gáz (persze nem etikus, meg nem szép dolog) ha úgy nézem, hogy egy rosszindulatú vizsgabiztos ne azért szórakozzon mert nem lett meg az öröme, elb@sz az ember egy csomó időt, csomó plusz pénzt, és még idegeskedik is miatta.
Nekem egyébként pont ma volt az első "próbavizsgám" és kicsit el is vette az önbizalmam, pedig jól megy minden, még azok is amik másoknak gondot okoznak (elsőbbségi helyzetek felismerés, egyirányú utca felismerése, helyes besorolás stb, parkolásokat is kenemvágom) de mégis 1-2 helyzetben "kapkodok". Főleg a többi forgalomban részt vevő zavar
Pl Y-nál ma odaért egy másik kocsi, és annyira akartam sietni, hogy lemaradt az irányjelzés, nem tolattam eléggé hátra, meg ilyenek, és így még lassabban mentem el, mintha nyugodtan végigcsinálom.
"Oktatóm már 3 hete feldobta"
Most akkor ő dobta fel, vagy neked jutott eszedbe?
-
F_Gergely
őstag
válasz
kiszi07 #13426 üzenetére
Nekem annó ami kellett:
stabil oldalfekvés bemutatása
újraélesztés próbababán
illetve volt két szóbeli eset (egy motorbaleset, és egy iskolai fejsérülés), hogy mit csinálsz, mire kell figyelni, stb, kellett a helyszín biztosításától kezdve minden.Egyébként tényleg buktatnak én amikor voltam rajtam kívül szinte mindenki másodjára, harmadjára volt, aki meg vizsgáztatott egy alkesz, öreg fószer volt, velem is szívózott de mondtam tesom orvos, ha nem hiszi hvja fel most itt, adom a telefont. Inkább átengedett.
-
SUPREME7
őstag
válasz
kiszi07 #13405 üzenetére
Ha a képes kérdéseket tudod, illetve érted az elsőbbségi szabályokat, akkor van 10 hibalehetőséged. De nem igazán tudom elképzelni, hogy ha figyelmesen átolvastad a tananyagot, hogy mit lehet elrontani az 1 pontos kérdéseken
Mára egy kalappal
Elsősegélyt be kell magolni, és nem szabad elviccelni. De nem kérnek ám nagy dolgokat, vérzések, égési sérülések ellátása a legfontosabb, balesetnél meg ha minimális esélye van a gerincsérülésnek akkor nem mozgatod az embert és segítséget hívsz, egyébként meg ellátod és stabil oldalfekvés. Van neten egy csomó jó felkészítő:
Tételek megoldással:
-
takessz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Formula-1
- Tudományos Pandémia Klub
- Google Pixel topik
- Synology NAS
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest