- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Zoty@80 #8084 üzenetére
az a baj, hogyha a játék csak 2szálat támogat akkor, olyan, mintha egy i3-mad lenne ami éppen 3,44Ghz-en megy(turboval)
azt próbáltad már, hogy az energiagazdálkodásnál teljesítménycentrikusra rakod,ilyenkor nem veszi vissza az órajeleket, nekem van olyan játék aminek a minimum FPS-én sokat javított -
Motion_Blur
félisten
válasz
Zoty@80 #8073 üzenetére
"nekem a szorzóval is szarakszik már 170 fölé sem akar menni, azonnal kék halál van belőle.."
Ez inkább az alaplap számlájára írható.
Nálad nem igazán azzal van a gond, hogy antituningos, hanem hogy nagyon melegszik. Nem tudod kipróbálni egy komolyabb léghűtéssel?Nekem ilyen van: [link]
Hozzá kell tenni, hogy amikor én teszteltem akkor ilyen 21-22 fok volt a szobában. Most, 28 fokban már nálam is 75-80 fok között van terhelés alatt, idle 35 fok körül van.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Zoty@80 #7818 üzenetére
Csak teszt erejéig ment annyit, és kb. -8-10 fokban.
Egy Noctua NH-D14 csücsül rajta.
90 fok az már morcos. Szerintem nem sok értelme van az én bios-omat printelgetni, elmondom Neked fejből a beállításokat, de ne itt off-oljuk a topicot, majd privátban.Számomra egy meghatározhatatlan fogalom a QPI/VTT fesz. Végülis a bclk és az uncore növeléséhez szükséges feszültség.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Zoty@80 #7820 üzenetére
Nem a CPU melegedésre gondoltam... bár az is belejátszhat, mert a lapon keresztül a nagyobb CPU jobban felfüti a tápellátó részt, ami a Te lapodon nincs bordákkal hütve.
Azért érdekelt volna (akár tapintással is - pl "éget"), mert hasonló lapokból szeretnék választani a 860-hoz. Igaz én 4GHz alatt maradnék.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Zoty@80 #7814 üzenetére
Csak a cpu fesz és a qpi/vtt fesz lényeges tuningnál, PLL-el nem kell foglalkozni (nekem 4.5Ghz-nél is a gyári értéken volt).
Előfordulhat, hogy antituningos páldányt fogtál ki, de a 4Ghz-et max 1.350V-al akkor is vinnie kell.
Ha kikapcsolod a hyperthreading-et és csak 4 szál dolgozik, akkor is fagyi van?
-
peetmaster
senior tag
válasz
Zoty@80 #7808 üzenetére
Érdekes. Ki kellene próbálni azt a procit egy másik lapban is (mondjuk egy P55-ben), és ha ugyanazt produkálja, akkor viszont a procival van valami gixer.
Még egy cmos reset-et és egy bios frissítést megpróbálhatsz. Van úgy, hogy bizonyos szorzót nem szeret a lap, de hogy 20-as szorzótól felfelé egyiket sem, ez elég furcsa.Szvsz mindenképp kérj kölcsön valakitől egy P55-ös deszkát, és fény derül, hogy mivel van a gebasz.
-
peetmaster
senior tag
válasz
Zoty@80 #7803 üzenetére
Ja, ezt nem tudtam.
Cpu fesz és qpi/vtt voltage fesz elég neki 4Ghz-hez? Bios-ból adj neki 1.300-1.320V-os cpu feszt, meg 1.210V körüli qpi feszt.
Az, hogy miért mutat eltérő értékeket, azt nem tudom.
Nyomj egy cmos reset-et, vagy nézd meg, hogy az Everest/Aida mit mutat.
-
Motion_Blur
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Chrome
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózatokról alaposan
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby rádiós topik
- FOTÓS beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest