- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Letiltás - hogy is van ez?
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
BraveHeart #20398 üzenetére
Én is így jártam! Nálam is olyan 330 körül volt a max FSB a Q6600-al.
-
syC
addikt
válasz
BraveHeart #20382 üzenetére
Az a lap egy rakás sz@r, de erről bővebben zsolt1129 ph-s arátom tudna neked mesélni...
Laraxior: hogyhogy árulod a lapod?
-
Laraxior
titán
válasz
BraveHeart #20382 üzenetére
ha a 3.6GHzet eléred akkor már boldog lehetsz
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BraveHeart #20356 üzenetére
bizony hogy létezik, hogy jobban melegszik! crysis akkora memórialimites, mint a ház, 1.67gigát x32őn lazán megzabálja, x64et még nem néztem.
Qru: olyan 3.0át azért alapfeszen szoktak menni. CPU throttling elvileg szabályozná, hogy idleben mennyit kapjon le a feszből, de kérdés, hogy van e ilyen opció biosban (meg működik e, ismerve az asus lapokat
).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BraveHeart #20352 üzenetére
ok, akkor jöhet a finomhangolás.
CPU multiplier 9, CPU FSB 320 (azaz 1280 és nem 1260 ahogy írtad
), ramokat át expertre, feszt adj nekik gyári értéket (gondolom 2.1V), időzítéseket szintén gyárira (4-4-4-12/5-5-5-15, rájuk van írva) szorzót állítsd át 2ről 3ra vagy ha tud nem szinkron memvezérlést, akkor a ramokat lődd fel ddr2-1066ra, procifeszt álljtsd vissza annyira, amennyivel stabil volt előzőleg, FSB/NB feszeket szintén (NBnek lehet majd kell adni minimális plusszfeszt, ha nem stabil memtest alatt, 4 ramhoz általában több fesz kell).
az SLI ezekszerint reklámfogás, ne foglalkozz vele hogy a lap nem képes normálisan kihajtani, erre való a finomhangolás. defaultot meg felejtsd el, általában tökjó meg tökstabil, csak éppen cserébe az egekbe lövi a gép fogyasztását az optimálishoz képest.
Tujmi: prime 3200on lefutott? mekkora fesz mellett? milyen melegek voltak a magok? szerintem masszívan hőproblémával állunk szemben, nem csak a fesz a problémás.
NFree: persze, finomhangolás után is megy a speedstep. tehát a feszt a proci 1.063ra veszi vissza, a szorzót 6ra csökkenti, az FSB marad. tehát ha felhúzod 3ghzre, 9x333 beállítással, akkor speedsteppel 6x333= 2ghzn fog menni a gép 1.063 feszen. ha a feszt 1.063 alá állítod, akkor természetesen a feszt nem emeli fel erre az értékre (tehát nálam pl idle és load érték is 1.024 jelenleg némi safe mode bállítások miatt). idle értékben a feszt elvileg a cpu throttling controllal lehetne állítani, de én ilyen opciót még csak ASrock lapon láttam... aszem a feszvisszavevésért normál esetben valami más opció (c1e, e1st?) felel, de most meg nem mondom, h melyik.
-
Macka
veterán
válasz
BraveHeart #13905 üzenetére
Igen,mindegyik DDR2 tudja.Olyan,mint a Skype és a mikrofonos headset.Az a füles is tudja,amin nincsen skype matrica.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BraveHeart #13892 üzenetére
2év a számtechnikában olyxan mint 20év az átlagéletben. Memszorzód mennyin van? Memónak 2,3V-nál ne adj többet, mert hosszútávon nem egészséges neki (rövidül az élettartam).
CL4 VS CL5: inkább a sávszélesség számít mint az időzítés, bár ez alkalmazásfüggő is természetesen.
4GB: 4modullal romlik a tuningpotenciál, inkább 2X2GB ha lehet. Viszont, 32bit-es oprendszerrel nem tudod kihasználni mind a 4GB-ot. Valószínűleg csak 3,5GB-ot fog látni. A másik, hogy ha XP-d van, az úgy is max 2GB tud adni egy alkalmazásnak.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
BraveHeart #13880 üzenetére
Nem jobb. A Ballistix-ek pedig kakik sajnos.Felhigult mint termék, és egyre kevesebb lapba mennek normálisan.Nem kell SLI Ready Memót venned. Ha jó tuningos cucc kell keresd Ősembert és vegyél tőle CL4-es Super Talent memókat.Igaz csak 1000mhz modulok, de jelenleg nem találkoztam jobb minőségű rammal és az ára is normális. 10k/1gb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Az inkább csak reklám fogás. Semmilyen plusz gyorsulást nem hoz a többi ramhoz képest. Mennyi feszültséget adtál a ramnak? Lehet az a kavés, azért nem megy.
-
Macka
veterán
válasz
Akkor miért kapcsolod be azt az opciót???
-
válasz
BraveHeart #13426 üzenetére
hát én nb-nek már a 3Gigás értékhet is asszem 1,6 voltot adtam! Esetleg próbáld meg az óvatosan emelgetni!
-
válasz
BraveHeart #13220 üzenetére
ugyanez a konfigom van...
hát 3,6-os szerintem ezzel a lappal nem fogsz elérni.. max 3,2-t, és akkor már örülhetsz, és ahoz már nem árt vizezni a deszkát sem, mert leolvad az északi híd a helyéről
nekem úgy megy 3g-t, hogy 1333-ra van állítva az fsb, a proci fesz meg van emelve picit (asszem 1,4-re) meg az északi hídé is 1,65-re.
Egyébként a szorzót azért nem tudod állatani, mert az a prociba gyárilag beállított érték. Vagyis a max. éték!AirBooms: nem hülyeség. Ez a lap alapból a 4x-es értéket írja ki, és állíthatod!
-
AirBooms
addikt
válasz
Az hülyeség, hogy FSB 1200. Állítsd be 400-ra, akkor megy 3600-at!
-
KTompi
aktív tag
válasz
A 9-es szorzót nem tudod feljebb állítani... 1600MHz FSB-vel (400MHz) érheted el a 3.6-ot, de valószínű némi fesz kelleni fog még a procinak is
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest