Új hozzászólás Aktív témák
-
alibaba78
őstag
válasz
Hatvan9 #3739 üzenetére
Probalj egy kicsit megnyugodni, mert ennek semmi ertelme! A specifikaciokbol az jon le, hogy a tuningot, meg az sli-t leszamitva, nagyon nincs kulonbseg a 2 chipset kozott. Persze a chip-be nem latok bele. Nekem azert szimpatikus ezek utan a h55, mert tobb lehetosegem van a konfiguralasara, mint a p55-nel. Es egy lehelletnyivel olcsobb is, ami sok kicsi sokra megy alapon akar fontos is lehet. Hogy mi eri meg manapsag, es mi nem, ezt mki maga dontse el.
En raknek h55-ot 750 ala, te nem. Szerintem itt be is fejezhetjuk. Ettol fuggetlenul tiszteletben tartom a velemenyed, es elnezest kerek, ha megsertettelek!
mod.: Nem vagyok moderator, de ha megkerhetlek, maskor ne hasznalj ennyi smiley-t, mert elegge zavaro. Ezek nelkul is lejon mki szamara, hogy ideges vagy.
-
alibaba78
őstag
válasz
Hatvan9 #3724 üzenetére
"de nem véletlen hogy a 4 magosokba nincs gpu a p55-be meg nincs vga kimenet
a i3 5xx&i5 6xx-be meg van és azokhoz gyártották a h5x,q5x szériát ami(k)be kisebb fázis 2 magos pocikhoz és vga kimenetet a beépített gpu-nak szerintem ez logikus
pl.:
i3 530 + H55
i5 750 + P55"Most mondanam, hogy mit csinalj a logikaddal, de felek, megsertodnel.
Akkor a TE LOGIKAD alapjan csak a 750, 860, 870 ala csinaljak a P55-os lapokat, es a tobbi mehet a H55-be?!
Ne gondolkozz, mert fajdalmas lehet.
"nem kellet volna linkelned lehet hogy írni nem tudok, de olvasni igen"
Sajnos valahol a szemed, es az agyad (ahol feldolgozod az adatokat) kozott elvesz az informacio. Tovabbra sem ertelmezed a hsz-eimet, a linkelt review-t el sem olvastad, es a 2 diagramot nem nezted meg."és egyébként nekemis 650-em volt p55-be úgyhogy ezt jól leírtad"
Bizony jol leirtam, mert a te logikad szerint, ez a proci nem illik ebbe a lapba, de te logikusan hoztal egy logikatlan dontest."próbáltál már P5B-E-be Q9650-őt(elvileg támogatja!) próbáld ki "
Ennel ertelmesebb peldat is felhozhattal volna , ugyanis A P965 IS PERFORMANCE chipset. Akkor annyira megsem jo? Olyan peldara szamitottam, ahol mondjuk s775-nel p35-bol atraktad a procit g31-be, a komp. listan rajta volt, es nem ment.
"egyébként mondhatsz akármit a P55 minden szempontból jobb lett volna 750 alá + itt szinte mindenkinek az van alatta még neked is!"
En ugyanebben az arkategoriaban gondolkoztam, amikor osszeraktam a gepem. Egy feltetelem volt, ATX legyen. CSAK ez az egy lap volt, ami ennek a ket kriterimnak megfelelt februar elejen. Egyebkent vettem volna H55-ost.
A Q chipset meg nem tudom, honnan kerult ide. Egyszer sem emlitettem.
Konyorgom, fogd fel vegre, egy anti-tuningosnak, vagy atlag usernek kis tuninggal, mint en is, ugyanolyan jo valasztas lehet egy H55-os chipset, mint egy P55-os pont
-
fsb1000
nagyúr
-
alibaba78
őstag
válasz
Hatvan9 #3720 üzenetére
"no meg más kérdés hogy egy 4 magos megköveteli a minimum 6-8 fázist"
Ezt meg inkabb ne is irtad volna. Tul faradt vagyok mar ehhez. Gondolom azert van benne a cpu support list -jeben a 750, mert jol nez ki?! Megyek inkabb aludni.
-
alibaba78
őstag
válasz
Hatvan9 #3720 üzenetére
"Hi!
AMD platformról váltanék Intelre. Az lenne a kérdésem hogy i5 750 mellé H55 vagy P55 chipsetes alaplapot vegyek? ill. tudnátok pár példát írni? 25.000 Ft-om lenne rá. Crossfire/SLI nem érdekel, raid sem, OC sem különösebben szempont, mire a 750 kevés lesz már rég nem ez a gépem lesz
az a lényeg hogy megbízható legyen és alapon normálisan hajtsa a procit"
Ezek utan is szerinted kesobb tuningolni fog? 3.2ghz-et meg a h55-is bir.
"szerintem vicces ezt a rendet felborítani h55+750"
Milyen rendet? Viszont akkor senki se merjen P55-be i3/i5 ketmagost rakni, mert azon a lapon nincs vga kimenet, es nem lesz kompatibilis egymassal. Milyen tapasztalatod volt inkompatibilis proci+lap parossal? Megosztod velem is? Es akkor a lenyeg:
-
alibaba78
őstag
válasz
Hatvan9 #3716 üzenetére
kerdes , valasz , valasz , valasz , megnyugvas
Csak azert linkeltem a temat, es a beszelgetest, mert egyedi esetrol van szo. Ugye elolvasod az en hsz-eimet is?!
"Ha a Performance chipset-et megkapod ugyanannyiért mint a Digital Home-t akkor nem jobb választás főleg egy 750 alá"
De o tovabbra sem tuningol, tehat fenntartom, hogy teljesen mindegy. Mi van akkor, ha egy ugyanolyan arkategoriaju p55-os, es egy h55-os lapba ugyanazokat az alkatreszeket beleteszem (i5 750, 2x2gb 1600-as ram, gtx285, vagy 5850 vga)? Szerinted a h55-os lapban -20-30 fps-sel kell szamolni jatek alatt a p55-hoz kepest? Vagy lassabban fogja atkonvertalni a hazi divx felvetelet dvd-be, mondjuk 10-20 perccel (merettol fuggoen)? Nem hiszem.....Nem mondom, hogy ugyanolyan teljesitmenye van a 2 chipsetnek, de tovabbra sem ertem, mit fog ebbol o profitalni?! Ugye erted, hogy mire gondolok?!
-
alibaba78
őstag
válasz
Hatvan9 #3625 üzenetére
Milyen loketet?
Azt irta, nem tuningol. Ezert irtam, hogy teljesen mindegy, milyen lapot vesz.
mod.: Egyebkent meg ugyanannyiba kerul, mint a p55. Ha ne adj isten megszorulna, vagy csak sokallja a teljesitmenyt, akkor meg lecserelheti a procit egy 530-asra, a vga-t meg siman eladja, es meg mindig tudja hasznalni a gepet, nem?
blut_royale: Szerintem jok lesznek a ramok is, de varjuk meg masok velemenyet is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest