- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
h.adam.92
őstag
válasz
Laraxior #15369 üzenetére
a-a!
csak egy 8800GTS-t szeretnék betenni mellé physix számításokra, szal nem lényeg, hogy mind a 2 sín 16x-es legyen.
mellesleg a VGA jelenleg is 8x-os PCI üzemmódban van, de nem tudom miért valami tipped van?
kitakarítottam a foglalatot és egy másik kártyát a lap 16xosan kezel...ittvan még egy nemrég készült kép:link
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #15352 üzenetére
ez embernek ilyenkor olyan érzése van, mintha vésővel, kalapáccsal faragná kínszenvedve, 1-esével felfelé a cuccot....
én beleuntam. 3.8-on van, megcsináltam még a többwinyós (2*2), párhuzamos, több 100 gigás egybemásolást, + tengnap 4 óra egybejátékot.
csak egy kérdés: a sata vezérlés általában a sb-ben van?
nincs több teszt. ma még beraktam egy + belső sata dokkolót, kábeleket még összegyűrtem, oldal felcsavarva. ennyi. így fog megrothadni 2 évig.
(na jó, addig, amíg jön erősebb nvidia...)
-
-Solt-
veterán
válasz
Laraxior #15278 üzenetére
Pálinkát nem pazarlunk!
@Speed: Az a venti van rajta amit adtak hozzá...
1.235V vides a proci, most biosban minden normal, 10perc prime után 63fok volt a legtöbb, a házban 28fok van... Oké, hogy nyár van, de ez szerintem sok...
Mikor megvettem a procit, valami nexus izé-hozé pasztát adtak hozzá, azzal maszatoltam össze gyorsban... azóta úgy van. :S Szerintem sokat is tettem rá, mert a Ninja tövét közvetlenül a proci felett megfogva egyáltalán nem érzem forrónak... szerintem nem veszi át a hőt rendesen...
Ezzel a pasztázással picit "gondban" vagyok... mindenki mondja, hogy nagyon vékonyan... na, de mégis mennyire? Tudnátok valami képet, vagy videót mutatni?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Laraxior #10644 üzenetére
Pedig érdemes ráfigyelni, mert alattomos dolog. A félvezetőknél mindig is volt egy bizonyos szivárgási jelenség, mely a határrétegek közötti töltéscsatornák kialakulását jelenti és előidézője a túlfeszültség. Amióta fokozatosan csökkentik a csíkszélességet és egyre kisebb feszültséggel működnek a chippek fokozottabban kell erre figyelni, mert a folyamat visszafordíthatatlan. Az Intel a 45nm-es procikra1.45V maximumot ad meg, ezen és efelett nem garantálja, hogy a gyári paraméterek hosszútávon is változatlanok maradnak. Érdemes a 24/7 működésre a biztonságos VIDmax-ot használni amely ezen procikra 1.36V szokott lenni.
Az én véleményem, hogy 1.2V felett hagyni kell valamennnyi droppot, az LLC-t disable-re kell tenni a terhelésváltozásoknál fellépő feszültségtranziensek miatt.
Nem hinném, hogy akár 1.55V-on tönkremenne a proci, pl egy listás kísérlet közben, de az biztos, hogy 1.45V-on használva üzemszerűen, LLC - Enable, hónapok alatt lassan vissza-vissza kell vennünk az órajelből a fokozatos leépülés miatt. -
Speed®
titán
válasz
Laraxior #10644 üzenetére
Nekem volt tapasztalat degradációval, a régi E2140em eleinte bő fesszel (1.45) ment 3.6GHzet, idővel szép lassan 3.4re redukálódott..jobb a békesség alapon inkább belőttem 3.2G/1.35Vra, úgy megy azóta is, már havernál.
Hűtésre mindig odafigyelek, de nem mindenre megoldás. Nálam 70°C a lélektani határ, ha odáig felmegy stress-tesztek közben, az még belefér. Alkalmi tuningnál persze itt is befigyel a "konfig az ablakban, rajtam nagykabát" szitu -
válasz
Laraxior #10637 üzenetére
Hát éppenséggel van LANParty P35 DFI lapom
De ebben a lapba se ment emberi feszekkel a Q9550.em 470.FSB felett, igaz nálam Yorki procinál 1,35-1,37.v nál van az álomhatár se VTT se vCore nak nem adok többet, lehet több fesszel ment volna akár az 500.FSB.is de én ilyen 1,40.es feszeket nem adogatok mert nemtesz jót se a procinak se a lapnak hosszú távon!
darál0w: hát azt már egyszer kitárgyaltuk hogy Asus lapból ha P45.ről beszélünk akkor a minimum lap a P5Q-E de inkább P5Q Deluxe
-
válasz
Laraxior #10263 üzenetére
Hát én nem is azt mondtam hogy megy a M2F.ben 550.FSB vel a York proci
de 500.FSB vel lehet normális feszen stabilizálni! M2F.ben is a York procit
Q9650@500.Fsb és egy Prime teszt de van itt Validra majdnem 4600.MHz is M2F.el és Q9650.el!
és itt se volt halára feszelve!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fel: Kapcsold ki DFi.ben az LLC-t és nem lessz fesz ugrálás (én úgy tapasztaltam mindha fordítva működne) bármilyen érdekes ha kikapcsold megszűnik az ugrálás és még a vCore is rendben van pl biosban adsz 1,08.at az win alatt blend tesztnél 1,10.lessz! érdekes de nálam így van! kicsit másképp működik eza Volterra digital PWM ami a DFi.n van!
Ventiszabályzás: melyik ventire gondolsz a CPU.éra mert ahoz PWM.es venti kell csak akkor tudja szabályozni! de van 1.beállítás ezen felül itt egy kép keresd meg biosban és itt betudod állítani hogy szabályozza a ventiket a lap
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gr3GoRi: Neked már fentebb választ adtam van 500.as FSB és még több is M2F.el! nézd meg!
DFi biosa
hát igen ahoz külön Diploma kell hogy annyira kenjed-vágjad UD3. biosa az hozzá képest 2.éves gyerekeknek való kirakó játék
Speed(R): De igen figyeltem Tudom hogy X38.as Maximus Formula lapot emlegetett de ha kicsit visszább olvasna már megírtam mia helyzet velük kb 8.szor megírtam már itt a york tropic.ban, de ha elég neki a 450.FSB akkor vegyen X38-X48.at!
Meg kérdezhetem melyik asus lap az amiről beszélsz? ha netán a P5E-VM HDMI ről akkor ne csodálkozzál az csak egy G35 (P35) lap az nem York tuningra való de egyébként is van hozzá Droop-MOD ha megcsinálod rajta nem fog annyit Droop-olni! de nem kell meglepődnöd nekem volt X48.as Rampage Formula Csúcs lapom az nem 25.e kategória hanem 3x25.! és mégis annyit droop-olt mint állat! és ahogy látom azt írtad hogy 480.FSB.d van vele York-al az tiszteletre méltó egy G35.ös laptól szóval nem értem mia gondod semelyik másik G35.lap se tud ennél többet York procival még ennyit se sz.tem!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
Fel
addikt
válasz
Laraxior #9940 üzenetére
Ez azért egy kissé elszomorító.. többet vártam ettől a laptól. Azért az UD Gigák feltünően jól mennek, és a Biostar TP-I45 sem rosz, csak van különbség P45-ös és P45-ös lap között.
Ha lesz rá időm, akkor a héten átrakom az egész rendszert a DFI lapra (ha legalább ugyanolyan lenne a slotok kiosztása, akkor egyszerűbb lenne, nem kellene újra faragni a csöveket..). De előtte még ezt az Asus-t megizzasztom
még egyszer...
-
-Solt-
veterán
válasz
Laraxior #9884 üzenetére
Nekem sokat droppol... 1.4V biosban, cpu-z szerint terhelve meg valami 1.32V körül van... Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha az E8400-l nem droppolt volna ekkorát...
( többet biztos nem veszek "belépőszintű" alaplapot... lehet, rá is szánom magam egy cserére, mert 450-s FSB felett már kínszenvedés )
Egyébként furcsálom, hogy egy Ninja-val, bios 1.4V ( teszt erejéig ) mellett az E8400 magjai bizony 100% load esetén 70-75 fok környékére csúsztak...
-
válasz
Laraxior #9446 üzenetére
Lehet előidézni EXTREM eseteket órajeltől és sok egyéb mástól is függ a fogyasztás (nameg giga lapok jobban izzasztják a procit) énis tudok neked ugyan ebbe a konfigba 160.W ot produkálni
-
petya75
tag
válasz
Laraxior #9197 üzenetére
Köszönet Mindenkinek!!!
Volt egyszer 1 antituningos 30k, ha jól emlékszem Tom_tol-nál.
De amúgy én is így számoltam, hogy megérné.De nem volt rossz a q6600 sem. Nyáron léggel 3807 vitte, prájm stabilan.
Télen 3DMark-okban 4212 simán vitte.P35 DS4-ben mit várhatok a Q9550-től.
-
-
azoli09
tag
válasz
Laraxior #7518 üzenetére
Akkor kb meddig szabad ? és nekem négy pin hejet 8 pin csati van a proci mellet akkor lehet az a baj hogy csak egyiket dugtam rá,
sajnos a tápomon csak 1db 4 pines van .
A tápom egy gigabyte superb 460w
Köszönöm laraxior a helpet
Amugy 3.5 megy stabilan eben a lapban tovább nem mentem. -
bemarton
csendes tag
válasz
Laraxior #7302 üzenetére
Köszi a választ!
Mit gondolsz, sikerülne felhúzni 3000+ -ra? stabil lenne? vagy ezt nekem kell letesztelgetni?
Jártam már úgy is, hogy 450-es FSB-n kiirta hogy "overlocking is failed".
nem tudom mi nem tetszett neki...az ASUS azt mondja, hogy a lap stabil és bírja a tuningot is. Azt elfelejtettem, hogy a vista egy 160-as maxtor vinyón van. Az összes többi cucc a 750 es samsungon. Lehet baj hogy a maxtor csa 16Mb os a samsunk meg 32 es?(ezek csak töredékei a kérdéseimnek amire nem kaptam még választ)
Üdv
MOD: más agyak hozzászólásait is szívesen veszem
-
butch3r
senior tag
válasz
Laraxior #7228 üzenetére
hát, akárhogy nézem (jó menet közben) egyenesnek tűnik.
egyébb ötlet? paszta miatt? mert noname lenne? sztem az azért nem okozhatja(bár holnap lehet evszek egy ezüst pasztát)...de a heatpipe nem érzem melegnek egyáltalán, épphogy langyi... amennyire hozzá férek, lent is langyi ahonnan indul (langyi mert langyosnak is túlzás hívni xD)
-
butch3r
senior tag
válasz
Laraxior #7226 üzenetére
már szétszedtem és újra pasztáztam, újra rátettem a hűtő. utána írtam az eredményeket.
most kikapcsoltam stresscpu-t, így 75fokot ír. már 73at.marha macerás ezt a hűtőt rátenni, de azért rá imádkoztam, nem lötyög, jónak tűnik. paszta is van rajta rendesen, talán túl sok is.
-
-
-
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
Laraxior #7064 üzenetére
Hát akkor elég kuka lapocska az, hisz a fapados Abit IP35-E is ment 566-ot.(2maggal)
X-es lap..engem se hoz lázba, de ki tudja, azt hittem, lemaradtam valamiről..(#7067) kulerr : Gyanús vagy Te nekem!
(#7068) dime27: Hm..ez az. Bár egy Biostar..talán.
(#7069) slett27: Jó lesz az! (pláne ha megoldod a hűtést. Igaz..elgondolkodtató, hogy amit hűtésre dobnál ki, azzal kipótolva (ezt meg eladva) meg is van az UD3R. kulerr úgy is beleszerelemesedik majd az új kütyübe, s eladja NekledBevallom pletyiztem kicsit du. Szóltam Balázsnak, hogy vigyen haza egy poroltót (porral oltót) mert feszeled a lapodat
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior #6630 üzenetére
Mást adtam volna érte nem a procit, megmaradt volna a q9550-is , viszont így kiteszteltem volna a q9650-et s a jobbat megtartottam volna.
Zsubi
Gondoltam rá a múltkor, hogy megkérdezlek privibe , de azóta történt egy s más és úgy döntöttem nem akarok máer idén többet gépre költeniSziszifeca
szép eredmények vigyázz rá -
NFree
addikt
válasz
Laraxior #6402 üzenetére
Nállad más a helyzet te elég sokat ki tudtál csikarni belőlle s minden elismerésem
de tőlled sem láttam blend vagy large fft tesztet 500 felett a mark az más tészta. mondjuk lehet a hideg nállad bejátszott rendesen én nem tudom olyan hűvösen tartani főleg most nyáron, talán majd télen, én is kiülők az erkélyre
meg veszerzek 2x1 gb ramot, hátha a lap jobban szereti.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Laraxior #6310 üzenetére
Szia! Nem tudom! Innen megyek felfelé , majd mindent publikálok. (eddig csak használtam (most vettem nem rég a 8500 után), s a gyereketől nem volt időm tesztelgetni. Most esténként tesztelem a listába. Következő a valós 1,25V-os eredmény lesz. Kben..Azt hiszem valami bökkenőm lesz 4GHz környékén. Igaz nem sokat próbáltam (vagy 1 órát, s álmos is voltam így hajnal felé) de nem akart stabil lenni az istennek se.1,184-en megvan a "full-Full "stabil-szavaiddal élve-3,7GHz, ezt tudom. Az meg, hogy validolni 4,3-on vagy akár 4,4-en (nem tudom) is tud, nem érdekel. Még új, s nem volt időm játszani vele, de most ki fogom tesztelni. (mivel Iponból vettem, így nincs előző tulaj se, szóval ..semmit se tudok még róla)
Esetleg tipp, hogy 4GHz-et miért nem tudtam stabilizálni? Úgy gondoltam ezen eredmények tudatában , hogy 1,25 körül jönnie kellene, de 1,36-on is azonnal dobott a prime, nem erőltettem..
Ma még megpróbálok javítani 1,152-n, s utána jön az 1,25V (3,8 körül tippelek-sajnos) -
NFree
addikt
válasz
Laraxior #6030 üzenetére
Hát igen meg lehet már nézni a képet amit a procimmal csináltál, én is azt szeretném elérni de nekem nem ment
4.59ghz nicekiváncsi lennék mennyit hozott cpu pontban
(#6032) Laraxior
Már próbáltam de akkor sem ment 4.45 fölé pedig szarrá volt feszelve minden a proci meg nem ment 50 fölé , valahogy nem találom a beállítást az meg , hogy sokáig játszak vele nagy feszen nem merem -
rup1u5
nagyúr
válasz
Laraxior #5954 üzenetére
kösz!
még nem jutott időm rendesen foglalkozni a feszekkel csak beállítottam azokat az értékeket amiket romero28 koléga javasolt az elöző procihoz.
ez a proci röhögve viszi a 3820-at. egyelőre a refeket hagytam és a vcore kezdtem el csökkenteni fokozatosan. biztos vagyok benne, hogy a refek-en is bőven lehet még faragni. Vcore-al már 1.29v körül járok biosban ami load alatt 1.184-1.248 között ingadozik és öröm nézni, hogy milyen stabil a proci vele. Így már a hőmérsékletek is türhetőbbek.
Ezzel a procival már elérhetőnek tűnik a 4Ghz. Egy 8*500-at szeretnék vele 24/7-re.
Hétvégén lesz időm kicsit bütykölni.BMW001: Venus+FX60 valóban egy egyedi konfig volt. Én el sem tudtam volna adni. Azzal mennyit értél el tuningban?
-
-
ADAM1337
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Tesla topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest