Új hozzászólás Aktív témák

• zoli62

addikt

válasz Aszpirin #328095 üzenetére

Én pont egy DÁP előregisztrációra mentem be kedden a helyi kormányhivatalba. Ott bukott meg a mutatvány, hogy ott, az ügyintéző előtt telepítettem az iPhone-ra a DÁP alkalmazást, és a telepítés végén 10 különböző a feltételeknek megfelelő kódot kódot próbáltam, mindegyiknél azt írta, hogy jelszó helytelen. Így a qr kód beolvasására nem volt lehetőség, mert nem tudtam újraindítani az alkalmazást, mert a telepítés nem zárult le hiánytalanul. Hazamentem és a személyi alkalmazást telepítettem, és az utolsó lépésnél hibára futott a regisztráció, amikor már az előzőleg létrehozott eazonosítómmal akartam ezt elvégezni. A hibaüzenet az SVCA tanusítvány frissítésére vonatkozott, amit vagy saját kártyaolvasóval (ami persze nekem nincs), vagy a kormányhivatalban tudnak elvégezni. Most menjek be mégegyszer, amikor a DÁP előregisztráció keretében fél órát ben voltam a semmiért?
    Azzal egyetértek, hogy az eSzemélyi jelenlegi formájában nem sokat ér, csak rendőrségi igazoltatáskor lehet elfogadni, de a DÁP se biztos, hogy kiváltja az Ügyfélkaput. Aztán otthon a saját ügyfélkapumba belépve igényeltem ügyfélkapu+-t így nálam természetesen DÁP okafogyottá válik, mert egy közel sem kiforrott rendszer.
    DÁP-ot otthoni körülmények között kártyaolvasó nélkül hogy lehet regisztráln? Mert olvastam, hogy vagy okmányhivatali előregisztráció, vagy kártyaolvasó kell otthoni körülmények között. Az eSzemélyire vonatkozó kérdésemre a 1818-on azt mondták, hogy ez a bizonyos utolsó lépés, a regisztráció nem szükséges, mert anélkül is lehet regisztrálni az eSzemélyi segítségével a DÁP-ra.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák