- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
Cseneles #11819 üzenetére
Nos én mindent uto-ról normal ra raktam mch ezeket nem piszkálltam.A legfrissebb bios vant fent a f10 beta de stabil régen ezt nyüstetem.A vcore az kézel állítottam 1.36850V re ami még nem nagy fesz szerintem pont ezen stabil 3700MHZ en.Max 60C fokot érek el burn test prime 95 alatt 1 óra alatt 100%-terhelés mellet 21C fokos szobában.Szerintem igenis kell a HD 5870 mellé 3.6-4.0GHZ mert pl sok játék még 2 magból profitáll és nemárt neki,illetve nagyon sok tesztet néztem Q9550-ről és nagyon sokan elég észrevehető különbséget vettek észre sok játékoknáll mert pl,ha a proci amit irtatok 3.2GHz akkor a videó kari már nemtud mit kezdeni mert hiába erössebb a proci visszafoglya ezért volt nemegy teszt ezen az oldalon,hogy nagy különbségeket is lehet kihozni a kariból.Pl a gta 4 nek 4GHZ en gyorsabban megy,vagy a crysis 3.6GHZ ig növeled a procit igaz kétmagot használl csak inkább videó karis de a karit nemfoglya meg proci és több fps produkáll mint pl alapon.De ha növelem a procit 4GHZ re akkor már nem lesz max 1-2fps különbség mert a játék teéjesen kihasznállta a kari össz teljesítményét.Hasznos infók ezen az oldalon aki nemhiszi.http://prohardver.hu/tema/amd_radeon_hd_5850_5870/friss.html#msg2718
-
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles #11649 üzenetére
Még vmi(kihagytam) Az tévedés, hogy IBT, prájm ha ok, ok a rendszer is. (úgy értem a tuning). Attól, hogy valamin hibamentesen lefutnak ezek a szintetikus tesztek, még lehet kevés a fesz ahoz, hogy a rendszer felálljon. Ha nem is konkrétam a procinak kevés a fesz ,(vcore) de többnyire ram, vagy VTT, MCH fesz emelésével orvosolható.
(#11654) Cseneles: Első körben adj 2,12v-ot (ott is van droop!!)a ramoknak és az MCH-t emeld 1,1-ről 1,2-re. -
lipi67
nagyúr
válasz
Szia!
Látom, válaszoltak már Neked, de még 1-2 mondat..
Miért lenne normális a 2x indulás? Nem az! Oka lehet kis fesz ahogy írták, vagy akár egy biosfrissítés is megoldja. Alvó állaponál nem feltétlen csak az, tetézheti egy nem jó, vagy jelen állapotában nem optimális oprendszer is.
Próbálj biost frissíteni, (nem feltétlen újabbra, ki kell tapasztalni), a 4x1 giga ram miatt adj az MCH-nak picit több feszt, rambeállításokat nézd át! Vagy kevés feszt kapnak, vagy (ahogy írták is) szoros az időzítés, vagy..vagy 1xüen azt a szorzót amin használod őket nem szeretik. Nálam is van ilyen, a team-ek 960-on nem szeretnek és nem tudnak indulni. Plusz feszt nem kapmnak és ..1066-on uazon fesszel és időzítésekkel meg simán boot. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Nincs olyan hogy 4*3400!
Ezt felejtsd el! Nem szorozgatjuk össze az órajelet a magok számával, ugyan úgy ahogy egy motornál sem szorozzuk meg a leadott lóerőt a hengerek számával. Nem tudom honnan jött ez a szokás de azon túl, hogy hibás megközelítés, még zavaró is.
Ne haragúdj, hogy szólok de már többszőr láttam tőled és már nem bírom megállni, hogy ne szóljak, mert nagyon csípi a szemem. Annál is inkább nincs értelme így jelölni mivel nem állíthatsz be magonként eltérő órajeleket. -
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles #11574 üzenetére
Ok, nyertél. Egy csöves alkeszek vagyunk. Szétfeszelés meg: Tudod, lehet, hogy Neked fura, vagy nem is hiszed, de azért "sacc/kb" tudjuk, hogy meddig lehet elmenni, nem barmolunk, s találomra turkálunk a biosban. S hidd el, több proci hal meg a manuált/netet olvasni, tesztelgetni, tapasztalni lusta fazonok kezei között.
(#11576) darál0w : nekem is van, csak..fejjel lefelé tettem le az ablakpárkányra és 2 napja nem bírom megfordítani, odafagyott
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cseneles #11574 üzenetére
Versenyszellem.
Attól, hogy hidegben tolod, még nem feltétlen feszeled szét. Aki szétfeszeléssel lapátra tesz egy procit, annak meg úgy kell. Még a degradáció is ritka, mindenki tudja hol a határ.
Ha feszemelés nélkül értelmetlen nekiállni tuningolni még 24/7 -re is. Bár vannak kivételek, ahol csökkenteni lehet a feszt, de ahhoz jó proci kell. -
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles #11560 üzenetére
Miért szánalmas? Nem értelek. Inkább picit fanatizmus és..szerinted a szuper eredmények kánikuklában születnek? Én pl. leszarom a 24/7-es beállításokat mert a procim alapon is sok nekem, elég lenne egy 1200-es cerka is. Viszont a max órajel, piFast stb..Alig várom, hogy hideg legyen mert csóró vagyok. Más meg..Nézd már meg a HWBOT-on, LN2..Akkor az én nyitott ablakom labdába se rúghat,s csalás, hogy ilyenekkel kell versenyeznem? (nincs külön kategória sajna).
Más: Ha máshogy nézem, akkor jogos, de a 24/7-es beállítások normál környezetben készülnek, vagy..ha jön a meleg, akkor van "nyári beállítás" is.
-
kimi02
őstag
válasz
Cseneles #11470 üzenetére
Ez normál körülmények közt készült a szobába 21 fok volt. És ennyire Melegedett fel.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles #11422 üzenetére
Attól, hogy forróbb a proci, ne hidd, hogy jobb a teszt is. Nálam nem 1x volt, hogy IBT végigment csont nélkül, prime meg eldobott, s nem egyedi esetről beszélek.
-Kben félreértettél! Nem kötekedésből írtam, csak ez nem informatív, abból amit írtam, többet meg lehet állapítani..-Reggel rányitottam az ablakot, hideg volt, de..semmiben nem bírtam javítani, asszem kihoztam belőle mindent, amit léggel ki lehet hozni..-
-
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles #11391 üzenetére
Ilyen valós feszen böcsületes, de ha a normal értékeket is javítgatnád kicsit, sokat faraghatnál belőle..
sz.zoli25Cseneles: Bocsi, hogy belekotyogok, de miért ilyen teszteket mutattok. Egy prime (működés közben) +egy cpuZ +mem fül, hitelesebb és több mindent elárul. Az IBT nem rossz (csak ugye már ott is lefutott a teszt mire a kép készült), de semmivel sem hitelesebb mint a prime 95. (Újnak se újabb, csak más lett a pofija meg a neve..)
-
barnam_
nagyúr
válasz
Cseneles #11382 üzenetére
Látom neked is P35-s lapod van. FSB (vtt) és MCH fesz mennyi nálad?
Én itt tartok: 8*450
Alapfeszen (1.1875v) a post képernyőig jutok, win indulás alatt újraindul. Próbáltam emelni az mch-t, vtt-t, de semmi. Utána a cpu feszt belőttem 1.2v, majd 1.225v, végül 1.25v-al beindult. VTT és mch +0.1v. (csak a biztonság kedvéért.) -
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles #10972 üzenetére
Te! Kben sok 4,7Ghz-es validot látsz q9550-nel léggel? Az a fesz sok? Wr listán 1,66-on nyitnak, s 4,8GHz 2,12V (s nem lég). Kben meg..Amin lefut egy Super Pi meg egy wPrime, az azért kicsit több mint valid.Ez a proci víz latt..simán Wr bajnok, léggel most is az.
Találtam Neked eredményeket a hdd-men:
[0,896v!!!/2,83GHz]
[1,088v/3,8GHz]
[1,12v/ 4Ghz-kicsi]-1,136v a köv feszlépcső, de ezen több mint 4GHz, de most nem nézem meg------kben majd ha a HWBOT-os cuccokkal végeztem, ezeken az eredményeken javítok még ha el nem adom addig, mert ezek még elég kezdetleges eredmények voltak a 0,896-ot és asszem az 1,12V-ot leszámítva.
[1,184V /4140MHz]
[1,2v/4216MHz]Meggyőztelek?
(nem a 4,7 a lényeg(nem csak) hanem az, hogy ha egy proci 4676-on léggel 1,5V-on futtatható wPrime alatt..-no , ez a nem mind1.Keress rá neten, sehol sem találsz hasonlót. Ezért örülltem neki. -
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles #10972 üzenetére
Szia! Most nioncs időm tesztelgetni, de van itt vinyón, keresem és dobok!
4GHz asszem 1,12v-on jön 20MHz híján..
köszi Aggregátor! -eszembe se jutott, de van HDD-n még olyan feszes ami nem listás fesz, majd most megkeresem.
(#10974) adamssss : ok, értem. Nem meglepő, hisz "X"-es lapok nem quad alá valók.
#10975) kimi02 : Köszi! -
Gaben01
őstag
válasz
Cseneles #10693 üzenetére
Ugyanilyen vid-es az én Q9550-em is és hajszálpontosan 1,088V kell ennek is a 3,4GHz-hez.
Esetleg nézd majd meg ezeket is: 7,5x400@0,992V, 8x400@1,040V, 8,5x424@1,136V.
Nekem ezek 2 órás prime stabil eredmények,hátha mennek nálad is,cpu vcore-on kívül minden normal-ra állítva. -
-
Laraxior
titán
válasz
Cseneles #10677 üzenetére
szerintem egyszerűbb lenne a tuning kezdőknek topikban.... vagy először a "hogyan tanuljunk olvasni és értelmezni topikba" kellene érdeklődni...
nincsen auto fesz! akkor sem ha kézzel állítod be akkor se ha a lap magának lövi be... semmi sem auto. vagy manuális értékek,vagy normal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Asztalos klub
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- E-roller topik
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest