- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
audi100td #15664 üzenetére
nem a t42-vel van a baj most, bár a gpu flexing azóta is megvan, így az ölből használás már a múlté, nem fogom 10ezerért javíttatni, nem ér ez már annyit, de nem is érdekel már. apámnak kell most egy csúcs munkagépet vennem, a clevo fossa össze magát 4-5 év után. bár igazából kiszolgált keményen, rossz szavam nem lehet rá, ez ennyit bírt.
talán áprilisig kibírja.
-
válasz
audi100td #15671 üzenetére
Igen ezt megtaláltam én is, de ez a bios buhera elég komplikáltnak tűnik, inkább kihagynám. Könnyen bootolhatatlanná tehetem a gépet. A no-1802 linux cd-t próbáltam, T60-on nem működik. Marad a wifi kártya PCI-ID átírása, de ehhez meg nem találok megfelelő leírást. (Intel 3945ABG wifi)
-
audi100td
nagyúr
-
metal01
őstag
válasz
audi100td #15488 üzenetére
Igaz ami igaz, hogy azért még mindig minőségibbek a TP-k mint pl. egy acer, vagy egy fusi, de vannak elég húzós minőségi romlások.
Anno még én is írtam, hogy könnyített billentyűzetemet szerettem volna cseréltetni, olyan volt a hangja mintha az egész szét akart volna szakadni, és hajlott mint az állat. Beszorult egy-két bill. Nekem a szerviz azt mondta (kb. 1 éve volt), hogy felejtsem el, mert ez nem garos hiba. Egy másik szervizben meg rendesek voltak, és tettek bele NMB billt. Azóta fasza.
Szóval ki érti ezt?!
-
metal01
őstag
válasz
audi100td #15486 üzenetére
Elég sajnálatos, hogy a szerviz nem akar foglalkozni az ilyen jellegű hibákkal. A TP mindig is a minőségéről volt híres. Biztos belátták a górék, hogy amióta Lenovo lett a TP azóta sokkal szarabb a minőség, és nem biznisz nekik a sok palmrest, keyboard, zsanér és egyéb csere a silányabb anyagokból fakadó minőségi problémák miatt. :/
Azért majd egy próbát megér...
-
dev89
tag
válasz
audi100td #15476 üzenetére
Igen abban az ablakban nem látom csak a speakert.
Igen valószínüleg driver gond lesz, mert megnéztem windows alatt everesttel a gépet és ott látszódik a HD-s kimenet. Aztán fogtam magam és felbootoltam ubuntuval és ott ment tökéletesen a hang a TV-nMármint megjelent a hardwarek szekcióban majd átkapcsoltam és ment szépen. Bár szerintem csak stereo jött ki rajta, de már legalább forró nyomon vagyok
-
dev89
tag
válasz
audi100td #15447 üzenetére
Szia, nos vettem kábelt amiről beszéltünk néhány napja, de hang az ohne.. Amit írnak külföldi fórumon, hogy a hang beállításánál kell átkapcsolni na én ott nem látok semmit a noti speakerén kívül. Kábel és kábel között is lenne különbség, hogy ezen esetleg vmiért nem megy a hang?
-
dev89
tag
válasz
audi100td #15443 üzenetére
Ja elolvastam csak reméltem találok itt egy tagot aki szintén kipróbálta. A kábelt nem lenne rossz ha megrendelnéd, na jó nem kell
Inkább kössz még egyszer remélem nem hiába veszem meg a kábelt
^Clown: Az lesz belőle, ha nem jó eladom legfeljebb, már mást nem tudok csinálni
-
dbius
veterán
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #15359 üzenetére
Ugy nez ki megoldodott a problema, ha a BIOS-ban elso helyre rakom a bootlistan az UB HDD-t, ugy tunik nem jelentkezik a hiba. Basszus ekkora bakit, raadasul ez mar a 23. BIOS, waah, szetb@*/% az ideg.
Vehettem majd 10k-ert eredeti Lenovo UB adaptert, kozben ugy tunik ugyanaz belul mint a szar kinai, semmivel sem gyorsabb, a vinyot is lecsereltem, bar azon legalabb nem buktam semmit, csak idot, na de mindegy legalabb mukodik.
Egyebkent itt talaltam ra a megoldasra: [link]
Esetleg ez is mehetne az elso hsz-be, de azert nem art ha hosszabb tavon ellenorzom, hogy tenyleg minden oke-e.
-
feelgood
tag
válasz
audi100td #15355 üzenetére
lájkoljuk?na mire ezt beirtam, már javitottad te is
Valaki mondta 1-2 napja, hogy át kéne nevezni "a volt thinkpad topikra"
nem tudom, de nekem bejön ez a "családias" légkör, hangulat, szerintem teljesen jó, nincsen ezzel semmi gond. dumálunk, tapasztalatok megosztunk, és az is kifejezetten tetszik hogy nem röpködnek ilyen témák, hogy nem indul el a COD,CS stb..., meg kinek hány megaherces az e-pénisze. amikor úgy van, úgy is mindenki teszi magát szakmailag, és segítünk a másiknak, de ameddig minden oké, miért ne lehetne dumaparty?
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #14948 üzenetére
Ma megerkezett az eredeti Lenovo UltraBay HDD adapterem, a problema ugyanugy fennall, megpedig, ha ugy kapcsolom be a gepet, hogy mar benne van az UB, majd windows-ban elinditom HD Tune-t 15MB/s-el olvas, valoszinuleg ha masolnek rola vagy pl. olyan zene vagy video fajlt nyitnek meg, akkor meg is akadna a vinyo es SMART-ban dobalna az Ultra ATA CRC hibakat. Ha bebootolt, hasznalatra kesz gepnel tolom be az UB-t, akkor ugy tunik mindig jo, megy rendesen 75MB/s-el. Csak azt nem tudom szerviznek ezt hogyan adjam elo erthetoen, lehet rafognak a vinyora es elhajtananak a fenebe, de a WD-vel is ugyanigy volt, sot talan meg rosszabb, meg elokaptam a gyari Seagate-et, ahhoz meg csak hozza sem fer. De ha hasznalatra kesz rendszernel pattintom be a vinyot, nincs egyiknel se semmi, nem ertem.
Ha ugy viszem szervizbe, hogy SSD van benne, az UB keretben meg a gyari vinyo, abba nem kothenek bele, vagy?
Ez becipelos gari vagy kijonnek hazhoz?
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #15262 üzenetére
Hol lehet topiknévváltoztatást kérni? Lassan találóbb kezd lenni a
Volt Thinkpad topik
mint a jelenlegi.
Még egy kicsi, és megyünk a Logout/Fáradtgőzbe?
Szerintem maradhatott volna a régi név is, egy zárójeles megtoldással, miszerint (nem IdeaPad)Uff, én is hozzászóltam! (2007.08.01. óta TP-tulaj)
-
feelgood
tag
válasz
audi100td #15262 üzenetére
Ne már....
Most ez mire volt jó? F*szért kell vitázni...
Én is unalmasnak tartom az allando Lenovo kerdeseket, az a baj, hogy már tényleg 2 naponta fordul elő, nem pedig úgy mint régen, hogy esetleg havonta 1x, de át lett írva a topic címe, így már rendben lesz minden. Ne menjen senki sehova.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #15260 üzenetére
Szerinted én ferdítek, szerintem te éppúgy (ahogy én szerinted). De ezen logika szerint te szintén elismerted (hiszen megköszönted, hogy beláttam, ezzel azt is jóváhagytad, hogy te (is) ferdítettél), és ilyen szintű elismerést nem feltételezek rólad.
Van még valami, esetleg érdemi?
Mindenesetre ha az érzéseidbe gázoltam, akkor bocsánatot kérek, nem személyeddel van problémám, hanem az ultragázos attitűddel, amit ma mutattál. Abból mára szerintem is elég lesz.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #15240 üzenetére
Ott látod feltüntetve, hogy kétségbe vontam az értelmi képességeit? Ha igen, akkor légy szíves, jelezd, én valahogy nem bírom a saját hozzászólásomból kiolvasni. Ha neked összejön, akkor biztos én nem vagyok elég felsőbbrendű hozzád képest ahhoz, hogy a TP-topik illusztris tagja legyek.
Ha már magamba akarok nézni, akkor itt teszem: [link] [link] [link]
Egyiknél sem álltam neki senkit sem minősíteni, hogy tud-e olvasni stb.
A lustaságot igenis mindig kritizálni fogom, a félreértésből fakadó tévedést nem.
-
MaUser
addikt
válasz
audi100td #15144 üzenetére
Én sem taperoltam még T410-et (ha nem felejtem el hétfőn ezt bepótolom az irodában), de a privát T400-am simán úgy hurcolom sokszor, hogy nagyujjam a becsukott kijelzőn, még a másik négy a gép alját fogja. Kérdés ilyet elviselne-e egy T410-es? Btw, érzésre a céges T500-asom sokkal masszívabb a T400-amnál (bill és palmrest is ok), de az is előre köszön a még régről meglévő T60/T61-eknek.
Itt viszont azt írják hogy van rollcage csak más anyagból. Na mostmár tényleg kíváncsi vagyok.u.i.:Jelenleg nagyon agyalok, hogy a használhatatlan switchable graphics miatt (több mint egy éve nincs flash gyorsítás AMD kártyán, úgy hogy ez első driverekben benne volt aztán kiszedte AMD
) váltsak majd Sandy-s vagy Optimus-os gépre vagy a jelenlegi kapjon egy jófajta ssd-t és egy ultrabay-t a cd helyére kerülő mostani hdd-jének.
Szerk: most olvasom feelgood linkjét az 1600x900-as kijelzőről, háát nem tudom. 15"-on még használható asztalon ez a felbontás, de 14"-on ez már nálam max. 40-50 cm-es nézési távot enged meg pedig fullos a szemem. Vagy az optikusok vannak a háttérben?
-
sghc_toma
senior tag
válasz
audi100td #15136 üzenetére
Akkor vedd le a szemellenzot
, 2" azert nem tunik el a semmibe...
en csak a t400s-t es az x200s-t tudom osszehasonlitani, de igy ranezesre amugy szerintem sem tunik sokkal kisebbnek.. akkor erezni nagyon, hogy kicsi, amikor kis helyen kell elferni: pl. vonaton nekem a 14" mar marha nagy... -
zakroland
tag
válasz
audi100td #15113 üzenetére
Hát úgy tűnik hogy hanyagolom a belső wlan használatát...nem éri meg a kockázat, hogy átírjam a bios-t, egyébként se értek ahhoz a részéhez annyira, és angolul se beszélek 100%-osan. (valamennyire azért igen, de elég 1 szót félreértelmeznem...)
Szereztem 1k-ért egy pcimca dlink wlan karit, és ezzel jól megy a wifi.
Egyébként ebbe a laptopba az a jó, hogy 4-5 órás akksi van benne
És köszi mindenkinek a segítséget -
feelgood
tag
válasz
audi100td #15132 üzenetére
Én az X200at semmivel se találom kisebbnek mint a T61et... kb. totál nem érzem kicsinek ahhoz képest. Esetleg jó lenne ha megnéznél egyet élőben is.
Ne aggódj, egyszer még igazat fogsz adni nekem.
Ha olyan jó lenne az T széria, nem hagytam volna ott menekülve...
Én valahogy semmivel sem éreztem masszívabbnak az X41et mint a T61et. Pont az ilyen recsegések-ropogások miatt. X41nél sehol se volt ilyen... és X200nál sincs.
-
feelgood
tag
válasz
audi100td #15132 üzenetére
Egyetértek. A D430 is nagyon jó gép még.
Nézegetem az újakat, de egy gépük sincs ami tetszene valamennyire is. Semmi sem fog meg bennük.
(#15131) franc0: nálam ezzel nem nyírtak ki semmit, engem már nem zavar a képarány, a glossy se annyira, csak lenne végre normális panel benne.... ha nem is ips, de legalább affs+
-
feelgood
tag
válasz
audi100td #15130 üzenetére
Pont ezt szeretem az X szériában, nem kell gányolni. Nem kell már TPfancontrol sem, egyszerűen lesz*rom mennyin pörög a venti, mert nem hallom, és az sem érdekel hogy hány fok, mert tiszta hideg mindenhol a gép.
Lényeg hogy csak működik és mindig lehet rá számítani, és nem kell a minőségen sem idegeskednem, ha már ennyibe került.
ThinkPad X for president!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
audi100td #15105 üzenetére
Sikerült megnyomkodnom a T410-est.
Tapasztalat: a palmrest rögzítése jobb mint a T400-nál ez nem mozog kicsit sem.
Ellenben a kijelző körül és mögött durván hajlik a műanyag. Érezni hogy nincs komoly merevítés. Bevallon ezen még magam is megdöbbentem mennyire benyomható.Janos: szerintem én megvenném azt a gépet a helyedben. Egész jó ára van.
Gép értéktelenedésére én is teszek. Anno vagy 250-ben volt fél éves használtan a T400-am most meg jó ha kapnék érte 150-et (talán már ennyit se
). De eszembe nem jutna eladni úgy hozzám nőtt. Max ha egyszer újítok a messzi jövőben akkor megkapja párom az R61-e helyett.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
audi100td #15103 üzenetére
Palmrestnél tényleg elfért volna még 2 csavar.
Az akksi kilógás viszont szubjektív dolog engem nem zavar sőt ott meg tudom markolni a gépet cipelés közben.
A másik még a platform. Van aki odavan a Core ix-es processzorokért míg másnak fölös és elég a Pxxxx/Txxxx-es (én például nem dobok hátast az Arrandale platformtól).
A Roll-Cage nélküli masszívságnak még utánanézek.
A portkiosztás jobb meg ugye vannak újak is (pl. e-sata) a 410-en. Talán maga a touchpad és a trackpoint gombjai is jobbak lettek.
Az ultrabay slot oldása viszont szerintem gáz. -
feelgood
tag
válasz
audi100td #15003 üzenetére
3, nem ugrik. [link]
elméletileg az NMB a legjobb.
nekem eddig volt két 2 NMB, ( most is az van ). meg X41ben volt egy másfajta, és azt szerettem a legjobban eddig őszintén szólva.
annyira nem ugrik, hogy szerintem, ők is ( szerviz ) állandóan a legjobbat rendelik bele, még ha a "rosszabb" is volt előtte.
-
feelgood
tag
válasz
audi100td #14943 üzenetére
Nem tudom, de szerintem látszott hogy elég látványosan meg akarok szabadulni attól a szar T61-től, aztán most meg ti itt veszitek megfele őket és csodálkoztok hogy mekkora szar.
Nem véletlenül fikáztam anno.
X szériát kell venni, azok sehol sem nyekeregnek, ezen érződik hogy ThinkPad.
Nem érdekel a Roll Cage váz, nem dobálom, amikor recseg ropog nyekereg az egész gép, akkor valahogy nem tudom magammal azzal vigasztalni, hogy ááá mind1, ez azért van mert ott a roll cage, hogyha véletlenül rámenne egy kamion, vagy ráesne egy repülőgép hajtómű egy féregjáraton keresztül akkor ne sérüljön a gép.
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #14817 üzenetére
na hát érdekesek az eredmények:
a t61-en a lassabbik inteles ssd (x25-v) a gyári biossal döglött kukac 139,8MB/s értéket csinált.
bios upgrade után van benne egy alap táltosodás, meg egy szakasos szupertáltos. innen nézve még egy relatíve lassabb ssd-vel is megéri a hekkelt bios.
az eredmények nekem azt mutatják, hogy mindkét intel ssd tudna többet is olvasásban, mint a sata 2...
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #14810 üzenetére
most akkor jól értem, hogy ez a moddolt bios még a lassabb intelen (x25-v) is gyorsíthat (max 170mb-ig olvas)? mindegyik t61-be jó? win kell hozzá? dobsz egy linket?
modeller: ööö lehet, hogy félreértem, de nekem az fn+f5 nem kapcsolja ki a wwan-t. a fizikai kapcsolóval bekapcsolom, aztán fn+f5, hogy mind a wifi, mind a bt eltűnjön. akkor indítom a wvdialt, ami inicializálja a modemet. de attól még a modem áram alatt van szerintem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #14705 üzenetére
Ugy nez ki megsem a moddolt BIOS volt a gond, most megint el kezdett szarakodni a WD
, lehet nem szeretik egymast a notival vagy nem tudom, T42-vel hibatlanul megy, bepattintottam ultrabay-be a Seagate-et, meglatom az hogyan viselkedik...
^Clown: 60GB OCZ Vertex 2 Extended, majd csinalok par gyors tesztet...
-
feelgood
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest