- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
choco01
addikt
válasz
Speed® #24953 üzenetére
És akkor ez a játékok alatt is jobban teljesít?
Az Intel GMA 3100 integrált gpu ezzel is működne az alaplapon?
És akkor amit linkeltél onnan letöltöm a GA-G31M-ES2C-re való v1.x képet, és a .F8 fájlt kicsomagolom egy pendrive-ra, azt felmegy és kezeli is?
Így nem lenne rossz biznisz..
-
choco01
addikt
válasz
Speed® #24951 üzenetére
Igen amit linkeltem hirdetés ott is van :
"És néhány 775-re szabott xeon (hirdetéseim közt részletes infókkal)
e5450 - 4x 3.0Ghz 12M 1333 - 8500Ft
x5460 - 4x 3,16Ghz 12M 1333 -8500Ft"De ennek nincs kockázata? Nem kell már semmit trükközni szoftveresen? Mert ugye ahogy olvasom ez már át van alakítva..
-
rolcsi099
csendes tag
válasz
Speed® #24934 üzenetére
Hali, megint én
Ma érkezett meg a xeon procim és minden rendbe ment, szépen muzsikál.
Írtad hogy "told fel 3.6Gre legalább, hogy érezd a kiadás értelmét"
esetleg tudnál ebbe valami tanácsot adni? vagy linket küldeni linket amin jól le írják ,hogy az egyszerű kezdő is meg értse?
Mert nézegetem de elégé bele zavarodtam :S kösz szépen előre is -
kidpepi
tag
válasz
Speed® #24887 üzenetére
Egyelőre nem próbálkozom OC-vel, a húzott C2D-hez képest így is villám a gép
Ha majd mégis arra adom a fejem, hát, akkor lenyelem, hogy csak minimális plusz van benne.
Egyelőre ezt a megoldást találtam a problémára, és úgy tűnik, hogy azonnal meg is oldotta a gondot. De miután újratelepítettem az hangkártya illesztőprogiját, már kiegyensúlyozott módban sem jelentkezik a bibi (egyelőre) -kopp-kopp-
De majd a tartós használat során kiderül, hogy valóban megjavult-e.
Köszi a segítséget -
torma99
aktív tag
válasz
Speed® #24799 üzenetére
Köszönöm, közben meggondoltam a dolgot. Nem tökölök 7 éves a konfigom, szépen felmegy az apróra így, ahogy van. Ez az upgrade amúgyis tűzoltásszerű lett volna,
Szépen frissítek 1151-re, amennyiben a tápom bírja még a költségvetési határon belül is maradok, ha nem picivel túllépem. Aztán ez a progi amit használok ultragigatökömbököm beállításban is menni fog.
-
-
PAtr0n
addikt
válasz
Speed® #24109 üzenetére
Mondjuk egy erősen CPU-based game-nél tuti kevés lehet a kvad, még húzva is, gondolok itt az RTS-ekre (ami sajnos nem igazán születik mostanság) azon belül is pl. az SC2-re, mert relatíve kevés egység esetén is szeret sok CPU-t zabálni. Nem is tudom mi lenne egy 4 vs 4 Supreme Commanderrel vagy egy Total war-al pl.
-
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Speed® #24064 üzenetére
Speed(R)
Te szerintem te tudsz róla, de azért elmondom hátha hasznos a többieknek.
Én személy szerint wolf rajongó vagyok, de ha jól tudom akkor két wolfot tartalmaz a york. Ergo duplán vagyok york fan.
Na a lényeg az hogy q9550 3,5Ghz-en szépen morog de gtx 750ti-ben lehet érezni hogy van tartalék.
i7-el nem hasonlítanám össze annál inkább egy i5-el. 1,2x max 1,5x erősebb az i5, de azt is a magasabb órajelből nyeri. Mellesleg jól meg van a páros, de a win7et nem hajlandó megtűrni...annál inkább a win 8.1et és abból is a 64bitest, de fogalmam sincs miért. -
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Speed® #19801 üzenetére
Na, végül megtörtént a váltás teljesen.
Ezeket vettem és ennyiért:
Gigabyte H55-UD3H - 16.000
i5 750 - 32.000 (postával)
Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz - 6.080 (áfás számlára lett véve PCX-ben)
Xigmatek Loki - 4.070 (szintén áfás számlára PCX-ben)Összesen 58.150 költöttem rá
De eladtam a cuccaim:
GEIL Value 2x2GB DDR2-800 - 12.000
Intel Q8400 - 27.000
GIGABYTE EP45-DS4 - 15.000
EKL ColdTower CPU Hűő - 3.000Összesen 57.000
Végül ráfizettem ugye 1.150-et az egész váltásra és most 4ghz-es i5-öm van. Már tervezgetem eladni, rádobok 10.000-et és lesz i7 860/870esem, amit szintén 4ghz-re terveznék rántani
-
Interceptor
addikt
válasz
Speed® #19835 üzenetére
Köszi a gyors választ, régen a P5B-vel elég jól lehetett tuningolni a c2d procikat, ezért mertem reménykedni talán a quadot is lehet vele valamennyire. A Bios miatt én is aggódom kicsit. Szerinted érdemes próbálkozni ezzel a lappal? Olvastam vegyesen fórumokon mindenfélét.
-
Maarki
aktív tag
válasz
Speed® #19811 üzenetére
Na szóval alapból így néz ki a bioszom [link]
és ha FSBt állítom ott max 400ig tudom állítani mást nem enged de akkor nem változik semmi ugyan az mint auto lenne a másik hogy cpu-znél a core speednél változik a MHz alapból 2003.6 ezt nem lehet be állítani hogy 2,8on mennyen vagy annyin amire fel lett húzva a kérdésem hogy mit állítsak a biosznál mert így nem nagyon megy válaszod előre is köszönöm -
Sanyi19
őstag
válasz
Speed® #19817 üzenetére
Hát ha egy kicsit olcsóbbak lennének ezek a Quad-ok akkor mindenképp vennék egyet már csak kipróbálni is. De ahogy nézem, még mindig elég drága, 20 ért lehet venni Athlon II X3-at ami jobb esetben megy Phenom II x4 ként. És 12 hozzá egy kis magfeloldós Asrock. Egy ismerősömnek most építettünk egy ilyen gépet.
Egy AM3-as Phenom II-vel már nem veszi fel a versenyt egy Q8X00, pláne nem olyan lapba ami nekem van mi?
A Q9X00-esek viszont vannak olyan jók mint egy Phenom II? vagy tévedek?
Ezekkel a Quadokkal eddig nem nagyon foglalkoztam de lassan lehet nem ártana négy magosítanom mert hát egyre több valami támogatja, meg még addig eladni a két magost amíg ér valamit. És hát ez megy a lapomba ezért érdekel.
Egyébként melyik platformot ajánlanád? A mostani lapom is ddr3-as szóval memóriát nem kéne vennem, csak egy alaplapot meg procit.
Ja meg másik kérdés, hogy ami jelenleg van procim az nem profitál semmit a DDR3-ból, a Q8400 már lehet, hogy jobban kihasználná? alapból az alacson fsb miatt nem megy a ram csak 1200-on pedig 1333-as... Talán a Quad alatt menne. És még értelme is lenne a magas órajelenek.
-
-
japy
őstag
válasz
Speed® #19796 üzenetére
Igen nagy dilemma a konfig váltás! Én is gondolkoztam rajta és még gondolkozom is de félő hogy nem hoz akkora gyorsulást amit vár az ember és akkor viszont kidobott pénz. Most ha váltanék és ilyen kaliberű lapot+procit szeretnék mint ami 775 fronton van az igencsak drága mulatság lenne! (MF2+Q9550) Szerintem ez a konfig megszorít egy gyengébb felállású i5-t!
-
törölt tag
válasz
Speed® #19700 üzenetére
És a meglévő laphoz és ramhoz, milyen procit ajánlanál, ha nem a Q9300-at?! Őszintén szólva tuningolni nem akarok és nem is tudok, nem szeretném elrontani a hardvereket egy béna lépéssel, annál nagyobb az értékük számomra és 80-90 ezer között ki kell jönnöm az új konfiggal.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Speed® #19614 üzenetére
a topicokban a "fullon megy" egyenértékű az apróban lévő "gamer config" szakkifejezéssel...
("acsa - akkor, és csak akkor..." - by Némethy Katalin)magyarul: minden konfig gémer, amin minden fullon megy. és vissza is igaz... teccikérteni?
szerk:
de mi van, ha mégis találunk olyan gépet, ami nem gémer, de mégis fullon megy? -
-
-
Vityapapa
tag
válasz
Speed® #19589 üzenetére
Csak azért furcsa, mert a E6300-as 3500 MHz-en hajtva több órás játék után sem érte el a 60 fokot a gyári hűtővel.
Ez meg húzás nélkül is 5 perc után 70 fölött van.
Lapomon a proci feszt nem lehet állítani sajnos, de 1.272 V-t mutatott a bios, HW monitor szerint meg a min. 1.14 V a max pedig 1.26 V -
Spirit
őstag
válasz
Speed® #18685 üzenetére
Nem mondasz hülyeséget, de nem ilyen egyszerű.
A "munkagép" a Kedvesemé, a "játékgép" apámé. Mivel nem akarnék kivételezni, a procik meg már játékhoz meg munkához sem elegek, egyszerre akarnék valami fejlesztést.Ha már átépítés, akkor egy H67-es Asrock-ra gondolnék 2400-as SB-vel és 4*2gb 1333mhz-es rammal. Ez 70 körül meglenne még boltból is. De 2X azért már ez is sok.
A G31-be miért is nem ajánlatos a Quad? -
szab.tam
nagyúr
válasz
Speed® #18636 üzenetére
igen, ezek az örök kérdések.
használt vs. új.
kis vid-es ami jól alulfszelhető, vagy magasabb vid-es, ami feszemelésnél és tuningnál nem annyira melegszik.... - kinek, mi kell...
erről jut eszembe, de más:
hihetetlen.
htpc-mbe belekerült egy XFX730i 9300 deszka. úgy köszön be a kis tetü, hogy "play hard". a biosban lehet pár feszt állítani, de a cpu feszt nem. ez kész. play hard... persze...
support meg nulla. még a manual letöltéshez is külön kód kellett, gyártó oldalán adatokhoz hzzáférni, bios-t letölteni? á, dehogy.... play hard.... -
fagy53
nagyúr
válasz
Speed® #16928 üzenetére
Mákod volt
, én meg nem tudom rávenni magam, hogy áttegyem a P35-be, pedig most van időm..
Még várok a bulldozerre, kíváncsi leszek mit írnak majd róla, aztán ha összeszedem magam, akkor lehet, hogy át /vissza/ nyergelek én is.
Csak az bosszant most, hogy nem a procival van bajom, hanem a lap nem bírja és kilátástalan a helyzet, mivel pénzt erre már semmiképpen nem adok ki, egy fillért sem. Ilyen alapon dobhatnám a csatornába is..
-
odorgg
addikt
válasz
Speed® #16749 üzenetére
Az mondjuk igaz hogy ebben a lapban, van egy csomo beállítás ami fogalmam sincs mire jó. Pl:
DRAM Read training: Disabled
MEM. OC Charger : Disabled
AI Clock Twister: Auto
AI Transaction booster : Auto
CPU Margin Enhancement: PerformanceDe P5Q deluxe is bővelkedik ilyenekben, ott mégis megvólt mindenféle extra beálítás nélkül is a 3,6Ghz. Ez a szar Pro turbo, meg 3,4 Gh-zen nem akar menni, nem értem
Ha így megy tovább, akkor lehet becserélem 1 P35-ös lapra, mert ez így nem mehet tovább -
Attix82
addikt
válasz
Speed® #16754 üzenetére
Akkor nincs gond, mert ha en is adagolom a feszt akkor megy, csak furcsaltam hogy par MHz miatt ekkora a kulonbseg....kb nem eri meg. Jelenleg 3,4 Ghz van 8x425 felallasban, memoria 1050 korul, es mindennek csak +0,05V adtam kiveve az FSBnek +0,1 illetve a proci durvan alulfeszelve 1,072V terhelten.
-
Attix82
addikt
válasz
Speed® #16752 üzenetére
Hat epp ezaz, mint fentebb is irtam, hogy 3,44Ghz 1,088V 3,52 Ghz 1,164V 3,6 Ghz 1,3 V korul saccolom.....vagy ez a proci ennyit bir?
Ami gyanus: 6x450 (2,7Ghz) is tobb fesz kell joval mint 3,44Ghz 430 fsbnel. Vagyis itt valami az FSBnel tortenik.
Ha igen, azert a par MHzert nem kinzom.
-
odorgg
addikt
válasz
Speed® #16738 üzenetére
De igen jól emlékszel, P5E-ben ment 3,6-on prime stabilan 3-4 hónapig, asztán történt valami, és már nem vólt hajlandó tovább 3,6-on szaladgálni, normális feszekkel
A másik lap ez vólna de ebben sem akar menni. P5Q deluxe ban viszont multhéten próbáltam, és hasracsapom beállítással, 1,3V NB, és 1,3V-os fsb Teminational, 1,3v Vcorrral simán ment prime stabilanHa minden jól megy, sikerül szerválnom 1 P5Q deluxe-ot, de ha nem jön ösze a biznisz, akkor összekell barátkoznom ezzel a lappal, amiben szánalmas tuning eredményeket sikerült elérnem eddig
Rammoknál miaz a TrFC egyébként?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest