- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
btudos
nagyúr
Én a lehetséges konfigurációkat nem értem. A sima T440 az HD vagy HD+, a T440s az HD+ vagy FHD kijelzős (miért nem mehet a T440-be is FHD?), ráadásul a vékonyabbikba mehet erősebb VGA (GT720m vs. GT730m). Nem látom át miért jó vékonyabb gépben erősebb dGPU.
Sőt, még az X240-be is mehet FHD panel. Ezek szerint a T440-ből csináltak "low-budget" modellt.
-
Chaser
legenda
Ádehogy'
Nem feszelik annyira alul alapból, sőt. Egy picivel a normál alatt van és kb ennyi. Nincs ez válogatva. Amennyit egy ulv proci kap alapból azt bármelyik normál is tudja, sőt...találkoztam olyannal, hogy a normál sokkal jobban alul lehetett feszelni mint egy ulv csodát. Asztaliban ugye bőven VID alá is lehet menni ha olyan a lap. De obilban is volt olyan, hogy x órajelen y feszültségen az ulv már megadta magát, a normál meg vígan működött.
-
Chaser
legenda
Igen az is van. Ha nem vagyok belépve én is sokszor megörülök a free shipnek, aztán belépve látom max oda free amelyik országban árulják
T500-ba sajnos nem lesz.
soldi3r: Rákérdezek. A teljes kompatibilitás nekem azt jelenti hogy paraméterekben is egyeznie kell. Beláthatósági szög és színtér is paraméterek. Kíváncsi vagyok
szerk: rákérdeztem volna, de nincs ilyen lehetőség, csak visszadob a fő oldalra, ilyet még nem láttam
szerk2: ok akkor nem egyedi probléma...
-
noorbertt
őstag
Windows nem érdekel igazából, linux megy rá lendületből..
IPS kijelző mivel jobb? Ebben nincs ez hogy derült ki a hirdetésből? A gari nem ugrik ha cserélnék?
Árban még úgy is jól jönnék ki ha esetleg veszek bele egy ips kijelzőt?
Akkor ez nem az a tönkremegy magától típus?Ugye?
-
Dio111
tag
Persze hogy van régebben az sl300ba használtam és ment is kipróbálás szinten de most élesbe kellene, de a régi lenovos programban lehetettt külsö gps programot meg portot is lehetett állítani.
És megtalálta a müholdakat és a saját térképen meg is találta a poziciót csak azzal semmire se megyek -
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Nyugi. A HP-m 12 másodperccel kezdett. 3 hónap után alsó hangon dupla lett. Rendszertől, progiktól, mindentől függ. Win8 1 giga patch felrakása után szívott 3 másodpercet. Az MS pedig nyugodtan kampányolhat a kamu bootidejével ahol akar, én továbbra is chrome-ig mérek, ott meg a difi win7-hez képest kb. semmi
-
-
-
-
Chaser
legenda
De inkompatibilitás. Vagy user error
Érdekes nekem sok TP-ben volt a samu, minddel repült...nem ilyen 40 sec boot idő. Majdnem minden gépbe olyat rakok aki SSD-t kér, sehol nem volt még gond 830-cal. Ha jól rémlik laptopszalon is samu830-at tol be SSD bővítésre, szóval..
-
-
Francia91
veterán
Optika időnként nekem is szokott kelleni, azt hordom a notival együtt a táskában, ha kell, akkor kikapom a HDD-t, oszt benyomom az optikát. Az 500-as helyére majd tervezek egy 1 Tb-osat venni a Caddy-be, az 500-as meg majd megy az USB 3.0-s 2,5"-os HDD tokba.
Szerk.: Akárhogy is győzköd bárki, nem lesz egyenlőre SSD-m, az biztos
. Majd ha nem kell ennyi beépített tárhely, akkor meglépem, de jelenleg minden dokumentumnak és cuccomnak kéznél kell lennie, ha hordom a notit, külső cuccokkal rákötözgetve meg elég kényelmetlen a dolog.
Volt már nálam T500 és T60p is SSD-vel, nagyon gyors meg szép, de a tárhely az elsődleges szempont számomra. Jó, kissé duruzsol a Black, de ezzel jár a dolog -
Chaser
legenda
Jah úgy persze, nem hiába DTR
az audio csatit ne is mondd, az tényleg defektes megoldás ha valaki ágyban, fotelben is gépezne.
tamas.nick: T400-ban tényleg érdekes a TL, de 4:3-as 15-ös T61-ben még érdekesebb volt. 6520-ban már 4 fokozatú backlit volt, 4310-ben csak fix van de nem rossz. De azért el tudnám viselni a TL-t is, a kettő nem váltja ki egymást. Kék ledek meg brrrr, azért szerettem bele a TP-kbe mert matt feketék, zöld ledekkel, aztán jöttek az extrák, TL, rollcage, sw-ek.
Viheted az enyémet, nekem 4300-as hw is elég -
Chaser
legenda
Az a lényeg. De ez tényleg gép függő, melyik mennyire "cicereg".
Francia91&Dhampir&soldi3r: Köszi a tippeket.
Most egy E4310-et nyúzok, valszeg ez marad is. Nagyobb mérettől már a hideg rázBilzete nagyon jó és az nálam lényeges. Vendégségbe van most itt egy x200, azért ott figyel a TP feeling rendesen
-
Chaser
legenda
Évente van nálunk hallásvizsgálat, szóval nem hasraütésből mondom milyen hallásom van. Este nagyon csöndes a lakás, ha autó nem megy a ház előtt és csak a gép volt bekapcsolva venti akkor se hallatszott 1900-on, ellenben az 5400-es hdd hangját simán hallottam
SSD-vel néma volt a gép.
-
-
Dhampir
félisten
Más: a színvisszaadás nem tűnik kósernek.
Videókat hasonlítottam össze Totem és VLC-lejátszás közben, de Windows alatt kalibrálás nélkül is alapból jobbak a színek.
Lehetne a színeken valahogyan javítani? (Inteles és Catalystos szoftvert nem számítva, mert ezek egyenlőre nem érhetőek el Ubuntun a T500-hoz. Nincsen még 'switchable graphics".)
-
chab7
addikt
Szerintem elvégzi a linux magának ezt és nem kell szabályozgassam külön. Általában amúgy valamivel 2000 alatt szokott pörögni. Most hogy zene megy, meg skype, meg miegymás, így tartja a 2700-et, de marad is a cpu 40 fok alatt vele. Szóval nem nagyon kell itt mit külön szabályoznom.
-
donjohnson
addikt
akkor chab7-nek üzenjük, hogy használjon tpfancontrol-t, mert 32 fokos procinál 0 rpm is lehetne.
-
-
Gondwana
addikt
Alapvetően hülyeség a 220-as inverter, ha utána vissza le kell transzformálni megint: kb. ugyanannyi veszteséged lesz, mint amennyi teljesítményfelvételed (kivéve amikor még több is a veszteség)
Ezt keressed
(emlékeim szerint 9-13k-ért vesztegetik HWaprón) -
Tikakukac
titán
Eurotúránkon vittem invertert és rendes 12V-s kocsiba való TP-s töltőt is. Utóbbi mindig ment, előbbi kombóval az a gond, hogy a kocsi generátora bezavar a játékba, és néha lekapcsolt az átalakító, mert valamilyen jelszint/feszültség nem volt megfelelő.
6-7k-ból kifér egy autós töltő is, én azt vennék.
-
metal01
őstag
Eddig azért 45 fölé nem nagyon ment a PCI, de most 48-50 körül van. Annyit csináltam, hogy kiszedtem a TPFC-ból azt a sensort, így nem veszi figyelembe. Nem kapcsol be miatta a fan. Lehet nem ártana a gap-pad-et kicserélni...
RMClock-al kapcsolatban lenne még kérdés:
P9700-nál milyen VID-eket érdemes beállítani a szorzókhoz? Muszáj, hogy lépcsőzetesen legyen megadva a feszültségérték, vagy belőhetem mindenhová azt a legkisebbet, amivel még elmegy?
Valamint ami érdekes, hogy nem menti el az RMClock a beállításait. Restart után minden alaphelyzetbe kerül. Van erre megoldás?
-
Chaser
legenda
De mi van ha nem altatom?
SSD-ről ha megvolt nyitva 10 ablak és restart után indítom a chome-ot szinte egyből feláll a böngésző a betöltött oldalakkal. Itt jön ki, hogy a kis fájlokhoz az SSD mennyivel gyorsabban hozzáfér mint a HDD. Van amikor torrent is SSD-re megy, letöltés sajnos nem gyorsabb, de legalább nincs hangja
Engem se érdekel mit mondanak erről, olyan mértékben nem töltök hogy meghalna, ha meg meghal megy gariba, nem olvastam a manualban hogy torrent tilos
-
Francia91
veterán
Torrent-tel megölöd az SSD-t, sok helyen ezt olvastam...
Amúgy nekem 2 HDD van a T60p-ben, a belső helyen egy 750 Gb-os 7200 rpm-es Scorpio Black, Caddy-ben pedig egy 500 Gb-os Scorpio Blue. A Scorpio Black kissé zajosabb az átlagnál a fordulatszáma miatt, de igazából nem tud zavarni a HDD zaja (csak ha ősrégi és a másik szobából is hallani a seek hangot)
-
Chaser
legenda
Én nem tapasztaltam hogy nem lenne küönbség. Sok progit indítok, böngésző is sokkal gyorsabb, nem is tettem át a böngésző cache-t hdd-re, hadd kopjon csak, pont azért van. HDD-n pl egy nagyobb előzménysorozat törlése böngészőből homokórás, SSD-n néhány pillanat, max másodperc. Ilyen kis apróságok.
Arról nem beszélve, hogy a HDD "zaja" engem már kezd kikészíteni, esetek nagy többségében csak szépen csendben készenlétben ül az ultrabayben. -
Chaser
legenda
Erős, mihez képest. Olyan hatalmas különbséget nem éreznél egy T2400-ez képest. Ha már t7600-od és konvertálgatsz akkor igen. De ha rám hallgatsz nem cpu-t cserélsz, hanem veszel egy SSD-t. Gondolom T60-on nem videot akarsz vágni vagy hasonló cpu igényes dolgot csinálni. Kis T2400 is elég FHD 1080p mkv lejátszásához coreAVC-vel. Netezni is elég, sok ramot se tudsz a gépbe rakni, 3GB a limit. Én már végigjártam a cpu lépcsőket, sokkal inkább egy T2400+SSD, mint T7600+HDD. Persze ha erős cpu és SSD is van az a legjobb, kérdés mire/minek. Következő körben a ram limitál erősebb hw-t kívánó dolgoknál aztán meg a vga.
szerk: Arlekim: T61, T400, T500
T61-ekből olyat, aminek a gyártása 2008 jül. utáni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Windows 11
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- PlayStation 4
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest