- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #125967 üzenetére
Van benne valami amit írsz. Talán a retro gaming vonalon egy valami tudná életben tartani ezeket a gépeket, pl. az aksi idő de nyilván már az sem a régi. Retro gamingre vélemyénem szerint ezek elég nagy foscsik ha csak magát a gépet akarrnám használni. Billentyűzet a régebbiekhez képest hulladék, ha csak a gépen kéne retro gamingelnem moncsi nélkül akkor arra meg pici lenne nekem,stb.. Nálam a retro gaming inkább 15"-os vagy annál nagyobb laptopon kezdődik. De mindenkinek más az igénye.
Amúgy nem ezek voltak az elhulló SSD-s modelek? Vagy az csak a T570-nél jétszott?
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #122423 üzenetére
T570-et néztem ki amúgy alapból. Várok még egy whitepont-mentesre... Anno te voltál az talán pont, aki a T530 hangját magasztaltad? Mert az pont ellenkezőleg van. A memóriád jó mindenesetre!
Az anyagminőség honnantól kezdett el ismét jó lenni? Ezt még nem érintettük. Ergonómia szubjektív, kifejthetnéd konkrétabban.
Szerk.: kigyomlálást is konkretizálhatnád.
A beleérzés egy dolog, de a kérdés nem egy után-/beleérzésről szólt. Talán a P50 jelenthet megoldást, ahogy látom, köszönöm az infót.
-
Tim82
félisten
válasz
Wolfskin #120748 üzenetére
Én nem mondanám a T470-et "eldobós" minőségűnek azért, az NVME SSD-s probléma úgy néz ki, hogy inkább T570-nél jelentkezik. A Thunderbolt firmware-t mind T470-nél, mind T480-nál, mind T480s-nél frissíteni érdemes, mert egy bizonyos verziószám alatt bugos, erről értekeztünk eleget itt a topikban.
T470-ből volt kettő (egyik még megvan), van T480 és most aktuálisan egy A485-öt pofozok ki. Az s széria minőségibb, legalábbis a sima szériás gépekhez képest, de azok se nagyon vészesek (szerintem, persze). Cserébe a sima szériás gépeknél megvan még a két akku, két RAM foglalat.
T490 nem volt a kezemben, de azt hiszem, az pont egy olyan értelemben kevésbé jól sikerült koncepciójú darab, hogy megörökölte a T480 burkolatát, de már csak egy RAM foglalat van (persze forrasztott RAM mellett).
Touchpad-et még nem néztem, hogy a felület matrica-e, a megmaradt T470-nél cseréltem 1:1-ben valamelyik X1 Carbon modell "glasstic" touchpad-jére, de leginkább kíváncsiságból, mivel a Carbon touchpad-ről ódákat zengtek egy időben Reddit-en.
-
donjohnson
addikt
nekem is csak úgy elkezdtek elromlani a régi t570-en a gombok (lapos, fényes gombok vannak rajta). ha még garanciális, akkor cseréltesd a bill-t.
szerintem valami kiszárad benne vagy eltávolodik idővel és nem érzékeli elektromosan a fém, vezető része a lenyomást.egyébként egy usb-s vezeték nélküli külső bill is megoldás lehet, ha asztalon használod.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #119494 üzenetére
A jó öreg Google ütőkártya ami nem is annyira Google...inkább az internet úgy globál. Szerencsére már nem kell 1-2 ember véleményére hagyatkozni és ugyanarról legalább 4-6 nagyobb review biztosan van. Videóval, leírással...stb...
Király, linket tudsz esetleg arra amiről beszélünk. Köszönöm fáradozásaid
Az a szomorú, hogy te még mindig a múltban élsz. Én is elmorzsoltam 1-2 könnycseppet a T420 után... de van aki meg A T60 meg T43 után tette ugyanezt. Kezded érezni mi itt az analógia? Én is, és még sokan mások tovább lépnek. Hiába jössz azzal, hogy 'régen minden jobb vót!' ... hát nem...nem volt. Akkor is megvolt minden gépnek a maga baja, csak a nosztalgia elmossa...
Felőlem felteheted a T60 sorodat akárhová, de az valóság kedves 'Alice' hogy csodaország nem létezik...és a jelen és jövő feladatait a múlt gépeivel nem tudod megoldani. Mert nem adhatok az embereimnek T60-at, meg T420-at mondván, hogy ez bezzeg nem csavarodik... de legalább dög lassú és 10x annyi ideig tart egy projektet buildelni... hogy mást ne mondjak.A szomorú az, hogy nem tovább lépsz. Megint keveritek a szezont és a fazont. Nem 4 kilós gépekre vágyom 1 magos procival. Korrekt, minőségi, a business classhoz méltó építésű és beviteli eszközökkel renedelkező, supporttal meglocsolt vasakat szeretnék.
Ez nagy elvárás itt? Ez sok? Az a továbblépés, hogy veszel egy random Asus felsőkategóriát konzumerből és gagyára veri építési minőségben az elvben etalon szériákat? Okay.Egyszerűen nem lehet megtenni, hogy álljunk és vakarózzunk a régi gépek fölött, és siránkozzunk, hogy jaj ez milyen nagy meg vastag... ezt tedd más célszerszám fölött.
Ez még mindig egy kib.szott igásló, egy munkaeszköz... Használjuk működik... 7éve az én javaslatomra kerültek be a cégbe a Thinkpadek és azóta is ilyen gépeket használunk cserélve a különböző sorozatokat. Alacsony a hibaráta... Még senki nem panaszkodott. Igaz nem több ezres a géppark, de statiszikai alapon belátható, hogy ez nem is érdekes mert nagyobb gépszámból nagyobb eséllyel tudsz felmutatni hibát... Viszont ez még mindig elenyésző másokhoz képest...A mások alatt azt értük, ahol mondjuk behúztak egy T570-es flottát és kuka az egész? Csak, hogy érezzük a törődést.
Tudod mi a legjobb indikátor? A management... mert ha nem jó a munkaeszköz, akkor panaszkodnak az emberek, nincs hatékonyság, sok a meghibásodás...nincs haladás. Annak nem örül a management... Nálunk viszont egy szisszenés sincs, hogy valamivel probléma lenne.
Úgy mint nálunk. Nincs semmi gond. Mármint ott, ahol a gondot kezelik ott nincs. Egyébként van, de shit, ki beszélget a dolgozókkal vagy olvassa el amiket beküldenek
Tudod mi az igazán felróható hiba?! Az ami végig söpör egy teljes generáción... Mint anno a T61 Nvidia GPU-s elmelegedés... Na azzal tényleg ráültél az aknára... (Ugye milyen jó, hogy abban még volt anyag?
) Random hullottak mint a legyek... Tessék, lehet nézegetni azt is az asztalon...csak fekete képernyőn kívül semmit nem tud produkálni...
Fentebb írtam, T570. És akkor emelem a tétet, kijelzők sorban bevert palmrestekkel, gombokkal hulló billzetek, idióta firmware, nem működő management progik, okádás touchpad, alapvető portok elhagyása jeeeeep. Na ezeket rakd a fejlődés oszlopba és add el pénzért.
Az objektivitásról meg annyit, hogy #119442 -ben gyakorlatilag azt írod nincs olyan Thinkpad ami ennek megfelelne...miközben van... csak neked van ez a nagy és kemény becsípődésed, de egyre inkább úgy érzem rossz boltban vásárolsz..
Melyik az a gép? Tényleg érdekel. 1 olyan van, igazándiból 2, de itt egy refresh az egész, ami pontokba szedve ok. Cserébe olyan, mint a szeletelt párizsi. Akkor ez az ajánlat?
Engedd meg, hogy akkor az indirekt megszólítást is feloldjam:
Régen még adtam a véleményére...csak fixen X éve az a narratívája, hogy nincs értelmes Thinkpad... valahogy már nem hiteles... miközben ellentétes a saját tapasztalás.
Számodra azért nem vagyok hiteles, mert leadtad a szintet az elvárásaidból és belesimultán a középbe, akinek meg ehhez nincs kedve az x és y és z.
Ezen kívül az, hogy valamikor szervizes volt és voltak tapasztalatai az akkori gépekkel közel sem jelenti azt, hogy minden évjárat minden típusát személyesen hosszú távon hasnzálta...vagy legalább gondozta mint gépparkot a cégben... meg az sem biztos, hogy most is ezt csinálja.
Hahj. Igen, minden gépet naponta kell 10 órát nyomkodni azért, hogy 10 eladásból 8-nál ha ugyanaz a hiba, akkor ki merjem jelenteni, hogy ez gond.
És de, most is ezt csinálom, hála Istennek már más keretek között.Pl mennyit használta a T14 Gen2-t??
Mennyit kell használnod egy gépet azért, hogy mérlegre rakva megtudd a tömegét? Nem sokkal több idő kell ahhoz is, hogy felemelj egymás mellett 2-t és megnézd mekkora távolság lesz az asztal és az emelési pont között, mielőtt az átellenes sarok szintén elemelkedik. Ez nem atomreaktor építés, nem szubjektív dolog, ez egy mérhető, számokba önthető, valós tesztekben is alkalmazott procedúra.
Miért kell ehhez nekem megvennem és hónapokat használnom bármit is?Nem tudom feltűnt-e de Tikakukac tipikusan az a figura aki "sokat beszél de keveset mond" és eközben is nonstop ködszurkálás van...
Szinte soha nem ír konkrétumokat...általában elnagyoltan ír... mint ahogy fentebb is...Elég konkrét voltam, továbbra is: hely, idő, írjátok meg milyen gépeket hozzak és tolómérő rulez. Ha nincs igazam minimum 200k értékben kapsz ThinkPadokat. Ha igazam van, akkor jöhet a W701DS. Deal?
HSM:
Az, hogy akciósan/használtan mennyibe kerül/került egészen más dolog, mint amit más fizet ki.
Pedig sajnos ugyanaz, én most annyiért vettem egy vasat amennyiért te soha nem fogsz ilyet, az tuti. Akkor most az én áram lesz a mérvadó? Nem
De S3-ban legalább tényleg aludni megy, és nem szórakozik azzal, hogy néha önkényesen fel-felébred, mint a "modernebb" megoldások, amikre szvsz semmi szükség, sőt, számomra kifejezetten káros. Nem azért szoktam egy gépet altatni, hogy ő közben olyan háttérfolyamatokat futtasson, ami neki/szerinte fontos.
Biznisz klááááász. Azon pörgünk, hogy a géped elalszik-e vagy felkel-e.
Pontosan leírtam az előbb, mik azok a másoknak megugorhatatlan akadályok, amiket elvárnék.
Amiknek a jó része hektikusan létezik/működik, de cserébe legalább külsőleg már Pavilionod van
Ha mindenáron ragaszkodsz ehhez, itt is ugyanazt tudom mondani, hogy a konzumer gép nem fogja tudni a fentebb már felsorolt elvárásaim. Így nem alternatíva, nemhogy elégedett nem lennék vele...
Tudom, hogy nem tudja, mert magam is körbenéztem, mielőtt megvettem volna az első T14-esem. Voltak igen vicces ajánlatok, egyik kedvencem a dísznek odarakott, szó szerint kb. semmit nem tudó USB-C...
Ha nem akarod megérteni, ne tedd. Amúgy szerintem pontosan tudod miről beszélek és nem arról, hogy konzumert kéne venned, mert azokból nyilván kihagynak olyan opciókat amikre neked szükséged lenne. A probléma forrása, hogy igazándiból lassan szoftveres fojtásokat kivéve van egy konzumered méregdrágán. Ez a problem
-
Régi szép idők, ja.
Van egy TP570-em (nem T570, a rendes, régi PII 570 subnoti), Ultrabase-be dokkolod a cuccot, és úgy azzal együtt még egyszer be tudod dokkolni rendes mecha dokkba...
Imádnám ha ma is lenne ilyen szintű legó -
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #118289 üzenetére
ezt a thunderbolt security level okozza (windows alatt tud autentikálni valamiért csak nálad).
t570-en, p51-en még lehetett állítani bios-ban hogy Thunderbolt (TM) 3 -> Security Level -> set it to no security (No Authentication). [link]
viszont az újabb gépeken azt hiszem nem lehet kikapcsolni a thunderbolt autentikálást. amikor megrángatod (ami tényleg nem ajánlott), akkor újracsatlakozik, autentikál és lesz kép.
egyelőre én is azt a megoldást tudom javaolni, mint amit HSM írt.
dokkoló táp áramtalanítás majd vissza (akár kapcsolós hálózati elosztóval). az egy kihúzás-bedugással egyenlő és legalább nem kopik az usb c csatlakozó.
bios friss-e? thunderbolt firmware friss-e? [link]én régen ezzel a bios beállítással oldottam meg. a mostani t14 gen2-őn nincs ilyen gond szerencsére, mert elfogadja a dell dokkolót és boot közben is van már kép a dokkolón keresztül.
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van egy T570-em (ez egy másik, nem az alaplapi SSD csatlakozó hibás)
Ki akartam cserélni az SSD-t benne egy Hynix BC501-re. Beraktam egy külső rackbe, megy simán, működik szépen. Berakom a gépbe. Hol felismeri, hol küzd vele rendesen. Windows telepíteni még nem sikerült rá a notebookkal, ha látja a Win telepítő akkor már írni nem tud rá. Vagy nyomok ott egy frissítést, akkor eltűnik a meghajtó.
Próbáltom a Secure Boot menün belül mindenféle kapcsolókat, Setup módba tenni, törölni a kulcsokat. Sokkal nem jutottam előrébb.
Valaki szívott már hasonló problémával ?Az SSD elvileg jó, mert beraktam egy asztali gépbe és simán telepítettem rá egy Windowst.
-
Hát lehet csak volt neki egy T570-ese.
Sajnos visszaolvasva is akadnak forrasztási hibák, amik miatt HDD/SSD detektálási bajok előfordulhatnak..
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van kollégámnak egy T570-es gépe. Pár napja nem bootol. Nem ismeri fel az SSD-t. Talán az alábbi hibaüzenetet dobja: 2102: Detection error on SDD (HDD). Holnap lesz a gép a kezemben, így akkor látom majd a teljesen pontos hibaüzenetet. Elvileg a Lenovo szerviz távolról azt mondta, hogy alaplap hiba. Valóban ? Kuka a gép ? Vagy lehet vele valami kezdeni ? -
totron
addikt
Mit vegyen a totron? G2 nem? T570 nem? Voltak kontra érvek rájuk, jöhetnének prok is, de akármelyik tipusra is ugyanúgy. 15" előnyben. T60 szintet nem remélek, T500-énak örülök, ha van. Ha nincs, akkor a legkevésbé szar érdekel, de csúcsmodellre nem tellik.
-
totron
addikt
T570-et ne, G2-t ne, akkor mit igen? Valami kellene...
-
totron
addikt
T570 vagy Carbon X1 G2? Megépítettség/anyag- és alkatrészminőség, strapabíróság, működés. Általában véve is érdekel a 2 vonal egymáshoz való viszonyulása. A Carbonnak lehet előnye egy szolidabb, vagyis élhetőbb =magasabb frekijű kijelzői PWM-mel?
Szerk.: majd' elfelejtettem, T60 party van, az ettől való távolságuk is érdekel a fenti szempontok alapján vagy bármelyik modellnek a minőségbeli távolsága ettől amivel van összevetési alap, gondolat, tapasztalat.
-
mahi1
csendes tag
Vettem bontásra egy i7-es folyadékkáros T560-at. Azt tudtam, hogy "2101 Detection error on SSD (M.2)" hibával indul és onnan nem lép tovább. Viszont USB-ről beötli a Windows-t és minden csatlakozója működik, az összes teszt sikeresen lefut. Az alaplap felületén nem látok folyadék nyomokat. A T570-esnek van ilyen hibája, hogy nem látják az SSD-t az alaplapi csatlakozóval.
Szerintetek érdemes foglalkozni ezzel az alaplappal, lehet az ilyet javítani? -
mahi1
csendes tag
Sziasztok!
Hosszú évek után T530-ról váltottam: jobb akkuidőt, IPS kijelzőt és szélesebb billentyűzetet keresve. Leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek segít.
Sokat nézegettem, olvasgattam a váltás előtt. 80-130ezer Ft volt a keret, T550, T560, T570 és T580-as gépeket céloztam be. Nem volt sürgető a vásárlás, kb 1 hónapig naponta néztem a HA-t, a jófogást és a FB marketlapce-t. T570-ről menet közben, itt a fórumban olvastam, hogy nem igazán jó vétel.
Végül egy szép külső állapotú T560-at vettem 80ezer Ft áron, gyári magyar billentyűzettel és 10%-ot amortizálódott akkukkal.
A T560-at is egy jól belakott Windows 10-zel használom, Lenovo Vantage-vel telepítem és frissítem a gyári szoftvereket, valamint a BIOS-t.
T530 vs T560:
- Windows 10-et mindkettő támogatja,
- Windows 11-et egyik sem támogatja,
- i5 processzor T530-ban érezhetően gyorsabb (10-20% érzésre),
- i5 processzor T560-ban sokkal kevesebbet fogyaszt (hosszú akkuidő),
- akkuidőben T560 sokkal jobb, eredeti gyári akksikat használok,
- T530 összes utángyártott akkujával befürödtem, még a Patona sem vált be,
- memória modul ugyanaz mindkettőben, kompatibilis (régiből áttettem az újba),
- dokkoló nem kompatibilis (T560-ban két féle kapható: buta 40A1 és sok csatlakozós 40A2),
- FullHD IPS kijelző gyönyörű a T560-ban, LCD kijelző horror a T530-ban,
- T560 billentyűzete jobb az oldalsó numpad (szám billentyűzet) miatt,
- T560-ban ritka a magyar, világítós billentyűzet,
- T560 vékonyabb, könnyebb, de kicsit szélesebb,
- T560 maximum 1 db HDD/SSD-t, míg a T530 maximum 3 db HDD/SSD-t fogad,
- T530-ban 3G mobilinternet modem (elavult, már nem támogatott), T560-ban modernebb, használható 4G (LTE) modem van,
- bluetooth mindkettőben v4, de fájlátvitel a T530-ban érezhetően gyorsabb (szerintem jobb a T530 BT modem antennája),
- dedikált, gyorsabb videokártyás változat mindkettőben elérhető (de nagyon ritka és drágább is), többet fogyaszt és a nagyobb, minimum 90W-os töltő kell neki,
- nálam az i5 procis és alap Intel HD videokártyás változat bevált mindkét gépben, mindkettőhöz 2 db 65W-os töltőt és 1 dokkolót vettem (külső monitorhoz, hangfalakhoz, billentyűzethez),
- töltők nem kompatibilisek,
- akksikat a Lenovo Vantage-ben korlátozom 60-85% közötti töltésre állítva.
T550 vs T560:
- árban megegyeznek,
- T550 kilőve, mert idősebb,
T560 vs T570:
- árban megegyeznek,
- T560 kevés eladó példány, T570 sok eladó példány,
- dokkoló mindkettőhöz ugyanaz, 40A1 vagy 40A2,
- T560 maximum 1 db HDD/SSD-t, míg a T570 maximum 2 db HDD/SSD-t fogad,
- T570-ben az egyik HDD/SSD csatlakozó általában rossz,
- T570 a hibás burkolati konstrukció (tönkreteszi a HDD csatlakozót) és a gyenge alaplapi forrasztások miatti előbb-utóbb GTK várható, ezért kilőve (pedig jó lett volna a 2 db SSD slot).
T560 vs T580:
- Windows 11-et csak a T580 támogatja,
- T580 használtan nem nagyon, vagy aranyáron kapható, így ezért sajnos kilőve. -
Gondwana
addikt
-
megott
aktív tag
válasz
Tikakukac #115265 üzenetére
Ne haragudj nekem továbbra sem tetszik, ez a kisarkítása a T470 forrasztásainak. Írtam már feljebb a T570-et aláírom, nagy számban előfordult az SSD csati elhullása az alaplapról egy hátlapi borda miatt ami egykezes(!) tartásnál lenyomta az alaplapról a csatit. A T470-re ez nem volt jellemző az én közel 1500-as merítésemben.
Tény hogy vannak sztorik, de ne csináljunk már a bolhából elefántot. -
Tikakukac
titán
válasz
stranger2006 #115264 üzenetére
Leírtam. Ha a topikban rákeresel, hoy T470, T570, SSD, meghajtó, eltűnik, forrasztás, hiba akkor máris megnyílik előtted a világ. Google ugyanez.
A review-k az előtt vagy az után készülnek miután kiderülnek a típushibák? Akkor szerintem már érted miért nem veszünk használt gépet csak olyan írások alapján, amik egy zsír új piacra dobott típusról készülnek.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #115258 üzenetére
A második válaszból is az jön le hogy csak simán egy kábellel akarja megoldani a mindent. Jövő állóság szempontjából ha 45W-s töltője van eleve problémás és T570-hez már elég necces alapból, dokkolóhoz meg inkább nem használnám.
@gocsi: 40A2 annyiból jó, hogy pár ezerért tutánad dobják, szóval jóval költség hatékonyabb, attól függően mennyi időre tervezel még a géppel.
-
Tim82
félisten
válasz
gocsi #115255 üzenetére
Olyan USB-C dokkoló, amibe a T570 szögletes csatlakozójú töltőjét be tudod dugni, szerintem egy van, a(z első generációs) Lenovo USB-C dokkoló.
Olyan dokkolót, ami a saját tápellátására is USB C (Power Delivery szabványt ismerő) töltőt használ, sokfélét fogsz találni.
Én egy "noname" Digitus DA-70864 dokkolót használok néha az X270-emhez, az delejt fogadni tud mind type C-n, mind 5,5x2,5 mm-es tóltőcsatlakozón. Két monitorkimenet (DP és HDMI - van D-Sub is, de egyszerre két monitort tud meghajtani elvileg, hozzáteszem, nekem nincs kèt monitoros setupom jelenleg, így ezt nem próbáltam), jó pár USB, gigabites LAN, kombó jack port headsetnek is van rajta.
-
gocsi
csendes tag
Sziasztok,
T570 -ba be van dugva most:
Hdmi: Monitor (DVI port)
Usb-c (TB3): Monitor (DP port)
Usb: bill+egér receiver
Usb: nyomtató
RJ45: hálókábel 1Gb
Töltő: 45W töltőAmire gondoltam:
Vagy 40A2 dokkoló (következő generációval nem fogom tudni használni, illetve más márkájú gépekkel sem).
Vagy usb-c dokkoló (később, más géphez is tudnám használni).Van olyan kis usb-c dokkoló, amibe mindent be tudok dugni? Esetleg a töltőt is?
Köszi
-
Tim82
félisten
válasz
megott #114905 üzenetére
Nem vettem gyanúsítgatásnak, csak jelezni akartam, hogy ha van, személyes tapasztalat, ha nincs, akkor azért utánaolvasás alapján írok ilyeneket.
A topikban volt arról szó, hogy mi lehet a különbség a T470 és T570 csatlakozója között ([link]), szóval abban biztos vagyok, hogy a T470-nél kisebb eséllyel fordul elő... csak épp rákeresve csak az utóbbi fél éven belül a topikban 2 sztori biztosan van a "T470 nem látja az NVME SSD-t" témában és azt hiszem, egyikre sem volt megoldás. Az egyiket linkeltem már, a másik meg ez: [link]
Ha nem lennének ilyen tapasztalatok, én is bevállalnék T470-et (főleg, mert azt sokkal egyszerűbb "T25-re átmoddolni", mint a T480-at), de így inkább nem.
-
-
Tim82
félisten
válasz
RoryBreaker #114895 üzenetére
Nincs reprezentatív mintám a T430 utáni T szériás modellekből, mert jelenleg csak X230i, L450 és
X240 X250X270 van aktív használatban, de én biztosan kihagynám a számításból a T470-et és nagyobb testvérét, a T570-et is. A topikban is rá tudsz keresni, nem is volt olyan régen említve, hogy szeretnek elhullani az alaplapi NVME csatlakozók ezeken, vagyis egyszer csak hopp, nem fogja látni az SSD-t. -
megott
aktív tag
válasz
Dare2Live #114547 üzenetére
Sajnos pont a Battery Management SW ment be MS égisze alá a legmostohább körülmények között, így se egy rendes kalibrálás se egy rendes akkuállapot lekérdezést nem lehet csinálni. Két hete szívok egy X380-al megáll mint a szög Thunderboltos dokkolóval, csak a reset gomb segít, minden update fent. T480 akksivezérlőkkel dob egy hátast, T570 alsó burkolat legyalulja maga alatt az SSD csatit az alaplapról, T14 változatos alaplapi bajok, G2nél a héten a harmadik dob egy hátast "bottom cover tamper detection error" mindezt azért mert a kapcsoló egyik lába egyszercsak a levegőben akar lógni.
Viszont a T530-am köszöni nagyon jól érzi magát! -
A T570 billentyűzete jó a T590-be? Ha nem, akkor legalább a billentyűket le lehet pattintani és áttenni?
-
float
csendes tag
Sziasztok,
Írtátok, hogy az 570-eknek vannak forrasztási gondjai - egyik kollégámnak is T570-e van és nem is működik az alaplapi HDD csatlakozó. Nekem egy T450s-em van i7-es procival, meg is vagyok vele elégedve, de sajna a szemem már kevésbé bírja a 14"-t és le szeretném cserélni egy 15-ösre. Először a T570-re gondoltam, de elbizonytalanodtam a forrasztás miatt. Az 560-as széria is hasonló rossz forrasztással rendelkezik, vagy azzal a szériábal nincs annyi gond?
Előre is köszi -
gocsi
csendes tag
Egy kis adalék a T570 és testvérei szériához:
Az alaplapon lévő forrasztások rossz minőségűek, egy idő után feladják.
Eleinte hibák jelentkeznek, aztán nem működik. Szóval ennél a szériánál mindig benne van a pakliban a hardware hiba is.
Én is megszenvedtem vele (volt újra forrasztva többször is "profiknál"), de nem segített.
Az elsődleges hdd csati és az egyik memória foglalat halott. Már egy m.2 ssd van benne és egy mem. foglalatban 16gb.
Ebből a sorozatból nem ajánlott venni. -
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #113675 üzenetére
T560 az még simán használható. nem kell hozzá h264ify addon (vagy mi, amit szoktatok itt javasolni
). nem olyan régi és masszívabb mint az utána következő T570.
-
Gondwana
addikt
válasz
bzolika10 #112964 üzenetére
Nem T470, hanem T570, de valahol rokonok: asszonypajtás kapott tőlem ilyen vasat, csak közben kiderült, hogy a SATA/NVMe csati elköszönt az alaplaptól. Utána az is meglett, hogy ezeknél a vasaknál ez tömeges. A történet vége: a WWAN slotba se lehet NVMe SSD-t tenni (pedig akadt otthon ultrarövid méretű Samsung pm991 is, nem csak pm981 - ami persze 2280), csak NGFF SATA mehet bele, úgyhogy 2240-es MLC Transcend lett a vége.
-
Gondwana
addikt
válasz
Picco #112583 üzenetére
Alaplapi SATA/NVMe csatlakozó? Vagy az csak a T570/P51 betegsége? (Mármint, hogy kétféle gép van, amelyikben már leszakadt a forrasztása, és amelyikben hamarosan le fog)
Numpad: a 20-as generáció után kihalt, ami szerintem jó volt: JKLUIO az 123456, a T480-on már nincs lehetőségem alt+asciikódozni, lehet szenvedni charmappel.
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
T570-be bele tudom rakni az AX200-as wifit?
Kell hozzá whitelist mentesített bios ? Vagy itt már nincs ilyen probléma ? -
fil
őstag
T470 ,T570 -el az Intel AX201NGW kártya kompatibilis vagy az AX200NGW ?
-
-
fattyu
veterán
szolgálati közlemény :
t570 et ha van add el amíg tudod. ha gondolkodnál a vételén NE!!!!!!
380 darab van csak az én site-omon. 80 hullot el az elmult fél évben. néhány még garidőn belül.
nem látja az SSD-t a tünet. megoldás ssd csere. nem nyert. alaplapcsere. vagy nyert vagy nem. SSD és alaplap. jó. némelyik akár 3-4 hétig is. volt amelyiket összerakta a szerelő, tesztek lefutnak, majd 13 méterrel és 1 perccel később a telepítőasztalon már újra nem látta az ssd-t....
nézzük a statisztikát és mostmár naponta egy kettő jön vissza ugyanezzel.
importőrnek jelezve hogy itten tendencia van és azért 20-25%os elhullás picit erőske garanciától független. Lenovo meg széttette a kezét, hogy amíg garos addig ....
Ráküldtem a központi beszerzést a Német Lenovóra.
ma beszélgettem hosszabban. mindenhol ez van a szerelő srác szerint.
a nem garosakra alaplapcsere árajánlat a lenovótól 1300 euró
valamiért nem annyira hagytam jóvá egyet se... pedig arról ugye beszélgettünk hogy áru befelé nemigen jön.... de lófasznak is van vége...
-
achim2
csendes tag
Hello, Lenovo Thinkpad T570 P51S T580 P52S magyar, világítós billentyűzetet keresek, akár bontásból, bárhonnan!! T580-as modellhez kellene. Bármilyen segítségért köszi.
-
ghost364
senior tag
Nálunk barátnőmnek volt TN-es X230, nekem IPS-es. Ránéztem néha az övére és sírva akartam fakadni. Ahhoz képest tényleg a T430 HD+-os panelje is megváltás. Viszont most szereztem neki egy Surface Prot, és most az X230-am kijelzőjére nem bírok ránézni
Fater is elég szarul járt, gépeket cseréltek a cégnél. Viszont a neki szántból már nem volt, szóval kapott egy FHD-s T570-et, amikor viszont rájöttek a turpisságra, cserélték egy T480-ra, TN-nel. Na olyan iszonyatot még én, meg ő se láttunk. 70 ezres alsópolcos laptopokban jobb kijelzők vannak... Ahhoz képest a T420/30 HD+ panelje ismét csak egy remekmű.
Én mondjuk személy szerint ezt a 16:9-es képarányt rühellem, nem értem miért nem lehet 16:10-es gépeket gyártani (jó, tudom, drága a panel - persze épp azért mert senki sem gyárt), de hogy évek óta ezt a fos képarányt annyira felesleges erőltetni... Főleg alapvetően nem médiafogyasztásra szánt gépeken. Van otthon egy Ultrasharp 2412M-em, még facebookozni is sokkal jobb rajta mint 16:9-en -
S_x96x_S
addikt
válasz
Pyttawrx #104496 üzenetére
> Sziasztok, erre [link] esetleg valakinek megoldàsa?
> ( T570 Bios update )itt válaszoltam:
https://prohardver.hu/tema/bios_frissites_help/hsz_4006-4006.html> Lehet van valami trükk, pl bios file elnevezés..
> .. stb, csak én nem találom a leírást.TLDR:
- ISO-nál nincs filenév probléma .. én azt is kipróbálnám
- Az angol nyelvű lenovo fórumokat érdemes bios frissités ügyében tanulmányozni. -
vicze
félisten
válasz
westlake #103406 üzenetére
Nem tűnik újkeletű dolognak 1éves kell legyen a service bulletin.
"There is a sevice bulitin that states to replace the motherboard AND bottom shell. The bottome shell has been redesigned using foam instead of the hard plasic ridge under the drive enclosure. Customer service knows this. The problem affects certian serial numbers of T570, T580, P51s and P52s machines. My P51s was services a couple months ago under warrenty. The drive ribbon cable is backing out of the motherboard edge connector"Ha már megsértette az alaplapot akkor azt is cserélni kell.
-
Üdv!
Egy olyan szomorú ténnyel szembesültem mai nap, hogy amit nemrég vásároltam Lenovo ThinkPad T570, csak "view only" BIOS hozzáférés van, semmit nem tudok benne változtatni.
Tehát amikor kéri a jelszót és ENTER-t ütök, belép, de ott a lehetőségek 80-90%-a szürke, nem lehet módosítani semmit sem...Mi ilyenkor a megoldás? A gép természetesen garanciális. Ezt egyáltalán orvosolják?
Köszönöm!
-
Dhampir
félisten
válasz
MrSealRD #101797 üzenetére
Köszi szépen!
Ezekkel azért már elszaladt a "lau" (ló), az Árukeresőben T560-at már nem is látok, a T570 meg "komolyabb" boltokban szintén nincsen, és olyan drága, hogy annyiért talán inkább Dell Latitude, vagy valami HP csodagép is szóba jöhetne.
Pedig éppen most intették Magyarországot a túl jó fizetések miatt, új ThinkPadre mégsem "fussa" sok magánszemélynek:
A kockázatok között emelik ki a kelleténél nagyobb béremelkedést,
-
BFeco
aktív tag
válasz
csabyka666 #101615 üzenetére
Szia!
Ott a megoldás! Boot Lan. Egy T570-re (Supervisor jelszavas), etherneten keresztül telepítettem W10-t az X230-as notimhoz csatlakoztatott pen driveról. Vállalati környezetben általános az ilyen hálózatos telepítés, lemezkép rátöltés. USB portok, SD kártya olvasó csak bootnál tiltottak. Windows alatt már működnek!
XE Boot, TinyPXE Server, AIO Boot
Preboot Execution Environment
How to install OS through Network boot (step by step)Sok sikert!
BF
-
Dhampir
félisten
válasz
mobal #101099 üzenetére
Például a LaptopSystemesről nem gondolnám, hogy jelszavazott lenne, de mindenképpen rá kell kérdezni.
T570 még olcsóbban fordul elő a Hardveraprón, de magyar billentyűzetes X1 Carbon is akad jóval 200.000 Ft alatt, habár lényegében gari nélkül... utóbbi lehet, hogy céges kiszórás?
-
SzalaiG
addikt
T570re lehet egyáltalán Win7et tenni? Hogyan?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Ed_007 #99361 üzenetére
A mostani 1.8 kg-os notebookja helyett könnyebbet szeretne vagy maximum hasonló tömegűt. A Legion Y530 így is 2.1 kg, egy W540 pedig overkill minden szempontból, plusz garancia már egyikre sincs, ami probléma, mivel 3-4 évig azért meg szeretné tartani. Mivel egy törékeny lányról beszélünk, nem fog közel 3 kg-os monstrumokat cipelni, that's for sure
Nézegettem én is T570-et (egy darab van jelenleg eladó), de processzor erőben elég nagy kompromisszum lenne, videokártya meg kaka az összesben. Arról nem is beszélve, hogy mindenképpen újat szeretne, így előbb fogom meggyőzni egy Y530-ról, mint egy 3 éves ThinkPadről - és boldogabb is lenne az előbbivel az a helyzet. Valahol egyet értek Veled, de az ő fejével kell gondolkodnom bizonyos szempontokat illetően.
Tikakukac: tudom, hogy a szerviz egy rakás szar, de a gépek többsége, amiket az elmúlt napokban végignéztem, szintén az
Egyszerűen elképesztő, hogy 300 ezer forint környékén nincs vállalható 15"-os gép, amiben normális processzor, cserélhető háttértár, bővíthető memória, kiváló és teljes értékű billentyűzet, életképes videokártya és normális IPS kijelző van. Amit nem tudtam élőben megnézni az a Dell Latitude 5590, az még rajta van a listán, mint esélyes, bár nyilván más liga, mint egy Y530 speckók tekintetében.
-
Dhampir
félisten
válasz
tothjozsi96 #98586 üzenetére
Például új T560 még van 244 990-Ft-ért, operációs rendszer nélkül, így elég húzós az ára, de a T570 még drágább a honi üzletekben.
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok,
Kaptam egy T570-et céges gépnek.
Az akkumulátor töltési küszöbértéket hogy érdemes beállítani? Egész nap hálózatról használom. Ritka fordul elő, hogy tisztán akkuról üzemeljen.
A válaszokat előre is köszönöm.!
-
Ringman
félisten
sziasztok!
gondolkodom rajta, hogy a t61 14wide után visszatérek thinkpadre, egy dell e6430-at váltana.
A t570/t470-et érdemes venni? - másik opció a dell e7470/7480 lenne. (hp kiesik a nyomorék kurzorblokk miatt)
ahogy néztem laptopsystemen br. 250-től kezdődnek a tp-ek, 2020-2021-ig tartó garanciával. Érdemes erre váltanom, vagy maradjak a dellnél? (az is kb ugyanennyi)
a 70-es szériával milyenek a tapasztalatok? garanciális szolgáltatások milyenek itthon?
inkább a 470-est választanám, mert azon nincs numpad.köszi a válaszokat!
-
Surfym@n
senior tag
válasz
donjohnson #96425 üzenetére
Ha előtted van a T570, akkor fordítsd meg, s láthatod, hogy a hangszóró nyilásai (grillrács) mellett találsz egy-egy lyukat...
Na ott folyik ki a "szennyvíz"(T580-on is ugyanott van
)
-
donjohnson
addikt
válasz
Surfym@n #96424 üzenetére
szerintem a 30-as szériától kezdve, a szigetes billentyűzet megjelenéstől számítva egyik se tudja ezt az átfolyós elvezetős trükköt. ha ezen keresztülfolyik a víz, akkor alaplaphibás lesz egyből. itt van előttem a t570 és ennek az alján sincs lyuk.
ezek a gépek már csak cseppállóak, ha megdöntöd, lefolyik róla a víz és jó eséllyel nem megy tönkre, de ez sem 100%, mert a videó alatt írja, hogy valakinek elromlott. magyarul nem önthetsz bele egy bögre teát úgy hogy kijöjjön az alján.
-
donjohnson
addikt
t570 memóriabővítés előtt és után:
single channel 8 gb ddr4 2400 mhz
memory read 14323 mb/s
cpu queen 20933 pontdual channel 16 gb ddr4 2400 mhz
memory read 28803 mb/s
cpu queen 20951 pont -
donjohnson
addikt
atyagatya.
nem fogjátok elhinni, de már egészen elképesztő szinten tolja a microsoft az intel-lel, lenovo-val összejátsszva a windows 10-es kampányát. a napokban vettem egy T570-et és gyakorlatilag nincs hozzá win8.1-es vagy win7-es driver a hivatalos oldalon. úgy kellett összekaparásznom különböző oldalakról a drivereket, hogy működő legyen a gép, mert a lenovo oldalán már csak a win10-es driverek vannak, amiket persze kézzel se lehet felrakni eszközkezelőben.például intel hd 620 video driver asus oldaláról: [link]
(az intel oldaláról letöltött régi verzió se működik, csak ez.)vagy például a fibocom l831 wwan kártya, aminek a gyártói oldalán gyakorlatilag semmi end user-nek szánt anyag nincs. és akkor keress magadnak drivert kínai fórumokon vagy modolj inf fájlt, hogy felrakhasd a másik verziót. köszi.
már a win8.1 is ennyire elavultnak számít?
-
PandaMonium
őstag
Ez mondjuk a laptopon található csatlakozókból és azok verziójából kiderül. HDMI 2.0 előtti is tudja ezt a felbontást 60Hz fölött is, a Thunderbolt pedig röhögve viszi ezt a felbontást, 5K-val se lenne baja. Csak mondom, hogyha legközelebb nézelődsz akkor tudd.
Egyébként nagyon jó gépet vettél, egyedül T570-re cserélném le kb. a mostani T460-amat.
-
gocsi
csendes tag
Sziasztok,
van kb. 3 hónapja egy T570 notebook-om. Ha valaki ilyen gép vásárlásán töri a fejét és kérdezne valamit, akkor tőlem lehet.
Amit én megkérdeztem volna, mielőtt megveszem:
- lehetséges több nagy felbontású monitorral használni?
= Így használom: 2db 2560x1080 monitor és saját kijelző 1920x1080 egyszerre, windows 10 kiterjesztett asztal 3 képernyőre.
t570 hdmi - monitor hdmi
t570 usb-C thunderbolt3 - monitor displayport
t570 saját kijelzőÜdv,
Gy -
boost
veterán
Sziasztok, szerintetek megéri várni a T570-re, vagy most kérjek T560-ot? (céges gépnek) Kb mennyi idő, mire megjelenik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest