- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
btudos #43519 üzenetére
Én is kb. így vagyok vele, hiába jó a gari, ha maga a gép összességében nem felel meg az igényeimnek, bár ahogy elnézem az előző oldalon linkelt várható TP-ket, nem is olyan rossz a Latitude. Nálam már az új zsanérdizájn kiverte a biztosítékot, a Trackpointról nem beszélve. Nem lesz ez így jó...
ielektros: Ausztriában is ilyen, nálam még szériaszámot sem néztek, elég volt bediktálni telefonon. Másnap jött volna már a szervizes, de nem értem rá, így egy nappal későbbre kértem. Szerintem ez bőven megfelel egy Dell NBD-nek.
Az más kérdés, hogy itthon sajnos nem ez a helyzet, Bp-iek még szerencsések, hogy van a Smart, velem is teljesen korrektek voltak.
-
válasz
btudos #43519 üzenetére
+1
Lehet, hogy jobb a Dell garancia feltétele, de én akkor sem mondanék le a ThinkPad szvsz jobb használhatósági élményéről a Dell/HP gépekkel szemben - Lehet, - jobban mondva van esélye, hogy a garanciával egyszer/talán szívni fog egy TP user a garival, de a Dell/HP használásával én minden percben, kötelezően szívok amikor csak ülök előttük.
Ez elmúlt 12 év alatt többször próbáltam magam Dell és HP irányokba elmozgatni teljesen sikeretlenül. (javarészt az olcsóbb áruk miatt tettem ilyen irányú kísérleteket)
Mikor vettem egy nem-TP gépet, max 1 hét és megőrültem tőleTudom - tudom - biztosan elfogult vagyok, de a TP elkényeztetett és az ember nem szívesen adja egy jól megszokott szintnél lejjebb a dolgot
-
válasz
btudos #43519 üzenetére
+1
A 10-es széria szerintem sokkal jobban nézett ki, ez a mostani formavilág nagyon nem jön be + a TP-kben van msata SSD-hely. A régi olyan volt, mintha keresztezték volna a TP-k formáját az Elitebook-ok fém borításával. Kár értük, pedig egy E4310-es még mai szemmel nézve is igencsak tetszik külsőre! -
Chaser
legenda
válasz
btudos #43515 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy nekem nem esik útba a smart service meg más se. Én viszont útba esek a dell NBD-nek bárhol vagyok, ez a nem mind1. Várni se szeretek... Töltő is behalt az egyiknél, teló - igazából pm, mert van fórumos dell szerviz kontakt - és másnap hozta a futár az újat, régit meg megtarthattam - eladtam egy ezresért
-. Én már nagyon nem hiszek a mai TP-k vagy egyéb gépek időtállóságában, a szervizben viszont igen.
-
soldi3r
veterán
válasz
btudos #43512 üzenetére
hát nem, pl a trackpoint össze sem hasonlítható az e6330 és az x200 között, ég és föld, de...
de egy pl e6400-on 2 nap alatt komplett kijelzőt cseréltek zsanérostul fedlapostul a helyszínen egy pixel hiba miatt, amíg az x200 25 napot volt a szervizben egy keyboard bezel cserével és a szervizbe is nekem kellett vinni -
-
Francia91
veterán
válasz
btudos #43263 üzenetére
T60-ból is van 16:10-es változat, bár ritkább, mint a 4:3-as.
Nekem Wide T60p-m van /1680x1050/, a legerősebb kiszerelésben /T7600 2.33 GHz CPU, ATI FireGL V5250, 3 Gb RAM/, úgy érzem, hogy tökéletesen elég mindenre, amire nekem kell. Filmezek FullHD-ban, dokkolón keresztül DVI-n kikötve, videókat szerkesztgetek, AutoCAD és Inventorral dolgozok/rajzolok. Egyedül a SATA-II hiánya róható fel a T60-ra, de ezt T61-nél modBIOS-szal meg lehet oldani.
Játszani ritkán érek rá, meg amúgy sem vagyok játékos, akkor is CS Source haverokkal. Viszont COD4-ig eldöcög a FireGl V5250 is. -
ielektros
senior tag
válasz
btudos #43208 üzenetére
A sajat gepeim Warranty lookup-jaban.
"Warranty Status Lookup
Product ID: Type-Model: Serial number:
42844MG 4284-4MG XXXXX9Location: Expiration date:
Czech 2015-02-19Description:
This product has a Global Model Plus special bid three year limitedwarranty. This product is entitled to parts, labor and on-site repairservice (9x5 next business day) in approved locations. Thinkpadbatteries have a one year warranty."Ez pl. a sajat munkagepem.
A "Czech"-t ne kerdezzetek en sem ertem.
Nemetben lett veve, Berlin-bol jott, raadasul online vasarlas lenovo oldalarol.
Azt ertem amugy, hogy Global Model Plus a gari neve, de ok is hasznaljak a Next Business Day kifejezest. Meg a telefonos kiscsaj (aldom a hangjat) is igy emlitette.
-
gigabank
csendes tag
válasz
btudos #43153 üzenetére
ja a t420-ról annyit: nagyon sok laptopom volt már, volt mivel elégedett volt, volt amivel nem, de akkorát amekkorát a lenovo t420s-ben csalódtam, akkorát az összes többiben egyszerre se csalódtam.
a lenovo t420s új ára a fél milliót súrolta majdnem alulról. és ezért a csillagászati összegért mit kapok?
hát semmi olyat ami indokolná ezt az árat. még a felét se nagyon.ha valaki elmondja nekem mi kerül ebben ennyibe megköszönöm. én képtelen vagyok rájönni.
ja tudom mi kerül ennyibe : a lenovo címke maga. vagy tévednék? -
RumbachSándo
csendes tag
válasz
btudos #43010 üzenetére
Ma a munkahelyen rákerestem 3,5 mm jack plug és a wiki szerint nem lehet össze-vissza dugdosni a különböző head set-eket. Nem mind kompatibilis a különböző aljzatokkal. Viszont nem derült ki a számomra egyértelműen, hogy én most mit is csináljak. A céges informatikusok nem tudtak segíteni, mert nálunk DELL gépek vannak csak. Infos haver szerint csak néhány század mA áram folyik az érintkezőkön keresztül, szóval ha rövidzárlat következne be, nem történne semmi.
-
RumbachSándo
csendes tag
válasz
btudos #43010 üzenetére
Próbáltam a fülesemet, de nem mertem beleerőltetni. Azt mondod, hogy működni fog, csak a füles mikrofonját nem tudom majd használni. Tehát átmérők, hosszok azonosak, csak több különálló elszigetelt részből tevődik össze a Lenovo saját jack dugója, de ennek is úgy helyezkedik el a füles érintkezői a „dugóban”, hogy az érintkezés rendben van mindkét esetben.
Ez tapasztalat, hogy működik?
Bocs a hülye kérdésekért, de nem akarom tönkre tenni az új gép csatlakozóját. -
Chaser
legenda
válasz
btudos #42634 üzenetére
Nem is szenvedek, most hogy meglett a pendrive. Most persze nem akar menni a win iso tool, érdekes eddig nem volt gondja. Szerinte nem eredeti a gyári win lemez..hát aranyos
De kis mákkal úgyis működni fog ha csak felmásolom a penre fileokat, mindjárt kiderül. Legfőképp a hang miatt vettem ssd-t, elegem volt a hdd motor zajából, Nem hangos kimondottan, de elég volt. Amúgy jó lenne a mostani felállás, de hdd már csak mentésre lesz a gépben.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #41905 üzenetére
Megmondom őszintén: elég durva birtoklási vágyat ébresztett bennem
Pláne ez a panel, huha. Csak ugye ez így cakk-pakk majdnem 3 kiló és azért az x200s-hez képest, hát eléggé batár
Agyalok rajta, hogy ki kéne próbálni a win8-at, ha már úgyis gyalulok. Mennyire van értelme?
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #41902 üzenetére
T5600, 2 giga ram, 1050-es IPS panel, 9 cellás pana akksi 1000 ciklus körül, 70%-al (talán egy reset hoz még valamit) x1300-al, ja és 80-as vinyó 100/100, német billzet, ez is tuti cserés, mint minden más. Plusz kicseréltettem a hozzá adott 90-es töltőt 65wattosra, így átcserélem a gépek között, még könnyebb lesz a x200s-em össztömege
De az állapota az tényleg hihetetlen, belül tök új az egész mindenestől, panel érintetlen, alsó burkolat patika, oldalai tökéletesek, fedlapon az éleknél zéró kopás, a tetején lámpánál vizsgálva lehet látni talán 3 hosszanti nagyon finom karcot és ennyi.
Tényleg nem értem, honnan lehet ilyet szerezni, ennyiért. Haszonnal ugye.
Tim82: Amiket én láttam eddig ennyiért azok a sima TN paneles, sima felbontással, T2300-al voltak ennyibe, és ehhez hasonló körüli állapotban. Ezért nem értem.
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #41706 üzenetére
Köszöntem, Szárnyfülű Zoknipóc avatar nem kicsit zsírság
Most épp listát írok, hogy mennyiből lenne meg egy legógép. Nincs nekem bajom az ilyesmivel, ilyen korban előttem már elég sok gépet megreparáltak valamilyen módon. Valamilyen gépet tuti veszek, a kérdés a milyet? továbbra is
-
all6atos
tag
válasz
btudos #39476 üzenetére
Öcsém T420-asára van rálátásom, és az én 2 GPU-s R400-asomhoz nézve félelmetesen rossz a hűtés. Elvileg ez az i5 még rendes ragasztott, szóval nem tudom mitől lehet.
Alapjáraton 50 fok, kis net meg videó és máris 60-70 között van.
TDU alatt 15 percenként felvisít a hővédelem miatt, közben csak simán hangos. Prime + Furmark 15-20 perc és szintén megvan a 100 fok, jön a ~4300-4800 körüli (már nem emlékszem) védelem és lemegy 95-re...Ezzel szemben az R400 ATI-val max terhelésen: CPU ~60 GPU ~80, és nem sok hangja van, max szélzaj, nem úgy, mint ennek a T420-nak. Pedig a P8400 és a 3470 egyűtt kicsit többet eszik, mint az i5 a beépített GPU-val.
Amit kifúj levegőt az is bazi meleg, szóval nem valószínű, hogy a hő beragad a CPU-ba, valószínűleg kevés a hűtés (főleg a fém).
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
btudos #39472 üzenetére
Nos a 30-as szériát nézegetve az tényleg pocsék és még senkit nem hallottam isteníteni akár egy modellt is belőle
A T410/T420 típusokkal kapcsolatban pedig emlékeim szerint nem is a küllemmel vagy a strapabírósággal volt a baj hanem inkább a hűtésre panaszkodott mindenki! Ebből megint mi igaz? Mert elnézve a T420 ventijének szellőzőnyílását bizony eléggé kurtára sikeredett...
Még jó hogy nem állok gép vásárlása előtt mert jelen pillanatban kb azt se tudnám melyik fajtára tegyem a voksomat -
Shatterstar
aktív tag
válasz
btudos #39469 üzenetére
Csodálkozom ezeken a pozitív tapasztalatokon, mikor pár hónapja még a T420 volt a legsilányabb gép itt a fórumozók körében
Félreértés ne essék nem kötekedni akarok csak számomra azért is érdekes ez az egész mert azalatt a pár hónap alatt milyen radikális változásokat tud művelni ez a lenovo -
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
btudos #39424 üzenetére
Nem, de 9 cell slice akksit lehet tenni az aljára. Ultrabay akku már csak a T430s-nél van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mobil flották
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest