- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
alibaba78
őstag
válasz
brian1974 #3426 üzenetére
Ha fix feszes tuningot szeretnel, akkor a qpi feszen kell meg allitanod, aminek tudtommal max 1.35v-or adhatsz. En a helyedben 18x200-ra allitanam a procit, ami nagy altalanossagban 1.15-1.3v kozott elegendo a 3.6-hoz. A qpi-nek meg kb 1.25-1.3v ehhez a sebesseghez. Ramoknak 8-as szorzoval 1.64v. Ha bebootol, mehet a prime, vagy a linx. Azert erdekelne masok velemenye is.
-
DarkDeer
senior tag
válasz
brian1974 #3242 üzenetére
Üdv!
Hasonló gondom volt nemrég, 2x2Gb Geil Value 1333Mhz CL7 rammal (Gigabyte GA-P55A-UD4 lappal, Intel Core i5-750 procival). Auto beállítással alap 1,5V-on nem ment stabilan az egyik modul. Bios-ban adtam neki 1,56V-ot (ez volt a következő fokozat) és azóta stabilan működnek a modulok.
Ja igen, még annyit, hogy mikor összeraktam a gépet, és jelentkeztek a fagyások, kék halálok, akkor mindenki rögtön memória hibát emlegetett. Mondták, hogy teszteljem le a Memtest 86+ program legfrissebb verziójával. Na én letöltöttem, kiírtam cd-re, bebootoltam róla és laza 12,5 órát futtattam. Tökéletesen ment a teszt, semmi hibát nem írt ki. Megcseréltem a 2 modult, szintén semmi hiba több órás Memtest után. Ezután jött egy informatikus haver, és mondta, hogy szarjam le a Memtest-et, mert nem minden hibát ír ki, tuti, hogy memória hibája van a gépemnek. Igaza lett. -
alibaba78
őstag
válasz
brian1974 #3245 üzenetére
Mennyi feszt kapnak a ramok 1500-hoz. Mar boot utan rogton fagy, vagy megterheled?
zH: Nekem 1v alatt el sem indul alaporajelen. Sajnos nem tudok tesztelni mert csak jovo 7en erkezik meg a hutom, de utana mindenkivel szeretnek egyeztetni, hogy vegre tisztan lassunk tuning ugyben.
mod.: zH: Mennyi a procid alapfesze?
Mod.: brian1974: leirhatnad, milyen beallitasokkal probalkoztal eddig.
-
alibaba78
őstag
válasz
brian1974 #3173 üzenetére
Essék szó először az új i7-esről! A korábban megismert i7 (az előző verzió) háromcsatornás memóriavezérlővel rendelkezik, hivatalosan csak a DDR3-1066-os memóriákat támogatja (1,65 V-os feszültségig) Ez termeszetesen az i5-re is vonatkozik (marmint a ram fesz. resze). Ugy tudom, hogy ha hosszutavon hasznalsz ilyen magas feszen ramokat, akkor bizony hazavaghatod vele a procit. Szerintem csereld le, amilyen hamar csak lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest