- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Core 2 Duo kupaktalanítás by westlake
-
proci985
MODERÁTOR
26 fokos ambient mellett nálam idle 27/35-36-33-32, tövigterhelve 39/46-46-42-42, 9x266@1.008V
3.0@1.264 mellett 27-28 ambient temppel 29/38-38-36-34, tövigterhelve 55/58-58-55-55. viszont a két rajta lévő venti alapból csinál fejenként kb 120m3/ht, a mögöttük lévő ház alulnyomásért felelős venti pedig 200m3/ht. a 3,0@1.264es eredménynél a 200m3/hs venti chipsetet hűtőtt, akkor a gép házon kívül volt. 3.2@1.38on méregettem, ott olyan 63-65 fok volt a legmagasabb hőmérséglet, de valszeg nem ezzel a ventifelállással. vérszemet is kaptam, hogy még mennyi tartalék van a hűtőben
-
Brumi˘
addikt
Az en elozo quadom is elegge tre volt. 3,5ghz-hez kellett neki 1,55V hogy stabil legyen, mostani meg 3,6-ot menne mar 1,4-1,45V korul, de nem toom lehuteni (keves a bigtyphoon
). 3,4-en 1,36V-tal prime alatt 82 fokra is felszokik. Hetvegen ha osszejonnek a dolgok ravagok egy infinty-t iprai ventivel, kivancsi leszek mennyit fog erni.
-
diegho
nagyúr
-
NFree
addikt
Nállam csak ezt lehet állítani, FSB Termination Voltage 1.400V
sikerült feljebb menni de, rengeteg feszt kellet adni a procinak bios: 1.6v,de így sem volt stabil
elképzelhető, hogy kevés a procihoz a deszka, és egy p45-ös alaplapba jobban muzsikálna (P5Q) ?
Még annyi egy c2duo6300-al 485 fsb-t tudott a lap persze nem prime-os stabil eredmény. -
G4ga
őstag
csináltam egy CMOS resetet! - Kivettem az elemet a lapból / áramtalanitva volt
és ugyan ugy megmaradt a 2.50xcsináltam képeket is
Autó beállitás:
[auton=800]
Állitgatnám:
[az a fránya 2.5]
Ez normális akkor?
Irtátok hogy vinnie kell elvileg az 1000-et
ez a mostani idözitésem:
[idözités]
ha jól gondolom a 18-at kellene átálitani 15-re?SRY hogy procis topikba memóriázok, de nem találtam a memós topikot
mod:
vmiért bekurta az elejére a linket! ehhez is lama vagyok -
subaruwrc
félisten
ez nagyon LOL
kezdjük ott hogy a ,, megdőlt a prcoesszortuningolási világrekord ,, szöveg baromság. milyen rekord dőlt meg? semmi overall rekord nincs benne. nem a legnagyobb százalékos túlhajtás. ez a Q6600 WR. bár nem vagyok benne biztos....
jelenlegi Q6600 Wr
de a legjobb része a százalékos túlhajtásban vanazon szakadtam. különféle extrém hűtéssel bűvészkedők se érnek el 30% nál többet
itt lőttem volna le...
nem nagyon olvassa az XS-t.... de azért ottvan h 3800-7100-ra. kb 186%,...
ekkora fos cikket. aki nem ért hozzá minek ír róla? -
Chalez
őstag
Aha köszi. TX2 valóban kevés, de azért 3.2Ghz-en hagyom poroszkálni amíg nem szerzek másik hűtést.
A tápot már mondták, de egyelőre nem tudok másikat bele rakni...de másik lappal meg nem volt vele gond a múlt héten, ezért érdekes...volt már elem kivétel, volt már sima cmos reset, még csak nem is sípol semmit, ha hidegen indítom...megpróbálom du. otthon hogy újraflesselem a bioszt. Mondjuk újabbat nem tudok rakni, mert a legújabb van fent.
De már a tököm kivan, olyan vagyok mint egy Zombi lassan a hajnalokig való tesztelések, próbálgatások miatt.
-
Maxxter
senior tag
-
Kantorpe
tag
Szia,
Igazabol ez a feszultseg meg ilyesmi nemmond nekem semmit, aztsem tudom mi az alap.
Temperalt 22C fokos szerverteremben lesz a gep, a hazban 7 darab 12cm ventillator kelti a huzatot.
Ezek melett sem elegendo a TX ?Miert keves a 400W chieftec ? , nincs kulon gfxkartya a gepben.
Nincs hasonlitasi alapom, csak az, hogy a regebbi amds konfom alapfeszen +50% frek mellett 250Ws tappal nevetve muzsikal.
Ezen ne tessek elkezdeni flamelni senkinek, nekem most uj vilag ez az intel
-
Kantorpe
tag
Szia,
Errol fogalmam sincs, kb. bemegyek a boltba, megveszem, es elvarnam tole a 3.2 koruli sebesseget alsohangon, de inkabb 3.6 a celirany 7/24 uzem melett.
Gondolom a gyari hutot cserelni erdemes, en CM HYPER TX2 t talaltam tetszetosnek.
Alaplapi integralt vga van, nekem csak a cpu power szuksegeltetik, nem game, stb...Igazabol, csak a tap kerdese miatt erdekel, 400W chieftech van ennek kellene kibirnia.
Elmult evekben nemigen volt szerencsem intelhez, ezert bizonytalan vagyok, de ar ertek aranyban nincs jobb versenytars.
-
szacsee
nagyúr
Szerintem ennyit tud a procid sajnos.
Mondanám azt, hogy még esetleg valamelyik tuninghuszárnál nézd meg mit menne, akinek esetleg SR tápja van és 8-12 fázisú lapja, de szerintem nincs értelme.
Nálad nem hinném, hogy User Error lenne, valamint a lap és a táp határát kóstolgatnád.Viszont lehet érdemes lenne meghírdetni és venni egyet boltban, vagy valami kitesztelt darabot.
Sleth is melléfogott sajna, bár nála nemtom mi volt a szitu.
A rizikó az benne, hogy ~10K-ba lenne és nem tudod mit fog menni a másik, viszont ha azt nézem, hogy a nem antituningos darabok közt a legszarabbak is mennek stabilan 3,6-3,7-et prájm stabilan, akkor lehet megérné. A másik, ha egy alacsonyabb VID-est fognál ki akkor jó eséllyel kevesebbet fogyasztana és ugyanahhoz a frekihez nem kellene annyi fesz.
Majd eldöntöd megéri-e.. -
Jamie2166685
csendes tag
Én általában mindent ugyanott veszek.De én vok a hülye, mert termaltake-t olvastam.
Van ilyen hűtő ott is.
Másik problem:
Enermax Chakra gépházam van.Elég méretes darab.Ez a hűtő még ebbe se fér bele a 160mm-es magasságával.Házat nem akarok cserélni.
Különben mi a véleményed az előbb említett zalman cooler-ről? -
Laraxior
titán
-
VinoRosso
veterán
Igen. Nézd meg én majdnem 1,6V-ot is adtam a procinak, igaz ez már nagyon a max, 1,6V prime alatt sose, csak 3DM06 meg PI. Felette valósban meg már nem érdemes rizikózni. Elvileg 65nm-en olyan 1,625-és 1,65 közt van léggel ill vízzel a halál. Kompival lehet ennyit is adni neki, vagy szárazjéggel LN2-vel efölött is, de az is csak benchekre. 24/7re meg 1,525-1,5V szerintem a max amit én adnék ezeknek, de nálam többnyire alapfeszen futnak a quadok, még játék alatt is, mert még a gx2-t is 3,4Ghz körül kihajtja 22W nativ felbontás mellett, amin használom.
Egy tipp: vegyél le minden feszt alapra( sb, nb, meg nem tom még mit lehet állítani ds4be
, de ram menjen 1:1be 2V-on) , és adj 1,46-ot a procinak, load line enabled, 9x400( 333as strap) és mehet a prime, ha nem megy, próbáld meg 1,48V esetleg 1,5V, ha nem reagál semmit, i.e. nem megy tovább a prime, akkor valami másból van fogytán. Ilyenkor először az NB-t kéne emelni, és mindig figyelni, hogy meddig megy el a számolásban, ha bírja a 8k-s mintákat, akkor az már jót jelent, persze még nem minden, de ezt stresszeli legjobban az FPU-t. -
VinoRosso
veterán
Hűtéstől is függ, na meg persze laptól. De 1,5Vig szerintem nyugodtan megküldheted, ha jól tom a ds4 az 6 fázisú( vagy négy? most igy hirtelen nem tom, de ha 4 akkor nagyon ne nyaggasd benne 1,5V felett ). Jó lapban 1,6V is ok még, de azon ne fusson sokat a prime, és csak akkor ha nem meleg( <80°C )
-
VinoRosso
veterán
p5k-e. Sima p5k-ban én nem nagyon tuningolnám a quadot, max 1,3-1,4Vig. Az volt a jó abban a prociban, hogy nem kellett neki sok fesz az emeléshez, egy egy feszemeléssel 3,7ig akár 6-7Mhz-et is lehetett tolni az fsb-n. 3,3-at ment 1,296V-tal és 3,6-ot 1,46V-tal vitte, 3,7 ,1,48V. 3,7en azonban már nagyon meleg volt. Először a TRUE-t polírozam le, ez is hozott rajta, olyan 3,75ig lehetett még tolni neki, hogy 80°C alatt maradjon, aztán a CPU-t is letoltam, akkor már 80°C alatt volt 3,8-onis, de kevés volt az akkori tápom, 3,8on mindig lekapcsolt a gép, mert elfogyott a jucie. Aztán tápot cseréltem, de így se ment 3,8Ghz-en stabilan small fft alatt, lefagyott a gép mindig 5-10 perc után, hiába emeltem még feszt. Blend alatt 3,85ön is stabil volt 1,52V valós fesszel. Aztán nem volt már időm tuningolni tavasszal, mert egy csomó dolgom volt, meg lettek új quadjaim, vga-im, amiket ki kellett próbálni, tesztelni, és azok miatt nem jutott rá idő. Végül elvitték, igy nem maradt már időm játszani vele, pedig hosszú idő után jöttek ki értelmes BIOS-ok a lapomhoz is, amikkel egész jól meg lehet húzni a quadokat, és a szokásos 1,52V feletti elakadások helyett most már tudom tornászni feljebb a feszt, ha a hőfokok engedik. Jó lett volna kitesztelni rendesen, met benne volt a pakliba a 3,8-3,85 is léggel.
-
BraveHeart
tag
Minden egyes újításnál megfogadom, most 4 évig nem költök!
Most 4 évig nem fogok költeni!
Memszorzó? Na, van új a nap alatt... Az hunvan?
Xp-s vagyok, a Vista nem jött be tulságosan.... Szóval a tuninghoz a 2slot jobb, mint a 4 slot. Vettem!
Na, de ezek szerint, bármelyik mem tudja az SLI opciót? Talán még az enyém is? 2,3? Ja, voll!
Köszi a válaszokat!
-
BraveHeart
tag
Hi!
Hát, 2,175-ig nyomtam, mert 2.2-ön adja le elvileg az 1200MHz-et, így annál fejjebb nem akartam nyomatni. Nagyobb fesznél nem fagyna ki ennél az opciónál a gépem ezekkel a memóriákkal?
Meg biosban (Asus P5N32-E SLI) a memória opcióknál az SLI-s beállításnál opciók vannak %-osan megadva.... passz...
1%osra állítva bejön a boot menu, s akkor 1066-ot ír ki a memóriára, hiába 900-ra van állítva a másik beállításnál... rejtélyek egész sora... -
szacsee
nagyúr
Hoppáré..fölvilágosodás..
Vedd vissza a szorzót és a memót, hajtsd 1:1-ben...asszem gigánál 2x a jelölése.
Nézd meg 400x6-on, majd 430-on, ezen simán menni kell, majd pl 450-en is, ha stabil, akkor emeld a szorzót, ha nem akkor wallos sajna, bár nem nagyon találkoztam a fórumon olyan Quaddal ami 400-at nem vitte volna...átlag 450-460-at vinni szokták. -
szacsee
nagyúr
Gorneck kedvenc márkájával hajtom..Asus P5K Deluxe.
Semminek nem adtam fesz, csak a procinak és a memónak + a dropp elkerüléséhet a Load Line Calibration Enabled.
Viszont azt észrevettem, hogy a PLL-el stabillá lehet tenni, de 400-as FSB-hez nem kellene adni neki elvileg semminek, csak a procinak, P35 északi hídnak szerintem nem nagyon kell fesz, max X38-nál van ilyen fícsör.
A ramom igaz csak 1000-et bír 4-4-4-8-on, de ha jól olvastam a tied 930 körül megáll, tehát ha én az 1000-es memófrekihez nem adtam semmit és 450-es FSB-ig minden auto-n volt, vagy alapon...kivéve a procifeszt. -
szacsee
nagyúr
-
killerjohn
addikt
egyikben sincs: aqua,users,bluefish
én mindig ezekben vásárolok... tudtok mást? ahol sok minden van és relatív olcsó ?viszont találtam ilyet: http://www.aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=48922&
(ASUS Striker Extreme OEM). elsőre jónak tűnik, csak az a baj, hogy DDR-800 a max amit tud -.-
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest