- Netfone
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz
Cicero #14872 üzenetére
jól értem akkor két helyzetről beszélsz?
a kapubejárót nem a kereszteződéssel keverte? vagy nem ahhoz van közel a kereszteződés? "Tilos megállni: körforgalmú úton, útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésből más nem következik" egyébként röviden annyi, hogy a kihajtást nem szabad akadályozni.
a kép pedig: "menetrend szerint közlekedő autóbusz- vagy trolibuszjárat megállóhelyét, illetőleg taxi állomását jelzi; a jel kiegészíthető a megfelelő járműre utaló felirattal" erre nem lehet ráállni, de előtte és utána imo nem kell helyet kihagynod. az 5 méter 15 méter a táblától számítandó, de a táv elvileg benne kell legyen a felfestett részben, [lásd]
-
Fulár
senior tag
válasz
Cicero #14798 üzenetére
"Amúgy mi az a váltó? Egy óra alatt kettőt tart? És akkor hol vezetsz? Vagy minek van ott a másik? Ennyire ráértek? (Gondolom nem, ezért a kérdés...)"
Pontosan ahogy SUPREME7 is írja!Vagy ez a szituáció amit ő írt vagy azért van így mert az én órámmal végez egy adott helyen ahol már várja a következő tanulója akit felveszünk én beülök hátra és a következő tanuló mindig hazaviszi az előzőt majd ezután folytatja az óráját.Így néha sok-sok kilométer ketyeg le.Akár 20-30 csak az előző tanuló hazafuvarozásával.Igaz,hogy ez mindig a te tanuló órádból veszi el az időt,hiszen az idő is ketyeg és tanulni sem nagyon tanulsz maximum szokod a forgalmat mert állandóan ugyanazon az unalomig ismert útvonalon csapatod.
Bár az első ilyen szituba nem szándékosan keveredtem.Az öregnek kismillió tanulója van.Összekeverte a dátumokat és ugyanabban az időben kellett volna dupla órát tartania nekem és egy másik fickónak is.És volt az a lehetőség,hogy valamelyikünk haza ballag és aznap nem vezet vagy bepattan szépen hátra.A két órát végigkucorogja és majd azután következik az ő órája.
Ui.Ha elküldenék ezt a fa**t még akkor is maradna vagy 8-10 oktatójuk.Piszok nagy ez az autós suli.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Cicero #14798 üzenetére
Van, hogy pl ismerőssel együtt mentek jogsira, és beültök egymás mögé amíg a másik vezet. Vagy pl akinek nehezebben megy a vezetés beül egy olyan mögé akinek már jobban megy, és abból is tanul. Mikor csináltam a jogsit, és már vizsgaköröket mentünk, nekem elég jól ment, előfordult, hogy vizsga előtt álló tanulót akinek esetleg nem ment annyira beültetett mögém, én is "szoktam" a 3. Ember jelenlétét (mint ha vizsgán lennék), ő meg más szemszögből is látta a vizsgaútvonalat, szerintem ez teljesen jó, ha amúgy nincs halaszthatatlan dolga, miért ne tanulna így is, ingyen...
Egyébként alapvetően megértem Fulár dühét, de még mindig az a véleményem, hogy kicsit túlreagálja, nem az emberrel kell foglalkozni, óráról órára jobban fog menni a vezetés, és egyre kevesebb hiba/egyre kevesebb feszültség, csak a vezetésre kell koncentrálni. Nem szabad ennyire magára venni ezeket, mert később a forgalomban sokkal nagyobb trógerekkel fog találkozni.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Cicero #14735 üzenetére
Áh a kézifékes induláshoz már tényleg rutin kell, ha keveset kell csinálnod a hétköznapokban akkor lehetnek meglepik. Kb fél éve volt jogsim (2,5 éve van) amikor az Alle mélygarázsból jöttem fel, végén lámpa a kijáratnál, már nagyon meg volt nyúlva a kézifék bowden, de addig nem tűnt fel mert nem nagyon kellett, csutkára felhúzva is gurultam vissza, ha leléptem a fékpedálról, 3x lefulladtam, mögöttem már dudáltak mint az állat, vagy 3 litert izzadtam mire végre kijutottam
Vittem is egyből megcsináltatni...
-
.DLL
veterán
válasz
Cicero #14644 üzenetére
Írtam egy kis litániát, majd véletlenül lefrissítettem az oldalt
úgyhogy röviden... nekem is hasonló a para, kimaradnak táblák, aztán nem tudom hol vagyok, jó helyen vagyok-e. Most a héten dugóban araszoltunk és jobbkezes fekvőrendőrös utcákon gyakoroltuk a kuplukgolást, kezd konzisztenssé válni, de azért még szokni kell, mert emiatt nem figyelek annyira a táblákra, holtterekre stb. :/
-
Imilenni
addikt
válasz
Cicero #14625 üzenetére
Bocis, csak melóból írok aztán eléggé késő van már.
Hát, a hátsó világítás vicces mert csak az egyik megy hátul az oktató autón
A gumik, gondolom azért hogy ugyanúgy vannak beállítva? Összevissza makogott az oktató, elég idős már..
Igen a kézifékeset sikeresen elírtam.
Persze a fékpróba fontos, említette az oktató is hogy el ne hagyjam.Egyébként akkor a szöveges rész oké amit leírtam?
(Amit mondanom kéne)
Egyébként remélem lazább vb-t kapok -
albiosz
őstag
válasz
Cicero #14622 üzenetére
Köszi, de nálunk nem így volt. Megkaptuk a hozzáférést és pár nap múlva értesített is az iskolavezető, hogy október 10-re jelentkezett vizsgára. Ha nem jó az időpont, szóljunk stb. Jónak tűnik amúgy, szépen halad, a leckék kész vannak, meg a próbavizsga is. Gyakorlót csinálgatja már. 10 óra maradt még. Bizakodó vagyok, nagyon ügyes.
-
Imilenni
addikt
válasz
Cicero #14584 üzenetére
Igen, gondolom hogy csak segíteni akar mert elég fiatalos, és rendes a tanulóival, elég nyugodt is.
Azt mondta az úttartásommal pl nincs probléma, lehet ezért furcsálom hogy néha besegít.
Jólvan, igazából Ő is azt mondta, ha áll a zebránál akár háttal álljak meg, mert kiszámíthatatlanul viselkednek a gyalogosok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest