- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
queens
tag
válasz
pvt.peter #15369 üzenetére
igen, az út, amit linkeltél, de ahogy végigmegyek rajta, inkább parkolóként funkcionál
(amit linkeltem, vagy a kollega előtte, az azért nem út, mert van rajta egy fekvőrendőrszerű valami? (nem járda, nincs vele egybebetonozva, vagy aszfaltozva, nem tudom mi rá a jó szó)
-
jerry311
nagyúr
válasz
pvt.peter #15361 üzenetére
24. § (1) Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni.
Gyakorlatilag a járdáról fordul az útra az autós.
-
jerry311
nagyúr
válasz
pvt.peter #15334 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen szabálysértéshez, bűncselekményhez kapcsolódóan mi a büntetés, de a lehetőség megvan rá.
Pl. B kategóriával vezettél bebaszcsizva, akkor elveszik az összes kategóriádat. Ha meg mondjuk nem kötötted le a rakományt teherautón és ez balesetet okoz, akkor pl. elveszik a C-t, de a többit használhatod tovább.
Sőt, akár utasként is beszívhatod ezt, pl. party után mindketten ittasak vagytok és elindult haza 1 autóval. -
Fulár
senior tag
válasz
pvt.peter #14740 üzenetére
Természetesen ebben maximálisan igazad van de a csavar az egészben az,hogy maga az oktató a szomszéd faluban lakik ami 7 kilométerre van.Ami autóval gyakorlatilag szinte semmi.Kerékpárral ebben a"csodálatos tavaszi időben"már annál kellemetlenebb.Ez is egy opció volt amikor őt választottam hiszen néhány ismerősöm is nála tanult és őket vitte-hozta.De sajnos ezek szerint ez pofára megy.
Az óradíj azért ilyen relative magas mert az előzetes megbeszélések szerint ez magában foglalja azt is,hogy az oktató ha nem is mindig de az esetek nagy részében eljön az emberért.Ez valamiért eddig nem volt betartva.Nem akartam mindjárt az elején összeveszni az ürgével de a következő napirendi pont az lesz,hogy erről elbeszélgetek vele. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
pvt.peter #14701 üzenetére
Kicsit visszább van egy tábla, ott a forgalmi rend. A buszsávra vonatkozik egy behajtani tilos, kivéve BKV szabály (ez van a becsatlakozásnál is, csak a "kivéve BKV" tábla ki lett "cenzúrázva"
), azaz csak egyenesen mehetsz tovább a Gyömrőin, nem hajthatsz fel a Ferihegyire.
-
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #14529 üzenetére
de a konzuli szolgálat szerint meg nem feltétlenül szükséges
-
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #14528 üzenetére
azóta megtaláltam, elméletileg kell egy Nemzetközi vezetői engedély -nek nevezett dolog
-
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #14448 üzenetére
Kozben most megneztem a Webjogsi KMR szerzodest de nem igazan talaltam meg a kerdeses reszt ami arra vonatkozna, hogy a forgalmi vizsga 11000Ft -os dija mellett kikellene fizetnem az oktatonak 1 vezetesi ora dijat is.
Ez egy jogszabaly lenne vagy pedig minden autosiskola sajat maga donti el ennek a dijnak a szuksegesseget? -
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #14407 üzenetére
Kozben felhivtam a hivatalt a 06-1-371-3030 -as szamon, ahol megerositettek, hogy bekell mutatni a legmagasabb vegzetseget igazolo doksit. Mondom ok
Persze ezt mar Kresz vizsganal is bemutattam, nem hiszem el, hogy ez a 2 "rendszer" nincs osszekotve.
Van meg vmi meglepetes amire szamitanom kellene a jogsi igenyles soran?
Rejtett koltsegek, stb? -
Andris837
senior tag
válasz
pvt.peter #14385 üzenetére
Nézd, nekem az oktatómmal volt egy taktikám erre. Egyrészt az ilyen helyekre gyakran elvitt és tudtam, hogy adott szituációban hova kell besorolnom. Pl.: A képen látható kereszteződés előtt mondta, hogy a következő lehetőségnél forduljak jobbra, majd utána ismét jobbra, akkor tudtam, hogy maradni kell a buszsávban. Ha nem mondott semmit, akkor már előre tudtam, hogy a belsőbe kell húzódnom. Mondjuk a vezetésem elején nagyon rászoktatott arra, hogy figyeljem a táblákat és mindig annak megfelelően haladjak. Ez kialakul majd. Eleinte pl. örültem, hogy egyáltalán tudtam haladni.
Ugye idővel már a technikát megszokod, érzésből tudod, hogy mikor mit kell csinálnod, akkor már több figyelem jut minden másra.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, ha az útvonalad a kereszteződés után ismét jobbra fog menni és ezt mondja neked az oktató akkor maradj a buszsávban, viszont ha nem és véletlenül oda sorolsz akkor igen, szabályosan, irányjelzés, körültekintés után minél rövidebb idő alatt hagyd el a buszsávot.
-
kory24
őstag
válasz
pvt.peter #14383 üzenetére
Ilyen kereszteződések előtt kell lennie besorolás jelző táblának.
És a táblákat illik észrevenni, de ha elmulasztod sztem az csak hiba pont és nem bukás, legalábbis ha észre veszed és amint tudsz kijössz belőle (esetleg ugye kövi lehetőségnél jobbra fordulsz, mert akkor kresz szerint jogosan vetted igénybe buszsáv, csakhát vizsga útvonalról akkor letérsz, ami hiba de nem bukás) -
válasz
pvt.peter #14370 üzenetére
Mivel a vasúti átjárónál semmi fényjelzés nincs, és te is bármikor szabadon ráfordulhatsz az útról, ezért innen nézve egyértelmű, hogy meg kell hogy álljál.
Aztán lehet, hogy van valami ami ezen a képen nem látszik, bár nem tudom, hogy mi lehet az. Viszont az oktatód is jó okkal mondhatta azt amit.......fene tudja így. -
kory24
őstag
válasz
pvt.peter #14249 üzenetére
Ha gyalogos távol van a zebrától (10m az nagyon az) és te megállsz, megvárod míg odaér és átmegy az hiba! Legalábbis az én oktatóm azt mondta ez gyalogos csalogató, ezzel ráadásul a forgalmat is feltartod. A zebrán csak annak a gyalogosnak van elsőbbsége aki ott várakozik, vagy akkor ér oda, amikor te még fék távolságon belül vagy. De ha látod közeledni zebrához te attól nyugodtan menj, mire ő odaér te már túl mentél zebrán, egyáltalán nem zavartad, nem akadályoztad őt a közlekedésben.
Remélem érthető.
Nekem is volt ez a rossz szokás eleinte sokáig hogy aki csak közeledik zebrához gyalogos megálltam és megvártam, de leszoktatott róla oktató.
-
DrDobos
őstag
válasz
pvt.peter #14197 üzenetére
Sikerülni fog.
amibe nekem amugy anno belekotottek: parkolas elore, hibatlan. Jovok ki, persze elotte hatranezes, es egy 30 cmt ugy haladtam hatra mar a tolatas vege elott hogy elore neztem nehogy menet kozbe meghuzzam a parkolo autot ahogy hozom ki az orrat. Amikor kialltam, tennem egyesbe de szolt a biztos hogy varjak egy kicsit, on hatra fele haladt megse nezett hatra. Meg egy ilyen, es legkozelebb johet ujra. Na a hasonlo szitukat engedd el mert ha csak ezen gorcsolsz az utana levo elso ot percben tuti rontasz valamit.
-
DrDobos
őstag
válasz
pvt.peter #14194 üzenetére
En az utolso 9-10 oramon ugy vezettem, hogy mondtam az oktatonak hogy szoljom rogton ha hiba van. Nem volt olyan ora ahol nem 'buktam' volna meg minimum 3szor. Aztan a vizsgan minden lazan ment, egyszeruen ki kell zarni a korulotted levo ket embert, es jo lesz
mondjuk azert az oktatod utasitasait figyeld
-
aaadicsek
csendes tag
válasz
pvt.peter #14186 üzenetére
A vezényszó nálam a baba volt. Amint beraktam hátramenetbe, mindig megkellett néznem van-e a mögöttem babakocsi
. Valamelyik előző delikvens úgy bukott meg, hogy tolatásnál nem vett észre egy babakocsit, aztán azóta ez a módszer az oktatómnál. Úgyzajlott, hogy baba!, tükrök, előre, baba! ide-oda
Ilyen 2/3részben hátratekintgetés az összes többi magam körül.
-
aaadicsek
csendes tag
válasz
pvt.peter #14184 üzenetére
Szerintem nem volt ezzel baj. Tolatás megkezdése előtt hátratekint, aztán sasol mindenhova, oldaltükrök + hátra. Helyben kormányforgatás az nem tiltott dolog, de gömbfejeknek, meg a gumiköpenynek nem tesz jót (ezek kopó alkatrészek, normális hogy használódnak...), ezért szoktak sipítozni miatta, ahogy nekem is sipítoztak. Egy szervótlan autóban, azért mindenképp kellemesebb menetközben tekergetni, kevesebbet kell bírkózni, hasznos technika. Ha beletanul az ember, akkor magától jön. De ugye vannak helyzetek, amikor csak helyben tudsz kormányozni, akkor ez van
Nem hagyhatod ott az autót, mert belédverték, hogy állva nem
kormányozhatsz. A videóban a javítás közben a hátragurulás után úgy lett volna elegáns, hogy még a visszagurulás utolsó centijein szedi vissza középre, de nem volt vészes.
-
kicsako
őstag
-
aaadicsek
csendes tag
válasz
pvt.peter #14119 üzenetére
Érdekes, ha nincs lámpa, akkor ugye a gyalogos simán át fog menni, ebből kiindulva én mindenképpen átengedném. Esetleg a villamos közrejátszásával való huncutságra gondolok, vagy gyalogos csalogatásra. Így most mobilról nem nagyon látom, hogy a zebra átmegy-e a járdaszigeten, de mindenképpen érdekes probléma felvetés. Nekem magas -bevallom- én átengedném a gyalogost
. Majd ha tisztázódik, meséld el, legalább tanulok. :d
-
Andris837
senior tag
válasz
pvt.peter #14103 üzenetére
Igen forgalomban. Nagyon nagy élmény volt, igaz csak a kormányt és a gáz-fék pedált kezeltem, váltani még nem váltottam, de így is szuper volt. Voltak hibák, de javíthatóak. Még szokni kell az autót, volt hogy kicsit rántottam a kormányt, de a végére az is megszűnt.
-
HoaryFox
őstag
válasz
pvt.peter #14034 üzenetére
1. Nem, hiszen pont valószínű azért van kettévágva a járdaszigettel, mert 2 sáv van.
2. Nem, egyirányú úton meg pláne nem lehet tolatni sem, kivéve, ha parkoláshoz készülsz
3. Ahol a rizsrakéta áll, oda igen, utána már nem, hiszen kereszteződés. A bérlés meg csak vonaltól vonalig terjed
4. Mivel a felhajtónak van macisajt táblája, ezért neked nem kötelességed, de ha a forgalmi viszonyok engedik (magyarul belső sáv szabad), akkor én udvariasságból be szoktam menni, hogy egyből be tudjon sorolni a pályára -
Gyula84
veterán
válasz
pvt.peter #14034 üzenetére
1 szerintem mindegy az de vizsgán tuti átengedném
2 behajtani tilos, ha hátrafelé mész akkor se fog ez változni szóval szerintem nem
3 ezt meg nem tudnám mondani
4 (Tekintsünk most el attól, hogy jobbra kellene tartanom.)ne tekintsünk el ettől szóval tarts csak jobbra autópályán -
válasz
pvt.peter #13984 üzenetére
"Ha viszont az a helyzet állna fent, hogy az orvosi vizsgálaton megállapításra kerül, hogy kell neki szemüveg, és a jogsijában nincs benne ez az infó, és lekérdezi a rendőr, akkor mégiscsak szívás van."
Itt pontosan most mire gondolsz? Az orvosi alkalmassági vizsgálatra? Mert azt te nem tudod manipulálni, hogy más kerüljön bele, hiszen az okmányiroda aszerint intézi a jogosítványod ami az orvosi alkalmassági papíron szerepel.
Ha meg esetleg arra gondolsz, hogy ha az orvosi alkalmassági vizsgálat után 1-2 év múlva te privát elmész szemorvoshoz ahol kiderül, hogy romlott a szemed akkor a jogszabály valószínűleg úgy szól, hogy köteles lennél a két alkalmassági vizsgálat közötti időben is beírattatni (új jogsi) a jogosítványba, még ha az nem is járt le.
Viszont az is igaz, hogy ilyen adatbázis nem áll a helyszínelő rendőr rendelkezésére, ennyi erővel a fogászati kartonod adatait is tudnák, vagy hogy mire vagy allergiás.Ennyire ne menjünk bele.
Az amiről beszéltünk-beszéltem azt te félreértetted. -
válasz
pvt.peter #13982 üzenetére
Mit kérdez le a rendőr?
Mit nem értesz azon, hogy az orvosi alkalmassági vizsgálat szerint nem kell szemüveg!!!? Sokan hordanak 0,25 illetve 0,5 dioptriás szemüveget (nem egész nap) mert nem 100%-os a távolbalátásuk hanem csak 95. Viszont a szükséges kötelezőt szemüveg nélkül is látják az orvosi alkalmassági vizsgálaton ezek az emberek, ezért nem az kerül be a jogosítványba, hogy szemüvegesek. Akkor miért nem a valóság szerepel a jogosítványban te szerinted? Milyen más adatokat tudnának lekérni a rendőrök a központból? Mit ebben az érthetetlen?Könyörgöm, ne beszéljünk/állítsunk már hülyeségeket.
Ráadásul én nem is a körzeti orvosomhoz járok, hanem ötévente kell munkaalkalmassági orvosi vizsgálatra járnom a hivatásos jogosítványom miatt. Pluszba még a munkahelyemen évente van ettől független orvosi vizsgálat is a kockázat miatt, mivel a közlekedés szempontjából kiemelten veszélyes a járművet vezetek.
-
válasz
pvt.peter #13973 üzenetére
"Ha a rendőr megállít és szemüvegben/kontaktlencsében vagy és ez nincs a jogsidban, akkor megbüntet."
Ez egy nettó hülyeség mert nincs ilyen szabály, hogy ezért megbüntethetnek.
Fordítva igen, ha be van jegyezve a jogosítványba, hogy szemüveges vagy, de az nincs rajtad amikor igazoltatnak.Én simán minden kötelezőt elolvasok az orvosi vizsgálatnál, de mivel elég sokat vezetek éjszaka és érzem, hogy fárad a szemem ezért a szemorvosom felírt egy fél dioptriás szemüveget. Éjszakai vezetésnél mindig rajtam van, vagy máskor is ha úgy érzem, hogy fáradna a szemem. Már 7-8 éve így van. Jó párszor igazoltattak már így szemüvegben vezetve, de még soha sem kérdezték,hogy mit keres rajtam. A jogosítvány hosszabbításnál is azt mondta az orvos, hogy amíg elolvasom a kötelezőt addig nem fogja beírni, hogy szemüveg kéne függetlenül attól, hogy én hordok-e.
-
-
kicsako
őstag
válasz
pvt.peter #13819 üzenetére
Nem tudok mutatni, mivel ismerősön keresztül történt én a honlapjukkal nem foglalkoztam. Mint írtam simán találkoztam az oktatóval kifizettem a kresz elmélet+vizsga árát. megkaptam az anyagot, aztán kaptam vizsgaidőpontot, most meg simán felhívtam ismét az oktatót mikor mehetnék és akkor közölte velem hogy 45e ft az első 10 óra vigyem magammal első órára.
-
válasz
pvt.peter #13800 üzenetére
Ti tudjátok, "vérprofik" vagytok.
szerk: "De ennyi erővel már az első jogsi megszerzésénél is szanaszét szopathatnák az embereket, nem gondolod?"
Amiket itt olvasok nekem az jön le, hogy pontosan ez folyik.
Egy-másfél év alatt megszerezni (többen beszámoltak itt ilyenről) egy szaros B kategóriás jogosítványt már eleve egy szopatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Házimozi haladó szinten
- Formula-1
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest