- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
rollins #13040 üzenetére
van a procinak egy alapfesze, amit VIDnek hívunk. a gyárto szerint ezen a feszen tudja az alaporajelet.
amiről te beszélsz az a C1E és EIST energiagazdálkodos kütyük által kifejtett hatás. terheletlen állapotban visszaveszik a processzor orajelét, és az orajelhez hozzárendelnek egy kisebb feszt. sztm te ezt hívod min VIDnek. a sima VIDet, meg max VIDnek.
-
PH-User
addikt
válasz
rollins #12298 üzenetére
Az 1333-as FSB-t sok helyen érzem, sőt már Windows bootkor is, alap órajelen.
A fogyasztás nagyon fontos nálam, részben ezért is volt a csere.Nem a gyorsulás számít VirtualBox-ban, hanem az, hogy Q8200, Q8300, Q8400-zal el sem tudod indítani, mert kiírja, hogy nincs támogatva a VT.
-
lipi67
nagyúr
válasz
rollins #11707 üzenetére
Minek vennél? Van Neked, nem?
(#11708) Aggregátor: Besz@rok. Végigkerestem mindent. Van itt 24/7-es 3,6GHz-es 2180-ra (abit IP35-ben), 4GHz-es 2180-as, 8400-es, 3 oldal 6750/6320 super Pi stb..de 1 sor q9400-es beállítás sem. Tuti odaadtam. Kben szerintem (ha jól emlékszem), q9400 kvra máshogy ment mint q9550. Nem kért annyi VTT-t (asszem 1,3-1,36 között max), MCH se ment soha 1,46-1,5 fölé, viszont voltak ilyen üresjáratok sztem (vagy a 8400/8500-nél
) és vcore kellet neki! Próbáld majd ki 1,5MCH;1,34VTT és 1,5V -1,6V Vcore feszeken. Meg kell indulnia. Ok, hogy nem p45, de tuti ki lehet még csikarni belőle vmit!
Ha így megy tovább, asszem valahogy visszaveszem a q9400-es procimat és megnézem Neked. (nem 1xű mert akkor adnom kell valamit cserébe addig és ugye a 3200-es már Szhelyen van kulerr-nél.. -
barnam_
nagyúr
válasz
rollins #11483 üzenetére
Akkor illik többet mennie
Juteszembe, vdroop-ot meg sem néztem még.
Load line calibration van a bios-odban? Ha igen akkor a drop-al nem kell foglalkozni többet.(#11482) zeeland66: CMOS reset. Az alaplapon az elem mellett van 2 tüske, kikapcsolt, áramtalanított gépnél zárd rövidre őket pár mp-re. (jumper-el vagy csavarhúzóval). Utána a bios-ban újra be kell állítanod a dolgokat.
Egyébként azért nem indul, mert mindent alapra tesz ilyenkor, de a cpu feszt nem(a bios tervező bácsik biztos nem gondoltak arra hogy valaki alul akarja feszelni a prociját...)
elemet nem kell kivenni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
rollins #11478 üzenetére
Mekkora az alapfesze a procidnak?
A nagyobb fsb-hez:
-vegyél ki 2GB ramot
-C1E, EiST-t tiltsd le, ha emelsz cpu feszt, akkor úgysincs értelme
-Performance enhanche legyen standard, később lehet majd finomhangolni a memóriát
-FSB feszültség (más néven VTT): 24/7-re 1.4v még biztonságos, az alapfesz 1.1v
-MCH feszültség: az alapfesz 1.25v, a maximum adható az 1.625v, egyébként a P35 90nm-s, úgyhogy bírja a feszültséget, csak bírd lehűteni
-vedd le a szorzót, de ne csak a legkisebbel nézd meg, hanem eggyel nagyobbal is. (6-7)szerk.: ha csak +0.1v-t akarsz adni fsb+mch-nak, akkor nem nagyon fog menni
-
barnam_
nagyúr
válasz
rollins #11476 üzenetére
Attól, hogy P35-ben nem megy annyit a yorkfield. Nem tudom miért, de 450 körül kifulladnak.
szerk.: illetve 2 mag vs. 4 mag tuning más, az utóbbi megterhelőbb a chipset-nek.Emelj egy kicsit az mch és fsb feszeken. Nekem is P35-ben megy egy Q9400, 450Mhz-hez +0.1v fsb és mch kell.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
rollins #11183 üzenetére
nem, nem egy jo lap, de ettől többet tud egy ilyen procival
(#11182) sz.zoli25 ez így van.
arra viszont figyelj oda, hogy a ramnak a BIOSban beállított normal fesz, az nem biztos, h a ram normál fesze....szvsz 1.8V a normal BIOSban. ram meg tuti, h többel menne alapesetben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Androidos tablet topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spórolós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged