- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz
kicsako #14121 üzenetére
Igazad van, a 2. lampa meg mindig ott van a gyalogos iranyitasra.
Csak nehezen lehet eszrevenni, ugyanis tenyleg csak a "fekete doboz" latszodik oldalrol.
Illetve a gyalogosnak ebbol kifolyolag "nem kell" elsobbseget adni, hisz az elso es a masodik lampa osszevan szinkronozalva (gondolom), igy amikor az elsonel zold az autosnak, akkor piros lesz a masodiknal a gyalogosnak.
Kicsit szopo ez a helyzet mert mi a helyzet akkor ha a 2. lampa nem mukodik, az elsonel zold es a gyalogos ugy gondolja hogy atmehet? (Tudom, fokozott ovatosaggal kell megkozeliteni az atkelohelyeket...)
-
kiszi07
senior tag
válasz
kicsako #14107 üzenetére
Pesti vagy? Allitolag ez csak ott mukodik, videken ne is probalkozz, Gyorben kifejezetten korrekt az osszes vb. Mi az elso oran a rutinpalyara mentunk egybol, ahol a valtogatasokat gyakoroltuk, majd kimentunk a palya melletti utra, amin nehany auto kozlekedett csak es ott valtogattam negyes fokozatig. Majd vissza a palyara es elkezdtunk parkolgatni. Tolatas is(!) volt es mivel nagyon jol ment, ezert gyakoroltam tovabb. Minden oran vegig csinaltuk az osszeset. (Vizsgan nem is volt vele baj) Majd kb 3-4 oran keresztul kimentunk az ipari parkba, ahol egyre forgalmasabb utakra kerultem. ( itt nekem tanulokent majdnem volt egy hatalmas balesetem, mert egy gyoker a szembesavba elozott en meg a foutra akartam volna kanyarodni) Volt korforgalom, kezifekes indulas lejton stb... Amint elesbe a varosba kerultem en nem fulladtam le 1x sem es magabiztosan vezettem. (Oktato szerint is) Egyebkent minden oktato maskepp csinalja, de nekem jobb volt igy, mert szerintem tul stresszes elso oran egy forgalmas uton kozlekedni, mikor meg valtani sem tudsz.
PS: tovabbitasra kerult a jogsim, elvileg hetfon megkapom -
updog
őstag
válasz
kicsako #13851 üzenetére
Én is így voltam legelső alkalomnál, Bp. Írottkő telep, ott a gyakorlópálya az út túloldalán, beszállunk a kocsiba, mondja az oktató hogy na akkor guruljunk át a telepre. Nézek hogy WAT, akkor én épp életemben először ültem volánnál... ugye telepen a kocsik közül kiáll, telepről ki az útra, útról be a pályára az emelkedő beállón, ahol meg kellett állni a többiek miatt... mindez egyes alapjáraton
-
SUPREME7
őstag
válasz
kicsako #13851 üzenetére
Most már ezt csinálják, nincs rutinpálya, max elvisznek valami félreeső helyre és az elindulás, váltás, megállást gyakoroltatják, felmérik mennyire vagy képben, aztán ha úgy van akkor irány a forgalom. Persze nem a Hungária körúton
Szerintem jó ez, a rutinpálya ingerszegény.
-
updog
őstag
válasz
kicsako #13836 üzenetére
"Társa favágás közben láncfűrészével véletlenül saját lábszárába vágott" Hol van itt hátsó ülés?
Valóban fura példa, és ebben a formában semmi köze a közlekedéshez. De a valóságban sem találkozol olyan esetekkel, hogy azt üvölti az ember, "lásd el az ütőeres vérzésemet", hanem azt látod, hogy a combjából dől a vér, és ott egy félredobott láncfűrész, és neked kell összerakni a képet, és megfelelően reagálni.
Másrészt kb. 3 tétel lenne összesen a vizsgán, ha nem illusztrálnák valahogy a külöböző eseteket.
-
pvt.peter
őstag
válasz
kicsako #13810 üzenetére
Érdekes ez a webjogsi.
Itt úgy írja, hogy:
"Gyakorlati vezetés díja: 3 500 Ft/órától oktatótól függően (a pótóra díja megegyezik az alapóra díjával)"Persze, ebbe belefér az a kijelentés is, hogy 4500 Ft -ba kerül óránként a vezetés.
Esetleg egy listát / képet tudsz linkelni a jelenleg rendszerben levő oktatók óradíjáról?
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire parasztvakítás a fentebb linkelt oldalon levő infó.
-
SUPREME7
őstag
válasz
kicsako #13816 üzenetére
De, az az. Nem nagyon tudsz mit tenni, vagy itt fizetsz, vagy váltassz, de sokkal jobban átigazolt tanulóként máshol se jársz. Én azért váltottam, mert beígérték a heti 3 alkalmat, és nekem fontos volt, hogy ne húzzam el, de meg volt az ára. Az a baj, hogy az oktatódról is ha nem ismerőshöz mész, akkor már csak jópár óra után derül ki, hogy mennyire tróger, kb mindegyik az, max vannak akik kevésbé, de a lóvé a lényeg. Ha teheted olyan oktatót keress aki régi lepusztult autóval oktat, azok annyira nem féltik az autót, nem próbálnak talán annyira lecsípni a vezetésből, hogy kíméljék.
-
SUPREME7
őstag
válasz
kicsako #13810 üzenetére
Szia, sajnos azt kell mondjam, hogy rákeféltél a webjogsival. Saját sztorim
Mivel a jogsiszerzés alapvetően az oktatóknak zsebrepénzelés, és a webjogsinál nem az oktatódnak fizetsz, így nem tud zsebre dolgozni, ezért horror óradíjak vannak, és még annyiért se akarnak vállalni max heti 1 alkalmat.
Végighívtam az összes dél-budapesti iskolát akkor, hogy milyen feltételekkel mehetek át, sajnos vagy szintén magasabb óradíjjal vesznek át, és/vagy van egy egyszeri 20-35K-s költsége az átigazolásnak. Sajnos sehogy se lehet jobban kihozni.
Átiratkozási szándékot jelzed a webjogsi üfsz-nak, pár nap múlva mehetsz be aláírni amit kell, és megkapsz minden igazolást ami kell a másik iskolába. Természetesen fizetni ezért nem kell. (postai úton is lehet intézni, de mivel írtad, hogy 11. Kerületbe vagy, gondolom be tudsz menni személyesen.)
-
marakuja
csendes tag
válasz
kicsako #13810 üzenetére
Szia!
Én azt olvastam, hogy ha iskolát váltasz, akkor fizetned kell valami regisztrációs költséget. Szerintem ez inkább a "büntetés" akar lenni, hogy ott akarod hagyni őketNem az autósiskolában érdeklődtem csak úgy mindenféle fórumokon olvasgattam utána. Szóval nem biztos, hogy helytálló az információm. Általában 20 000 Ft-ról szóltak a hozzászólások, szóval én le is tettem erről. Plusz órát nagy valószínűséggel kell majd venni, így nem váltok, hanem arra szánom a 20 000 forintot.
Ha sikerül bármilyen pontosabb vagy hitelesebb információt szerezned, akkor oszd meg velünk. Én kíváncsi vagyok a váltással járó költségekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest