Hirdetés
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy86
addikt
Koszonom szepen!
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! iPadet szeretnék vásárolni. Netezésre, youtubra, néha filmezésre és játékra. Melyiket ajánlanátok a kettő közül az uj sima ipadet vagy az airt? Az új 10.2-es ipad játékok terén mennyire időtálló a régi proci miatt? Köszi
-
NGA
addikt
Apple Pencilnél ezt írja ki:
Nem tudtuk ellenőrizni a termék vásárlási dátumát.
Akkor ez így nem is garanciális? Sajna számla nincs, ajándékba kaptam. -
Süvi
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem sajnos, csak az USB-C-s Ipad-ek, de szerintem Apple MJYT2ZM/A is vinné., de akkor már inkább az USB 3.0 kamera adapter.
Én egyébként évek óta használok egy ilyet, 32 GB-ig megfelelő, annyi, hogy USB 2.0-ás sebesség, hiába festették be kékre
-
Süvi
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem otthon egy hasonló kártyaolvasóm van, szintén a tükrös Nikonhoz vettem.
Nem tudtam még kipróbálni az Ipaddal, de úgy gondolom, hogy Lighning USB3 kamera adapterrel menne. -
lacy86
addikt
Hello,
Lehet egy buta kerdes

Kontroller -rel melyik jatekokat lehet jatszani az iPad-en?
( csak amik az Arcade kategoriaban vannak? )Koszi
-
Süvi
őstag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Korábban linkeltem ezzel kapcsolatban egy pár videót.
Érdemes megnézni az alábbi videós tesztjeit: Fjordstrøm Travel & Tech, nagyon jók vannak.
Ha csak egyet néztek meg, érdemes lehet pl ezt.
Összefoglalva: A legjobban a Lightning – USB 3 kameraadaptert lehet használni, de bármennyire csodálatos csatlakozó is a lightning nem olyan jó, mint az USB-c, mert nem képes annyi kakaót adni sok külső eszköznek, hogy meghajtsa őket. -
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Ezzel működik. Bár nem olyan megoldás amit te szeretnél. De kompromisszumot valamilyen módon formában kell kötni sajnos.
-
SidCorky
őstag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Ha egy ideig nem mozdul a pencil, akkor alvóba teszi magát. Legalábbis így hogy ki tudom rakni az akksik widgetet a főképernyőre megfigyeltem, hogy egy idő után eltűnik onnan, szóval gondolom lecsatlakozik. Aztán ha megmozdítod akkor rögtön kapcsolódik megint.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem nagyon megy lightningon a pendrive felismerése.
-
vadászcsiga
félisten
Van olyan kártyaolvasó ami biztosan működik iPad 6-on? Egyáltalán elérhető arra is a külső adattároló olvasás, vagy csak pro? Nem találtam erről infót.
-
alexhorvath
csendes tag
Lehet hülye kérdés, de baj ha a pencil egész nap bluetooth on összevan párositva az ipaddal, vagy inkább ha nem használom parositsam szet?
-
-
koma106
senior tag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Szuper!
Milyen tok van az iPad-en?
-
general
addikt
Na megjött 2 nap alatt a smart case az Mini 5-re, fórumtárs ajánlata alapján a Tech-Protect lett. Tudom ajánlani, nagyon egyben van, korrekt minőségnek tűnik. Majd idővel kiderül, meddig bírja a mágnes és hasonlók.
5ezer volt, ennyit lazán megér. Ledöbbentem, amikor - számomra csak most - kiderült, hogy a gyári smart cover tényleg csak cover, tehát nincs hátlapja.. Hát hülyék ezek?
Akit esetleg érdekel, innen rendeltem. -
SidCorky
őstag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Kikerestem, valószínűleg a Space Centerről van szó.
Fólia berendelve, lehet ma el is intézem, kösz az infót. 
Bár attól nem félek, hogy karcos lenne a kijelző, de azért néha kiráz a hideg, mikor belegondolok hogy egy műanyagdarabbal "karistolom" a drága üveget, sokat rajzolok vektorral, így jobban érezném magam, ha van rajta fólia. A Paperlike-ot néztem én is eredetileg, mert mindenhol ezt nyomják, de 5k/db áron kicsit drágának tartom.
-
válasz
alexhorvath
üzenetére
Nekem matt, ha ez nem lett volna egyértelmű.

-
válasz
alexhorvath
üzenetére
Osztom a véleményed, ceruzához hihetetlenül hasznos. Egészen más élmény. És nem kell hozzá agyonhájpolt paperlike.

-
-
SidCorky
őstag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Pont most írtam az ikiegészítőknek, hogy személyes átvételnél lehet-e kérni felrakást, ezek szerint nem.
Az Árkádban hol rakták fel úgy, hogy nem ott vetted? -
SidCorky
őstag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Mennyire volt nehéz bubimentesen felrakni?
-
válasz
alexhorvath
üzenetére
Na ez szuperül fest.
-
alexhorvath
csendes tag
Csatoltam a két fényképet, a fólia egyébként sima xprotector... az Ikiegészitőnél vásároltam
2500 Ft-ért, de sokkal de sokkal jobb mint az üvegfólia. Persze picit butit a minőségen, de pencillel így élvezetesebb írni.. szerintem ég és föld a különbség, de persze ez az én saját véleményem. -
Süvi
őstag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Belinkeled, hogy honnan és milyet rendeltél?
készítesz képet a kijelzőről, hogy mennyit romlott a minőség?
Köszönöm -
alexhorvath
csendes tag
Nagyon jó az Ipad matt fóliával, amikor használom a pencilt egy picit tapad, és nem csúszik úgy mint az üvegfólián valóban olyan mint ha egy igazi tollat használnék.. Köszi a javaslatot mégegyszer..

-
general
addikt
Nehezen hiszem el, de most kipróbáltam még egyszer és most működik...
Eddig nem ment, ha koppantottam, megállt a lejátszás, a duplára meg vissza ugrott kis lejátszóméretre.
A lényeg, hogy működik. Egyébként semmilyen beállítás bán nem láttam erre vonatkozó opciót. Vagy csak nem találtam. Na de mindegy is...
-
general
addikt
Tableten a YT alkalmazásban (teljes képernyős módban) nem működik a kétszer koppintok a szélén és ugrik 10mp-et
.
Van helyette megoldás vagy csak a csuszka? Mobilon működik. Nagyon megszoktam, most kiadok ezen.
-
papeti01
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy ipad 1 (simes verziót) rá lehet még venni videó telefonálásra? (viber, whatapp, Skype, akármi). Ha igen, hogyan ?
Nagymamának lenne, hogy tudjuk hívni külföldről. A sim német lenne, olyan szolgáltató - o2- aki nem korlátozza a wifin kívüli adat hivasokat.
Elore is köszönöm ha tudtok segíteni! -
Maxxy10
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
UV ragasztóval van rögzítve. Telefonoknál elég gyakori
-
Maxxy10
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Lehet uv folia
-
*Mukeey*
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Simán le tudod venni és utána valszeg egy zsír új kijelződ lesz.
-
alexhorvath
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
En is uvegfolianak latom.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ezen egy üvegfólia van bizony!
-
Noukoum
veterán
Dockban nem tudom megnyitni a youtubeot, valaki ötlet? Ios 13.1, muszáj frissítenem?
-
jófejsrác
senior tag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Én üvegfóliával használom és semmi hátrányát nem érzem.
-
koma106
senior tag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Külön meg kell venni, ha szükséges van rá. Vannak alkalmazások, amelyeket iOS-re és iPadOS-re is külön-külön meg kell venni...
-
alexhorvath
csendes tag
Egyébként jól látom, hogy macen már fizetős a Notability? Függetlenül, hogy ipaden megvásároltam? külön meg kell venni?
-
alexhorvath
csendes tag
Már megvettem a Notabilityt... biztos jó lesz. de fóliát nem szeretnék rá, főleg üveg fóliát mert ügye akkor vastagabb a réteg, és szerintem hátrány pencillel... de lehet rosszul látom...
-
Iludka
tag
Sziasztok. Autós tablet tartó érdekelne. 9,7-es Ipadhez. Csak ablaküvegre. Ami masszív és nem remeg. Mert ami van menet közbe nézhetetlen, úgy remeg.
Márka,tipus érdekelne. Mit érdemes venni?
Köszi a segítséget előre is.
-
evooo
aktív tag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Pencil es folia nelkul hasznalom ujonnan majus ota es mar tele van mikrokarcokkal.
-
koma106
senior tag
válasz
alexhorvath
üzenetére
Vedd meg a Notabilityt. Ha nem tetszik meg, akkor még mindig visszakérheted az árát...
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem annyira egyszerű a kérdés. Ahogy süvi kolléga is írja alább, nem ad le annyi powert, hogy meghajtsa a pendrive-okat.
-
alexhorvath
csendes tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Okés. Köszönöm
-
Süvi
őstag
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Korábban linkeltem ezzel kapcsolatban egy pár videót.
Érdemes megnézni az alábbi videós tesztjeit: Fjordstrøm Travel & Tech, nagyon jók vannak.
Ha csak egyet néztek meg, érdemes lehet pl ezt.
Összefoglalva: A legjobban a Lightning – USB 3 kameraadaptert lehet használni, de bármennyire csodálatos csatlakozó is a lightning nem olyan jó, mint az USB-c, mert nem képes annyi kakaót adni sok külső eszköznek, hogy meghajtsa őket. -
válasz
alexhorvath
üzenetére
Ha nem tudsz dönteni érdemes ezt a videót megtekinteni. Bár nem hiába lett 2015-ben az év applikációja a notabillity .
Mukeey nem úgy van már hogy egy sima lightning-USB-adapterrel meglehet oldani? Hiszen az új iOS 13-nak köszönhetően már kezel mindent ?
-
*Mukeey*
addikt
válasz
alexhorvath
üzenetére
Notability nekem jobban tetszik.
A topikhoz:
iPad minihez végülis létezik otg kábel? Amivel ténylegesen működik a pendrive kezelése! -
alexhorvath
csendes tag
Egyébként régebben sokat olvastam utána, de nem tudok dönteni, hogy melyiket könnyebb és átláthatóbb kezelni, a Notabilityt vagy a Goodnotes 4...? Mi a véleményetek? ha már megveszem a pencilt jó lenne az app is hozzá🤣
-
válasz
alexhorvath
üzenetére
Nem feltétlenül, ha vigyázol rá és letörlöd mindig használat előtt a port róla, akkor nem hinném hogy gond lenne, de én biztosra mentem inkább.

-
alexhorvath
csendes tag
Egyébként Ipad 2018 fólia nélkül nagyon karcolódik? Ha majd pencillel használnám?
-
general
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Megrendeltem, köszi! Közben a 13.1.2. frissítés is megérkezett végre, az upgrade is megtörtént.
Zsenialis ez a 8” méret! Imádom! -
alexhorvath
csendes tag
Köszönöm, a segítségeteket.. akkor a héten veszek egy pencilt hozzá!
meg persze matt fóliát. -
SidCorky
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Lehet a 3 db állapotjelző led-et vette világításnak az edigi.
-
Szamitogepen levo krom kedvenceket mi alapjan frissiti le az ipad a szafariba? Tudna valaki ezugyben tanacsot adni? Ra kell dugjam pc re vagy tudja wifin is, ha igen hogy? A pc en nincs fent az itunes.
-
Fóliát én eBay-ről szoktam Németországból rendelni. Surface book-ra és ipad pro-ra is találtam 3000 forint körül 2 db-os szettet. Lassan egy éve rajta van de még nem látszik kopás a hegyen.
Most ilyen van rajta, bár ahogy nézem a szállítás most elég borsos náluk. O.o
[link] -
Süvi
őstag
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
K1nG HuNp és alexhorvath
Tantárgytól, képzéstől is függ, de személyes tapasztalataim alapján az Ipad meghaladta a sima papírt.
Notability alkalmazást használom és javaslom, valóban úgy van ahogy Polllen fórumtárs mondja, a kézzel leírt dolog sokkal jobban megmarad.
A Notability-ből ki is lehet nyomtatni A4-es méretben, hiszen véleményem szerint tanulni viszont jobb papírból a szem védelme miatt is.(Csütörtökönként egy olyan előadóban van órám, ahol egyszerűen nem fog a táblára a kréta, alig lehet elolvasni. Ezen a héten fogok tenni egy próbát, Ipadon fogok írni és a hallgatók majd eldöntik, hogy jobban látják-e mint a táblát
)Nekem jelenleg Üvegfólia van rajta, de a sok jegyzet miatt gondolkozok a váltáson. Egyenlőre az tart vissza, hogy romlani fog majd a képminőség.
Van akinek van tapasztalata az eredeti Paperlike fóliával? Elképzelhető, hogy ez valóban jobb, mint a kínai?
-
válasz
general
üzenetére
Flexibilis hátlapot írnak TPU rövidítéssel ami thermoplastic polyurethane rövidítése angolul. Így nem szilikon , ellenben puhább a hasonló anyagú társainál. Picit össze is lehet nyomni.
alexhorvath
Én annyival egészíteném ki SMC kolléga bejegyzését ( ha nem sértődik meg
) hogy érdemes matt kijelző fóliát venni , mert az előadótermek vagy tantermek lámpáit fogod vissza tekinteni a kijelzőn. -
Majdnem, 12-ben nem dobta fel a menü, így én például azt hittem ki is vették a lehetőséget és csak a menüből kiválasztva működik. Gondoltam szólok, hátha más is így járt.

(#25712) alexhorvath: ugyanúgy működik, egyedül a 120hz hiányzik, de anélkül is gyors lesz. Illetve a nem laminált kijelző miatt kicsit távolabb van a kijelzőtől a hegy, de ez is szokható.
-
general
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi! Ez műanyag vagy szilikon, gumi? Utóbbi kene inkább. Nyilván arra a részre gondolok, amit rá pattintasz a tabletre.
-
alexhorvath
csendes tag
Hello.
Kérdésem az lenne, hogy van egy Ipad 2018-som, és apple pencilt érdemes hozzá vásárolni? volt egy 12.9 ipad prom de eladtam mert túl nagy volt.. jegyzetelésre használmám egyetemen... 9.7 ipad 2018-hoz érdemes pencilt venni? Marmint pontosan követi a ceruzat?
Köszi
-
Azt tudtátok, hogy a 13-as ios-ben ha hosszan nyomtok egy ikonra feljön ugye a kis menü, de ha nem engedtek el hanem elkezditek húzni az ikont, akkor egyből belép az alkalmazások rendezése módba és már lehet is áthelyezni az appot?
-
-
general
addikt
Helló! Ma kaptam meg az új iPad Mini 5-öt,
12-es ios van rajta, és nem is akar a Beállítások alatt frissebbet felajánlani. Hogyan tudom feltelepíteni a legújabb 13-asat?
Nem volt még iPadem. Fentebb a Smart Case ügyében is kérdeztem, jó az utángyártott is, vagy érdemes megvenni a jóval drágább gyárit? Nagy a különbség minőségben? -
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Körbe néztem a piacot , tényleg ez tűnik a legjobb ár érték arányban a legjobbnak számomra, így lehet hogy mai napon meg is rendelem.
Amiben meg van háttér világítás és hasonló funkciók azok 35-55 bezárólag vannak, annyit pedig nekem nem ér.Vannak kisebb billentyűzet is ami nem tartalmaz numerikus kiosztást, de sajnos az nem is tok.

Talán Ali vagy más csoda oldalon kellene körbenézni hátha van . -
general
addikt
Sziasztok! iPad mini 5re szeretnék Smart Case tokot venni, kérdezném, hogy az Xpro utángyártott típus mennyivel gyengébb mint a gyári? Hát ha van tapasztalat. Az Xpro 6e Ft, nem mindegy...
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Napelem
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- MasterDeeJay: Nvidia Geforce PCX5300 bemutató
- Amatőr csillagászat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest