- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Íme az új Android Auto!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
SUPREME7
őstag
válasz
gergo5991 #14190 üzenetére
Én kb 3 hetet hagytam ki amíg megvettem az autómat, de élből egy 80km pálya + Budapest belvároson át este hoztam haza egyedül, Raikkönen nem izzad annyit futamon mint én akkor 1 óra alatt
Egyébként muszáj néha bemerészkedni a nagyobb forgalomba, hogy szokja az ember, én is utálom a belvárost itt pesten, minden tiszteletem annak aki ott vizsgázik
Több mint fél éve van jogsim, de még mindig nem szívesen megyek be.
-
HoaryFox
őstag
válasz
gergo5991 #14192 üzenetére
Dízelen tanultam (H Astra) és egy benzinest vettem (F Astra), hát az első pár méter vicces volt, de 1 perc és megszoktam.
Ilyen szempontból szerintem benzinesen jobb tanulni, mert a dízelt vezetheted úgy, mint a benzinest, de fordítva nem, főleg a kuplungolásra gondolok itt.
-
pvt.peter
őstag
válasz
gergo5991 #14168 üzenetére
"ez is egy érdekes kereszteződés, legutóbb itt álltam vagy 15 percig az oktatóval ameddigre szabad lett az út, mert ugyebár minden irányból elsőbbséget kell adni"
Minden irányból sztem nem kell.
Csak balról a főútra (tovább)kanyarodó járműnek, illetve a jobbkéz szabály miatt jobbról érkező járműnek.
A szemben levő busznak nem kötelező elsőbbséget adnod amennyiben a hozzád képest jobbra levő útra akar kanyarodni.Javítson ki vki ha tévedek
-
SUPREME7
őstag
válasz
gergo5991 #14168 üzenetére
Jahogy Szlovákia. Akkor csak szimplán szabálytalanul (legalábbis nálunk kétirányú utcában a menetirány szerinti bal oldalon tilos parkolni) parkolnak az autók ami eléggé megtévesztő.
Az oktatód nyilván óvatosabb, mint amilyen te leszel a hétköznapokban, egy ilyen kereszteződésből is ki lehet jutni hamar ha elég pofátlan vagy. Nálunk is vannak durvák:
Pl itt kanyarodj balra, még úgy is necces, hogy van becsatlakozó sáv:
https://goo.gl/maps/iqsisL3eK6oNagyobb forgalomnál amikor folyamatosan jönnek balról, és sokan kanyarodnak jobb kéz felől balra, akkor ez is jópár perces kereszteződés, ráadásul 70-es tábla van, tehát ha jönnek balról vagy 80-nal sokan akkor necces kimerészkedni.
-
SUPREME7
őstag
válasz
gergo5991 #14166 üzenetére
Pedig bal oldalon parkoló autókból erősen egyirányú gyanús. És elég csúnya lenne ha onnan jön valaki szembe, és tábla nélkül becsapódik egy főútra. Egyébként az eredeti kérdésre a válasz szerintem, hogy alapvetően nem kell irányjelzést adni, de pl nekem is azt mondta az oktató, hogy jelezzek, a többlet tájékoztatás nem baj.
-
HoaryFox
őstag
válasz
gergo5991 #14154 üzenetére
Két lehetséges mód:
1. 1-esben szépen megtartod a fordulatszámot, kanyarodsz, majd mehet a kettes.
2. Elindulsz egyben, majd gyorsan váltasz kettesbe és utána kanyarodsz (ha van elég távolság a lámpa és a kereszteződés között)De nyugodtan kérdezz rá ilyenekre az oktatótól, hogy szerinte hogy "helyesebb".
Az A oszlopnál (amit bejelöltél) pedig előre- vagy hátra hajolással kell kinézni. Mondjuk ez az autó ilyen szempontból rosszabb, hogy ilyen vastag. Én autóm így néz ki, de sosem akadályozott még a kilátásban.
-
aaadicsek
csendes tag
-
NeoPampalini
senior tag
-
aaadicsek
csendes tag
válasz
gergo5991 #14152 üzenetére
Hát eléggé eltúlzod.
A gyalogoscsalogatást nem tudom értelmesen elmagyarázniA lényeg, hogy egyértelműen kell jelezned a szándékodat a gyalogosnak, amikor átengeded. A szlalomozgatás amit én kiflizésnek hívnék inkább, ha mondjuk 2 álló leparkolt autó között van egy pár autónyi távolság, akkor ne húzódj ki közéjük csak mert jobbratartás van. Ez megtévesztheti a mögötted jövőt.
Mínél közelebb mész el egy másik autó mellett, annál lassabban kell ezt tenned, értelemszerű.A rendőr nem feltétlenül fogja ezeket figyelni, addig a szintig, amíg nem vagy közveszélyes, viszont a vizsgán a vizsgabiztos jelenlétében a világ legkultúráltabb soförjének kell lenned.
A valóság persze sokszor más.
-
rumos XIII
aktív tag
válasz
gergo5991 #14144 üzenetére
Én tanulókocsimban nincsen fordulatszám mérő, szóval azokat nemtudom leírni, de engem úgy tanít a faszi, hogy kuplung, fék kinyomva, majd a kuplungot fogási pontig felengedem, és amikor érzem, hogy indulna el az autó, akkor a fékről átteszem a lábam a gázra, és innen már tudod mi történik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Hass.io - Home Assistant telepítés, beállítás
- hoodoo86: Home Assistant telepítése és konfigurációs alapok
- Autós topik
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Íme az új Android Auto!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Welock Touch 51
- Ninebot e2 plus garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest