- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Köszi!
#23893 smc igen, a youtube app az más tészta, az amit írsz az nálam is gyakori, az tuti sw bug (bár ahogy fórumot átnéztem sokan az általánosnál is swre is gyanakodnak)
szóval yt gyakran csinálja - bár amúgy is igykeszem safarisra szokni, mert az tudja a pip.et s az nem csinálja - ez a néha nem működő touch ez ritkán jön elő máshol is... főleg gépelésnél zavaró számomra... -
Nálam a youtube-nál volt csak ilyen, de mintha csak bizonyos részein, pl kommenteket böngészve. Általában ha kinagyítottam a videót el is múlt, de volt a héten egy update azóta nem is tapasztaltam. Amúgy ha nagyon nem reagál elvileg elég lehet lezárni a kijelzőt majd feloldani.
Madwe: unresponsive screen
-
Madwe
nagyúr
Nekem szerencsére nem gyakori, s akkor tényleg kicsit méshogy fogom akkor megjavul - steve papának igaza volt, rosszul fogom
mindenesetre köszi infot, akkor kivérok én is... milyen néven fut s hiba angolul? Nem találtam sehogy... touch disease-re gondoltam (anno i6+ommal beleégett a hiba neve a fejembe
) de itt most nem így hívják, legalábbis arra se találtam, máshogy se nagyon... -
Jst
csendes tag
Szia, sajnos én is érintett vagyok . 12,9 pro 3rd gen.
A második hónapban kezdte van amikor órákon keresztül kínlodok vele.
Még nem jöttem rá ,hogy lehet tutira reprodukálni.
Viszont tele vannak a külföldi fórumok a problémával van akinek 3x cserélték és visszajött. Ezért várok a köv frissítésig , és ha nem javul akkor csere..
Viszont pár napja valaki írta , hogy pár órás teljes kikapcs (hangerő fel és power, majd slide to turn off) , ezóta csak néha reccen . -
törölt tag
válasz
ittakary
üzenetére
Az egy dolog, hogy a laptopot sok esetben kivaltana, de attol meg rendes szamitogep sokaknak kell. Biztos, h kevesebb laptop menne le, de tobb asztali gep, es foleg tobbert. Felmillio feletti macbook melle kevesen fognak meg asztali macet is venni, es ipadet se feltetlen.
-
Madwe
nagyúr
iPad pro 12.9 2018-as: másnál is van, hogy (jellemzően landscape módban) bizonyos módon tartva a tabletet nem reagál, vagy furcásn reagál az érintésre? ilyenkor kicsit máshogy fogva minden rendben. Nem tudom hogy egyedi eset e, mely esetben lehet megnézetném... de miuátn ritkán reprodukálható, sok reményt nem fűzök a javítása mellett
nekem átlag heit 2-3x jön elő, pedig minden nap használom 1-2 órát... s tekintve h nincs semmilyen pc-m, pár hétre gariztatni feleslegesen nem szeretném
bár elötte is elvoltam mobilon, nassal tévével, nade azért fórumozni tableten jó pl 
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Jó lenne, de talán csak wishful thinking. Jó lenne wp9 támogatás is, meg rendes fájlrendszer, rendes fájl kezelővel. Sokkal jobb levelező. A saját irodai szoftvereik fényévekre vannak mindenkiétől, kivéve talán a Keynote-ot. Az iTunest talán végre szétszedik, de az AppStore-ra is ráférne egy nagyon komoly upgrade, mert nagyon kevés keresési opció van benne.
Jó lenne ha belátnák, hogy az iOS hardver oldalról sok nagy mértékben eltérő teljesítményű készüléket jelent és emiatt az app fejlesztés oldalán sem lehet egy kalap alá venni azokat. Jó dolog, ha szerintük egy iPad pro már konzol szintű játékokat is futtathat, de hogy veszik rá a fejlesztőknek, hogy éljenek is a lehetőséggel, ha évente piacra dobnak egy új még gyorsabb verziót? Egy konzolnál stabilan számíthatnak rá a fejlesztők, hogy sok évig változatlan lesz a vas. Nem az lesz, hogy elkezdenek fejleszteni és mire kész a játék már “elavult” a tablet. Alig van AAA kategóriás játék iPadra emiatt...még port sem. Ez megint olyan mint az iPad Pro maga. erős hardver, amit sem az OS, sem az appok nem használnak ki.
Kellene új OS UI is, mert ez az egyszerű ikonos nagyon átláthatatlan ha sok appod van.
-
válasz
univerzita
üzenetére
Ezt olvasom a témában.[link]
Az első kommentben ott van a “hír” is. Azt nem tudom megérteni miért zavar egyeseket egy olyan opcionális lehetőség ennyire amit nem is kell használni ha nem akarja. És kb elzavarnak, hogy vegyél macbookot...
Én nagyon örülnék ha egy bt egeret rá tudnék kötni, értelme lenne a külső kijelzőnek és kiváltaná nekem a notebookot teljesen. -
válasz
univerzita
üzenetére
Idevele.

-
univerzita
addikt
iOS 13, egér és trackpad használat iPaden ( talán)
-
Friczy
senior tag
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Ahogy az új mini megjelent, a mini 4 árusítása az Apple-nél megszűnt. A viszonteladóknál a készlet erejéig még lehet kapni a régebbit, de nem olyan nagy az árkülnbség, hogy megérje most a mini 4-et venni. Úgyhogy szerintem mini 5, abból ha elég a legkisebb, akkor azt.
-
mr.tamasbiro
őstag
Komolyan akkor melyik mert minit nem ismerem abszolút,nekem is tavaly óta van csak pad és ez is azért mert akkor ez volt a legújabb de asszonynak elég lenne régebbi és mini az ami elfér a kezében.
Szóval melyik mini lehetne jó? -
Mr.C
őstag
válasz
Jano_023
üzenetére
azzal nekem az a problémám, hogy sose lessz system-wide. Pl androidnál, ha mgadsz egy billentyűzetet, akkor csak azt haszálod, iOS alatt pedig azt tapasztaltam, hogy vannak olyan szituációk, amikor a "gyári" klaviatúra jelenik meg > +2 billentyűzet layout-ot kell kegtanulnom a már meglévő 2 mellé (laptop + android), ezért inkább csak egyet sajátítok el (a gyárit)

-
ruarua
tag
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Asszonynak legkisebb wifi
-
Alex91
félisten
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
A legujabbat...
-
mr.tamasbiro
őstag
Minik közül még melyik az amit megéri megvenni játékra és közösségi oldalakra.?
Asszonynak lenne majd. -
Oldman2
nagyúr
Egy 2018.09 hóban vásárolt (tehát még garis), jó állapotú iPad 2017 32GB WiFi/Cellular készüléket mennyiért lehet(ne) ma eladni?
Mini 5-re szeretném cserélni...
-
Mr.C
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Köszönöm! Ez a hard reset kicsit erős, inkább maradok a kikapcs-bekapcs módszernél
igen, a szótár részére gondoltam, mint pl amikor átállítom us-re akkor jönnek a prediction-ök, magyar nyelven nincs ilyen, gondoltam hátha

-
Black Dragon
addikt
Arra biztosan tudok válaszolni, hogy van újraindítás minden eszközön, tartsd nyomva a home és a lock gombot amíg el nem sötétedik a képernyő és meg nem jelenik az alma logó. Ez egy hard resettel ér fel, kb az újraindítás némi extrával, néha segíthet eltüntetni pár bugot, ha jelentkezik a rendszerben.
A billentyűzet alatt mit értesz? Magát a billentyű nyelvét be tudok állítani a beállítások, általános, billentyűzet alatt. A szótár az más dolog, nem tudom melyikre gondolsz, ha erre, akkor az tényleg nincs az alap rendszerben, gondolom jailbreakelt rendszerben van.
-
Mr.C
őstag
Udv!
lassan-lassan kezdem megismerni az ios világát az iPad Mini 5-ön keresztül és lenne pár kérdésem:
1. Tényleg nem lehet az ios eszközöket urjrainditani?
2. Használok apple pencilt. Az eszköz wi-fi only, így az airplane mód állandóan be van kapcsolva, hogy totál ki tudjam kapcsolni mind a wi-fi, mind pedig a bt modult. Észrevettem, hogy így a pencilt mindig újra kell párosítani az iPad-del, ami elég furcsa. Ennek így kell működnie? Már töröltem, újra hozzáadtam stb, de a lényegen nem változtat, mindig bele kell dugni az aljába, ha újra bekapcsolom a bt-t
3. Magyar szótárat hozzáadni a billentyűzethez csak jailbreak mellett lehet? (Nem szeretnek más billentyűzetet telepíteni csak emiatt)
4. Ha már jailbreak, jól tudom, hogy ios 12.2-re még nincs megoldás és lehet nem is lesz A12 soc-re. Nincs véletlenül olyan megoldás, hogy pre-boot alatt moutoljuk a tárolót és úgy módosítunk rendszerfájlokat?
koszonom a válaszokat, tudom, előre kicsit sok de ezekre nem találtam sehol megoldásokat.

-
efká
tag
Sziasztok! A 2018-as iPad-emhez keresek egy ilyen magyar kiosztású billentyűzetes tokot. Viszont egy boltot sem találok, ahol még kapható lenne. Van esetleg tippetek, hogy hol lehetne hozzájutni?
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem is olyan kellene, de nem találtam olyat. Ez olyan törékeny, vékony valamire sikerült, hogy félek beletenni egy egyszerű hajlékony skin-be.
Ezek maradtak a kalapban utoljára:
- UAG Metropolis
- Zugu Muse
- Otterbox Symmetry Series 360
- Moshi Versacover
- Spigen Case Tough Armor TECH
- Supcase Unicorn Beetle ProEgyik sem tökéletes sajnos. Ki miben tud kompromisszumot kötni, ott dől el a vásárlás. Persze rengeteg tok van még a piacon, amivel nem találkoztam. Lehet hogy vannak jobbak is.
Billentyűzetesekből van levehető megoldás, de ott kvázi kötelező is. Ezekből viszont nincs magyar kiosztású, szóval ha majd kell billentyűzet veszek valami jobb BT-s megoldást. A Logitech hungary (ha van ilyen), kicsit szólhatna az anyacégnek, hogy készítsenek magyar verziókat is a billentyűzeteikből.
Valószínűleg az USA-ból rendelem meg a tokot, mert csak az amazon.com elérhetőek a színesek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Magyarországon forgalmazza vajon valaki a Zugu tokokat?
Kiválasztottam egy ilyen piros Zugu Muse tokot, de a német Amazonon csak fekete van.
-
csordas11
aktív tag
Sziasztok!
A 2018-as ipad pro-t szabad tölteni más droidos telefon usb typec töltőjével? -
Opusnovure
újonc
Hello,
Ti milyen billentyűzetet használtok? Azon gondolkodom, hogy a logitech k380-ast veszem meg, arról elég jókat olvastam. De előtte szívesen vennék pár tippet.
Köszi -
krx21
nagyúr
Sziasztok. A következő kérdésem lenne: hol lehet megnézni hogy van-e aktív bármilyen előfizetésem?
-
amulet
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Köszönöm, utánan ézek 🙂
Tigerclaw: köszönöm a linket

-
amulet
senior tag
2017-es ipad pro-hoz létezik lightning-ethernet átalakító? Vezetékes hálózatra kellene csatlakoznom vele.
Létezik? Működő képes lenne? -
Azt hol tudom az ipaden kikapcsolni hogy a bejovo hivasomat ne jelenitse meg?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Mondjuk 4k-s videokkal még nem próbáltam, de FHD-s lejátszáshoz ad elég sebességet. Én is néztem olya powerbankot amibe lehet dugni pendrive-ot vagy SD kártyát, de végül maradt ez, mert pendrive méretű. Az akkuja elvileg 4-5 órát bír, ami több mint elég, főleg hogy egy powerbankba, vagy USB töltőbe dugva "bármeddig" elmegy. 3 klienst szolgál ki. A negatívum az, hogy USB 2.0-ás, vagyis nem lehet rá másolni olyan gyorsan, de arra tökéletes, hogy bárhova elmegyek és pendrive-ként tudom használni, az iPhone, iPad meg wifi-n keresztűl eléri. Ez vállalható workaround az iOS egyik problémájára.
-
hszilard666
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Black Dragon
üzenetére
Éppen ma délelőtt szóltam a kollégának, hogy már tuti nem jön meg holnapig, mire megyek haza Magyarországra, és hogy majd vegye át helyettem, ha megjönne, de épp most jövök haza és megjött a csomag.
A rendelt ezüst 512-es 4G-s modell, bontatlanúl fóliásan. Gyorsba beállítottam és most frissíti az OS-t. Azt már látom, hogy muszáj leszek egy komoly merevebb tokot venni, mert egyszerűen túl vékony. A régi iPad 2-höz vagyok amúgy is szokva, szóval nem gond ha emiatt nehezebb és vastagabb lesz.
A 4G-s részt nem tudom tesztelni, mert nincs mobilnetem...sőt eredetileg eleve csak wifi-st akartam venni. Szóval nem tudom, hogy milyen GSM chip van benne, honnan származik és viszi-e majd az otthoni frekvenciákat...de nekem a 4G eleve csak extra.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
tomi5244
üzenetére
Az is benne volt a pakliban, de úgy gondoltam, ha lúd már legyen kövér. Amúgy korábban vettem épp az iPad miatt egy Sandisk 200GB-os wifi-s pendrive-ot, amivel "bővíteni" tudom a tárterületét viszonylag fájdalommentesen. Ugye az iOS továbbra sem olvassa a pendrive-okat, memóriakártyákat...kivéve a képeket, videókat, de netes protokollokra nem allergiás. Nem villámgyors megoldás, de ez egy pár grammos pendrive, nem egy hordozható HDD / SSD, vagyis jóval kényelmesebb: [link]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Black Dragon
üzenetére
Abban bízok, hogy az idealo szűri valamennyire a boltokat amit ajánlgat, de ahogy írtad, elég kockázatos. Remélem azért a paypal, vagy a mastercard és a saját bankom segít ha gond lenne.
Gondolom valami szürkeimportos cég...tippre talán az USA-ból hozzák be ezeket valami olyan államban vásárolva ahol a legalacsonyabb a helyi "ÁFA" (sales tax?)
1035 euro volt amiből 6 euro a szállítás. (persze először még jöjjön meg)
-
_ocsisajt
őstag
Sztornó, sorry
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
tomi5244
üzenetére
Én is 11-es Pro-t választottam. Elég jó áron tudtam rendelni egy 512GB - 4G verziót, messze olcsóbban mint máshonnan, de még pár nap mire kiderül, hogy tényleg az jön-e.
Amúgy az asgoodasnew.de oldalról rendeltem (az idealo.de -ről találtam oda) Ott ahogy látom - meg ahogy a neve is írja az odalnak - használt verziókat is árulnak, de én a 4 opcióból a teljesen újat rendeltem, bontatlan csomagban és van rá most 100 euro-s húsvéti voucher is az 512GB és 1TB-s modellekre.
Azért nem javaslom még senkinek, hogy utánam csinálja, mert nincs velük tapasztalatom. Én előre fizettem paypalon keresztűl, de volt lehetőség utánvételre és részletre is. Eddig kaptam tőlük pár visszaigazolást, számlát, szóval még nincs gyanús dolog.
Egyébként 256-os sima wifi-st rendeltem volna.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az UAG Metropolis is ehhez hasonlóan tud majdnem mindent, de csak "majdnem". Annál pl. az állvány funkció is elég fura lett, mert ahogy láttam a youtube-on, talán csak a surlódás tartja a helyén és épp ezért nem lehet lefektetni eléggé.
Gondolom az Jony Ive döntött úgy, hogy az Apple saját tokja ne takarja el az ő dizájnját oldalról, az meg mit érdekli őt, hogy ha leejted, akkor nem védi semmi. Korábban ugyanez volt, amikor se oldalról, se hátulról nem védték az iPad-et. Valakinek legalább volt annyi esze, hogy egy Otterbox-os rendes védőtokot is bevettek a saját Apple store-os kínálatukba. Ezek szerint tudták, hogy mi a baj a saját megoldásukkal, de csesztek átalakítani. (kár mert, más szempontból elég jó lenne az övék is)
Talán egy lecsatolhatós billentyűzetes tok jobb lenne...mert az legalább lecsatolható.
-
tomi5244
őstag
Akkor az én közel 4,5 éves 16 gigás Air 2-m mennyit ér??
-
ruarua
tag
Árulom a 9.7es ipadom, 128gb de kevés az érdeklödő. Hol rontom el? Mi a használt piaci ára? Egyenesen apple-től rendeltem, most múlt egy éves. 6th generáció.
-
Süvi
őstag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
A 9,7"-os prohoz való UAG tokom tudja ezeket, de az új tokokról már nem lehet levenni sajnos a covert.
-
Mr.C
őstag
Semmi bajom nincs vele, sokan szereznek be így készüléket. Azért is tudják ezt megcsinalni, mert apple termékekre világgarancia van, viszont így nem kapjak meg a +1 év szavatossági, mint itthon (amit tudom, hogy kérdőjeles, mennyire tartják be itthon )

smc: így már világos, köszönöm

-
Tigerclaw
nagyúr
A Zugu Muse tokról mi a véleményetek, vagy saját tapasztalat?
Ipad Pro 11-hez keresek tokot, de nem találtam olyat, ami jó lenne. Ez sem ideális, de eddig ez tűnik a legjobbnak.
Olyan kellene, ami védi a hátulról, oldalról és az kijelzőt védő "laffantyút" le lehet venni, hogy anélkül használjam. Önállóan is megálljon legalább két módon, a szokásos "mozi" és "keyboard" módban. Nem hiszem, hogy nagyok az igényeim, mégse találok ilyet.
-
Oposzumtoszó
senior tag
Sziasztok!
A következő témában kérném a segítségeteket.
IPad (2018) modellel van összepárosítva egy Nikon fényképező. (Snapbridge alkalmazásban.)
Bluetoothon keresztül küldi a váz a képeket, viszont ha az iPad kijelzője kikapcsol, megszűnik a fájlátvitel. Droidon nincs ilyen gond, ott inaktív eszközre is megy az átvitel, csak a Bluetooth legyen bekapcsolva.Nem tudjátok véletlenül, hogy hol tudnám azt beállítani, hogy ha az iPad “elalszik” akkor is folytatódjon a folyamat?
Kezdő vagyok ios szinten, szóval elnézést ha láma a kérdés.
-
tench
tag
Sziasztok,
iPad- ról szeretném a PC- met vezérelni amin win 10 pro oprendszer van. Az RDP- t használnám erre a célra, de valamiért nem jön össze a dolog.
A követkető üzenet mellet nem jön létre a kapcsolat:
Remote desktop disconnected. The remote computer close the session.Lehet valamit a WIN 10- ben kell állítani?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mindenesetre köszi infot, akkor kivérok én is... milyen néven fut s hiba angolul? Nem találtam sehogy... touch disease-re gondoltam (anno i6+ommal beleégett a hiba neve a fejembe

Sok Air 2-t látok 60e körül, bár lehet azok fiatalabbak...