- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalimist2
csendes tag
köszi a gyors választ. bízom benne, hogy "csak" a lap adta meg magát, másoknál is az volt a gond. ud3r a közel 40k árával nekem sok, szeretnék 30k alatt maradni.
ja, a tápom chieftec ctg500-80p és a gépben van még egy radeon 4870, egy hd és dvd társaságában. gondolom a táp is elég ehhez a konfighoz.
-
ThePoweR
senior tag
200-as BCLK 1.3V CPU fesz 1.3 QPI/VTT, PCH-nak 1.1 mondjuk, CPU PLL 1.9, Ramnak meg alap fesz alap órajel időzítést meg alapra vagy auto-ra. Minden energiatakarékosságot kikapcs turbót is stb.
Vagy alacsonyabb BCLK kicsit alacsonyabb feszekkel. Aztán finomhangolod. Ha így se indul el akkor valami antituningos procid van.
Miután a proci jó kísérletezel a ramokkal.
-
dangerzone
addikt
-
Lacc88
senior tag
Szia ! Eladtam ... nem kellett a HT benne állandóan OFF volt , és 3 giga ramom volt elég volt mindenre ami kellett alapórajelen ment ! ugyan így mint most az i5-750esem !
Drága volt , meg még kellett volna bele ram , és dualba tudok jó áron ramot szerezni , szerintem nem visszalépés semennyire sem HT-t nem használtam sose . meg állt a pénzem a 45 ezres lapba .... ja és vettem rá 1 mugen 2 hűtőt is , és maradt pénzem .
-
a_t_k_a
csendes tag
Értem, a gigabyte kártya oldala írta, hogy minimum 450W. Emiatt gondoltam a cosair vx450-re. Mivel gyárilag húzottak nem nagyon tervezem a túlhajtást.
Példaként az impremium computer összeállítását néztem. Ők jól tudják a dolgukat és prohardverrel vannak kapcsoaltba az alkatrészek válogatását illetően.
Az alábbi config-ba tettek cx400-as tápot:
processzor Intel Core i7 860, 2.8GHz, 4 mag + HT, 8MB c.
alaplap ASUS P7P55D-E LX (USB 3.0 & SATA 3 support)
memória 4GB Kingston DDR3 1333MHz
winchester Western Digital 1TB Caviar Green 64MB cache
grafika ATi Radeon HD 5830 1GB DDR5
ház Cooler Master 690 Pure
tápegység Corsair CX400
optikai meghajtó SONY-NEC 7260S SATA DVD-RWIgaz, hogy itt nincsen húzva semmi sem, de hasonló a configom csak a ram-ok 1600/1800MHz-ek illetve oc-s gtx460, ami nem sokkal fogyaszthat másként mint ATI 58xx-ek.
A legdurvább konfig amihez már vx550-et adnak az alábbi:
processzor Intel Core i7 930, 2.8GHz, 4 mag + HT, 8MB c.
alaplap ASUS P6T SE, nVidia SLI, ATi CrossfireX support
memória 6GB OCZ Platinum DDR3 1600MHz CL7 SSD Intel X25-M 80GB 0.34nm
winchester Western Digital 1.5TB Caviar Green 64MB c.
grafika ATi Radeon HD 5870 1GB DDR5
ház Cooler Master 690 II Advanced
tápegység Corsair VX550
optikai meghajtó LG H20L Blu-Ray combo driveA fenti már 4.1 GHz-es tuningot is elbír, amit szerintem core i5 760 esetén nem fenyeget, de, ha emelek is elégnek tűnhet a vx450 akár kis gpu húzáskor is.
Vélemény?
Szép napot!
-
a_t_k_a
csendes tag
Hali, neked is köszi a megjegyzést.
Max 1680x1050-en játszom, és gyárilag oc-s elemekkel, szerinted akkor is 100%-on pörögne? Ha így is lenne bírni kell, nem?
Szerinted számít, ha később egy Artic Freezer 212 Pro-t és egy 5.1-es hangkártyát teszek? Vagy ez már nem tesz nagyon hozzá? Gondoltam a többi gyári oc-s cuccokhoz komolyabb ram-ot teszek, így jobban állítható is.
Milyen memóriád van amit megpróbálsz CL8-on?
Köszi srácok! További szép estét!
-
Alex123
senior tag
Köszi, nem "szeretném" az 1,65V-ot túllépni, most olvasom, hogy ez a ram 1,25-1,35V-on tudja az 1600-at, igaz "csak" CL9-ben de a sávszél akkor is nagyobb....
Mennyit számít amúgy, hogy pl. 1600-as cl9 vagy 1333-as cl8 vagy cl7-es?
Más:
Van valami lényegi eltérés az i5 750 és 760 között? (leszámítva a 2,8GHz-et)
Olvasgattam az Intel oldalát de csak azt találtam, hogy az i5 750-ben engedélyezve van valami "Embedded Option" az i5 760-ban meg nem...
Ez mi a szösz lehet, és kell nekünk? -
ffodi
veterán
-
dangerzone
addikt
Valami noname paszta. De én is használtam olyat. Bár az enyém kemény 500 ft-os volt. De így sem volt olyan rohadt meleg. Pedig nekem akkor még egy 4870 vapor-x volt alatta, ami jobban is melegedett mint a 4890-em.
Hát nem tudom, de ez tényleg nagyon sok. Esetleg szereld le a hűtőt, pasztázd újra, és rögzítsd óvatosabban.
**szerk: Nálam mondjuk annyi különbség volt, hogy a tx3-am 90 fokkal el volt forgatva a tiedhez képest. És nem a vga 70 fokos melegét szívta be. Azért egy 5 fokkal megdobja a hőmérsékletet nálad.
Én egyébként ATT-vel szabályzot a vga órajelét, meg a feszültségét. 2d-ben 45 fokos a vga. 90/700-on megy 0,55V-tal.
-
Hát korántsem! sz.tem levágná magát LinX alatt 5.perc alatt vagy még annyi se! de marha 1.szerű próbáld csak ki! elég 15.perc is 1.giga memót tesztelve! itt letudod tölteni ha nem lenne meg=> LinX 0.6.4
-
-
fsb1000
nagyúr
Tényleg jól mennek, és abban is igazad van amig a CPU hőfok (nem a mag) nem megy 70°C felé semmi gond.
Azért egy LINX-vel probáld ki.... lesz ott melegedés.brian1974: A gyári specko szerint a RAM-jaidnak 1,6V-ot kéne adni: [link]
Profilozgatás helyett egy manuális beállítást javasolnék.... -
fsb1000
nagyúr
Nem, nem csak a fesz nővelés játszik közre a melegedésben.
A melegedés és fogyasztás nemkivánt növekedése jó közelítéssel arányos a frekvencianöveléssel és négyzetesen arányos a feszültséggel.Tehát 30%-os órajel emelés kb. 30% többletmelegedést jelent, mig egy 30% fesz emelés 70%-ot. A kettő együtt meg kb +90%-ot
Szerintem ezért olyan könnyű 4gHz és 1,4V feletti tuninggal elérni az "értelmes" léghűtés 200W-os határát egy TDP=130W-os procival.
-
fsb1000
nagyúr
Nemár... 3GHz-en szerinted normális a 70 fok feleti érték terhelt állapotban?
Mondjuk még Cpu feszt nem írtatok, de azért az egy picit sok lenne. Én sokallanám, főleg egy Hyper212 hűtővel. 3Ghz-et illene alapfeszen mennie, akár i7 akár i5, szóval még túlfeszelni sem kell.Egy igazán melegedős i7-860-asom van és még a stock ventivel se ment 70 fokig 3Gzhz-nél.
Az U120-asom kb 20-25%-val jobb, mint a Hyper212, és azzal meg 55°a maximum prime alatt.//////
Lehet össze kéne már állítani egy megatesztet, mert sokaknak gondja lehet a maghőfokok megitélésével.
Pl. Alapórajel@alapfesz / 3GHz@1,15v / 3,6GHZ@1,35V
Szerintem ezt a legtöbb i7 / i5 cpu-nak tudnia kell.
Hőfpkmérés: Nyugalmi/ állapot / Prime95 / LINX
Venti megjelőlés: stock / közepes / erős (erős a Hyper212 és ami felette van, TX3 közepes)
Realtemp mutat Tmax-ot meg VID-et is, elég ezzel mérni maghőmérsékletet.Például igy
Gigabyte P55-UD4 @ i7-860 @ U120 (erős>150W)
2,8GHz@alapfesz -> 39 / 50 / 61 [°c]
3,0 GHz@1,15V -> 41 / 55 / 66 [°c]
3,6 GHz@1,35V -> 44 / 63 / 76 [°c]Hőfokoknál mingig a legmagasabb Tmax a 2-4 mag közül és sorrendben:
Nyugalmi / Prime95 / LINX
Jó összehasonlítási alap akkor lenne, ha azonos hűtő azonos ventivel és fordulaton menne a teszt mindenkinél, de igy is lenne tájékozódási pont a következő kérdésekre:
Milyen hűtőt vegyek?
Mekkor a még jó maghőfok?
Mivel teszteljem?
stb. -
fsb1000
nagyúr
Milyen procit?
Mert szerintem 4magosat reménytelen. Tuning alatt nagyobb fesszell 300W-ot is kiizad.
TX3 max. 100-140W-ot tud értelmes talphőmérséklettel.
A nagyobb Hyper212 is max 160-180-at. Gyak. minden léges CPU hűtő 200W alatt teljesít jól.
Lehet 300W-ot is hűteni velűk, de ekkor nagyobb lesz a dT-jük.Ezeknek a hűtőknek a C/W-je általában 0,15-0,3 tartományban mozog.
Ez azt jelenti leegyszerűsítve, hogyha TX3-val 100W-ot kell meghűtenie, akkor a talpa dT=100*0,3= 30°C-vel lesz melegebb, mint a környezeti levegő (max. venti fordulaton!)
Azaz 55 fokos lesz az a proci felülete és onnan még a magokig további hőlépcsők vannak..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest