- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Nagy bemutatóra készül az Oppo
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek ez miért száll el az if(sc.hasNext()) sorában az alábbi errorral? Mármint azt értem, hogy elfogy a memória, de miért?

public class NetworkThread extends Thread{
private boolean flag = true;
public void run(){
try{
Socket s = new Socket(getIpAddress(),8080);
final Scanner sc = new Scanner(s.getInputStream());
while(flag){
try{
if(sc.hasNext()){
msg = sc.nextLine();
}
} catch (Exception ex){
ex.printStackTrace();
}
}
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
}
public void stopThread(){
flag = false;
}
}Error:
FATAL EXCEPTION: Thread-81
Process: client.guidative, PID: 1122
java.lang.OutOfMemoryError
at java.util.Scanner.expandBuffer(Scanner.java:2067)
at java.util.Scanner.readMore(Scanner.java:2031)
at java.util.Scanner.findPreDelimiter(Scanner.java:1959)
at java.util.Scanner.setTokenRegion(Scanner.java:1919)
at java.util.Scanner.hasNext(Scanner.java:541)
at java.util.Scanner.hasNext(Scanner.java:519)
at client.guidative.MainActivity$NetworkThread.run(MainActivity.java:55)Már minden szart próbálgattam, hogy jó legyen

Szia!
Scanner helyett nézd meg BufferedReader-rel.new BufferedReader(new InputStreamReader(s.getInputStream()));Erre mit dob?
-
zsambek
aktív tag
Szia!
Neo4J. Elindítod, a Java alkalmazással elkészíted a kapcsolatokat, utána pedig a WebAdminjában megnézed.
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Ismét zátonyra futottam. Most olyan problémám lenne, hogy hogyan lehetne szépen 2 dimenziós tömböt például x, y, z darab különböző konstanssal feltölteni.
Szóval mintha volna egy 6x6-os tömböm, amibe helyezzek el 6 db nullát, 4 db 1-est, stb.A korábban felhozott Fisher-Yates keveréshez használnám. Most hirtelenjében csak olyan megoldás jut eszembe, hogy végiglépkednék a tömbön, visszaszámlálom hány darab van, majd a következőre lépek, viszont amennyi féleképpen fel kellene töltenem, ez nagyon nem tűnik szépnek. Az Arrayfill()-el pedig csak egy konstanssal tudnám.
Minden bizonnyal egyszerű a megoldás, csak megint üresbe váltott az agyam, és nem jut más eszembe.
Előre is megköszönném!

Szia!
Kicsit ki tudnad fejteni, hogy x,y,z kulonbozo konstanssal feltolteni? Illetve, hogy pontosan mi az alap otlet, mert most igy annyira nem latom, hogy mit szeretnel. Esetleg egy peldaval tudnad szimulalni?
-
zsambek
aktív tag
Szia!
Azt tanacsolom, hogy azt az osztalyt, amit el akarsz altatni azt kezeld kulon szalon.
Csinalhatod, hogy leszarmaztatod a Thread osztalybol, es ugy, de en azt nem ajanlom, viszont tudod azt csinalni, hogy implementalod bele a Runnable interfacet.
-
zsambek
aktív tag
3-3,5 sec sleepet számoltam.
Ezekkel próbálkoztam:
thread.sleep(3500);
TimeUnit.SECONDS.sleep(3);
Az elsőre azt dobta, hogy szüksége van még adatra, a TimeUnit pedig az importnál akadt el. Sorry, most konkrét gradle logot nem tudok beszúrni, mert csak mobilon van net... :/
Arra tudok tippelni, h valamelyik mc-s (forgeos) libraryval "akad össze" a cucc.
Azért kell a delay, mert szeretném, ha a modolt Minecraftban kiütök egy blokkot, akkor 20% eséllyel adjon ki robbanó hangot, majd 3-3,5 sec múlva robbanjon fel a környezet. Eddig minden megy, csak a delay nem...

Szia!
Tippre: A Thread.Sleep() lenne a jo megoldas, viszont gondolom egy szalban fut az egesz szerver a pluginoddal / mododdal, amit csinalsz. Tehat, amikor elalltatod, akkor nem csak az a cselekves alszik el, hanem minden mas is. (Ez nagyon nem okes)
Az a gond egyebkent, hogy nem nagyon ertek a Minecraft dolgokhoz, szoval nem nagyon tudok mit mondani. De eloszor is kulonitsd el a pluginodat a fo szaltol, hogy csak az menjen el aludni.A szuksege van adatra reszt pedig ki tudnad fejteni?
-
zsambek
aktív tag
Szia!
Mit jelent az, hogy nem ment? Pontosan mekkora sleep-re lenne szukseged? Mit irtal bele? Peldaul a Thread.sleep-nel? Illetve meg azt hozzafuznem, hogy pontosan miert is kell neked a delay? Nem tul szep csak ugy sleep-eltetni dolgokat, mig a masik befejezi a dolgat... Talan...
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok még java-ban, és lenne pár kérdésem.
Egy egyszerű konzolos játékot írnék, de pár dolgon fenn akadtam.
Próbáltam angolul rákeresni, de vagy nincs rá megoldás, vagy még nem elég jó az angolom ahhoz, hogy megtaláljam, amit akarok.
Szóval az első az lenne, hogy van-e közvetlen mód arra, hogy kiderítsem egy osztálynak hány példányosítása van?
Csinálhatnám egyszerűen, úgy is, hogy létrehozáskor számlálom, csak az érdekelne van-e más megoldás?Illetve a számomra fontosabb, hogy van-e ismétlés nélküli paraméteres random szám generátor?
Erre csak az jutott eszembe, hogy normál paraméterest használok, majd ha az adott tag volt már, akkor újra futtatnám, de erről nekem visít, hogy ronda.Nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni.

Szia!
Az elsore sajnos nincs otletem, de erosen arra tippelek, hogy legyen egy static int-ed, amit constructor lefutasakor novelsz, es amikor a garbage collector elkapja, akkor pedig csokkentesz.
A random generatorosra viszont pedig sajnos valamilyen hasonlo lesz a megoldas. Hanyszor szeretnel egyebkent generaltatni? Illetve mekkora a range?
-
zsambek
aktív tag
Szia!
Nekunk ezeket ajanlottak:
Szoftverfejlesztés Java SE platformon, Kövesdán Gábor, Szak Kiadó, 2014.
Java útikalauz programozóknak, ELTE TTK Hallgatói Alapítvány, Budapest -
zsambek
aktív tag
-
zsambek
aktív tag
Tuti jo lesz ez igy? A kodreszletben en csak egy events nevu valtozot latok, meghozza a FacebookEventList() metodus parameteret. Azt pedig nem ugy kell elerni, ahogy irtad, hanem csak siman, de final-e kell tenni a parametert.
Amit te irtal, az a FacebookEventList() metodust tartalmazo osztaly events mezojet eri el.
Szia!
Elfelejtettem hozzátenni, hogy kicsit refaktoráltam, és nem vesz át semmilyen paramétert a függvény, csak az Outer class-ban lévő events ArrayList-et módosítja.
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
http://pastebin.com/9NHsF8jg
Van egy ilyen csodám, és azt szeretném elérni, hogy a belső osztályból az events ArrayList-hez (paraméter) hozzá tudjak adni eventeket. Nem tudom, hogy innen hogyan tudnám szépen kimenekíteni az adatokat, hogy megkaphassa az events.
Köszi a válaszaitokat,
UPDATE:
Sikeresen megcsinaltam ugy, hogy OuterClass.this.events(new Events("******"))
Erre egyebkent van esetleg valami szebb otlet?Koszi,
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
http://pastebin.com/9NHsF8jg
Van egy ilyen csodám, és azt szeretném elérni, hogy a belső osztályból az events ArrayList-hez (paraméter) hozzá tudjak adni eventeket. Nem tudom, hogy innen hogyan tudnám szépen kimenekíteni az adatokat, hogy megkaphassa az events.
Köszi a válaszaitokat,
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
A jovoheti labor anyagommal szorakozok, de ugy erzem, hogy az abstract dolgot nem nagyon sikerult megertenem, de nem tudom igazabol pontosan, hogy mi lehet a gondja a kodomnak.
A Jatekos osztalyomban abstract(virtual) a lep(). Ebbol szarmaztatom le a Kezdo illetve a Robot-ot.
Az addJatekos-nal sipol a programom. Viszont en szerintem jol hasznalom ezt a Vector<>-t. Annak van egy add fuggvenye, amivel pedig hozzaadom az argumentumkent kapott Jatekos j-t, ami igazabol Robot, meg Kezdo lesz, de ugyebar azt a Jatekosbol szarmaztatom. Ez a feladat egyebkent CPP-ben meg van a gepemen meg tavalyi felevrol, abbol emeltem at par dolgot, lehet, hogy rosszul?!

Valaszaitokat elore is koszonom,
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Arc Raiders
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
- Gamer PC! i7-9700 / RTX 4070 12GB / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest