- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Kecso89 #15613 üzenetére
Nem sérültem be. Leírtam, hogy kinek mi az akadás.
Ha neked még jó 30FPS-sel, akkor egészségedre.Persze, semmihez nem kell nagy tudomány, ha már
értünk hozzá. (Viszont hiába "huzogatod" a procidat,
ha nem azon múlik a dolog, azaz nem csak azon...)tény h később ha kijönnek olyan játékok előny lesz az i7
A mellékelt ábra azt mutatja, hogy most is vannak.rup1u5: és te miért tettél a "
" után entert? Meg a
következő mondat után? Legalább 1 sorral rövidebb
lett volna, ha nem tagolod ennyire sem, LOL.szab.tam: majd még megnézem. Meggyőződésem, hogy
nem a GFlops az, amin a történet bukik. Vö. platformlimit. -
DigitXT
félisten
válasz
Kecso89 #15607 üzenetére
Kinek mi az akadás. 60 FPS-t ha megfeszülsz sem fogsz
kipréselni belőle bizonyos jeleneteknél a Q9650-eddel.
(Ha érdekel, keress rá a játék topikjában, nézegess FPS
értékeket a villánál, szerintem meg fogsz lepődni... Attól,
hogy általában nem használja ki, az még nem jelenti azt
hogy, soha nem kell neki. Ez ugyanolyan, mint az SLI.
A játék során szinte mindig elég egy GTX285, sőt, viszont
néha a jelenet megkívánja a nagyobb számítási kapacitást.
Ekkor 1 kártya mellett beszaggat (a Vsync miatt 30 FPS),
de 2-vel sima... Szóval általánosságban nem kell neki SLI,
de ha azt akarod, hogy az élmény mindig tök folyamatos
legyen, mégiscsak kell... De erről ne nyissunk vitát, mert
szerintem én jobban tudom, miről beszélek, hiszen pont
én váltottam Q9650-Q9550-i7 vonalon, miközben ezzel a
játékkal mindig játszottam; sőt, E5200-zal is teszteltem.
Nem mellékesen volt alatta P35 és P45T is, ezért van az
adott platformon RAM-ra vonatkozó viszonyítási alapom.)Azt meg, hogy mit alkottam a Q9550-emmel, nyugodtan
kiderítheted, ha visszaolvasol a topikban. De ha ehhez is
lusta vagy, akkor íme: amikor eladtam összefoglaltam. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Kecso89 #15491 üzenetére
P45-ben, Yorkfield-nél nem a proci feszültségén van a hangsúly.
Felejts el minden tuningos tapasztalatot amit a Wolfdale-el szereztél mert ez más tészta!
Nem szabad nekiesni és rögtön egekbe emelni a Vcore-t. Eltartott egy darabig mire én is rájöttem. Emeltem, csak emeltem de sehogysem akart stabil lenni 3.8Ghz fölött. Aztán kiderült, hogy nem a Vcore-t kellett emelnem, hanem az MCH-nak kellett csupán egy pici plusz feszültség és már ment is a 4Ghz. Szép kényelmesen eltartott kb 1-2 hónapig mire meglett a 4Ghz nálam.
Itt sokkal inkább a MCH - PLL - ICH feszültségekre és azok összhangjára kell koncentrálni.
Amúgy én vdop-al együtt maximum 1.36v-ot adnék egy Yorkfieldnek. 1.4v-ot tartósan már nem vállalnám be. -
dime27
őstag
válasz
Kecso89 #15472 üzenetére
500fsbt csak nagyonsok mch fesszel tudsz majd elérni ud3-pben de majd rájössz magadtol
De sztem a 9es szorzó miatt nem is kell azt erőltetned belövöd 467x9re ami ugye 4,2Ghz az még sztem épp cpu fesszel meglesz pláne ha a cpu hűtőd is birja meg a memoid és örülsz h van egy négymagosod ami 24/7ben megy ennyin és jó sok erőtartalék van még benne bár én is ezt hittem de az i7em meg amugy az egész i7 döbbenet h még a 9550től és 9650től is menniyvel erősebb nem gondoltam volna én sem....Igaz kajál is rendesen de nekem nem volt szivem eladni a jo kis q9550enemet se
4ghzet 1.18Val tudta régen akkor ettől gyengébb hűtővel 55fokra melegedett fel meg rosszabban szellőző házban is volt meg amugy igen a phn amik előfordultak q9550ek ez a 4ik legjobb proci
-
-
dime27
őstag
válasz
Kecso89 #15466 üzenetére
9es szorzó miatt az ud3-pben röhögve meg kell lenni a 4ghznek!Nálam a q9550en 1.088Val megy 3.6ghzen passzívan hűti egy hoctua nhd14es cm-haf-932es házikóban igy kb 50 fokra melegszik fel prime alatt!Minden normalon van az alaplapon 8.5x424 fsb memok 1018on mennek cl4ben.Nálad a 9es szorzó végett ez a mutatvány már 3.8hghzet fog ereményezni ami sztem 24/7re bőségesen elegendő lesz!Ezt csak azért irtam le ha nem akarsz sokat pöcsölni a biosbeállításokkal!Igy csak a cpu feszültséget kell majd kisakkozni h mennyi elég neki h stabil maradjon!
-
dime27
őstag
válasz
Kecso89 #15466 üzenetére
9es szorzó miatt az ud3-pben röhögve meg kell lenni a 4ghznek!Nálam a q9550en 1.088Val megy 3.6ghzen passzívan hűti egy hoctua nhd14es cm-haf-932es házikóban igy kb 50 fokra melegszik fel prime alatt!Minden normalon van az alaplapon 8.5x424 fsb memok 1018on mennek cl4ben.Nálad a 9es szorzó végett ez a mutatvány már 3.8hghzet fog ereményezni ami sztem 24/7re bőségesen elegendő lesz!Ezt csak azért irtam le ha nem akarsz sokat pöcsölni a biosbeállításokkal!Igy csak a cpu feszültséget kell majd kisakkozni h mennyi elég neki h stabil maradjon!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Kecso89 #15457 üzenetére
Ha abba az UD3P-be megy a proci ami az adataidnál van akkor elég jó esélyeid vannak a 4Ghz-re egy Q9550-el. Persze nem lazán. Pár napig el kell majd játszadozni a beállításokkal. Yorkfield-eknél nem olyan egyszerű a 4Ghz mint a Wolfok esetében. Nem tudom, hogy a Q9505-ösök hogy birják a tuningot. Hogy mekkora különbség van a két proci között az a futtatott programtól függ. Játékokban szerintem semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest