- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tototos
addikt
-
Alien13
tag
válasz
Tikakukac #62993 üzenetére
Három üzletük van. Valamit nagyon jól csinálnak, mert 5 éve egy kis garázsból indultak, most a helyi Plázában, egy másik bevközpont centrumában plusz az eredeti boltjuk van. Tény, hogy az asztali gépeik csúcsok. Nem adnék nevet, mert nem akarom őket kellemetlen helyzetbe hozni, csak tényleg megborultam kicsit a félórás beszélgetés után... Amikor kiderült, mégiscsak van egy Delljük eladó, 80 GB SATA, 2 GB RAM, 63 ezerért
És lefosozták a Lenovót, amit a tesztek és egy rakat másodkézbeli felhasználó is szupernek hozott ki...
AZÉRT IS LENOVÓT VESZEK!
Esetleg... Tudom, nagy kérés idegentől, de esetleg valaki nem tudna arra a T400-asra személyesen?
Ha már annyira ajánljátok, és én hallgatok az okos szóra
Előtte kiderítem, ad-e rá garanciát...
-
Alien13
tag
válasz
Tikakukac #62987 üzenetére
Most őrülök meg. Beszéltem telefonon azzal a szaküzletessel, aki a profi asztali gépeinket összerakta. Ő annyit mondott: a Lenovo f.s, utálja, és használt laptopot semmiképp nem venne, nem is adna el...
Srácok, köszönöm a segítséget, kiszállok, mert a vérnyomásom két napja az eget veri, eddig legalább abban biztos voltam, hogy laptop, hogy Lenovo, most meg azt sem tudom, hogy hívnak. Sorry
Mindenkinek jó laptopvásárlást és -használatot!
-
Alien13
tag
válasz
Tikakukac #62979 üzenetére
Tika, a proci bővítése csak ajánlat volt... Én kíváncsi vagyok, hogy mire, de ez nem azt jelenti, hogy fogom is. Tájékozódás. Jelenleg egy T61 van szinte biztosra kinézve, helyben, és privátban ajánlott valaki egy pesti linket, T400, korrekt áron, de mint neki megírtam, nem tudok érte felmenni. Nem teregetem ki, miért nem. Megkérdeztem az eladótól levélben, van-e garancia rá, illetve mennyibe lenne bővíteni a memóriát 4 GB-ra. Ennyi. A pénz fele van meg, jövő hétig úgysem pattoghatok, de 45-nél több nem fog rá összejönni. Itt 1500-ért tennének bele 2GB-ot, de a T61 4 GB-ja mellé nem kell, a T400 2 GB-ja mellé kellene. Ha belefér a keretbe, van garancia, és meg tudom oldani a vásárlást, hogy valaki megnézi, és lehozza, vagy lepostázza, akkor a T400, ha nem, akkor a T61 úgy, ahogy van
A két link:
Az eddig biztos: [link]
A javasolt, pesti:
-
stojesz
tag
válasz
Tikakukac #62949 üzenetére
Előre is köszönöm!
Látatlanban is biztos vagyok benne, hogy a lent említettekhez képest minőségi előrelépés lesz. Eredetileg X200-akat néztem, de aztán végül X200s volt raktáron ott, ahonnan rendeltem. És mivel irodai alkalmazásokat használok elsősorban, semmi különösebben erőigényes programot (szövegszerkesztés, pdf olvasás, böngészés, levelezés, közben online videók és zenék) plusz itthon egy külső monitor kiterjesztett asztallal, ezért úgy gondoltam, hogy ez is bőven megfelelő lesz. Az Inspiron mininél meg hozzászoktam a könnyű hordozhatósághoz, így nem akartam 12 collnál nagyobbat.
-
stojesz
tag
válasz
Tikakukac #62944 üzenetére
Nekem sajnos nem volt még egy sem a kezemben, ezért is a kérdésem. Csak ilyenekből tudok tájékozódni meg az előbbihez hasonló kérdésekből a fórumokon.
Nem ütöm vágom őket meg traktorkerék alá sem dobom, szóval nekem nem lényeg. Azt sem tudom hány kiló egy roll cage váz és igazából nem is izgat, amíg a notebook súlya értelmes határokon belül van.
Felhasználó vagyok némi műszaki érdeklődéssel. A válaszodból ítélve Te műszaki szaki vagy. Legalább lesz kihez fordulnom, ha kérdésem van
Köszi a választ!
-
stojesz
tag
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #62808 üzenetére
Alig van, mert a csapból is a HDMI folyik, rengeteg kütyü azt használja, csak a profibb, üzleti eszközöknél elterjedtebb a DP.
Pedig én is DP párti vagyok.
Csinálsz majd képet, mi a rossz az analógon bekötött képpel, mit figyeljek, ha kipróbálom?
Én is reseteltem a T410-esem akksiját, a 88-ról 86%-ra romló kondícióból feljavult elég rendesen a PM szerint bő 93%-ra. Érdekes, a HWiNFO a régi kondíciót látja.
Bár még sokat nem játszottam vele, lehet, idővel észhez tér az is. Pana akku, 40 ciklussal, szomorú lettem volna, ha tényleg már csak 86% lett volna....
(#62809) cellpeti: Ha fordítva kérdeznéd, érteném, miért akarod, de így...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #62806 üzenetére
Számomra ez kevéssé meglepő, tapasztaltam is. Ha belegondolunk, mennyi tranzisztornak kell hány különböző, lehetséges állapotban hányféle utasítás hatására megfelelően kapcsolni, akkor könnyen belátható, hogy az otthoni alapos tesztelés a szokásos programokkal kvázi semmit nem ér.
Volt olyan X58 rendszerem, ami többnapos intenzív tesztelés, és bő fél év hibátlan, intenzív üzem után filmlejátszás közben eldobta magát. Kiderült, háttérben terhelve a procit+filmlejátszás alatt 5 perc alatt reprodukálhatóan merevre fagy az egész.Persze, kis állítgatás után jó(nak tűnő) lett, de remélem a lényeg átment...
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Tikakukac #62772 üzenetére
Így van, a sima szó mellé elfelejtettem írni a minden irányban egyenes/sík szót is. Igen, így van értelme a polírozásnak. Ha polírozáson kívül más megmunkálási lehetőségünk nincs, akkor legjobb ha nem nagyon abajgatjuk a felületet, tényleg csak annyit, hogy valamivel simább legyen. Nehogy szemmel nem látható mélyedéseket polírozzunk a felületbe. Én, hogy őszinte legyek csak alkoholos, vagy más oldószeres zsebkendővel szoktam ledörzsölni a felületekről az odaszáradt előző pasztát. A többit inkább az új pasztára bízom. Nincs semmi eszközöm amivel ellenőrizni tudjam a felületek minőségét, így különösebben nem avatkozok bele. De ez az én véleményem.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #62643 üzenetére
Köszönöm a választ! Valakinek nincs tippje, hogy melyik mechanika lehet az X200-ban, ha egyáltalán az itt ismert három közül valamelyik, ami a "jó öreg" szériákban megtalálható volt lyukacsos kivitelben vagy sem, kisebb Ecs és Del billentyűkkel vagy sem...
Nekem ALPS kivitelben lyuggatott, nagy Esc-es magyar billentyűim vannak... a legfőbbeket kis szerencsével lehet, hogy át lehetne ültetni egy X200-ba...
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #62643 üzenetére
Uo. 2 x200t csak cpu különbözik. Kb semmi nem volt hőfokban...ha lett volna itt közlöm úgyis
szóval nem volt. Jó, alkalomadtán felugrok..de jobb lenne ha te ugranál le
HSM: Az érdekes az, hogy bármelyik normál cpu-t le tudtam vinni ulv szintre, amikor még bohóckodtam vele. Legtöbbet jóval alá
Lehet valami teszten átmennek, de semmi extrán az biztos. Mert kb mindegyik átmehetne. Fogyasztás meg feszültség függvénye. Nem hiszem hogy valami extra válogatott félvezetőkből gyúrnák ezeket össze amiknek más lenne az ellenállásuk.
Majd amikor mutat itt valaki egy 2.5GHz-es ulv-t normálok alatti TDP-vel akkor azt mondom, ok. De amíg csökkentett órajelű és feszültségű cuccokról beszélünk én csak a parasztvakítást látom és amiket eddig mértem azok se mondanak mást. Nyilván kisebb órajellel és feszültséggel kevesebbet fogyasztmetal01: Van 1-2m, kicsit fényesek de jobb rajtuk gépelni mint új matton amiben gagyi mechanika van meg szétlyuggatott aljú az biztos.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #62636 üzenetére
Bocsi, igen egy picit tényleg az vagyok
Csak szűk pénzből kell ezt megoldanom most. Akkor lemondok az átgányolásról. És eszerint az egyenkénti gomb átrakás is elég veszélyes művelet...
Valóban nem vagyok jártas és hiszek Neked teljesen, nem arról van szó, csak próbálkoztam, hátha van kiskapu...
Hogyhogy gépelés közben tört? Az durva... Melyik az alu rész?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #62633 üzenetére
De azonos órajelről beszélünk? Egyébként is csúnya lenne, ha 200mhz 10 fokot hozna. Simán lehetett mérési hiba is. T9400 max órajelen alulfeszelve most net alatt 44-45 fok 1800-as ventivel. Ez majdnem 1ghz + SL9300 ellen. Igaz nagyobb gép, jobb hűtés, de ilyen elven sl9300-nak 10 fokon kéne működnie. Na mindjárt nézek egy kis fesz csökkentést 9300-as órajelen.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #62631 üzenetére
Köszönöm válaszaitokat. Szívesen nekiesek sikítóval és némi anyag elvétele után begyógyul az oda
Bár még nem láttam a probléma mélységét élőben, de a flex csodákra képes...
Ami viszont ötlet: kicserélek pár gombot, a saját t400 billentyűmet angolosítom az x200 rovására... Chicony, ALPS vagy NMB mechanikájú, azt majd kitalálom és olyan X200st veszek, amelyikben ugyanaz van mint az enyémben...(a t400-ban, ami magyar, MÁR HA egyeznek a mechanikák legalább, a gombok egyenként lehet csereszabatosak, ha az egész billentyű nem is...)
Én vagy P8600-al vagy SL9400-val tudom venni...
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #62626 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor gányolni sem igazán lehet, hogy egyik bemenjen a másik bill helyére? *Nem az én mániám, hanem Édesanyám csak magyar billentyűs gépet szeretne és a matricáért nem rajong (Soha nem látta a 3M-es 2k-s matricát... de ettől függetlenül) Pár furat, menetvágás a bill-fémlapjába belefér, amíg nem a gépet kell mókolni, hanem a bill-t...
Okés akkor S-es Thinkpad jön majd...
-
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #62618 üzenetére
Köszi! Akkor kikötöm egy monitorra, most az LGEA63 szériát nézegettem fhd-ben 24 colig nem tudom mennyire jó...
Akkor soha be nem induló ventit alap használat mellett csak SL procival lehet elérni?
Magyar billentyűt esetleg a T400-ét T61-ét nem lehet az X200 ba "begyógyítani"?*X200 hoz sehol sem kapni, a furatok máshol vannak elvileg...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #62614 üzenetére
Nem tudom, én egy 7970-es Radeonról néztem, DVI-analóg adapterrel, sima, régimódi, jól árnyékolt vastag, 1,5M-es kábellel, a Dell 2312HM-en, és Eizo monitor test-es tesztábrákat, meg pár képet. Semmi feltűnő hiba nem volt.
Amúgy ami a notikat illeti, az integrált VGA-k analóg képminőségéről viszont elég vegyes beszámolókat hallottam..... Lehet, rádugom a T410-est is az IGP-vel, mit szól hozzá a moncsim egy Eizo-teszttel. -
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #62614 üzenetére
Értem, köszönöm! Megfogadom a tanácsod és veszek CCFl-eset akkor... (vagy ami van, de semmiképpen sem vadászom a LED-esre...)
Mennyire gáz átépíteni ezeket? Teljesen elviselhetetlen a gyári panel mindegyik X200-ban? (Vagy 200s-ben?)
Szerinted a T400-ban érdemes lenne panelt cserélni?
Te 200s-t vagy sima 200-at vennél?
@Dhampir: Úgy tűnik a gazdasági optimálást minden technikai kütyü esetén követjük eszerint...
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #62611 üzenetére
Köszi szépen!
Nem lesz arra szükség FHD filmre, csak teljesítmény behatárolónak írtam... 2-3 darab akadás mentes, ezt hogy érted?
Akkor LED-est vagy CCFL háttérvilágításút érdemes inkább? Szeirntem a LED nél a PWM-re nem "allergiás" nálunk senki, mert anno az egyik gépünk monitora tuti pwm-es volt és nem volt nagy baj vele... valami benq hd2222akármi.
Van lehetőség utólagosan más panelt belerakni, átépíteni? (Gondolom a jó öreg TN muzsikál benne, abból is valami szutyok másodosztályú... a 12-14 colosokba az "való"
-szokott lenni) Nem is gondoltam volna hogy lehet így buherálni... esetleg a T400 is lehet? Milyen panel megy bele és hol lehet beszerezni? Én azt nyüstölöm, az tényleg elég rossz... hiába felbontásra jóféle.
A LED-es meg lehet többet bír akksiról, homogénebb??? vagy épp tovább él?
A T60 azért nem jöhet szóba, mert ennek nagyon könnyűnek és kicsinek kell lennie... a tablettől elzárkózott, nem is annyira lenne az jó neki a céljaira, irodai gépnek, kicsit asztali pótlónak, megértem. Netbookot akarna, de egyszer-kétszer már volt, mindig megbántam és sürgősen eladtam, mert azok hasznavehetetlenek...
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #62287 üzenetére
Sajnos nem, de megnyugodhat a lelked, ha búg, ha pedig nem búg, akkor pedig csodát láthatsz. Sztem nem rossz ajánlat.
(#62289) Fifi: ÉS valóban... De a lényeg, hogy nélküled nem sikerült volna megoldani.
(#62291) fungi: Lehet, ez a trükk, hogy nálam is Hitachi van.
Amúgy szerintem pont ez a normális, ha nem búg, nem rezeg, de sajnos darabonként is van, ami jól sikerül, van amelyik kevésbé.
-
fungi
aktív tag
válasz
Tikakukac #62287 üzenetére
Nálam is Ssd megy az x200-ban /AFFS kijelzővel, néma hűtéssel/, nagyon csendes gép,/utálom a zajt/, volt többször notiban merevlemezem, Tp-kben elég jól hallottam mindegyiket... Egy kivétel akadt, egy T61-ben Hitachi 7200
fordulatos, na az egészen halk, még megvan.
Viszont egyszer hozzám került egy ugyanolyan típus ami viszont búgott rendesen, szóval azért a halk Hdd
a kivétel nyilván. Mostantól már csak Ssd-t szeretnék.... -
válasz
Tikakukac #62172 üzenetére
Engem tényleg érdekelt volna, és jelenleg nem tudom min nézni, ugyanakkor ha engem megkérdeznek arról, hogy miért találok egy megoldást jobbnak egy másiknál, össze tudom szedni 1-2 mondatban, hogy felkeltsem a másik érdeklődését, és egyáltalán rávegyem, hogy utánanézzen.
A mercsakazjobbéskész nem igazán ilyen érvelési technika, így tök haszontalan is.
Na de, megyek a tűzcsaphoz akkor, és sosem tudom meg, mekkora istencsászár az épöl. -
-
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Tikakukac #62121 üzenetére
eddig még nem sikerül olyan OSX-et szerezzek, ami az aktuális HW-n futott.
De anno próbáltam egy MacBook-ot, az minden volt csak logikus nem. Egy nyamvadt cd-t fél nap volt mire megírtam. Mert kellett egy könyvtár (mappa, mindegy), amit CD kép tulajdonságúra kellett állítani ahhoz, hogy ki lehessen írni. Utána mindig kérte tegyek be üres lemezt, nem értettem mert volt bent egy üres. Addig vacakoltam, míg azt mondtam: oké kiveszem, mikor kérte betettem és hurrá megírta. De hogy ennyire hülye legyen, áááá
-
soldi3r
veterán
válasz
Visszafele ez a kerdes nem allja meg a helyet. Kompatibilitas, ar, exchange es egyeb programok.
Egyik munkahelyemen ket fele beultetogep volt. 173db linuxszal es 60db xp-vel. Ebbol azt akarom kihozni, hogy a az osszes windowsos es linuxos gep megszunne akkor meg pl a mac-hez sem gyartanank alaplapot.Ugyhogy igen, a masik ketto igenis lenyeges.
Nekem semmi bajom az apple-lel. De a plazaban kavezas kozbeni internetezesen kivul, masra nem nagyon hasznalhato. Viszont akinek az tetszik es ennyi eleg, tegye. -
-
Xmodule
őstag
válasz
Nekem van osx (imac) es ios (iphone5) is. Igazabol mindig 11 éves korom ota DOS majd windowsos emberke voltam. Egy evet huztam le osx iosnel es azt kell mondjam nagyon tetszett. tenyleg mind a kettö azert van hogy hasznalja az ember. semmi komplikacio semmi gond. megy es kesz. igazabol nekem pont ez volt vele a bajom. unalmas
föleg az ios. de ami biztos hogy atomstabil tenyleg. de most inkabb visszajöttem windowsra meg androidra, de most linuxal ismerkedem jobban. ez izgalmas. van mit tanulni.
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #62104 üzenetére
Mindig is tudtam, hogy a ThinkPad egy nyitott könyv, na de ennyire?
Vécsey Úr megolvassa rendesen. Balra meg ott figyel az alma
-
Gondwana
addikt
válasz
Tikakukac #62080 üzenetére
Màrpedig mindenigaz, mert amikor megmurdélt az X201-em affs-e alatt az inverter, asszonypajtàs X200-àbòl vettem ki cserealkatrészt, de idővel a csalàdi béke érdekében megkapta az X201 eredeti LED LG kijelzőjét szalagkàbelestől.
(Apropò, hùsvét utàn lesz egy eladò AFFS moddolt működő wacom ceruzàs X201-em) -
CharlieDrop
veterán
válasz
Tikakukac #61931 üzenetére
A T410-em tök jó DTR, 4GB RAM-mal, 120-as SSD-vel elég volt eddig mindenre.
Viszont elég lenne egy 8-10"-os Tablet, ha lenne rajta rendes böngésző, meg billentyűzet, de akkor már notebooknak hívjuk, egy ilyen 1 kg alatt ultrabookra meg lecserélni a T410-et meg túl drága.
Szóval akkor inkább legyen egy nehezebb gép így marad a T410 :S -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #61934 üzenetére
Hát igen. Én a 4"-os telómon szoktam nagyon ritkán netezni, de kb csak annyit, megnézem, írt-e valaki e-mailt, vagy PH-t, esetleg ha úton vagyok és eszembe jut valami és annyi.
Amúgy meg asztali, esetleg noti. Tabletnek nem tudnám hasznát venni. Mondjuk a notihoz van egy jó lézeres, speckó görgős Logi BT egerem is, azzal szoktam használni, az nagyon sokat dob az ergonómián.
Szöveges vagy sima netes tartalomra pedig kitűnő az amúgy pocsék Samsung nagyfelbontású panel.
(#61935) Grafirka: Köszönöm szépen!
Akkor a valóságnak megfelelő volt az a kép a T9900-al és 7300 ponttal.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #61931 üzenetére
Nekem eddig mindenhez jól szolgált egy noti. Áldás és szerencse, hogy egy ilyen hurcolható gépem van, viszonylag kis fogyasztással. Szívesen elnyúlnék egy szép nagy kijelző előtt is, habár nem ismerem a mai hiper-szuper cuccokat, csak a CRT-dzsunkákat (anno a kijelző elé akasztottam egy szűrőt) és a nagyon alap LCD-TFT moncsikat. No meg a maradéktalan "multimédiás érzéshez" saját kégli is kellene, az meg a cigányélet és a sorstalanság miatt kilőve.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #61929 üzenetére
Oké, ez szép és jó. De itt most mobil kütyükről van szó. itt ugyanúgy nem mindegy, hogy valamit X idő alatt végez el a gép, vagy a kétharmada is elég neki....
(#61930) soldi3r: A tesztjeik korrektek, és a leírásaik is általában, de a teszteredményeik (ezek a benchmark-összehasonlítások) hemzsegnek a hibákban. Én lefutattam a sajátomon, ha valaki lefuttatja a T9000-eseén, nekem az lesz hiteles referencia.
(#61931) Tikakukac: Én úgy gondolom, mobil felhasználású gépbe kell elég ram (minimum 4GB szerintem) kell neki hordozható méret, jó perifériák, és egy erős CPU. Ezzel a speciális GPU igényű feladatoka leszámítva már mindent meg lehet oldani. Ez nekem már bőven elég, hogyha kell, mobil legyek, ne csak otthon tudjak dolgozni. Abban egyetértünk, a noti egy kompromisszumos PC a mobilitásért. Szerintem se érdemes izom-csúcs-notit venni, ezer sebből vérzik általában és pokoli drága.
Én is inkább a nagygépen dolgozom, amibe ott figyel a rendes négymagos i5 4670K, a 16GB ram, és a néma de igencsak fürge AMD R9 280X videókártya, nomeg a halálpontos egér, a szuper klaviatúra és a 24" IPS monitor.
Ugyanakkor sokszor mégis inkább a notit veszem elő, mert néha jobb mégis a másik asztalnál ülni, vagy a szabadban, szóval azért egy, univerzális, nem túl nagy, nem túl erős, de nem is gyenge noti jó ha van. Nekem nagyon bevált a T410 allroundernek. Picivel lehetne könnyebb és töltőről halkabb, +1-2 óra akkus üzemidő se jönne rosszul (nem mintha nem lehetne a durván 3 órás WIFI-s üzemidővel gazdálkodni, de így néha nem úszom meg a töltőt hurcolni, amit nem szeretek) de meg vagyok vele elégedve 90k-ért.
Ha rászántam volna azt a még legalább 30K-t egy T420-ra, akkor még ennyi gondom se lenne, de annyit nem ért ez nekem. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #61861 üzenetére
Egyetértünk.
Nekem sem véletlen van asztali gépem.
Amúgy egy mezeibb core2-re köröket ver ez az i5-540M.... Sokat dolgoztam egy T7100-al, ami azért nem egy olcsó jószág volt anno, és hát az 540-eshez képest ég és föld....
De szerinem még jópár ilyen lehet, azért a core2 éra viszonylag kis részét teszik ki a késői, gyorsabb P/T 8000-9000-ek. -
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #61846 üzenetére
Ennél nagyobbak a difik, főleg ha turbózik az i5, nálam simán 3Ghz-re felrántja olyankor. Nem fair a leggyorsabb régihez hasonlítani, de egy "átlagosabb" T9000-hez képest ez azért legalább 20-40% sebességelőny. Én főleg olyankor veszem észre, mikor egy rondább, agyonflash-elt weblapot kell megnyitni, vagy programozásnál fordítom a projektet.
Itt is komolyabb diffiket mértek: [link]
Természetesen senkit sem bátorítanék arra, hogy egy T400-at a jobb sebesség reményében T410-re cseréljen, mert akkor már vegyen T420-at, azt észre fogja venni. Ugyanakkor ha valaki most vesz notebookot, megéri elgondolkodni a 410-esen.(#61847) soldi3r: Rajta volt a turbo? Az egy finnyás jószág, ha nem tekersz fel mindent teljesítményorientáltra, akkor szereti kikapcsolni, anélkül tényleg nem sokkal veri az i5 az i3-at.
A HT-ból se profitál minden alkalmazás, viszont amelyik igen, az igen sokat. Én kikapcsoltam az enyémen, mert én nem használok olyasmiket, amiknek segít, így meg jobb kilőve.
Amúgy egy gyors 7200-as HDD-vel is sok helyen tettenérhető az erősebb proci, ha jól van belőve a rendszer. Én pozitívat csalódtam a T410-em gyári, 320GB-os, 7200RPM-es, asszem Hitachi winyójában, egészen vállalható. -
scarbantia
aktív tag
-
válasz
Tikakukac #61725 üzenetére
állítólag a Windows alatt lett valamilyen program alatt valami megnyomva és azóta ilyen.. egy,, a gépekhez kevésbé hozzáértő hölgy így magyarázta
eszközkezelőben nem láttam tiltást, az összes gombra apró "klikkegést" ad ki a speaker míg BIOS-ban amennyire tudtam, kipróbálni a bill-t ott ment, legalábbis ak urzorok, tehát én a hardveres hibát kizárnám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steam Deck
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest