- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #47730 üzenetére
Kicsit bonyolítja a dolgot, de ennyit tudok tenni. Gondolkoztam a cellázgatáson is. De mivel a jelenlegi akku is hibátlannak tűnik, így inkább elektronika, azt meg cellázhatom...
Mondjuk lehet keríteni kéne egy próbára itthon egy akksit, mert ha az alaplapon van valami és azért nem megy, akkor fújhatom...
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #47724 üzenetére
Ez az én bánatom. Van 2 pana gép, 1 fényképező és 1 kamera. A kamera 1 évvel idősebb, abban eddig 3 akksi volt. A fényképezőben a gyári. Mai napig 450 képet ellő, ennek felét vakuval. Lehet tippelni melyiket ki gyártotta.
Nekem csak ez cseszi a csőröm.
De amitől kicsit felkuncogtam: The lottery called Lenovo/X200 batteries topik. Azért na, nem csak én vagyok ilyen rinyagép.
Amúgy fórumban vannak érdekességek, érdemes olvasgatni az 50 ciklus után 25%-ot vesztett akksikról, köszönöm szépen, de dugják fel ahová gondolom. Bár én is kérhetnék sok pénzt a pocsék munkáért, óh bizony
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #47721 üzenetére
12,5k a 6 cellás akkor meg már tényleg inkább 9 cella legyen...
Viszont nem tudom, én marhára felhuzigálnám magam rajta, ha 2 év alatt úgy elfingana, mint a HP-é. Ott van anyám, gépében az akksi, olyat akarok. Ha 20k akkor annyi, de akkor bazzeg az 4-5 év után is legyen 75%-os. Nincs kedvem 2 év után úgy vinni 9 cellát, hogy már csak 3 cellányit tud.
-
-
Francia91
veterán
-
-
RnJ
tag
válasz
Chaser #47390 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Szerintem modemem nincs, legalábbis se telepített, sem pedig ismeretlen eszközként nincs az eszközkezelőben nyilvántartva.
Akkor 3 kábel megy a Wifi-nek és 3 külön a modemnek.Jó az az Ericsson kártya amit írtam? Emberi áron hozz lehet jutni.
u.i.: Ha a kerti ruhaszárító piktogram a 3G modem jele, akkor van a BT mellett
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #47322 üzenetére
Azt én is nézegettem, hogy más gyártóknál akad, 16:9-es IPS panel.
Na olyanból valami jobbat el tudnék képzelni egy W szériás gépben.Amúgy most van egy 14.1"-os 4:3-as FX 570M-es T61p.
Azt nem tudom, hogy rev. A2-e.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #47297 üzenetére
Meg kizárólag csak rev. A2-es Nvidia jöhet szóba, az meg végképp ritka.
Azon gondolkozom, hogy egy komplett 14.1"-es T61p-t kéne venni, aztán alaplapcsere a T60p 15"-ossal.
Már ha a T61-be belemegy a T60 alaplap.Most van egy az ebay-en, de nemtom mennyiért megy, azt se hogy rev. A2-e, meg hogy hogy jönnék ki belőle, mennyiért lehet eladni egy T61-es házban egy T60p-t.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #45474 üzenetére
Nem hiszem, hogy X-akta lenne, én inkább egyéni problémának mondanám, illetve kivételnek, ami erősíti a szabályt. Az biztos, hogy mindkét akku (T60-é és a T500-é is) gyári, most azt feltételezem, hogy van valami minimális, szemmel észrevehetetlen deformálódás a Z61p akkuhelyénél és azért nem passzolt bele a T500 akku. Az ugyanis feszesen illeszkedik a T500-ba is, a T60 akku pedig nagyon picit "lötyög".
-
xcds
őstag
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #45384 üzenetére
Még csak palmrest-et kell sem emiatt cserélni, matrica a felirat (csak enyhén tartósabb, mint a Windows és az Intel matricák).
letix: azért lehet, elhoznék a T60 mellé egy X41 tabletet, csak hogy legyen ott viszonyítási alapként egy IPS panel is. Bár szerintem a TN is vállalható a SXGA+-os T60-ban.
-
letix
senior tag
válasz
Chaser #45346 üzenetére
Köszönöm!
Nem gondoltam, hogy a nagy felbontású 14"-es kijelzők ilyen rosszak.. Látni élőben még csak nem is láttam egyet sem.. R szériáról váltottam nem rég, így is hatalmas felüdülés a T60 mindig ilyet szerettem volna. (Már nem mintha az R51 rossz lett volna..)
Inkább megelégszem ezzel a T60-al, az igazat megvallva elég sokági kerestem Lenovo felírat nélkülit, nálam ez is szempont...
udv
letix -
Francia91
veterán
válasz
Chaser #45347 üzenetére
T61 észrevehetően halkabb gép, hivatalos adatok szerint 3 dB-lel halkabb, mint a T60. Nem óriási a különbség, de picit kellemesebb
. Szokott nálam járni rendszeresen T61, egymás mellé téve a T60p-mel összehasonlítottam a hangjukat. Maximum fordulaton is halkabb gép
(hozzá kell tennem, hogy eddig csak Quadros példányok jártak nálam, TPFanControllal felvértezve, lehet, hogy az Inteles nem pörög annyit) -
ielektros
senior tag
válasz
Chaser #45347 üzenetére
Kinek van tapasztalata T520 W520 beepitett mikrofonnal? Nekem W520-am van. Hat ez egy hanyinger. Nem tudom, hogy A T es W ebben meegyezik e teljesen de erzesem szerint igen. Nem, hogy nem profi hanem egyenesen barmelyik acer fusi medion (nem jut eszembe rosszabb) lealazza. De meg egy htc wildfire is jobb kihangositva mint ez. 90%-ban kulso kamerat hasznalok igy ott a szuper mikrofon, csak az a baj, hogy utazaskor, mobilban stb. sokszor elofordul, hogy kellene a beepitett mic. Es hat ez most nagyon nagyon korlatozottan hasznalhato csak.
A forumok persze roskadasig vannak ezzel a dologgal, de itt meg nem nagyon hallottam rola. Hatha van valakinek valami jo tanacsa.Az elso problema azzal van, hogy a mikrofonon egy olyan jelenseget produkal, hogy minden szo elso hangtoredeket hallani, majd mintha hirtelen lezuhanna a jelszint es semmit nem hallanai. Nagyjabol annyit, hogy ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba-... Ha a gyari beallitasokat mind atturkaltam (erositest +20db -rol -10-re csokkentettem, es vegigmentem az ajanlasokon. Akkor az eredmeny kb olyan, hogy tovabbra is kritikan aluli, de legalabb erteni mit mond a masik. Nagyjabol. De sokkal rosszabb mint barmelyik amit eddig eletemben hallottam. Ez azert elszomorito kicsit. Bar a gepet szeretem nagyon, de ez azert igy idegesito. Egyszeruen ciki ha neha muszaj hasznalnom.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #44990 üzenetére
Elképzelhető, hogy egyénileg cserélték az alaplapot valamelyik előző tulajnak garanciálisan. De amúgy thinkpads.com-on olvasottak szerint legalábbis gyárilag nincs rev. 2-es GPU-s, 4:3 T61. Nem tudom, hogy az Aida honnan olvassa ki az infót, de elvileg nem téved.
Ebben az esetben egyébként lehet, hogy nem egyezik a BIOS-ból kiolvasható egyedi serial a gép alján lévő matricán olvashatóval, esetleg a type number sem. (Így érthető lenne, hogy nem írta ki ezeket.)
Azt nem tudom, hogy a BT-vel mi a helyzet, a matricáról leolvasható type nr. alapján kellene lennie benne. Az alaplap elvileg jó lenne 15" T60 házba.
Az eladó pedig megbízható egyébként, személyes tapasztalat alapján is.
-
-
-
t52042405ug
csendes tag
válasz
Chaser #44818 üzenetére
Sziasztok,
az miért lehet, h kb. 2 hete az LSC (legfrissebb 2.0.017) nem képes letölteni a visszamaradt garancia napjait.
Ok, nem olyan fontos máshol is meg lehet nézni, de eddig működött.
Valakivel nem fordult elő ez a probléma? (T520, Win7 64 bit)Köszi az építő gondolatokat.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #44680 üzenetére
Ha a fateless-féle gép, akkor az 14" (tehát nem tehető bele IPS), Nvidia VGA-s, valamint rev. 1 (mert 4:3, Nvidia VGA-s T61-ből nincs rev. 2).
Ja és semmit nem írt el, csak nem írta ki a type nr.-t, én viszont némi szemerőltetés után leolvastam anno az egyik fotóról, így lecsekkoltam (14" SXGA+ és Nvidia, valóban). Na jó, elvileg kell lennie benne BT-nek és szerinte nincs.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #44519 üzenetére
"Abból is valszeg "p", mert IPS kijelzője van"
A sima T42/T43-ból minden 15" 1400x1050-es kijelző IPS-ses, a "p" meg 1600x1200, ugyanúgy mint T60/T60p-nél.
"T400-ak 1440x900-as paneljei átlagban milyenek? Azok is még ccfl-esek?"
Van LED és CCFL is
amúgy panelgyártótól függ, de csodát nem kell várni.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #44416 üzenetére
Oldalról T500-nak is jók voltak a betekintési szögei, csak az a fakó élettelen kép nem jött be. 1ébként ha nem láttam volna még IPS-t korrektnek mondanám
Ez tegnap elkerülte a figyelmemet, ezért csak most írok rá. Ha el nem felejtem, csinálok majd side-by-side képeket a T500-ról (15,4"; 16:10; 1680 x 1050; TN és CCFL) és a T42p-ről (15"; 4:3; 1600 x 1200; IPS és CCFL). Mindenesetre nem érzékelem fakónak a T500 képét sem. Az IPS nyilvánvalóan egy ligával feljebb játszik, de TN létére ennek a panelnak sincsen szégyellnivalója.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #44408 üzenetére
LG ez is (FRU: 42T0423). Valószínűnek tartom, hogy a T60-adban vagy volt CCFL/panelcsere, vagy nagyon kíméletesen bántak vele. Azért az elöregedés rendesen be szokott tenni a háttérvilágításnak.
Az én (14", TN SXGA+ kijelzős) T60-amnak például rosszabb a háttérvilágítása, mint ennek a T500-nak. A T42p UXGA IPS-ével még nem volt módomban összevetni, de szerintem kb. egy szinten van a T500-éval (valószínűleg az is megkímélt darab).
Oldalról egyébként elég jók ennek a panelnak a betekintési szögei. Nagyon felülről, illetve alulról még nem néztem.
Elhalálozott dedikált VGA-s T500-ról eddig még nem is hallottam, T400-ról azért igen (pl. Napfénysüti fórumtárs gépe).
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Chaser #44270 üzenetére
köszönöm a hozzászólást, megerősítettél abban, hogy erre semmi szükségem
BKV-ra én is elképzeltem, de oda inkább akkor egy tab.
Más: eladnám az s10-2 lenovomat. De azt látom, hogy 35-40 nagyon max. (jó, vaterán több, de azt a vásárlóközönséget nem minősíteném - sokat vaterázok, elmebaj, tényleg - s persze tisztelet a kivételnek).
Kijelzőt nemrég vettem bele, 16 alatt nem találtam. Akkuja kiváló, mindene jó, van 3g modem, blabla.
Rosszul gondolom, hogy szétbontva ezerszer jobban járok? -
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #44270 üzenetére
Nincs ezzel gond amit leírsz. DE nem ez volt a kérdés... Azt kérdezte a fentebbi gép mennyit ér meg reálisan.
Hiába számít szerinted a kiosztás, meg a "régi tp" feeling és hiába gondolod, hogy az IPS mindenek felett...A saját igényeid alapján nem adhatsz tanácsot ha a másiknak ez semmit nem jelent. -
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #44256 üzenetére
Már le lett írva előttem a lényeg.
Én még annyi tennék hozzá, hogy a "aki meg még nem használt régi TP billt azt nyomnak le a torkán amit akarnak..." egyfajta kényszert sugall. Szerintem senkit nem kényszerítenek egy gép megvásárlására. Akinek kell megveszi, akinek nem tetszik az ne vegye meg. Ennyi. Senkinek nem nyomnak le a torkán semmit...Ez mindenkinek az egyéni döntése...Nem gondolod, hogy már átestél ló túloldalára és fanboy lettél?
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Chaser #44232 üzenetére
megértettem. S a tablet verzióknak azon túl, hogy ilyen a kijelző és egyébként kifordítható egy prezentációhoz, milyen gyakorlati haszna van átlag felhasználóként? Én egy androidos tabot fogok venni, de az kizárólag "tartalomfogyasztásra" meg utazáshoz. Hosszú üzemidő és hát érintőkijelzőre kitalált oprendszer...
(ne küldjetek el az anyámba, jó?köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #44256 üzenetére
"Itt jön be az, hogy ezt a gépet nem régi TP-seknek csinálták. aki meg még nem használt régi TP billt azt nyomnak le a torkán amit akarnak...
"
Ettől még nem tudom mi indokolná ezt az árat, egy több mint egy éves használt gépért ez akkor is sok, hiába i7-es és IPS paneles (egyébként ebay-en 120$ a kijelző), ráadásul oprendszer nincs hozzá és SSD sem.
"xaros x201-ek is elmennek még bőven 100k fölött"
Szaros X201? Nem olyan szaros az
, tavaly tavasszal vettem 120-ért 2014-ig garival, igaz i5-ös procival (nem mint ha olyan sokat számítana, 2 mag+HT mind a kettő, i7-ben több a cache meg valamivel nagyobb órajelen pörög). Lehet hogy alkalmi vétel volt, de most ennél többet biztosan nem ér és egy X220 sem jobb annyival, hogy a dupláját el lehetne érteni kérni.
"Ne mondja már nekem senki, hogy x220 IPS i7 verzió tulaja örüljön ha 200k-t kap a gépéért ami garis is.."
Ma kb. minden X220 garis
, hacsak nem USA-ból hozták 1 év garival, vagy valami gubanc van vele, de azok általában úgy is potom pénzért mennek.
Olyan ez kb. mint ha valaki vesz egy nagyobb új Audi-t, rövid időn belül óriási az amortizáció, pár év múlva meg annyit ér mint egy új suzuki. Rajongói táborra meg nem lehet az árat alapozni.
Szomorú, de ez van, ezért nem is adtam soha pénzt új laposért.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #44253 üzenetére
Lehet, de akkor is egy generációval régebbi modell és pár hónap múlva jön a következő széria. Ez erősen befolyásolja az árat. Nyilván én se kótyavetyélném el, de akkor nem kell eladni vagy ha igen, akkor alkalmazkodni kell az árakhoz. Pl. X201 ma reálisan 100-120k, mehet bele AFFS panel normálisabb felbontással, teljesítményben meg az első gen i5/i7 sem gyenge, a dupláját semmiképp nem éri egy X220, sőt szerintem jobb gép az X201.
Szememben egyedül az mSATA szól az X220 mellett, az valóban hasznos feature, de nem minden áron.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #44253 üzenetére
Tudtam, hogy meg fogod említeni a billentyűzetet. Már agyonrágott csont. Mostanra elfogyott a boltból néhány ezer x230 és működnek. Az emberek meg használják...Ha tényleg annyira használhatatlan lenne akkor nem venné senki.
Egyébként a te igényeidet ne keverd össze másokéval. A billentyűzet kiosztása nem befolyásolja a gép piaci árát...akinek meg igen az elfogult.
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
Chaser #44222 üzenetére
koszi, ez is jol osszefoglalta melyik mire valo. ha ma nem szarik be a jarmuvem akkor azt hiszem elhoztam volna az akcios t400at. jo akkuval volt 65. de igy legalább lehiggadok es megvarom az x200s-t.
kerdes ips/affs panel mindenhol tema. annyival szebb? kevesebbet fogyaszt?
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #44027 üzenetére
Kaptam hozzá egy 2504-es dokkolót, következő befektetés egy Dell FHD IPS monitor lesz, és akkor IPS is lesz és asztali gépként használom /jelenleg is keveset használom akkuról/. Tudom, hogy jó az IPS, megfordult már nálam néhány IPS-es T60, tetszik nagyon a téma, de IPS nélkül is tudok élni, majd a külső monitor IPS lesz, amit veszek hozzá
Aránylag sokat Excel-ezek, ott meg külön haszon a széles képarány, CAD-nél sem egy rossz dolog a 16:10 a 4:3 helyett -
brekiisti
tag
válasz
Chaser #43942 üzenetére
Miért lenne egy cég érdeke hogy elriassza a vevőt ?!
Azért azt nem reméled te sem hogy ha a Lenovo 1900 usd ért adja az alkatrészt a partner neked oda adja 200 usd ért mert jó fej
De ha nem hiszel nekem kis nyomozással megtalálod azt a raktárat ahol tartják a Lenovo alkatrészeket bemondod az FRU számot és amikor meghallod az árat készíts ki széketHa te gyártó lennél az lenne a célod hogy a régi géppel vacakoljon a user nem hanem vegye meg az újat csicsásat menőt szépet nem ?
szerk: audi100 linkelte is a számot
-
brekiisti
tag
válasz
Chaser #43933 üzenetére
Bármibe le merem fogadni veled hogy nem annyi hanem több. Az én jelenlegi T420s hez az alaplap 1200 usd hivatalosan a lenovotól és ezen nincs céges haszon hogy foglalkoztál vele. Csak azért vagyok ilyen bátor a fogadással mert ismeretségből tudom hogy ez tényleg hajmeresztően drága. De ne csak laptopot nézz ez kb mosógép hűtőnél is így van. 5 éves hűtőt nem éri meg javitattni vegyél újat
Mondom ne ebayről indulj ki hanem hogy vegyél újat és ne a régi "vacakra " költs.
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #43937 üzenetére
Igaz, hogy nem informatika, de jó példának:
Orosházán dolgoztam az "xyz" cégnél, ami autógyáraknak készít komplett alkatrészeket. Akkoriban éppen a Mitsubishi Lancer VI-hoz gyártottak/gyártottunk komplett hátsó differenciálművet. Nos ennek az előállítási költsége cakumpakk 12.000 Ft volt. Hivatalos Mitsubishi márkaszerviz ezt 115 ezer Ft-os áron értékesíti...
Csak egy példa....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Autós topik
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Revolut
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest