- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Dhampir #70486 üzenetére
A Core2 éra Precijei elég olcsók, és VGA-ban jellemzően erősebbek.
Nekem pedig eléggé kéne a VGA kraft, valamint a négy mag sem ártana kifejezetten.
Mondjuk elég jól elvagyok a W500-zal is, csak ha kb nullából megoldhatnám a váltást...
Az nVidia-tól mondjuk félek kicsit, vajon a Precikban is problémás a 770?Ja és precikre van ventiszabályozó?
-
Wyll
őstag
válasz
Dhampir #70243 üzenetére
Tudnátok mutatni ilyenre példát?
Alfánál nem látok W-set,
ez a T520 jöhet szóba, kérdés, hogy az Intel HD 3000 GPU jelent-e előrelépést?
Vagy még van ez a T530, de az NVS M5400 nekem marhára semmit nem mond
(És persze kérdés, hogy a képernyőjük hozza-e a szintet?)Hardveraprón ami W-s az már 200 fölött van...
-
csubuka
addikt
válasz
Dhampir #69697 üzenetére
Ejj, pedig engem mindenki ijesztgetett ezzel... mondjuk nem grafikai glitchben nyilvánult volna meg, így felesleges kavart írtam, bocsi...
Pont akkor nem telepítettem gépet... egy frissítés lecserélésével oldották meg a problémát, ahogy nézem, plusz egyedül az új rubelszimbólumos frissítés maradt meg a problémásak közül.
Ez a chrome-os probléma viszont enm tudom mihez köthető igazán. De úgyse lehet rajta reálisan segíteni. Nincsenek újabb VGA driverek, mint amik a Lenovo honlapon vannak, max az ATI-sat lehet frissíteni. Neked sikerült W8.1-en, nekem kinyírta tesóm gépét egy picit, a switch graf megszűnt működni...
-
csubuka
addikt
válasz
Dhampir #69695 üzenetére
Ez augusztusban volt... amikor négy update bekavart rengeteg embernél volt update visszahívás bla-bla... most már elhárult. Tesómnál is tökéletes a W8.1 Pro, pár hetes. W7 amin van ez a glitch, függetlenül attól, hogy nem augusztusi telepítés. Ezt csupán az ügyben írtam, hogy nem minden update fejleszt... így a kis glitch simán lehet valami win vagy akármilyen chrome update hozománya is.
-
Dio111
tag
válasz
Dhampir #69321 üzenetére
Sl 300al kb 2 evet szenvedtem T 400al csk 1 honapot de nem sikerult osszehangolnom bedig rengeteget olvastam utanna es tobb helyen is kerdeztem de ertekelheto valodi valaszt sehol sem kaptam.
A mai napig egyikbe se sikerult osszehozni a 2ot pedog az slbe a gyari program is tobb bealitast enged -
válasz
Dhampir #69318 üzenetére
Én azon flesselek, hogy ugye most újratelepítettem a 7-est mert elbasztam az USB drivereket, és feltettem a Conaxant szarját a W500-ra (előzőleg is volt fent, de használhatatlanná tette a mikrofont, azt most még nem próbáltam), és ebben van ilyen virtuális térhangzás, nagyon poén italo discót hallgatni tecsőn vele, tényleg olyan, mintha az egyik sarokban dobolnának, középről jönne az ének, balról a szinti, stb...
-
válasz
Dhampir #67960 üzenetére
Köszi, TLP-t és cpufrequtils-t is felraktam. Ubuntu 14.04.1 LTS minden hardvert felismert egyből, minimális testreszabást kellett csinálnom csak (power gombra ne választási lehetőséget dobjon fel hanem menjen aludni).
Még a 3 külső monitorral sem volt gondja, egyedül egy reboot kellett neki hogy megjegyezze a monitorok pozícióját. Azóta csak suspendbe rakom. Akkuidő kb. 2+3 óra a kiegészítő Ultrabay akkuval.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #67990 üzenetére
Ha a jó üti azt a mércét amit látok/tudok/megszoktam nincs gond. Ha hétfőre kész a gép, akkor igen ez egy jó szerviz business class szinten is. Ha 1 hét múlva az belefér, de ahhoz képest amennyi a helyszíni felára akkor már inkább azt idő miatt is. Ha több 2hétnél akkor viszont röhögnöm kell, mert az alja 100k-s gépek is vastagon kiforognak, sőt, hamarabb is akár.*
Nekem ez a szint, de mondom, pár nap és első kézből nyúzhatok egy ex Smartost és kipakol reméljük
* Csak ne sima Lenovo legyen. Na ami ott van, az megérne pár szót. Szerintem ennyi cserekupont a boltok még életükben nem kaptak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #67986 üzenetére
Éppen ezért mondom, hogy főleg ragaszkodni kell olyan garihoz ami működik rohadt sok macera-császka és szívás nélkül. Én ha kell lakatlan szigeten is megoldom valahogy, de anyám sütögethetne pecsenyét, neki annál gyorsabb és egyszrűbb, mint helyben egy gépnyi cuccal lerendelni egy szervizest nincs. Meg úgy az emberek 98%-nak szerintem. Max a többi mer hardveresen is hozzányúlni dolgokhoz, pár % szoftveresen, a többi ezy user
-
dauphin
aktív tag
válasz
Dhampir #67980 üzenetére
Köszönöm szépen, ezen még járatom az agyam egy keveset. Van valami homályos emlékem arról, hogy olvastam vmikor egy cikket, amiben az SSD-re való operációs rendszer telepítésének rejtelmeit ecsetelték. Nekem egy kissé bonyolultabbnak (macerásabbnak) tűnt, mint a hagyományos HDD-re való installálás. Jól emlékszem? (Ezért is bíztam egy hozzáértő kezébe az asztali gépem telepítését, abban egy 60GB-os SSD dolgozik már bő egy éve gond nélkül)
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #67975 üzenetére
Gyanítom nem NBD-ztél le még gépet, vagy még nálam is közelebb laksz szervizhez, pedig nekem is 22 perc most mértem le. Hidd el, ennél kényelmesebb akkor lehetne ha ajtót sem kéne nyitnom. 1 telefon bement, 1 bejött, hogy mikor jön, csákó 10 percre pontosan itt is volt az ajtó előtt, kért egy kis részt ahol kiteríthette a kis védőszőnyegét, gép szétborít és összerak nagyobb vinyóval és több cserélt cuccal, mint kellett volna, aláírás és viszlát. És ez bejelentés után 36 órával. Megnézem mikor kapok majd most nagyobb vinyót azért, mert kisebbet épp rendelni kéne és megváratnának, vagy ha nincs külön venti akkor komplett hűtőt
Feltételezve persze azt, hogy nem vidéki az ember. Ha most épp otthon lennék, akkor az x220 vagy bekapna egy jóféle futárt x pénzért aztán lesz ami lesz vagy maradna úgy, mert azt le nem adod a jó öreg keleten
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #67962 üzenetére
Jha igen rákérdeztem a helyszíni garira is, alkatrészt berendelik ha tudják mi a hiba, ha megjött akkor pedig kimennek és cserélik. Szóval akkor NBD still better, fél gépet kivisznek aztán cső.
A gari akkor zsír ha egy jó termékbe mégis becsúszik valami. Ha nagyon soknál csúszik be akkor ez mentőöv ami a víz tetején tart, de ettől még nem tudsz úszni. Erősen kétlem, hogy valaki 1-2-3 hétre úgy adja le a gépét, hogy hát majd lesz valami, úgyis van még otthon 2-3. Ahogy tettem én, itt rohad az i7-es 3k-s Inspiron teteje és 2-szer kapcsoltam be kb. Tipikusan a business class lenne az, ahol a garinak nem azért kéne lennie, hogy talicskával hordják vissza a gépet és a cégnél csapágyasra forgassa a rendszergazda a fejét a sok ember miatt akik a hulladék gépeket hozzák vissza cserére. Szerintem. A statisztikával 3/3 rossz T530-al én is be tudok szállni, ami király arány
-
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #67543 üzenetére
Hagyjuk már azt a billzetet ami benne van. Dell az egyetlen aki nem b_zi és tud normális billzetet rakni új szériákba is, lehet a legújabba nem, azt passzolom. Lehet én vagyok maradi és a jól megszokott billzetet szeretem. Másrészt majd nézzük meg hány T530 megy el addig mint az 500-asok
aki akarja használja. Már a T500 se volt az az igazi brutál gyerek egy 60-ashoz képest, na de a maiak..lassan jobb konzumer kategória lesz a TP. Nem E fallosz kérdése, jóval inkább pl 8570p mint T530, de bazz abban is olyan hitvány billzet van egy T500-hoz képest. Ezért maradna a 6530
Megengedhetnék magamnak újabb gépet, de TP-nél már csak gar miatt se vennék.
-
-
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
Dhampir #67314 üzenetére
Nem nyerte el a tetszésemet a 30-as szériával bevezetett új billentyűzet, plusz a trackpoint kinyírása a 40-estől, nem is tudnám megfizetni az újabb szériára váltást, de szerencsére nincs is a nagyobb teljesítményre szükségem.
Ezzel az új irányvonallal engem nem arra ösztönöznek, hogy vegyem meg az új gépüket, hanem, hogy nézzek szét HP és Dell-éknél. -
-
-
dabadab
titán
-
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #67269 üzenetére
Ugyan már ugorj neki még egyszer annak, amit írtam (Fedora = "testing", CentOS = "stable", ráadásul hosszabb ideig kap támogatást, mint egy Ubuntu LTS). Szóval...
Amúgy a Kubuntu 14.04 LTS teli van apró, ám bosszantó bug-okkal, amiket nem lenne szabad bent hagyniuk. A legfrissebb az, hogy nem mindig működik a leállítás/újraindítás. Ha ez az LTS, akkor köszi.
-
válasz
Dhampir #67269 üzenetére
i5-ös gépen dolgozom, érezhető a különbség annak a javára (ramból is dupla annyi van abban), de ettől még egyáltalán nem lassú a W500, sőt, összességében a Core2Duo és Quad piszok jól tartja magát általános felhasználás során. Dolgozni, workstation feladatokat ráerőltetni már értelmetlen lenne, de számos feladat van, amire még elég erős.
Web, Fullhd filmezés, irodai szarságok, jegyzetelés, képszerkesztés külső monitorral, virtuális gépen kísérletezés, játékok (elég sok viszonylag új címmel is elbír) én ezekre használom, és bocs, ha nem lassú, de hát.. nem az.
Sőt, rengeteg mindenben sokkal gyorsabb a munkagépemnél, mert abban vinyó van -
-
MrSealRD
veterán
válasz
Dhampir #67250 üzenetére
Igazából nem tudom mi a probléma pontosan, de több független forrásban is az szerepel, hogy maga CentOS és a RHEL 'binary' teljesen megegyezik... Én csak ennyit, állítok. Ha gond volt az egyikkel driver szinten akkor a másikkal is lesz...
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én virtuális gépként és a core verziót toltam. Na ahhoz nem kellett driver... Tudom az meg nem jó desktop környezetnek...ez nyilvánvaló.
Ha lenne időm kipróbálnám T61-el mit csinál, de most sajnos nincs.
-
dabadab
titán
válasz
Dhampir #67250 üzenetére
"az görcsölés helyett feltehetően Windowst vagy OS X-et fog futtatni."
Ne viccelodj mar itt. A Windows felhasznaloi elmenye kifejezetten borzalmas (munkaidoben azt vagyok kenytelen elszenvedni) es amennyire kepben vagyok, az OSX kiemelkedoi felhasznaloi elmenye is sokkal inkabb csak a hype-ban letezik, mint a konkret valosagban.
(Mondjuk a linuxos desktopoknak is megvannak a maguk nyugjei, nehogy felreerts, de azert a lo tulso oldalara sem kene atesni.) -
soldi3r
veterán
-
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #67230 üzenetére
Akkor minden bizonnyal az újdonság erejével fog hatni számodra, hogy a CentOS egy ideje már hivatalosan is a Red Hat égisze alatt van (ahogy maga a disztró is tulajdonképpen egy ingyenes Red Hat, mínusz vállalati szolgáltatások).
Nem értettem én félre semmit.
(De mondjuk nyilvánvalóan gonoszkodok, ez egy olyan megjegyzés volt tőled.
)
-
soldi3r
veterán
válasz
Dhampir #67151 üzenetére
Sajnos a gepemre valamiert nem akar telepulni, egyik verzio sem, utana olvastam, valamit modositani kellene a telepitoben, de nekem ennyit nem er, mar igy az elejen
Szoval egyelore marad a Fedora, amig rendesen teszi a dolgat, ha nem, akkor nem tudom, visszaterek win7re -
válasz
Dhampir #67090 üzenetére
Köszi neked is! Az igazi úgy lenne, ha a második gpu nem is lenne benne, de hát olyan kiszerelésben nincs sajnos. (vagy nem találtam meg) De inkább ezt ajánlom neki, mint egy ASUS-t, lehet előítéletes vagyok.
mod: még egy Lenovo-t találtam, de az IdeaPad G505s (+4 GB RAM menne bele), annál azért csak jobb a TP Edge.
-
soldi3r
veterán
válasz
Dhampir #67079 üzenetére
Nem azt mondom, hogy a 30-as szeria rossz, messze jobb, mint barmelyik consumer. De a 20as szeria utan, mar szerintem a Dell jobb minoseget ad, igaz, 20-as csak atmeno forgalomban volt eddig nalam. Parhuzamosan hasznaltam az X230-at es az E6330-at, nekem ez jott le belole.
-
soldi3r
veterán
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dhampir #67028 üzenetére
De igen, de azért mégsem tűnik túl stabilnak a cucc. Mivan ha ráesik valami, vagy ilyesmi.. azért az nem ugyanaz mintha a fixen rögzített billzetre esik. Meg úgy nagyon szabadon lóg ott magában, beleakadhat bármi és magaddal rántod stb. Mondjuk én vigyázok a cuccaimra, de azért mégis jobban szeretem ha inkább be van biztosítva.
-
válasz
Dhampir #67022 üzenetére
Akkor ez való neked
Nem tudom, új vasakhoz van-e. -
hkari
őstag
-
-
Peet91
aktív tag
válasz
Dhampir #66830 üzenetére
Sajnos hiába masszírozom napok óta az ubuntut, rendszerdiagnosztika terén nem túl rózsás a helyzet. aida64 pótlék van, de alig olvas ki néhány dolgot, a HDSentinel meg hiába van ingyen, ha az SSD-ről szinte semmit nem tud kiolvasni.
Más: Hogy is van ez a TRIM vs. linux dolog? Azt tudom, hogy ilyen scheduled trimmeléssel kell mókolni, hogy időszakosan takarítson, de nem para, hogy esetleg az ubuntu, vagy bármi más disztró hamarabb megesz egy ssd-t mind a win vagy az osx?
-
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #66786 üzenetére
Tekintve, hogy előtte nem volt normann hatás, inkább vele kezdődött.
(Dánok voltak előtte jelen erősen a nagyrészt szász lakosságú Angliában, a normannok alatt kifejezetten a keresztény Franciaországba beilleszkedő, viking felmenőkkel rendelkező népességet értik.)
Mai napi, amúgy egy techfórumon teljesen értelmetlen kultúrtörténeti kitérőnket olvashatták.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amatőr csillagászat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest