Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janek69

senior tag

válasz laci laci #5578 üzenetére

A 4pda orosz fórumon a marsapa rom-tól ájuldozik az egyik fórumozó,hogy mennyire jó a gps azzal. Én régebben az N95-öm gps antennáját teljesen újra kreáltam és elég sokat vacakoltam vele. Ezek alapján na meg az idevonatkozó tanulmányaim alapján mondhatom,hogy elég sok tényező befolyásolja,hogy mekkorák a jelszintek. Legfőként nyilván a légkör. Alapvetően volt egy olyan tapasztalatom is,hogy este tiszta égboltnál is sokszor alacsonyabb jelszintek voltak mint nappal.
    Ezt csak azért írom,mert azt,hogy mennyi idő alatt talál jelet azt ugye az EPO és az A-GPS konfigurálásával biztosan tudjuk befolyásolni,de magát a jelszinteket nem. Persze ahhoz,hogy a sok jelből nekünk koordináták legyenek,még egy rakat algoritmus is dolgozik és ezek hatékonysága biztosan befolyásolja,hogy hány holdat tud használni. Ezt csak azért írom,mert a marsapa rom is 1.1.5 alapú és nem hiszem,hogy kicserélgetett volna minden gps-hez kötődő fájlt,így nem hiszem,hogy jobb lenne mint az 1.1.5 az meg nekem semmivel nem jobb mint az 1.1.1 volt. Szóval sok tényező van és a gps jósága még időjárás függő is. Szóval elég relatív a dolog. Egyik nap nagyon jó, a másik nap meg nem annyira.

Új hozzászólás Aktív témák