- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krix
őstag
válasz
rgeorge #40642 üzenetére
Én most cseréltem Samsung 830-ra (W520 szintén). Win8 van rajta és eddig még OK. Mondjuk még csak egy hete használom ilyen felállásban. Eddig egy Intel X25-M volt benne és egy 500G-s hdd a cd helyén caddy-ben. Ezen még Win7 volt. Nekem sosem volt ilyen boot gondom, remélem nem is lesz. Viszont egy olyan gondom volt az utóbbi pár héten, hogy nem volt hajlandó sleep módba menni sem akkor ha lehajtottam a fedelét, sem akkor ha a start menüből választottam az alvást. Próbáltam megnézni, hogy mi gátolja meg, de nem adott vissza semmit az op. rendszer. A Win8 install mondjuk megoldotta most. Valószínűleg egy Win7 reinstall is megoldotta volna.
-
HXY
addikt
válasz
rgeorge #40680 üzenetére
A T60-as gépeket lehetett kapni IBM és Lenovo felrattal is.
Nekem egy 15" T60 1024x768 felbontással volt az első laposom.
Nagyon nem szerettem, mert minden bazinagy volt rajta.
Utána vettem a T61p-t szintén 15", de már 1920x1200-as felbontással.
Ez meg már túl apró volt... -
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #40642 üzenetére
Van valami sejtésed, hogy mi okozta közvetlenül a galibát?
Teljesen külön volt kezelve az SSD és a HDD? Tehát amikor 8-al akartál bemenni akkor bootsorrendet állítottál, vagy loader-ből választottál OS-t?
(#40650) Iscariah
Én is kipróbáltam, meg kb 1200 év alatt felnyomtam rá egy VS2012-t...Én sem ájultam el tőle...De szerintem nem is kell...Pontatlan az az állítás, hogy nincs rá driver. A Win8-al kapható gépekre van. A régebbi típusok pedig türelmesen várnak, nyilván nem azokra adják először(érthető okokból).
Azt mindenki egyénileg el tudja dönteni, hogy tartalmaz e olyan funkcionalitást ami indokolja a "rendszerváltást" -
válasz
rgeorge #40275 üzenetére
Kösz mindenkinek, valóban... kicsit jobban nekiesve kapcsoló
Nem mertem erősebben próbálkozni, szerintem ezt még sosem használták ezen a gépen.. állati szorosan jár.sutszi: Nem tuningolni akarok, hanem ahogy írtad, hűvösebbet.
Netezéssel jó lenne, ha nem kéne alá semmi, és nem is sütné a belem -
BFeco
aktív tag
válasz
rgeorge #40208 üzenetére
Üdvözöljük a Windows Upgrade Offer programban!
Promóban 4.158 Ft a W8 Pro. -
Peter M
tag
válasz
rgeorge #40203 üzenetére
T60 most rendszer újrahúzás volt kíváncsi vagyok, mert amiben bízom h csökkentett módban a hiba nem jelentkezett, valami betöltődő dolog lehetett a hibás vagy a 470es kezd meghalni.
Win 8 - 4200 Huf eddig csak értesítőben volt ma lett aktív, letölthető már a szériaszám is megvan. Hétvégén telepítés
-
-
lapa
veterán
válasz
rgeorge #40032 üzenetére
mc75a.
most csináltam egy 1.0 tesztet, kiraktam egymás után a két gépet pontosan az asztal sarkára, panelt pont függőlegesen. mindkétszer pont ugyanonnan, ugyanolyan testhelyzetből néztem. lakásban mozgás, illetve idegen wifik nincsenek. intel 1,5 MB/s-sel másolt ramdriveba, másikban atheros 1,7 MB/s-sel. hát ennyi, vagy igaz, vagy nem. mondom, nekem egyikkel se volt bajom.
az még lényeges lehet, hogy elvileg az intel wines driverében egyszerű a hotspot csinálás, ez spec jól jönne nekem munkához sokszor. nemtom wines ath driverben van-e ilyesmi. linuxon csak ath tudja ezt, csak barkácskodni kell és még nem sikerült végigcsinálnom sose.
-
kofy
tag
válasz
rgeorge #39270 üzenetére
Ráadásul néhány hete vette "a legnépszerűbb magyar piactéren" olyan árért, ami ajándék volt (sajnos onnan nem derül ki, hogy már ott is 160-as lett volna vagy sem). Nem sajnálom tőle, hogy lecsapott egy nagyon jó ajánlatra, inkább a "reális árra" volnék kíváncsi, amennyiért manapság megy.
-
audi100td
nagyúr
válasz
rgeorge #39270 üzenetére
Ha esetleg CTO-s a gép, lehetett benne akár 160-as vinyó is gyárilag. Mondjuk szerintem hibába szép a gép, az "i" verzióért még így is sokkalom az árat, ha i5/i7-es lenne...
kofy: Na, akkor ez nem CTO-s, nem mintha sokat számítana, de árban szerintem is sok, ha 320-as gyári vinyó lenne benne akkor is.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #31434 üzenetére
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=PD010629
Itt van három osztlop, elvileg a sorrend a következő: ALPS, Chicony, NMB.
Tehát neked NMB van elvileg. -
AceTom
aktív tag
válasz
rgeorge #29257 üzenetére
Na ezt nem tudtam.
Így még bonyolultabb lesz dönteni, ugyanis éppen ezt az SSD-t néztem ki magamnak én is, csak idáig egyértelműen desktopot akartam az átalakító keret miatt, hogy a régi SSD mehessen az asztaliba akár (vagy az új).Lenne értelme vajon az N-es változatot venni emiatt a spacer miatt? Most olyan értelemben kérdezem, hogy esetleg stabilabb maradna-e tőle a laptop azon a környéken - mégiscsak egy műanyag vázas gépről van szó (sajnos).
Vagy az a keret elég stabilitást ad alapból is?
Persze a fő kérdés még mindig az ár... Crucial 128-as 5-6ezerrel olcsóbb.
-
zomatt
csendes tag
válasz
rgeorge #28116 üzenetére
@mitulabattyi: Nem tudtam, hogy a szervizben be tudják írni a serialt, köszi az infót.
@vicces: Igazából tudnak róla, hogy abbahagyta, és ennek ellenére cserélik. Elég szimpatikusak voltak. Azt mondták, mindenképpen cserélik, aztán teszteljem, hogy jó lett-e.
@sutszi, regeorge: Akkor kicsit elmerülök a HD Sentileneles topicban, köszönöm az útbaigazítást. Amúgy akkor ebben a winyóban speciális lenovo-s fw. lenne?
Köszi mindenkinek a segítséget!
Ha valakinek van még hozzáfűzni valója, szívesen fogadom.
A szervizes tapasztalatokról majd beszámolok. -
sbazsi
veterán
válasz
rgeorge #27502 üzenetére
Az első hdd-re a hd Sentinel mit ír a SMART értékek közül a power on time count-ra?
#27499 Működési idő: 129 nap, 12 óra
27499-ben mindkét hdd smart értékeit leírtam.T410 - i4/4gb/320gb hdd + 640 gb hdd, win7 - 64 bit
apropo, a második hdd az milyen felületen csatlakozik? (ultrabay)
-
sbazsi
veterán
válasz
rgeorge #27489 üzenetére
kondició 70%
A merevlemez 2638 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat
Működési idő: 129 nap, 12 óra
Hátralévő élettartam: 830 nap
Összes indítás/leállítás 1329Más SMART érték nincs.
De van valami kattogás/nyigorgás, amit időnként produkált, tegnapig napi kb 1-2 alkalommal, tegnap vagy 20x.lehet, hogy nem ez a vinyó volt, mert van benne egy másik.
apropo, ezzel kapcs: hol lehet beállítani, hogy ne kapcsolja ki, ha nincs használatban?
annak: kondició 100%
működési idő 128 nap
hátralévő élettartam több mint 1000
összes indítás/leállítás:26608
ez mennyire árt neki? -
sbazsi
veterán
válasz
rgeorge #27486 üzenetére
Seagate momentus
320gb/7200
Firmware: 0003LVM1 -
tibyke
tag
válasz
rgeorge #27317 üzenetére
igen, en is olvastam/hallottam ilyeneket, de az a furcsa, hogy amikor ez a story kirobbant, akkor volt egyfajta lookup a lenovo holnapjan, hogy erintett lehet-e a gep, es akkor nekem azt mondta valami alapjan, hogy nem.
akkor ezek szerint csak az alaplapcsere segithet? akkor mar erdemes lenne intel-es alaplapot venni, es valahogy belebarkacsolni a hazba.
az utodja amugy egy edge e320 plus lett, i5-tel, 4 giga rammal, matt kijelzovel es nem fenyes hazzal, egyelore nagyon bejovos, de persze azert nem egy kategoria a t61-gyel.
t
-
brd
nagyúr
válasz
rgeorge #26785 üzenetére
Ez úgy működik, hogy elvileg nem kellene gondot okozzon a Reallocation Event Count 0-tól eltérő értéke, ha az nem növekszik folyamatosan, és nem több ezer az értéke. A gyakorlatban viszont sok HDD-gyártó, hibás sector lecserélő algoritmusa egy kalap híg barna matéria, és már csak akkor hajlandó lecserélni, amikor már az OS is kezdi hibásnak látni a sectorokat. A Seagate, nem tudom, milyen algoritmust használ, de úgy tudom, egész normális, ha így van, akkor valóban nincs okod aggódni, amíg nem lesz több ezer hirtelen. Ez az érték egyébként az ilyen hibás(nak tűnő) sectorok lecserélésére/vizsgálatára tett próbálkozás.
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #26788 üzenetére
Otthon megnézem kapott egy usb3as keretet, a helyén meg a samsung 470es a multibayben meg 1TB ül.
Amíg a gépben volt nem csökkent a kondíciója HD sentinel szerint.
Thinkvantage nekem nincs a tálcán viszont fut a háttérben mer néha feljön, h scan complete. Ötletem max arra lenne h blokkod az indulását gép induláskor (ccleaner...), gyakran nem használom csak ha gyorsab kell vmilyen gépadat.
-
-
Fifi
őstag
válasz
rgeorge #26742 üzenetére
Ha nincs zsé a hátizsákok legjobbjaira (vaude, deuter ), akkor egy picit olcsóbb topgal sem rossz választás szerintem: "Tartozékok: fekete esővédő fényvisszaverő felületekkel, neoprén tok (önállóan is hordható, tartozéka a vállpánt), egyszerű neoprén tolltartó "
A családban notebook hátizsák Topgal, Kensington és Thinkpad márka van, de kerékpáros, illetve egyéb hátizsákból van Adidas, Nike, Vaude. Hatalmas különbséget nem érzek közöttük.
-
Gondwana
addikt
válasz
rgeorge #26742 üzenetére
Én a T60-hoz vettem, kicsire le lehet szíjazni, de nagyobb a térfogata, mint a Lenovo Business Expandable akármi táskának. (Olyan már többször előfordult, hogy belement egyszerre egy T60/15", egy T61/14" és még az X200 Tablet a dokkolóján, emellett az első zsebében a sok apróság mellett két USB HDD - ami nálam a Freecom Toughvackokat jelenti)
Ja, a szöszi nem jár vele - ki is rakott volna a zasszony, ha azt is hazaviszem -
^Clown
addikt
válasz
rgeorge #26247 üzenetére
No ez az, hogy én majd a desktop verzióhoz fogok majd hozzájutni, amihez nincs beépítőkeret, csak asztali PC-khez való 2,5"-3,5"-os keret, sata kábel, stb.
Gondwana, és a többiek: köszi szépen, remélem menni fog
#26244 zedii : szerintem nincs igazad, de ne menjünk bele szvsz, nem ide való
-
franc0
őstag
válasz
rgeorge #25888 üzenetére
Ez a hsz értelmezhetetlen, elírtad valahol.
2,5" SSD-hez ha adnak is keretet, 3,5" keretet adnak, hogy be tudd csavarozni asztali gépbe.
Az átlagos notiHDD 9,5mm magas. 12,5mm magasak a nagyon nagy kapacitású modellek.Az Intel SSD-kben az a jó, hogy gyárilag 7mm-esek, de van rajtuk egy lecsavarozható gumikeret, ami miatt 9,5mm-esek.
-
Peter M
tag
válasz
rgeorge #25446 üzenetére
W520:
4db usb van:
2db USB3.0
1db USB-ESATA
1db Powered USB hátul4 memória foglalata csak a QM végű procikkal szerelteknek van, amiben nem az van gyárilag állítólag ki van kötve és egy dummy card van benne amit nem lehet eltávolítani.
a kijelző az gyönyörű az eddigi best az összehasonlítások alapján HP Dreamcolor és a Dell IPS kijelzővel összehasonlítható a teljesítménye, betekintési szögben marad el.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
rgeorge #25444 üzenetére
t520ról van thinkwiki-n:
http://www.thinkwiki.org/wiki/TFT_display -
cadeyrn
aktív tag
válasz
rgeorge #25432 üzenetére
Egyértelműen W520. Virtuális gépnél mindig a RAM fogy el, a T520 kevés lesz, ha 1,5 évnél tovább tervezel, ráadásul a graf. kártya képes lesz a virt gépen is értelmes teljesítményt nyújtani.
Az USB3 szintén előny, az meg, hogy mennyi van... HUB, és kész, ahogy már előttem is mondták.Viszont a kijelzőből csak a fullHD jobb, egyébként szerintem ugyanolyan a két gépben.
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #25432 üzenetére
Én a W520-at javaslom. RAM bővítési lehetőség miatt egyértelmű. Mivel a többi paraméter nem olyan súlyú. Az USB-k portok számán ne aggódj. Jól mondta lapa, vedd számba hány USB-s cuccod van aztán nézd meg, tudnak ütközni. Ha igen, akkor egy HUB-al feloldható a probléma.
Én ugyan sokkal kisebb volumenbe//Mivel én még inkább tanulom ezeket...//, de nálam is virtualizáció + VS megy és éppen ezért tudom,hogy a RAM soha nem lesz elég...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest