- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin66
senior tag
válasz
szab.tam #19621 üzenetére
Bocsi. de telefonrol eleg nehez. amugy egy 60gbos ssd van a gepben ez a rendszer meghajto. kotve hiszem hogy ennek lenne baj. Azt irta ki hogy a system mapabol hianyzik valami. nem probaltam
viszabb venni. csokkentett modban sem indul hibajavito indul el. tegnap ota nem all fel a rendszer be bootolt majd amikor a win indulna eldopta magat azota csak hibajavito uindul,de nem tudja magat kijavitani. windows7. oke.
szal akkor az egesz tortenetkb2 hete vettem a2x2gb kingmax ramjaim melle 2x2gm ocz t. az uj ramok ota kekhalalozott kivetelesen akkor amikor ramentem hogy kikapcsolas de helyette kekhalalt dobott azt amit linkeltem.majd tegnap is dobta kikapcsolaskor a kekhalalt oke kinyomtam. majd amikor ujra bekapcsoltam egy masik fajta kekhalalt dobott ki a boot utan. majd kinyomtam utana amikor beakarom kapcsolni mindig a hibavjavito jon be. -
szilrobi
aktív tag
válasz
szab.tam #19591 üzenetére
Folyamatban a dolog, most 3.8Ghz-en vagyok stabil (nekem eléh is lenne), ramok is bírják 1080mhz-en, llc off, 1.325v vcore van beállítva, 450fsb, így a magok 74fok alatt vannak ibt és prime blend alatt. Pár fokot szerintem nem jó lenne még lefaragni, de a hűtő nem egy csúcs darab. Viszont van pár érték, amit nem tudok belőni, ha elállítom auto-ról, akkor nem indul a gép. Majd ha Lipi ráér belőjük, ő nagyon ismeri ezt a lap-proci párost.
Asus lapban nem ment soha 435fsb felett, csak ha a ramok órajelét csökkentettem.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
szab.tam #19572 üzenetére
Visszavettem alapra az órajelet, feszeket változatlanul hagytam és nem tapasztaltam még ugrálást llc nélkül. Linx stabil 39et dob, ibt egyik körben 38akat adott míg egy másikban 40et. Ha "nem stabil" 3.4-en akkor mit érdemes állítani?
Update: egy kis netezgetés után megint letoltam egy ibt-t és már csak 16gflops-ot adott. Szerintem ezzel a programmal valami "gond" lehet.
-
szilrobi
aktív tag
válasz
szab.tam #19564 üzenetére
Összehasonlítom a kettőt, a jobbik marad
Volt ep45-ds3 előzőleg, mintha abban rugalmasabb lett volna a tuning, de az memóriakezelésben nem volt pöpec. Prociban volna még tartalék, de csak középkategóriás hűtő van rajta, ami bizony itt már korlát.
Ud3r-t régóta keresgélek, most végre találtamBeszámolok majd mire jutottam!
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19533 üzenetére
Melegíteni valóban jobban melegít, s Isten tudja, mikor s miért x-y beállításnál hibázik a Prime vagy éppen IBT. A több napos használat a valódi teszt,ez a helyzet. Nem azt mondtam (ill. nem azt akartam mondani), hogy a prime hitelesebb! Nekem is volt már, hogy prime ok, és IBT eldobott, és fordítva is. Támpontoknak minden esetre jók. S ki mit használ..
Én pl. azért Prájmolok mert azzal kezdtem, s ahoz a tesztprogihoz viszonyítom a hésőbbi eredményeimet. Így korrektebb viszonyítási alap.A 8400-es..megy mint a szél. Ma megnéztem újra 0,896V-on: [megy].
Szépen lassan kitesztelgetem, s ha kész..lehet megyek 1155-re (ha lesz pénz és lesz értelme -úgy értem reális lesz az a plusz, amit rá kéne dobni..---- nem valószínű) Nekem a 775 nagyon-nagyon bejött, nem ezért szeretném. Sokkal inkább azárt mert nagyonszeretném tudni a 1155 "működésének lélektanát" saját bőrön, kitesztelve..Szép napot!
(#19534) szilrobi : Ok! -hm..erre céloztam. A droop miatt a saját VID-jét se kapja meg. Azt nézd meg, hogy ha a valós VID-jétz kapja, mennyi a magok hőmérséklete!
Du. felé leszek. -
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19528 üzenetére
q9550 3,7GHz IBT 73° -Ezt kisebb proci is hozza, ezért sok.
Én úgy vagyok vele, ha 3,4-3,8 GHz kell, ott vannak a kisebb quadok. Ha 4GHz a cél, akkor q9550.
Ezt a procit nem, vagy nagyon nehezen lehet 4Ghz-en hűteni. No meg.. Nem volt még procim se ami 70°-ot elérte volna IBT alatt. Kben..semmivl se tutibb mint a prime95. Nem 1x volt már, hogy 20kör ok, majd prime a 19. percben már eldobott(#19529) Devil Smile : Én is csak agyalok..Nézem a konfigod..nem kótyavetyélném el. Egy lisebb quad is megtenné ha nincs q9550.
na..lépek, reggel hamar kelés, főzés..stb.
Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19493 üzenetére
Ez az. Sokszor a tesztkörnyezet mellet is kisebb, nagyobb mértékben elsiklik az ember, pedig mennyi függ tőle, sőt.... oprendszertől. és..
Oprendszeren belül is (tehát 2 azonos oprendszer esetén)
függ a feltelepített programoktól, driverektől, az oprendszer pillanatnyi állapotától. Lehet Tweakelni orrba szájba, vannak x-y beállítások stb..
A táp 12V-os ágáról, hdd sebességéről, VGA mennyire terheli a lapot, mem méretétől, s attól, hogy mennyi üzeni feszen teszi éppen a dolgát (nem mind1 egy kihegyezett tuningnál, hogy 2 1000MHz-en ketyegő ram közül melyik teszi 2,1V-on és melyik 1,8V-on..(mch). Sorolhatnánk...Procik: Nézd! Ha tudom, hogy jó kezekbe kerül én szívesenadom, csak nekem 1 procim van és2 gyerekem. Nélkülözni nem tudom, mert a 2 törpém kb kinyírna idegileg ha nem lenne működő gép itthon.
Most lesz 2 proci (kicsipapucstól kapok tesztre 1et), most tudnám lecserélni a procim..Esetleg platformot is váltani majd, de..ahogy elézem a 1155-ös árakat (mert ha már csere akkor min.2500K+Asrock Fatl1ty+ G.Skill ripjawes 8giga..szóval..felejtős. Az meg, hogy nem "k"-s proci..szóba se jöhet, nem szeretnék unatkozni a gép előtt, ha éppen feszült vagyok és idekeveredek. Ilyenkor mindíg nézek valami új dolgot (3 év után is tud a lap mutatni!!!), s megnyugszom. Ettől egy 2300+Istentudjamilyenlap.. ne fosszon meg.(#19494) Devil Smile: Infók? Ár, FPO, Vid? Árat csak tud teszt nélkül is mondani, s ha gépben van (azt írtad) tudja a Vid-et, s megkötelítőleg azt, hogy mit megy tuningban..
?????????? -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19418 üzenetére
Ez ok, de ..qx: magas szorzó..kis FSB és gyenge sávszél..s itt se dönget csúcsokat. Viszont.. hónapokig eljátszanék veleQ9550 és atomstabil 4GHz: ..Egy L830B550-es FPO-s q9550-es atomstabil 4GHz-et 1,2V alatt tud, s 1,3V-on 24/7-ben mind megy 4,2-t. Ha meg a Vid-je 1,2v alatt van (1,184 v 1,168..akkor brutal. A kirívó kicsipapucs ,mostani Q9550-e, az 1,248-on majdnem 4,4GHz-en volt.VID 1,12V !!! (tudom, mert én teszteltem: [link], de pl. Kimi02 procija is L830B550 1,175-ös Vid-del és Az is majd 4,3-on volt[link] , mint Petya q9550-e (természetesen L830B550 1,15-ös VID [link]
ezek a jó és utolérhetetlen quadok.más: amióta ma beszélgettünk, brutal hűtéseken, modifikációkon agyalok. Érdekel.
A p45 DQ6 hűtése rá megy szted a az UD3R-s lapomra?(#19419) papajoe007: Nem. Viszont a ram miatt és az elvileg jobb tuningja miatt..igen
. Ha uaz a z órajel..csak a ram viszi előbbre sztem.
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19402 üzenetére
tanulmányozom Én..sztem egy nagy borda külön külön, s rá egy venti..verné
(#19403) papajoe007 : Szerintem jó döntést hoztál.
(#19404) papajoe007: 4x1 giga amúgy is jobban terheli a lapot, s a ram órajel nem annyira lényeges tényező, hidd el. Oszd vissza, hogy ne menj fölé. Persze lazább időzítéssel, vagy plusz fesszel meglehetne, de ha húzod azokatz is mint állat, alig nyersz vele valamit (ha...) viszont sokkal nehezebb a cpu-t tuningolni mellette.
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19400 üzenetére
Látom, inkább quad felé kacsingatsz
Ha nem tudok (vagy akarok..
) platformot váltani, elképzelhető, hogy modifikálom ezt az UD3R-t én is. Ha ezen hatékonyabb hűtés lenne, isten tudja, mit tudna..
1 akadálya van csak..én
Olvaslak-olvaslak, s bár vizuális ember vagyok, el-elakadok.
Miért is jó a hőcső? Van 2 vagy 3 borda pl. amiket hőcső köt össze. Vannak tuningok ahol pl. csak az MCH-t feszelnéd brutalisan. És.. nem melegítí fel az MCH borda a többit?
Nagyon tudatlan vagyok, de szeretném tudni. A csövekben mi van?Azt értem, hogy ha nincs lamella akkor kiesik egy hőátadás és közvetlen a cső adja le, de miért csak a végén? Azt gondoltam, minnél nagyobb (hosszabb) a cső, annál nagyobb a felület, s a hőleadás.
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19398 üzenetére
Nézem! "az eladó példány" -ezt vetted meg?
Mennyiért???????????????????????????ezen fogom gyakorlolni majd a különbőző hőcső blokk kísérleteket...
- Ezt ugye megosztod majd velem is? Nagyon kíváncsi vagyok, érdkelne..
Milyen proci lesz benne? Megy bele a q9550?-most nézem, a vtt és a ref. arányai elég egyediek.Érdekes lap, tetszik
-
-
raus
aktív tag
válasz
szab.tam #19085 üzenetére
Igen talan van valami megmagyarazhatatlan vonzodas a s775 fele nalunk itt a topikban es nem hiszem hogy csak lustasagbol nem valtunk, vagy mert szanaszet hevernek a s775 alkatreszek otthon. Talan inkabb az lehet a magyarazat hogy ha tisztessegesen össze van rakva akkor megy minden rajta.
Valahogy nem vonz a Sandy Bridge. De ha valtanek akkor egy ASUS Sabertooth P67 + 2600K lenne a kiszemelt, de nem erzem szükseget a valtasnak. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19061 üzenetére
Hűtés: A bordákat egy kék, vékony díszlemez fedi. Kb arra jó, hogy a meleg levegő beszoruljon a bordák közé. Csak egy 2oldalu ragasztócsík tartja 1 perc alatt le lehet és le is kell kapni.
[lemezek]Alatta pedig ott a buherálható borda, ami immár szellőzni is tud, főleg, hogy az említett nbventik átfújják a lapot. 600-630-as FSB simán!
[lemezek nélkül]
[lemezek nélkül 2]Továbbra is tartom: q9xxx -hez Giga Ep45 UD3R / P
Szép napot!
-
lipi67
nagyúr
válasz
Na..mivel igy hdd-t nem tudok oda tenni, ezért a gépház tetejére csináltam 2 db kengyelt, elejére egy aerocool 120-as ventit tettem, ebbe megy a hdd, amit egy passzív himuróba teszek. Kép:
[link]
[link]
[nem igy, normális lesz benne, csak most miattad tettem oda, hogy értsd..]
Alaplapom hiánytalan tartozékai: [link]
[link]
[link]folyt. köv
-
lipi67
nagyúr
válasz
Na..Mindent inkább prezentálok, mert lehet, hogy szarul fogalmazok. A gépem egy Chieftec nagytorony. Alul kiszedtem a HDD kereteket, kapott egy "konzolt" és bele 2 Noiseblocker 140-es venti. Előlaphoz meg egy 120x38-as turbina. Ez egy porszűrőn húzza be a levegőt a 2db NB ventinek, amik teljes egészében átfújják majd az alaplapot, hűtve a lapot, ramokat, VGA-t, rásegít a Thermalright 120 Ultra extreme-nek (rev.c-s). Hátul meg ismét egy Noiseblocker 120-as szívja ki a levegőt. Képekben:
[link]
[link]
[link]folyt. köv.
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19058 üzenetére
Nincs linkem, tapasztaltam. A TRUE lefogatója rev1.0-nál elfér az oldalsó-hátsó (FET -PWM) hűtésétől, a rev1.1-nél a keresztpánt hozzáért a hátsóhoz, "rajta feküdt".
Fsb-ben 400-ig nem kért 1,2V-nál többet mch-nak a rev 1.1-es lapom, de utána 1,22kellett 425-höz. Rev1.0 meg 1.1v-tal viszi a 425-öt..
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19052 üzenetére
Nekem a sorrend:
1: UD3R/P rev 1.0
utána 2 kilométer űr...
majd
DQ6Csináltam 1x egy tesztet, ezért vettem DQ6-ot is, csak a teszt miatt. Hát..Vicces volt ahogy az UD3R lenyomta!
Lehet, hogy az extreme valamivel jobban teljesít a DQ6-tól, de nem hinném, hogy annyival jobban, hogy az beférjen a 2km-en belül..
Asus meg..775-ben felejtős. X48 lenne jó a ramok miatt, de ott is előjön a 22-es csapdája, mert q9550 alá nem ideális, gyenge.
Modding: Ezért írtam rev1.0 Rev1.1-nél a true már nehezen ment fel, pár mm-rel magasabb (de nem jobb) a rev1.1 hűtése
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
szab.tam #19054 üzenetére
Az Anus nem a tuningosok barátja
Az XFX meg
Play hard, naná, ez a szlogenjük. De egy ilyen lapra én is szívesen szert tennék. Nálam is bejön most az lga775-ddr2-nV
És nálam is a fogyasztás és a hőtermelés visszafogása lenne a cél.
Ha találsz egy ilyen dögösebb lapot, szívesen várjuk a tapasztalataidat okulás célján. -
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19037 üzenetére
Na várj!.. Ne is lépj 775-ről el. Én imádom
Már rég szabadulni akartam tőle, de képtelen voltam, nem vonzott a 1366. Utána meg..agyaltam, s 1156-ról lemaradtam. Most meg már ugye 1155, ami nekem nem szimpatikus. Sztárolják még azt a kuki 2100-et is, vicc. (olyan érzés mintha egy full integrált cumó lenne, biosba bemenni értelmetlen, tuning nuku, stb..Ott már csak 2500K, az meg nekem (főleg most) drága.Nekem valahol itt a topikban van q9550-nel alulfeszes (0,79V
), meg HWBOT-on emberesebb Wprime 4,7GHz-en.
Azért lefekvés előtt egy ajándék Neked:
[FSB/ UD3R]
[lQ9550-es "tuning" 4,7GHz felett]Valóban lépek mert ittragadtam, fene a pofám, s reggel azt se tudom majd, mit főzök a 2 törpémnek.
Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19034 üzenetére
Persze, ezt aláírom, nem fog annyit menni (kérdés a vid is). Viszont nálam úgy néz ki a dolog, hogy VTT függő az L2. Egy q9400-et kell rendesen feszelni, hogy menjen (Vcore), viszont VTT-t alig kér. A q9550-em pont fordítva volt. A feszt nem kérte, de 1,4V-os VTT-n érezte jól magát: [link]
Sok mindentől függ ez, de sztem 9400-nél még elmegy a p35. Persze Wolfok alatt az igazi, ott jobb mint a p45.
Nem az én procim kulerr-é volt, majd kiment svédbe, s onnan kaptam vissza, most kicsipapucsé. FPO: L830B550
ocz-d 1200-at ment 1,8V-on..Na az jó! Nekem is volt egyszer egy rev2-es reaper 1150-es, az is megmente, de..utána meg is állt, 1240fölé nem bírtam vinni. Bezzeg a Team Xtreem 1200-asom..1400-at is ment 2,35V-on (nyilván nem 1:1-ben, hisz sose volt 700as FSB-t tudó lapom). Viszont a kis reaperem (rev1-es 1150-es) az 1320-at ment 2,3V-on.
Most Crucial van bent..Még ezt se teszteltem (CL4, 800-as, 2V), de azért már kihozogattam belőle 1-2 jobb eredményt
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
szab.tam #19021 üzenetére
Uhh köszönöm a teljesen érthető választ
Szoktam nézegetni és átlagosan a magok kihasználtsága 50-70 % közé esik de átlagban inkább az 50% környékére mondanám.Igazából ez válasz is akkor arra, hogy nekem felesleges még foglalkoznom ezzel
Úgy érzem teljesen jól kihajtja ezen az órajelen a VGA-mat.Többieknek köszönöm a Yorkfield védelmét mert igen csak rosszul esett nekem "egy bizonyos" topicban ennek a CPU családnak a lehúzása ...
-
vuk777
aktív tag
válasz
szab.tam #19011 üzenetére
Nálam elég BF3 hoz a Q9650 akkor egy Q9550 nek is elégnek kell lennie csak egy megfelelő videó kártya kell hozzá ha nincs akkor meg a megfelelő képbeállításokkal gyönyörűen fut. E5300@3458Mhz+GT220 is elfuttatja a BF3 akár 60FPS el is, igaz ablakban low beállításokkal de játszható
-
emre
veterán
válasz
szab.tam #18995 üzenetére
Valami hasonlón gondolkodok én is, épp ezért gyorsan beszereztem 8Gb DDR3 ramot 10,5k-ért postával Az előző hirdetést is csak azért linkeltem, mert engem elsősorban 1366, vagy Sandy érdekel.
Mondjuk Sandy cuccot most biztos nem kapok jó áron, de ki tudja. Szóval lehet be kell érnem 1156-al, vagy egy 920-assal.
De van hirdetve I7 930+Asus X58 Sabbertoth 80k-értBubu0074
Oda szerintem kevés lenne az alap órajeles quad proci.
-
Bubu0074
csendes tag
válasz
szab.tam #18991 üzenetére
Heló szab.tam igazad van tehát következő a felállás
Alaplap: asus p5q se2
Memória: kingmax 1066mhz
Videó kari: asus 460 GTX 756mb ( Procilimites keresztbe megeszi a videó kari E8500 procit)
Proci: Core2 duo E8500 3,16Ghz Nem volt még húzva és nem is tudom nem volt még sikerem hozzá.
Játékra használom és a Battlefild3-ra erősítenék.
40000 kell ráfizetni és elcseréljük a procit .
sajnos a tesztekbe nem elég egyértelműen de mintha nem sokkal lenne erősebb a Q9650
Röviden tömören ennyi.Köszi a válaszokat.
-
bolcsodal
addikt
válasz
szab.tam #18896 üzenetére
20K környékén csak Q8 és Q6-os procikat találsz. Ennél drágábban 775-öst nem éri meg venni....
Én 22K-ért vettem a használt Q8300-at...annyit talán még ér.
Semilyen körülmények között nem alterantívák a Q9-es procik, csak ha a kidobott pénz mennyisége a lényeg...
Szerintem..
-
vuk777
aktív tag
válasz
szab.tam #18896 üzenetére
Én inkább a Q6600 át választanám mert abban van virtualizácó ellenben a Q8"2/3"xx szériával
játékra meg megint más a felállás,én is kíváncsi lennék egy ilyen tesztre de asszem vannak is a neten hasonlók, majd kiguglizom
Ha a fogyasztás és hőtermelés csökkentés az elsődleges szempont akkor mindenképp a a 45nm-ből választanék!
-De mindez szubjektív vélemény! -
vuk777
aktív tag
válasz
szab.tam #18894 üzenetére
Valóban a QX6700 kimaradt a lajstromból
E8500@4.5ghz 45nm vs. 65nmq6700@3.3ghz.
Nem véletlenül választottam ketté a tábort
Pont a játékoknál számít legtöbbször a gyorsabb CPU ugye ami hajtja a VGA-t
hiába van több magod ha lassabb órajelen fut ráadásul régebbi konstrukciós 4magos vs. újabb konstrukció 2 magos +1200Mhz töblettel persze hogy eltángálja a régebbi QX9700
-at ahol ugye (mb esik 4magra vagyis magonként 2Mb. Az E8500 esetében pedig magonként 3Mb adott-és már meg is érkeztünk ismét a Cache témához....Hogy mindenki megnyugodjon,
nem kukázni akartam a kisebb Q CPU-kat csak tudomásul kell venni ,hogy azok csonkított változatok és ne essenek sokan abba hibába ,hogy "...de hát 4 magos
... " és még sem megy úgy!Mindenki döntse el mi a célja a PC-vel és ahhoz mérten válasszon ki-ki magának megfelelő alkatrészeket bele!
-
válasz
szab.tam #18886 üzenetére
És ez az eredmény passzívan született, mint írtam, én ventivel használom, 1db 1200RPM-es Scythe SlipStream ventivel, ugyan ilyen beállítások mellett 50-55 fok Linx 1 óra után.
"ne cserélj semmi hűtőt": 480-on eltört a TF II egyik lapátja, mint említettem, semmi normális léghűtőt nem láttam még rá, ami nem elérhetetlen és TF II-val megyegyező rendszerű. Zalman VF3000 teccik nyákbordában is, fő bordában is, de sokallom az árát. Vizezni kéne. Csak egyedül vga-t meg mien már... Vga-ra bolti, nagyot hűtő coolert mondjál nekem apám. Lehet drága is, csak érje meg...
Alsótáp ventije: nagyon jó 5let amit mondasz, én is agyaltam rajta, csak sajna bőven nem 80plusos tápocska hajtja a gépezetet, "köll" oda az áermozgás. Majd kipróbálom vmeik nap, hátha, köszönöm a tippet! -
válasz
szab.tam #18883 üzenetére
Bios fesz: 1,1250V, Load: 1,1280V
Lappolt: totál síkbs lett csiszolva a talpa, meg ugye ettől a nikkelezés is lejött, közvetlenül a rézzel érintkezik az IHS (cpu kupak). Viszont cserélem a hűtőt, mert engem nagyon vonz a passzív üzem, de a főgépbe kell a kraft, ahol meg gémek alatt magam mellett, az asztalon, ház nélkül sem zavar a ventik hangja fülessel, akkor majd asztal alatt, házban még jobb lesz (nem hallom némának, nagyon nem, 800rpm-es ventit is hallom zárt ház mellől, de nem érdekel). Vmit vmiért. Jön helyette vagy víz, vagy vmi topos lég (TRUE Copper, vagy NH-D14)
Passzívra ott egy S478-as gép. 2,6-os HT-s P4 3,2-n lappolva, lappolt Ninjával passzívan, tőled lopott forgatott bordás egybetolós északi híd hűtés, egyedi fet hűtés, 7600gt agp vmodolt vga-ra, modolt lefogatós zalman vf-900, ventije 5V-ra kötve, ellenállással továbbszabályozva kb. 350 rpm-re (8centis). Háznak kinéztem a CM legolcsóbb alsótápos házát, nemtommianeve, de még várat magára a vétel, az a gép így pihen. A HDD meg egy körbeszivacsozott 2,5-es patás 160 gigás seagate. Lassú, de halk és hideg. Tápra kéne még vmi megoldás, mert nem merem simán forgatva kivenni belőle a ventit és megrácsozni mindenhol, bordázni kéne belül, de kapcsiüzemhez (még) nem merek nyúlni.
Az én proccom viszont sokkal alacsonyabb vides, iszonyatosan melegedős fajta. -
válasz
szab.tam #18880 üzenetére
Auton a lapod asszem 13-ra rakja, ami ramolvasáson és késleltetésen visszafog egy hatalmas nagyot. (kb. 1000MB/s olvasás meg jósok ns késleltetés)
szobahőfok tökömtudja, de 24 és 29 között valahol. 33 perc linx után. Van screen, de abból nem fogod látni, hogy molexes 8000rpm-es ventik nem voltak-e rádugva, érted, a bizalom meg már 1000 éves ismerősöknél sincs (tegnap vesztem össze saccra örökre egy nagyon kedves barátomnőmmel azért, mert nehezményeztem, h 5 év után nem mond el nekem semmit és a válasza az volt, h nem bízik bennem MÉG! és várjak) szal te, aki nem is ismersz, alig párszor "dumáltunk" a neten keresztül hogy hinnél nekem.
A hűtő egy lappolt Thermalright HR-02. -
válasz
szab.tam #18878 üzenetére
AI Transaction Booster alatt egyel manualra rakod és egy ilyen opció lesz a frissen megjelenő menü tetején: "Common Performance Level". Értéke nálad 4gigán valahol 9 és 11 között lesz legalacsonyabban stabil. A premiumban igazán mennie kéne a proccodnak 4,2 körül. Csak játszani kéne a refekkel. Amúgy (ez nagyon offos dolog), de megnéztem és ha minden igaz, akkor 3,6-on az én proccom passzívan verte hőfokban a te 87895872387345kilotonnás bordád értékeit. (68-74 fokod vs. 65-70 fokaim) 4gigán mondjuk esélytelen, de szted ez lehetséges? Vga 4870 volt hátrafújós 2 slotos porszívóval, nem segített be, 0 házventi, tető nélküli szétszabdalt filléres bádogkuckóban
-
-
szab.tam
nagyúr
-
Speed®
titán
válasz
szab.tam #18637 üzenetére
Részemről azért a kérdés felvetése, mert mondjuk használtan én kevesebbért vettem az i7/860at, mint amennyi egy új Q8400..és ha jobban belegondolunk, halott prociról nem sokat lehet olvasni..max a szélsőséges tuning okán.
XFX..tudnak érdekes dolgokat csinálni. HD4830 fix 1.258V vGPU, 2D mód nem volt.., Sapphireék 1.152, 2Dben 1.044@150/300 órajelek..stb. Vagy ott vannak az energiagazdálkodás nélküli GTX260/275ök is pl.
Play hard..ja, meg a kilincsre akasztható Don't disturb, I'm playing cucc -
raus
aktív tag
válasz
szab.tam #18613 üzenetére
Igazabol en nem osztom ezt a velemenyt mert az abszolut mindenkori FSB csaszar az egy Rampage Extreme. Egy E8600-zal elertek 700 es afölötti FSB-t stabilan.
Nem mondom hogy nem jok a gigak, de nekem nem dobogtatjak meg a szivem mert nagyon csunyak mind es gyerekded szolgaltatasai vannak. A P45-ben meg jobban mennek a quadok ezt tudjuk, de nekem is megvan 1.296V mellett a 4050MHz es feszes ram meg FSB Strap mellett. -
peti_s
addikt
válasz
szab.tam #18622 üzenetére
Sokáig E8400-t akartam venni, kb. 3 éve már.
Most viszont nem tudom, hogy E8400-t, vagy a hasonló árban lévő Q8400-t vegyem-e meg inkább. Konvertálni, tömöríteni heti pár alkalommal szoktam ( ilyenkor DVD formátumot AVI-ra, illetve fordítva ), erre gondolom a Q8400 a kisebb órajel, és a kevesebb L2 Cache mellett is gyorsabb volna, viszont általában a gép fő felhasználási területei az internet, film. Ezért kérdeztem a fogyasztást, ugyanis a gépem az idejének 95%-ban nincs leterhelve. Játszani csak Mafia II-vel, és AOE II-vel szoktam. Konvertálás alatt a mostani E3200-hoz lennék igazából kíváncsi h mekkora ugrás lenne az E8400, illetve a Q8400. A gépem eddig is VGA limites volt játékok alatt, de VGA-t nem szeretnék a HD7xxx-es Radeon széria előtt venni. CPU-ból meg addig lehet venni amíg van. Persze, tudom hogy használtan is lehet venni, de én ilyenben is az újat szeretem.
-
válasz
szab.tam #18613 üzenetére
Ja, tény, hogy maxfsb és fesz tekintetében asus nem veheti fel a versenyt a giga ud3-akkal, de ahogy azok kinéznek... Meg az egyéb szolgáltatásaik szörnyűek gigának...
(maxi 2 azért papíron jobb, mint egy premium)
Légyszi nézz át a 480-ba, írtam egy hsz-t amiben hozzád is intézek egy kérdést.
lipi: menjünk privibe -
mcwolf79
veterán
válasz
szab.tam #18589 üzenetére
Azzal nincs gond, jó ez a giga lap, a NB bordája is épphogy langyos.
4 venti + a CPU-é dolgozik azon,hogy áramoljon a levegő a házban.
Egyébként azóta melegszik jobban,hogy megvettem a gigabyte 570 GTX-et Windforce 3 hűtéssel,ami elég jól befűti a házat,mivel a 3 venti nem hátra kifele,hanem befele fújja a levegőt. -
mcwolf79
veterán
válasz
szab.tam #18585 üzenetére
Jóvanna
Amúgy mennyire gáz, ha játékok alatt 65-66°C-ra felmegy a CPU hőmérséklete? Sajna hiába a kilós böszme Ninja 3, ha a hőt elszállítani hivatott levegő is 26-28 °C-osAz Intel szerint 63,5 °C fölé nem ajánlott menni, de gyanítom így csak 20 évig fog működni a proci a 30 helyett. Szétfeszelve nincs, mert BIOS-ban 1,3125 van beállítva,ami a gyakorlatban terhelés alatt 1,21 V.
-
raus
aktív tag
válasz
szab.tam #18544 üzenetére
Hello!
Maximus stressz allitottam be neki es akkor a 8GB RAM-bol 7GB-ot felzabal a 64bites modban.Csak erdekesseg hogy a 2600K Szandi 4GB RAM-mal (1866DDR3) egy ASUS Sabertooth-ban (P67) 4.6GHz-en (46x100) Linx-ben 59.8GFlops. 5GHz-en (51x99) RAM 2100DDR3 pedig 65GFlops.
itt lathatoHasonlo tuning mellett Win7 SP1 mellett (AVX tamogatas) picit több feszültseggel tud a Szandi 120-130GFlops-ot is.
itt lathatoDe nem összemerni akartam öket. Nagyon szeretem a Q9650-est es a s775-öt, sokaig eleg lesz meg mindenre. Igazabol a TES V Skyrim-et varom nagyon amiben nem lesz DX11 sem megis brutalis lesz a kepek es videok alapjan es a Q9650 meg egy GTX580 biztos eleg lesz hozza. Most a fiam tolja pl. a Crysis 2 1.9-et DX11 pack meg Ultra textura mellett 1920x1080-ban es alap 3GHz-en jar a Yorkfield es az 580-ast sem huzom es 58FPS az atlag. Szoval nem latom ertelmet a tovabblepesre. Eljen a Yorkfield
-
belaazallat
addikt
válasz
szab.tam #18563 üzenetére
Nekem fogalmam nincs, hogy hány fázis van az UD3P-n, de igen kellemetlenül érintett a drop. Csak ismételni tudom magam, nálam 8x450MHz-hoz csak 1.16V MCH core fesz kell, hogy stabil legyen. 3700MHz-hez, 8x463-hoz 1.2V MCH core kell, de innen nem tudom feljebb vinni, alapfeszen(Vcore: normal)
-
belaazallat
addikt
válasz
szab.tam #18561 üzenetére
Igen, a múltkori beszélgetésünk miatt vettem egy EP45-UD3P lapot, amiben ha bekapcsolom az LLC-t és minden érték normalon van, 3840MHz-t tud a proci.(Szerk: feljebb nem próbáltam, mert észrevettem a bekapcsolt LLC-t)
Ha kikapcsolom az LLC-t, akkor 3600MHz(8x450) megvan MCH core 1.16V-on, minden más normalon. 3700 (8x463) MCH core 1.2V. De a 3800MHz sehogy sincs meg. Még 8.5x450-sem.
A lap baromira droppol(UD3P), Terheletlenül az 1.25V-is vid 1.2V, ez terhelve 1.152V CPU-z szerint.
(Zárójelben megjegyezném, az X48-DQ6-ban 3740MHz volt a csúcs, de ott valszeg az FSB fogyott el, persze abban is Vcore normal beállításon.) -
belaazallat
addikt
válasz
szab.tam #18559 üzenetére
Én meg nem a konkrét beállítások után nyomozok, mert akkor odaadnám a konfigomat egy szakinak, hogy tuningolja fel 3800Mz-re alapfeszen és fizetnék neki a beállításért.
Én azért nyüstölök itt mindenkit, hogy vmi infóm legyen, hogy melyik beállítás mire van hatással, és mi mivel van összefüggésben. Pl arra már rájöttem, ha emelem CPU term-et, akkor nő az MCH Ref, de nem tudom az MCH ref mire van befolyással. -
válasz
szab.tam #18520 üzenetére
Jobban mint a giga alaplapokat. Nem a ramra utaltam.
Tehát nem más ramnál szereti jobban a g.skill-t az asus, hanem más lapnál jobban a g.skill az asus lapokat. Bakker, nemtom jobban megfogalmazni, ilyen nem soxor van.
Neked Tomi (nicked alapján remélem, hogy így hívnak) mi volt a max fsb-d, max stabil értékeid, milyen feszekkel, alapórajelen alulfesszel meddig tudtál lemenni?
Valamint egy kis ON: a proccomról kiderült, hogy nem hibás, csak szeret az 1. mag jobban melegedni, mint a többi. (a legtöbb quad csinálja, de nálam nagyon, vagy 6-8 fokkal) -
válasz
szab.tam #18508 üzenetére
Az elején kikötöm, hogy nem kötekedek, hanem kiegészítésképpen, megjegyzésként írom, amit!
Nálam volt kölcsönben egy giga p35-ds3p lap, amibe beleraktam a világlegjobb quadom és azzal sikerált nekem elmenni egészen 465-ös fsb-ig tök emberi feszekkel.
P5Q újabb lapok pedig csodákat műveltek modolt biossal, amikor belefőztek top kategóriás lapokból ram és cpu kezelési táblákat meg friss raid drivereket és hasonlókat.
Nekem egy sima p5q-ban e8400 mellett a max fsb 470 volt, 9x460-hoz 1,38V-ot kért, nb fesz 1,4v, fsb fesz szintén 1,4v-ra volt belőve. Modolt bios feltétele után a max fsb egészen 540-ig ment, 9x460-as eredményemhez pedig 1,26V (VID+0,01!!!) fesz kellett, 1,25-ös nb és fsb feszek mellett.
Aztán P5Q Deluxe-ban az előző, kicsit gyengébb quadom (szintén L830B550, csak 1,16V vid-del) első berakáskor wallos volt 440-es fsbnél. Elküldtem a procit lipi-nek, aki tesztelte, hibátlannak minősítette, visszaküldte, majd ismételt berakás után 495-ös fsb vált a határrá jóval kisebb feszek mellett.
A fenti példákkal csak azt szeretném vázolni, hogy nagyon, nagyon sok tényező befolyásolja a maximálisan elérhető fsb értéket.
Üdv, Dávid. -
-
hatter
tag
válasz
szab.tam #18464 üzenetére
Na az állt elő, hogy csak úgy tudtam 800Mhz-et állítani a ramokra ha a CPU frek-ből 13Mhz-et elvettem így 333-ból lett 320Mhz. A ramokat 667-833-1000Mhz-re tudom betenni automatikusan, így tettem be 833Mhz-re és állítottam a CPU freken és azzal egyenes arányban a memória frekije is csökkent 800Mhz-re.
Akkor most úgy néz ki hogy 333Mhz-es Cpu frekin 667 vagy 833Mhz-es memória órajelet tudok beállítani, 800-at nem, de miért nem? Én vagyok béna(lehet) vagy az alaplap így engedi?
Egyébként a hét vége felé jön egy másik lapom egy szintén Asus de már egy újabb P43-as chippel P5QL-Pro remélem az jobban fogja kezelni ezt a szituációt.
Köszönöm segítségeket! -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #18464 üzenetére
ööö.
400:333.3=6:5
természetesen a geil ultrák tudják 800-on a cl4-et is, (4-4-4-12), de ahhoz a dram feszhez is hozzá kell nyúlni ugyanott, csak lejjebb.
de itt most 2 hsz-ban egy komplett tuningoktatást nem fogok tudni lenyomni....de core2 duo-t, quad-ot bűntény nem húzni....
-
hatter
tag
válasz
szab.tam #18460 üzenetére
Hááátt.... nem. Most megnézem a bios-ban először hogy ha visszateszek mindent gyárira hogy úgy mit szól. Amúgy Dram
SB arányom 8:6 és 12:6 volt az E2160-al, 200Mhz-en. A q8300-nak meg 333Mhz a gyári és most 200Mhz megy a rendszer ez itt baj, most néztem everestben....de mért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest