Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
janek69 #5875 üzenetére
A GPS valakinek helyből szuper a másiknál meg nem talál holdakat.
A sajátom és a bátyám telefonja. Egy csomagban rendeltük, egyszerre, a minideal-től. Az enyém működik a GPS, az övén nem. (FW, kernel, gps beállítások, minden ugyanaz.)
Most rendelt egy bluetooth-os gps vevőt, mert elege lett a dologból. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69 #5865 üzenetére
"Na én nem vitatkozom,sem mint erősáramú villamos gépész sem mint RTV műszerész....."
Én sem, mint egyengeáramű műszerész technikus, programozó... ha már megint itt tartunk...
"legfőként azért van,hogy a középfeszültségnek és a törpefeszültségnek galvanikus kapcsolata ne legyen"
Szelekítven olvasol: az előző linkemen a kolléga leírta, hogy érintésvédelmi szempontból miért is aggályos egy-egy ilyen eszköz, mivel ez a trafó nem fog megvédeni, ha történetesen átüt, vagy átég, mert nem biztosnágos.
A funkcióját tekintve pedig csupán a ~230V-ról lefelé irányuló transzformálást kell elvégezze, galvanikusan leválaszt üzemszerű állapotban, de nem ez a fő feladata!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69 #5862 üzenetére
Nos hogy ha hálózati töltőről beszélünk, akkor beszéljünk a hálózati töltőről, ha pedig a szivargyújtós megoldásról, akkor arról.
Ha most használnád, amit linkeltél >> [link] <<
...és még értesz is hozzá, akkor tudnád, hogy az USB-n keresztül 5V-os kimenet kell, nem 12-es, mint ezen.
Itt van egy hálózati töltő képeken: [link]
Hozzá a válasz, hogy hogy működik: [link]
Tehát van benne trafó, igaz ebben sem mindben, újabbakban már rendszerint elmarad és más megoldásokkal dolgoznak.
Az a tranzisztoros oszcillátor (LC oszcillátor) pedig a büdös életben nem csinál neked négyszögjelet trigger nélkül.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69 #5855 üzenetére
Na és igen,a töltő.A töltők ma már nagyon kicsik és ebből kifolyólag a 12V-ból 5-öt nem úgy csinálnak,hogy 7V-ot hővé alakítanak,hanem impulzus üzeműek 100kHz feletti frekvencián négyszög jellel működnek,ami nagyon nagy felharmonikus tartalmat csinál és ha ebből jut az 1500MHz-es tartományba is,akkor az csúnyán elintézi a jel/zaj viszonyt. (SNR)
Nem impulzus üzem, hanem kapcsoló üzem és nem négyszög, hanem nagyfrekvenciás szinusz. Nem azért állítják be így, mert nem kell hővé disszipálni így a többi feszültséget, hanem a hálózati transzformátor méretezése miatt. Jobb esetben ez toroid, aminek közel 100%-os az illesztése, így a keltet zaj elnyelődik benne.
Az SNR nagy frekvencián modulált jel, soha sem fog a töltő ~800Hz-es szinuszával gerjedni...
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69 #5839 üzenetére
tudom, azért is írtam, hogy tisztában vagyok vele, hogy 99%-ban a user a hülye.
Amúgy csodával határos módon megoldódott a dolog. Feltettem egy múltheti mentésemet, ami szintén egy 1.1.5-rő készült cwm mentés volt, de nem flash utáni "tiszta" rendszer, hanem már telepítgetés, állítgatás utáni állapot. Droid toolsban valami más akartam megnézni, de próbából nyomtam egy Su+rootexplorer telepítést és csodák csodájára fel tudta telepíteni őket és azóta írható a system mappa is.
Fogalmam sincs továbbra sem mi volt a gond, lehet, hogy az egyik nagyszerű rootoló program okozta a gondot.
Minden esetre most a gps-el szenvedek, emrt a szokásos probléma jelentkezett, hogy nem működik az epo. Ezt már megheggesztettem, de most meg jelet nem fog.
Minden esetre előbb utóbb összekukázom a megfelelő fájlokat.
-
raulicio
senior tag
válasz
janek69 #5837 üzenetére
(#5827) junkpod válasza raulicio (#5826) üzenetére
(#5837) janek69 válasza raulicio (#5826) üzenetérejó-jó, tudom, hogy 99%-ban a user a hülye, de azért ennyire barom nem vagyok, hogy gyári recoveryből próbálok bármit is. Természetesen cwm-el próbálom telepíteni az update-et.
(#5836) cappa72 válasza raulicio (#5826) üzenetére
köszönöm szépen a választ! Sajnos ehhez sem időm, sem pedig kedvem nincs, ráadásul nem is értek hozzá úgyhogy hagyom inkább a csudába. Visszarakok valami korábbi mentést és várok a soha meg nem jelenő, használható kit-kat-re
-
-
RVR400
veterán
válasz
janek69 #5808 üzenetére
1.1.5, és mindegy, hogy droid tools vagy root explorer, mert nem lehet írni a system mappát...
A Droid Tools ítírja kintről a build.prop fájlban az alapértelmezett nyelvi és területi beállításokat 1 kattintással, meg feltolja a SU-t, a MUT-t, és a Root Explorert a systembe. Vagyis ezen csak tolná...
Írd át a build.prop fájlt, en és US bejegyzésről hu és HU bejegyzésre, majd indítsd újra. Sőt, hozzáteszem másodszora már csak a Mount R/W írás sem vált át.
LOL, kétszer újraindítottam, most jónak tűnik .
-
junkpod
veterán
válasz
janek69 #5784 üzenetére
hát ez van, mégis van több fajta LCD hardver...
A régi JB-ben az lk.bin ezeket a drivereket tartalmazta
NT35512
OTM1283A
NT35590
HX8394a
otm9608aMíg az új kitkat csak ezeket
otm9608a
HX8394a(MTK Droid tool-al tudod megnézni mi van a telódban)
Wilsey dolgozik a problémán, ki akarják szedni másik romokból a drivereket ami hiányzik. -
raulicio
senior tag
válasz
janek69 #5763 üzenetére
no én felraktam a needromról a kit-kat-et. Minden menne faszán, de a display driverrel tényleg nem kerek valami. A teló bootol, a boothang lemegy és rezgésből és egyebekből arra következtetek, hogy a rendszer fut, de a képernyő feketén világít csak.
Maradandó kár nem lett, viszont ez még tuti nem megy nekem.
Persze ettől függetlenül lehetséges, hogy valakinek más display-e van és azzal megy...
-
janek69
senior tag
válasz
janek69 #5599 üzenetére
Most nézem,hogy a síma CWM-es 1.1.5 telepítőben is ott figyel mind a 2 file a system/etc/mddb könyvtárban.
Na ez érdekes. Mindben ott figyel a tg-s verzió,de a wg-s csak az 1.1.5-ben van benne.Nekünk szerintem pedig pont a wg-s kell.Na és ott marad a kérdés,hogy csak ott van,vagy csinál is vele valamit. -
balaaa88
aktív tag
válasz
janek69 #5579 üzenetére
A légkörnek van a legkevesebb szerepe benne, hogy milyen pontosságú az adott GPS-vevő. Ezt észrevenni normális minőségű eszközzel nem igen lehet. Sokkal jobban beleszól a dologba a te földrajzi helyzeted, az, hogy mikor próbálod meg a pozicionálást (idő), környező tereptárgyak, domborzat, stb. De elsősorban az, hogy milyen minőségű az eszközöd. Sajnos amit ebbe raktak, az trágya minőségű. Lehet vele szórakozni, hogy ezt vagy azt telepítek rá, de alapvetően rossz a dolog.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69 #5567 üzenetére
Upsz... elfelejtettem hogy van "user" is a nevében...
Azért áll nullákból, mert lemezkép. A teljes lemeztartalmat emulálja, ami jelen esetben üres vagy igen kevés adat van benne. Mikor ezt felírja a telóra a flashelő vagy a recovery, akkor gyakorlatilag törli a data partíció teljes tartalmát, majd azt a pár mappát teszi csak fel, ami ebben megvan előre.Ebből kifolyólag viszont nem értem, hogy hogy kerül oda egy olyan könyvtár, ami nem kéne hogy ott legyen, hisz a törlése megoldja a hibát, amit okoz. Nyilván valamelyik másik fájlból... meg kéne találni, mit ír még fel a data-ra a telepítő.
-
junkpod
veterán
válasz
janek69 #5547 üzenetére
Olyan nincs hogy új állapotú. Új vagy használt. És nem az határozza meg az eladási árat, hogy mennyiért vette, hanem az aktuális piac.
Ha lehet 45ért újat kapni akkor a használt max 35, ha imeit is törölték akkor 0-25 pénz a piaci ár szvsz.
Igen lehet javítani de ezzel csak mented a telót, de akkor is átverés volt az eladás. Szerintem.
Amúgy meg mindenki azt vesz és annyiért amennyit akar.Janek: de hát hazudott az eladó. 2 nap mi? Ugyanmár...
-
junkpod
veterán
-
-
-
tjokai
senior tag
válasz
janek69 #5403 üzenetére
éppen ezért kérdeztem rá, mert a Doogee dg550et ismerem, láttam is vele készült képeket....hát szörnyűek. Meg hát nagyon dobozhangja volt az első hangszórónak, nem lehetett érteni a partnert, annyira torzított. Viszont baromi gyors teló, Antutuban 26000pont azért nem semmi.
-
tjokai
senior tag
válasz
janek69 #5386 üzenetére
Na igen, itt kezdődnek a problémák
Azt sem tudom miről beszélsz, nekem ez sajnos kínai. Nagy meló megcsinálni azt a trükköt h menjen a Telenor is 3G-n? Tehát egy full laikus lény, mint én is vagyok, képes elvégezni?
Azt mondjátok már meg nekem h beszélgetés alatt mi a hátrányom abból h csak 2G-n beszélek nem pedig 3G-n?! Mi jelentősége van? Nem értek ehhez sem sajna..
-
teo027
tag
válasz
janek69 #5348 üzenetére
Az a baj, hogy sokszor játszik és felforrósodik a telefon. Gondolom Ilyenkor érdemes összenyomni, az hasonló megoldást ad mint a hajszárító.
Ahol elengedett ott nem látok ragasztó nyomokat.
A kétoldalú ragasztóhoz teljesen szét kell szedni? Esetleg nincs videó valahol a folyamatról?
Az a baj, hogy előre nem tudom melyik szervizes megbízható.... -
soundman1
senior tag
válasz
janek69 #5278 üzenetére
Pár napja írtam privátba junkpodnak:
Remélem az Inew a v8 bevezetése után, tehát reméljük augusztusban kiadja nekünk is a v3-ra KitKat-et.
A http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=445.810 oldalon Maiden (régi ismerős, megbízható fórumozó volt a PdaPlus-os időszakomban) a KitKat-ról írta júni 18-án:
"Aki pedig itt a fórumon mondjuk beta tesztelő annak a KitKat verzió amit kaptak,
Kernel: 3.10.20 2014/05/05
build: beta9_2014_05_17"Már nem friss Maiden bejegyzése, így bizakodjunk, hogy lesz előbb utóbb új Android édesség a v3-on.
Össze kellene hasonlítani a kernel és build verziószámát, ill. jó lenne tudni, hogy a CC-seknek van-e újabb akár végleges verzió?!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69 #5194 üzenetére
Azt esetleg nem néznéd meg, hogy ha csak ezt törlöd, semmi más nincs a romban módosítva, akkor elindul-e? Lehet benne van a data.img fájlban előzetesen már rész ebből, ami el van írva, de ahogy törlöd érzékeli, hogy újra kell generálni, így megjavul. Persze ez még mindig csak találgatás...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
janek69 #5190 üzenetére
Feljebb azt írod, hogy a data/nvram mappában felül kell írni fájlokat, itt azt, hogy törölni kell. Az utóbbi lehetetlen. Mármint lehetetlen, hogy az a megoldás, mert akkor már ez is menne:
Fogod a system.img-t, belerakod telepítés előtt a másik romból a modem fájlokat. Eleve így flasheled fel a romot és mivel a data tartalmát az első indításra generálja, már jó is. Ellenben ha másolgatni kell, ahogy elsőre írtad, akkor azt kell megkeresni azokat a fájlokat mi generálja le, olvassa ki, állítja elő, miként kerülnek a data-ra. Ha az megvan, akkor bármelyik romverziót meg lehet "telenorosítani".
-
junkpod
veterán
válasz
janek69 #5168 üzenetére
Az egész úgy történt, hogy miután bemásoltam az nvdata fájlodat nem működtek a simek, bemásoltam a firmware mappát reboot után is élettelen simek. Ekkor döntöttem, higy visszaállítom az eredeti állapotot. Mivel az eredeti mappákat másnéven otthagytam, gondoltam törlöm a moddoltat és visszaállítom a mappanevet. Ekkor töröltem az nvdata mappát, majd kezdtem átnevezni az "old-nvdata" mappát nvdatara. Pont mikor ok-t nyomtam fölül beugrottak a simek hibátlanul. Nézem mi lehet. Hát az old megmaradt de volt egy nvdata mappa mostani időponttal. Ekkor már sejtettem, hogy önjavító a rendszer. Kitöröltem újra és vártam. Mivel ekkor már volt működő simek nem történt semmi. Erre reboot és jött a simkeresés, nvdata megjelent és minden ok.
Arra még kíváncsi lennék mi lenne ha 850-es firmware mellett törli vki az nvdata mappát éscrebootol, akkor is jó lesz a telenor? -
válasz
janek69 #5171 üzenetére
/data/nvram törlésével nem száll el az IMEID.
Ez akkor igaz, ha az nvram rom szakasz (/dev/nvram; nvram bin region) nem sérült (illetve ép a protect_s és protect_f és sec_ro is) . Ezt a /data/nvram-ot ugyanis bootoláskor az nvram bin region-ból generálja a rendszer.Ha megnézel egy adb parancsot:
cat /proc/dumcher_info
kimentetet, akkor fogod látni, hogy hol is helyezkedik el az nvram.
( a scatter-ben __NODL_NVRAM bejegyzéssel szerepel) -
junkpod
veterán
válasz
janek69 #5168 üzenetére
Szerintem wipe nem nyul az nvram "mappához" hiszen az egy becsatolt partíció. Ha bootkor nem törlik direkt az nvdata mappát akkor marad a régi, ezért nem ér semmit ha csak a firmware mappa van 900-ra cserélve.
De persze jó lenne ha más is igazolná, gondolom másnak is hiányzik a telenor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest