- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
kory24
őstag
válasz
albiosz #14698 üzenetére
Azért van így, mert a jogsi megszerzése előfeltétele volt az orvosi alkalmassági, ami 10 évig érvényes.
Azonban amikor megszerzed a jogsit, úgy állítják be az érvényességét, hogy a 10 év mikor letelne az előtti születésnapot veszik. Így bukhatsz 1 hónapot vagy akár 11et is.
Nekem ezt okmanyirodában mondták.
Nekem is január-ig lett volna érvényes 10 év, de jogsi előző év augusztusig jó, mert augusztusban születtem
1,5 év ből meg az 1 év a jogsi megszerzésének ideje (elmélet, vezetés, sikeres vizsga)
-
Andris837
senior tag
válasz
albiosz #14651 üzenetére
Gratulálok! Nincs ilyen, nekem is előbb volt meg a forgalmi vizsgám mint az elsősegély. Így utólag már bánom, hogy a legvégére hagytam, de akkor így volt a legjobb, hogy a legkönnyebbet hagytam a legvégére.
Olyan jó volt már úgy odamenni, hogy de jó, már csak ez kell és meg is van.
Sok sikert neki a továbbiakban!
-
-
.DLL
veterán
válasz
albiosz #14611 üzenetére
Ja, ahol én jelentkeztem ott az e-learning 34900,- volt.
15 lepedő az elég barátságos ár, de ez ugyan úgy az Edukresz tananyagot tartalmazza?
(#14612) sugarforce: Jaja, így van, csak a maximum időt kell nézni, azon belül bárhogy beosztható a tananyag elsajátítása, gyakorlása
-
.DLL
veterán
válasz
albiosz #14604 üzenetére
Ez fura, nálam 60 óra és 3 hónap volt a limit. Májusban kezdtem, E-titán rendszeren keresztül, az Edukresz tananyaggal. Lehet hogy az iskola eleve egy nagyobb csomagot "vetetett" meg? A 3 hónap tök jó volt, mert mire kaptam vizsgaidőpontot... júli vége... szóval addig még tudtam gyakorolni.
-
harry
veterán
válasz
albiosz #11800 üzenetére
Ez azért így egyáltalán nem biztos, alapok nélkül nem jó forgalomba menni, mert túl sok mindenre kell figyelni, és annyi felé ha nem tud, akkor nem ér semmit (pl. ha a gépjárműkezelése köti le a figyelmét, akkor biztos nem tud annyira figyelni táblákra, forgalomra, és többet érne pár kör tekergés a pályán).
De nyilván ha nincs gond a kocsival kezelésével, akkor lehet próbálgatni, az sem jó, ha sokat van az ember pályán, de ez elég egyénfüggő. -
Bati0501
őstag
válasz
albiosz #11291 üzenetére
Apu kedvence....
Azért kell sokat várni,mind a vizsgára mind arra,h beülhess a kocsiba és ne csak heti kétszer két órát vezethess-én volt,h egy hétig nem vezettem,szóval...a heti két óra teljesen jó-,mert nem tudom,h a tanulóvezetők hány százaléka,de sztem elég nagy,aki tanuló és mikor csinálja,ha nem nyáron,a szünetben?
Mert azért a fiatalok szoktak lenni,ha már vki egyetemista és főleg nem első éves,akkor jobban el tud már menni "év közben" is,de gimnazistának azért sztem nehezebb.Én tavaly csináltam,tesómmal,ő akkor 22 én 17 voltam és már elkezdtük áprilisban,h a nyár végére meglegyünk,mert tudtuk,h ilyenkor mennyit kell majd várni,vagyis sejtettük és hát bejött...
Állítólag télen kb senki se tanul,vagyis az oktató ezt mondta,h akkor alig van tanuló,az biztos,h nyáron sokkal-sokkal több tanulókocsit lehet látni,mint télen.
Tesómnak is kellett egy jó hónapot várni a két vizsga között.Miskolci vagy te is?
MI volt az ok,amivel megbuktattak? -
Carlo009
tag
válasz
albiosz #10911 üzenetére
Gratula!
Az első vizsgánál csak a hátsó kerék érintette a padkát az első nem? Akkor, ha 2 cm-rel távolabb lett volna a hátsó kerék a padkától, az még belefér? Azt hiszem 30cm a megállapított távolság megálláskor a padka mellett, ez akkor lehet nagyon kevés is, pl. 2 cm is a lényeg az benne, hogy a gumi ne érintse a padkát? Volt jeges út a vizsgán? Az oktató kocsiban van külön difizár vagy ez már csak luxuskocsikban van? -
harry
veterán
válasz
albiosz #10911 üzenetére
Az mióta gond, ha érinted a járdát? Nyilván nem lehet rá felfutni, de ha csak hozzáér a kerék, szerintem onnan simán lehet javítani, nekem sosem mondta az oktatóm, hogy tilos hozzáérni. Annyit mondott, hogy ne kapkodjak, lassan menjen a kocsi, így ha rossz irányban áll, és érinti is, nem fogok felmenni rá, és akkor nincs para.
De amúgy gratula -
mephi666
nagyúr
válasz
albiosz #10621 üzenetére
az a legnagyobb probléma, ami pl különböző önvédelmi tanfolyamoknál is: ha nincs az emberben rutin, nincsenek belerögzülve a mozdulatok, akkor éles helyzetben az esetleges stressz/sokk miatt teljesen leblokkol és hiába rendelkezik kellő elméleti tudással, egyszerűen képtelen lesz alkalmazni... a mentősök meg kellő felszereléssel, tapasztalattal, rutinnal jelentkeznek, tehát ha nincs közvetlen életveszélyben a sérült, akkor jobb rájuk hagyni a munkát...
egyébként bő 10éve albérletben ébredtem arra, hogy egyik lakótárs részegen átnyúlt a bejárati ajtó üvegén, ami eldarabolta az ereit és felfestette vérrel a fél lakást... szerencsére egyik srác kocsijában ott volt az elsősegélydoboz, felfeküdt a gyerek a kanapéra és nyomókötéssel csillapították a vérzést, amíg ki nem értek a mentősök... (ők meg is jegyezték, hogy szépen el lett látva és el is vérezhetett volna, amíg ők ki nem érnek)
-
Kakumix
senior tag
válasz
albiosz #10609 üzenetére
Nem nagy ördöngösség,de sajnos egy tanfolyamon, nem lehet még a kötözést sem úgy megtanulni, hogy arra akár fél év múlva is emlékezzen a tanuló, nemhogy évek múlva. Sajnos azt hiszem az oldalfektetésen, bukó levételén (amit nem is szabad) és a lélegeztetésen kívül semmire nem emlékszem a tanfolyamról, amit korábban ne tudtam volna, pedig még 3 éve sem volt.
-
mephi666
nagyúr
válasz
albiosz #10609 üzenetére
az a gond, hogy nem lehet tudni ki hogy reagál egy éles helyzetben, ezért nem is várható el kötelezően mindenkitől, hogy a mentők értesítésén túl mindent megtegyen... a lehetőségekhez mérten persze köteles mindent megtenni, de simán lehet, hogy valaki már pusztán a vér látványától is helyből elájul... én sem tudom, hogy hogyan reagálnék, ha egy balesethez érkeznék, ahol esetleg leszakadt valamelyik sérültnek bármely testrésze... lehet, hogy a "sokkhatás" a legjobbat hozná ki belőlem, de az is lehet, hogy a mentőket is alig tudnám kihívni
persze az sem lenne megoldás, ha azok nem kaphatnának jogosítványt, akik esetleg rosszul vannak a vér látványától
-
albiosz
őstag
válasz
albiosz #10601 üzenetére
Elég laza volt a vizsga, szinte már kínosan. Stabil oldalt kért csak, újraélesztést nem. Tételekből 2-3 alapszintű kérdés, közben az adminisztrátor nő már töltötte ki az igazolásokat. Szerintem mindenki átment, pedig olyan alapvetéseket nem tudott pár ember, hogy hihetetlen. Nem azt mondom, hogy orvosi szinten kéne kérni mindent, de az aranyközéputat meg kéne találni, hiszen életet menthet az, aki felkészült. Persze ez csak egy vizsga, a többiről nyilván nem tudok nyilatkozni.
-
harry
veterán
-
Kakumix
senior tag
válasz
albiosz #10596 üzenetére
Mikor hogy, mikor én voltam az előttem lévők kb. fele bukott, a velem bejövők mindketten. Ennek ellenére szerintem nem volt szívatós, az egyszerű kérdésekre könnyen lehetett válaszolni. Állítólag a mentő(s?)tisztek valóban szívatósak (az enyém nem az volt).
ui.: egyszerű kérdések => mind az volt, nem volt semmi extra, pl. a velem lévők nem tudták mi a teendő epilepsziás roham esetén vagy ha savat iszik valaki. Az egyik a bábú hasát nyomogatta, a másik bele sem nézett a szájába.
-
harry
veterán
válasz
albiosz #10498 üzenetére
Egy kört praktikusan a pályán vagytok, aztán tőled és az oktatótól függ, hogy merre-hogyan: mi második órán már forgalomba mentünk, az egyszerűbb helyekre, és később tértünk vissza pályára manőverezgetni, parkolni.
De, ha úgy érzitek, jobb lenne még ott gyakorolni, akkor maradtok. -
Bati0501
őstag
válasz
albiosz #10498 üzenetére
Akkor jól gondoltam,h tudod,csak még se úgy írtam...
Van,akit kivisznek a pályára,van,akit nem.Ez oktató függő.Minket egy nagy parkolóba vitt ki első 3-4 órán és ott köröztünk...más meg rögtön visznek ki a forgalomba/az már más kérdés,h a tanuló olyankor lehet,h csak kormányoz,aminek szvsz nincs értelme,de ezt inkább most hagyjuk,már egyszer veszekedtünk róla egy kicsit.../ és van,akit először a rutinpályára visznek.
Hova valósi vagy?Ha pesti,akkor a többiek gondolom tudnak segíteni,h hova-kihez,bár ha már a KRESZ megvan,akkor már az iskola is,csak az oktató-kocsi páros még nincs.Köszi.
-
Bati0501
őstag
válasz
albiosz #10496 üzenetére
Rutin már nincs,29 órát fogsz alapból levezetni és a 30.-ik lesz a vizsga.Persze ehhez még hozzájöhetnek a pót órák.Sok sikert és kitartást kívánok,mert nem egyszerű dolog és nem, könnyítik meg az ember dolgát...
Lassan jön az a szerda délután,h mehessünk az okmányirodába...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest