-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #98929 üzenetére
A kereső használatával néha sok-sok új infóhoz lehet jutni a topikból.
-
-
Chaser
legenda
-
RoboGuru
tag
-
-
ro_bert17
őstag
válasz
darvinya #98737 üzenetére
Igen, igen.
Csak valami olyanra gondoltam, hogy ha jól emlékszem X200 körül (vagy X200s) volt valami bagolyszárny venti. (remélem nem írtam hülyeséget).
Ennek kapcsán szerettem volna valami turpisságra rájönni.
A X230-am sokkal csendesebb, és hűvösebb is mint az X220-am. (nagyjából ugyan az a setup).
A X220-at pár hete kitakarítottam, pasztáztam. De átlag böngészéskor is fel tud menni 75 fokra, tehát a hűtés cseréjét megpróbálom, csak a venti kialakítás miatt hezitáltam. -
-
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #98635 üzenetére
Ár? Mert esetleg nem ugyanolyan megoldást használnak, más igénybevételre van felkészítve. A laptopokban talán több hajlékonyság kell, nem üvegre vannak felvíve, mert az ott könnyen törne. De csak tippelek. Sok tabletnél, telefonnál úgy láttam, hogy interlaced képfrissítést használnak. De presze ez lehet csak energia spórolás miatt van, nem feltétlen kell máshogy működnie a képernyőnek (max a vezérlőnek).
A méret sem mindegy, lehet jobb kihozatala van a kis képernyőknek gyártáskor. Mégha nagyobb is a felbontásuk.
-
ro_bert17
őstag
válasz
darvinya #98524 üzenetére
Melyik a felújítás ikon?
(#98525) Tikakukac: sajnos egyre kevesebb dolgot kapni ezekhez. Ha nem lesz jobb vétel, lehet teszek majd egy próbát egy ilyen akksival.
(#98534) kopi72: Nekem a felső blokk hiánya a zavaró eddig, a kisebb trackpoint, meg a kurzorok melletti lapozó hiánya. Más gond nincs vele.
Gépelni nem rossz rajta.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #98507 üzenetére
Én sem csinálok nagy ügyet belőle. Amikor gombokért kapok gyári akkut nem fogok én bontani műanyagokat meg szórakázni
carr: A cuccaimat jellemzően úgy veszem, hogy hamarabb tudom hozzájuk mennyi az alkatrész, mintsem láttam volna a gép tesztjét. Mosógépet úgy vettem muternak, hogy szerelhető-e és van-e hozzá csapágy
-
metal01
őstag
válasz
darvinya #98476 üzenetére
Nem hiszem. 2 dokkolóm van. Mind a kettővel ez van. És a Lenovo oldalakon is írják, hogy ez egy ismert hiba. Csak kíváncsi vagyok, hogy van-e megoldás?
-
válasz
darvinya #98456 üzenetére
Install utáni második perc óta nem volt bekapcsolva.
De rájöttem már, ez a zombirendszer betossza a szövegnagyítást 150%-ra külső kijelző esetén. Zseniális. Egy dolgot kérek tőle, csinál kettőt, egyet, amit akartam, és egyet, amit nemAz már csak hab a tortán, hogy azóta is a játék kellős közepén becsipog, hogy low battery. Anyád. Mi közöd a batteryhez töltőn?
-
carr
őstag
-
Dr. Akula
félisten
válasz
darvinya #98438 üzenetére
A nevet lehet hogy továbbviszi, de az értéket nem. Nyilván a Pick párizsiért se adunk annyit mint a Pick téliszalámiért, hiába Pick. A Thinkpad mint márkanév lehet hogy tovább fog élni, de 100k-ért,nem 500-ért. Ugyanaz mint a videokártyáknál legutóbb, hogy a minerek elvitték 400k-ért a 240-es 1080Ti-ket, a gémerek nem. Aztán amikor befuccsolt a bányászat, eltűntek a bányászok, a gémerek viszont 240-nél többet továbbra se voltak hajlandóak adni érte, hát muszáj volt racionalizálni az árakat. Mint egy konzumer Thinkpadnak, ami mögül eltűnnek a minőséget megfizetni hajlandó vásárlók. Én most még megoldom Lifebookkal és Latitude-del, de ha az is elkurvul, akkor megyek a teszkóba.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
darvinya #98435 üzenetére
"Akkor élve példáddal, Te veszel 1db-ot 500k-ért, míg Ők eladnak 10db 100k.
Melyik a több? -Utóbbi"Ez oké, de nem üti azt amit én mondok. Ez a 10x100k konzumer eladás, nem bc. Konzumer Lenovo 3000-es széria már a Thinkpad előtt is volt a Lenovonak, erre nem kellett volna pénzt kiadniuk. Azt hiszik hogy ha rányalnak egy Thinkpad matricát a Lenovo 3000-re, akkor sorba fognak állni érte a vásárlók Thinkpad áron? Aki TP-re képes volt 500k-t kiadni, az eddig is tudta hogy mire adja ki, a mezei homeuser meg eddig se adott érte ennyit, mert integrált vga, és azt az Acer is tudja a teszkóban 100-ért. Nem látom a tömegeket akik egy TP matricás Lenovo 3000-ért megrohannák a boltokat.
"Amúgy, ha nekem ilyen minőségi termékre van szükséget, akkor vedd fel kapcsolatot Lenovo, ASUS, MSI, stb. gyártóval és kérj egyedi terméket.
Cirka 10M-ért legyártják neked azt az 1db, amit kérsz"Hát ez az hogy annyit meg nem ér, mert annak az értéke pont az az 500k, amiről indultunk. 500k-ért van rá igény, 10 milláért nincs. De 500k-ért a 100k-s értéket kéviselő konzumerre sincs igény, tehát ha csak ezt tudják nyújtani, akkor oké, de akkor én is csak 100k-ért vagyok hajlandó megvenni a teszkóban.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
darvinya #98423 üzenetére
Értem hogy a gagyit olcsóbb előállítani, de a haszonkulcs is kevesebb rajta. Kinek lehet eladni fél milkáért egy konzumer Acer-Asus-MSI-t? Az üzletember azt mondja hogy barátom ebben nincs anyag, ez 100k-nál többet nem ér, de nekem még annyit se, mert én csak az elvárt minőségért adok ki pénzt. A teszkós Pistike pedig szintén nem ad ennyit érte, mert ebben is csak integrált vga van mint az Acerben, ami csak 100k. Ha az olcsó előállítás a cél, akkor minek egyáltalán erőltetni a business classt? Ahhoz Apple-ös palimadarak kellenek hogy drágán is megvegyék a gagyit. Abból meg nem sok lesz. Reménykednek hogy hátha?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
darvinya #98421 üzenetére
"Legtöbb embert nem érdekli mi, hogyan működik vagy csak frissül le."
Lehet, de a legtöbb ember nem is vesz business classt. Aki meg igen, az nem Vér Pistike, hanem tudja hogy miért ad ki 2x annyi pénzt egy ugyanolyan teljesítményű gépért. És azt is meg fogja kérdezni magától hogy ha nem éri meg a fél milkás árat, akkor miért ne vegye meg ugyanazt a gagyit 100k-ért. A bc nem az átverhető emberek terepe.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #98380 üzenetére
Csak mások ezt jelzik neked és nem csak onnan tudod, hogy valami szarság van, hogy taskmanagert nyitsz és ott Svchost-ot keresel. Mert ez már bőven túl van a felhasználói szinten.
Másik hol írtam, hogy T61 csontra lefagyott?
Nem tudom, hol írtad. Szerintem sehol. Én írtam, hogy droidon csúcs-csúcs teló ritkán fagy le kukára úgy, hogy ennek semmilyen előzménye nincs.
Hogy most nálad mi és merre az annyi, az mellékes. Itt egy létező és valós felhasználóknak qrva sok kellemetlenséget okozó, direkt fafej módon nem javított "feature" van az asztalon. És amikor egy i5-5300U-t megfog a semmi, sőt, amikor asztalin ugyanezt érzem egy 4,5GHz-re húzott 4 magos procis gépen 16 giga rammal és PCI-E SSD-vel, akkor igen, tartom, hogy ez így nem jó. Ne kelljen már kilincset adnia a haveroknak kéz to kéz, mert éppen a barom win játék közben nekiáll a 100%-os VGA és 80%-os CPU kihasználtságra ráengedni egy patchet, mert neki azt kell. Igaz, hogy már a fél világban zombik azok a gépek amiket be akartak húzni és az is igaz, hogy jellemzően másnapra ezek a patchek kinyírnak egy-egy széria laptopot minimum, de fel-kell-rakni-azonnal. Nem, nem kell. És nekem sem kell. Ezért van bemoddolva a telepítő is. Aki akar telepítget, aki nem, az meg megy úgy, ahogy eddig. Ha már mindent erőből kell csinálni, legyen.
Na OFF end részemről.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #98378 üzenetére
Gizike és gőzeke
Egy totál zárt mobilos platformot felesleges belekeverni. Droidnál pedig elég ritkán tapasztaltam olyat, hogy kottra fagyjon egy csúcs-csúcs mobil, miközben még sejtésed se legyen mi történik a háttérben. Vagyis mondjuk de. Úgy akkoriban, mikor a HD2 volt a telóm és tanultam az alapokat. 10 éve lehet megvolt már.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #98375 üzenetére
Arra a hibára, hogy a Windows kezdi jobban tudni, hogy te mit akarsz.
Szerinted nem hiba és könnyen kikapcsolható. Nos, nem. Baromira nem egyszerűen megoldható gond. Ha egyszerű lenne, nem szakadna össze a postaláda és tombolna a tömeg. Pedig ez van. Bejött a 8 az ökör leállításával és szétkefélt csempéivel... te jó ég ott is mi volt.
Az egyszerű az, amit olyan emberek is megértenek és meg tudnak oldani, akiknek a program lett szánva. Amikor nekem napokba telt végre a tökéletes metódust összerakni hogyan néz ki egy teljesen kiherélt driver és egyéb frissítős móka, az nem user friendly. Az semmilyen friendly.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #98373 üzenetére
Ez 2 külön dimenzió még mindig.
Amiről esetünkben szó van, az hiba. A hibát meg nem tanulni kell hanem kijavítani, ami nem user feladat lenne.
Mosógépes sztorira ez olyan, mint mikor nekem kellett utólag megfelelő éket esztergálnom az ajtó zsanérjához, mert azt gyárilag elméretezték. Na ezt én kihagynám a mindennapokból. Ahogy a windows legmélyebb lelki bajainak a kitalálását is.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #98369 üzenetére
A megismerés és a programozók helyetti munka az két külön dolog. Én is támogatom, hogy ismerjünk meg minél többet a világról, viszont azt kevésbé, hogy meg kellett tanulnom villanyt szerelni, vizet, festeni, gépeket javítani és minden mást is, mert más imád félmunkát és szemetet kiadni a kezei közül.
A kettő között óriási különbség van sajnos.
Silenc3Hun: Van Linux buzi laktárs szerencsére, ha olyan bajom van megoldja, ha meg neki win, azt meg én. Nem merészkedünk nagyon át a másik komfortzónájába
-
-
donjohnson
addikt
válasz
darvinya #98261 üzenetére
tessék: thinkpad t420 találatok a hardveraprón.
olcsóbb mint 60k.thinkpad t430 találatok.
inkább ezeket érdemes bővíteni ssd-vel és még mindig 60k alatt vagy. -
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #98243 üzenetére
T61-embe alapból.AC WiFi van és akku is csak 96 ciklusos.
Ha max. 25-ből kijönn 8GB RAM+min.120GB SSD, akkor azt bevállalom, mert nem hiszem, hogy 60-ért ennél a konfignál jobbat kapot.Nem jön még ki, de annyira már nem vagy messze.
Kb. 18k a RAM, 7-8k körül meg van Hardverapróról már használt 120 GB-os SSD.
Én mondjuk a RAM-ot is Hardveraprón vettem, valaki árult néhány párat 15k-ért, az utolsó párost hoztam el.
-
metal01
őstag
válasz
darvinya #98224 üzenetére
Kipróbáltam. A dokk, ha üresen van és a táp rádugva, nem melegszik. A gép kikapcsolva (nem dokkon), táp rádugva, nem melegszik. Ez utóbbit próbáltam akkuval és anélkül is. Ha a gép rá van téve a dokkra kikapcsolva (akkuval és anélkül is), a gép alja melegszik. Én az alaplap dokk csatijánál gyanítok valami difit.
-
MrSealRD
veterán
válasz
darvinya #98230 üzenetére
Én 2 éve 20 ezer körül költöttem rá a T61-re. T9300 + AC wifi + akku + SSD... de a részletek a logouton ott vannak.
A memória volt az amire nem voltam hajlandó kiadni ennyi pénzt, pedig kellett volna a 8GB. És végül pont ez ölte meg az egészet... Én abba a gépbe biztosan nem öntenék már bele pénzt.
-
csubuka
addikt
válasz
darvinya #98218 üzenetére
Ez nem a megszokott WD-40 amit használtam, hanem ilyen.
(#98219) azbest: Értem, köszi! Szilikonspré még lehet, hogy van valahol itthon amúgy szerencsére. Bár félek többet kísérletezni, hogy más anyaggal elindul-e vagy sem. Ha a végén a kísérletezéssel kinyírom az F13 ventiszabályzó biztosítékot, akkor jelentősen nagyobb kárt okozok, mintha egy új ventit szépen beraknék. Ezért csak egyszer futottam neki, mielőtt rendeltem ventit.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #98218 üzenetére
csak hogy fokozzák a káoszt, a wd-40 nem egy konkrét termék, hanem márkanév.
Egészen különböző célú anyagokat is árulnak már, például [link](#98217) csubuka
párszor linkeltem már, hogy például én mit használok. Gyakorlatilag a legegyszerűbb általános szilikon spré is megteszi. Mivel gyárilag sem éreztem, hogy bármilyen olajban tocsognának és nem is volt beléjük ragadva por, ezért választottam olyat, ami megszárad és mégis síkos. -
csubuka
addikt
válasz
darvinya #98205 üzenetére
Köszönöm szépen!
Így, hogy egyszer már összeraktam rosszul, legközelebb már csak új ventivel fogom. Egyszerűen sajnos ez így olyan időveszteség, hogy nem adja ki.
Én egy ilyen WD40-féle általános zsír-sprével fújtam minimálisan oda. Ez nem a sima WD40, ami nem is igazán kenésre van optimálva, hanem ilyen speci bringás zsír. Már nincs, beszerezni meg épp nem érdemes sajna.
Megnézem mit tud az új venti majd és jelentek, hogy hangban korrekt-e.
-
ro_bert17
őstag
válasz
darvinya #98151 üzenetére
Ezt szúrtam el, hogy nem rendszergazda fiókkal akartam futtatni.
(#98153) RoboGuru: köszi, az előzőleg írt user error volt. Pedig már az előző gépemre is tettem win7/8 szoftvereket, csak elfelejtettem hogy rendszergazda fiókkal futassam.
(#98156) darvinya: mintha nem lenne legális úgy, nem? Amúgy tegnap nekem működött...
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #98090 üzenetére
Ez mind nagyon érdekes lehet egy matematikusnak, egy gyártástervezésen élő embernek és mindenkinek, akit érdekel a téma mélye.
Mindenki másnak, ha úgy nézzük nekem is, az a lényeg, hogy a pénzemért, amiért x éve még megkaptam a tutit, ma egy kalap madárürüléket kapok. Hogy mennyiből mennyit és mit, azt totál mindegy. Az van, hogy 400 óvatos ciklus után fordulnak fel az akksik, mintha muszáj lenne. Sőt. Vannak olyan sajtós gépek amik lemennek 5-6 embernél, amikbe korrekciózni kell, mert már elég szépen döglik ki az akku bennük.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #98065 üzenetére
Ó bakker, pont a lényeg mellett menünk el. Azt hittem a sárga végére gondolsz. S közben nem vettem észre, hogy Tim eleve rossz fajtát linkelt. Abba fizikailag nem tud bedugni kerek thinkpad tápcsatit, mert ilyen kell oda:
Vagy itt egy másik, filléres ebayes [link]
Amit ő linkelt és amit most te mutatsz, az nem thinkpad táphoz való, hanem valami generik dc csatis töltő thinkpadesre alakítása lehet.
-
csubuka
addikt
válasz
darvinya #98054 üzenetére
+(#98055) Tim82: Áhhá. Oké, bocsi a kavarásért akkor. Értem már. Köszönöm szépen!
A Q2000M-el kell a másik borda akkor. Az valóban 55W-os, szemben a Q1000M 45 W-os kivitellel.
Badarságot írtam akkor vagy legalábbis a W520-nál a hűtő minden CPU-val okés, egyedül a GPU kiviteltől függ.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya #98037 üzenetére
a téglalap profilú is 3 pines, fyi
A thinkwiki szerint máshogy vannak az ellenállások a szögletesnél, ami azt jelenti, hogy maga az átalakító kell, hogy tartalmazza őket, így erre érdemes lehet figyelni, hogy valóban olyannak mondja magát, mint amilyen wattos a töltő [link]
Kerek
szögletes
-
törölt tag
válasz
darvinya #97990 üzenetére
Windows 10 van telepitve, kipróbáltam 8,8.1 verziót viszont ezek mindegyike a “legújabb” verzió. Sejtem, hogy a régebbi verziókban benne van az opció, a legfrisseb kiadásokból hiányzik vagy másnéven szerepel.
Megnéztem regeditben, nem találtam Hold & Drop-ot, program files alatt ugyanez.
Böngészőben keresve ilyen funkciót nem dobott ki ( előfordulhat, hogy más kulcsszavakat használtam ).
Széttárni tudom a karomat. -
csubuka
addikt
válasz
darvinya #97964 üzenetére
Persze jogos, hogy nem árt óvatosság. 3V természetesen okozhat kárt. De tényleg az is egy faktor, hogy részleteiben milyen az ESC belső kapcsolása.
Direktben természetesen nem szívattam meg a porszívóval. Csupán a környékét és kicsit elpörgetve, lefogva megszívva a porszívóval. Nem hagytam, hogy igazán felpörgethesse. Valamint a bordákat kívülről megszívva is próbálkoztam, de amúgy ez persze nem oldotta meg a gondot. Mindenesetre valóban korrektebb lehúzva szívatni
Természetesen, csak kétszer dolgozni semmiképpen sem akarnék. Megnézem hogy lesz időm a héten. Azért én gyakorlatlanként ezzel biztosan szívnék 1,5 órát.
-
csubuka
addikt
válasz
darvinya #97956 üzenetére
Hmm, valóban akár okozhatna ez gondot, de egy átlagos BLDC vezérlőelektronikát/ESC-t nézve addig amíg az indukált feszültség nem éri el egy beépített dióda nyitófeszültségét, addig nem igazán lehet gond. Utána meg ismét a pontos alkalmazott kapcsolástól függ a probléma nagysága.
Viszont mivel az 5V/"max kitöltési tényező" nagyjából 80/sec-es fordulatot eredményez, ezért a kézzel forgatás meg a minimális forgatás amivel a porszívó ügyetlenkedéssel elvoltam az minimális feszültséget indukál csak. Szélsőséges esetben lehet ebből baj persze akár, de kétlem, hogy most épp ez fennállt volna.
**Zajosnak nem zajos a venti mondjuk. Ellenben nem pörög fel bekapcsoláskor, csak kicsit később beindul szépen. Ha már addig lebontom a gépet, akkor csak tutire fogok menni, mert a bontási idővel már lesz ára a dolognak, így egy új venti tuti játszik akkor már.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #97960 üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy első generációs Core i-s Thinkpad-ekre vonatkozóan gyakorlatilag nincs más opció, mint az angol nyelvű Thinkpad-fórum által készített index-oldalon keresztül letöltött HMM-ek pdf-ben. Ez van sajnos.
Egyébként igen, a HMM az, ami mindig "meglesz", ismerve Lenovóék hajlandóságát a saját support-oldaluk időnkénti szétbarmolására, de jelen pillanatban ez az online változat is működni látszik.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #97958 üzenetére
A korábban már amúgy többször is írt "a már nem támogatott modellek lekerültek az oldalról"-mondatnak szerinted mi a jelentése? Komolyan kérdezem, hátha én nem írok elég jól magyarul.
Igen, irónia.
Amúgy veled ellentétben én konkrétan megnéztem, hogy pl. a T410-nél a "battery removal" valóban a T410 akku eltávolításhoz visz-e.
-
Tim82
félisten
-
csubuka
addikt
válasz
darvinya #97944 üzenetére
Köszönöm szépen a további részletezést!
Hmm, értem. Akkor inkább szívattam, nem fújtam. Hátha elmegy még egy kis ideig. Addigra meg berendelek egy új ventit és ha már szétszedem jobban, akkor mindenképpen azzal rakom össze, nem újrazsírozottal.
Amúgy ezeknke a gépeknek max fordulató ventivel kéne indulniuk? Nem figyeltem meg eddig. Nekem totál csendesen indul és később kezd felpörögni fél perc múlva. Lehet, hogy gyíkja van, mert menet közben kicsit ugrándozó hangja van, hogy fel-le változik a fordulat úgy, hogy amúgy nem kéne. De az is lehet, hogy eddig nem figyeltem most meg nagyon nézem.
Á, így már addig nem nyukszom amíg nem lesz cserés.
*Konkrétan maxra kiakasztva, "64" állásban be-beesik a fordulat, akad ez még most is, zsírzás az csak időleges gyógymód lenne amúgy is gondolom.
Az érdekes az, hogy nincs csapágyas hangja amúgy, lehet, hogy a motorjába ment meg valami vagy szimplán szösz ment a rotor és a tekercsek közé és az visszafogja?
-
csubuka
addikt
válasz
darvinya #97942 üzenetére
Felpörgött szépen 5V-ra direkt rákapcsolva!
Amikor a gép működése közben leállt, akkor éppen pl 32xx fordulatot mutatott, hiába állt éppen zérón valójában. Szóval nem zérót mutatott, ami miatt letiltódott.
Ugyanakkor most a megjáratás után visszatéve jó.
Annyit tettem még, hgoy mindent kisütöttem, bekapcs gomb többszöri megnyomás, BIOS elem lehúz, bekapcs gomb többszöri megnyomás. Egy nap várás. És most hibátlan. Lehet a BIOS-ban kotyvasztódott meg valami. Tudnék rátolni egy BIOS update-et, csak korábban a whitelist-es BIOS opció miatt nem akartam a legfrissebbre frissíteni, hátha az megszüntette volna a kiskaput.
Ugyanakkor egy porkifúvatást tolok rá, ráfér.
Lehet éppen akkor minimum fordulaton nem tudott elindulni (mondjuk szerintem ez is max fordulatszám "céllal" indul, de gondolom nem túl jó a nyomatéka startkor). Vagy valami akadályozta az átlagnál jobban és azért letiltotta magát, ugyanakkor a külső tápot ez nem érdekelte és nagyobb áramot tudott adni neki akár. Valamint a külső táp olyan 5,3V-ot adott neki, as is lehet segített neki kitörni a gondból.
-
thomasvold
őstag
-
válasz
darvinya #97770 üzenetére
Tele a net hasonló sirámokkal, nem gondolnám, hogy mind döglött.
Plusz van itthon egy i változat is ugyanebből a gépből, annál is ugyanez van.fatty: mi az a 2520?
X230-ra biztosan nem megyek, a billt nem tudnám vállalni. Meg ugyan milyen indok már, hogy business, nem volt szempont? Egy videóhívást ne tudjon az ember megejteni normális minőségben? Pedig az business use.
Plusz eddig az összes business notim elfogadhatóan szólt. Tényleg nincsenek nagy igényeim, nem egy mélynyomós plusz peremhangszórós setupot várok, csak két hangszórót, amik képesek szólni. A W520 is tudta abszolválni, pedig ugyanez a generáció.
-
-
magellan2600
tag
válasz
darvinya #97707 üzenetére
Nem, induláskor soha.
Abban nyilvánul meg a dolog, hogy használat közben előjön a throttling, valamint néha ki is kapcsol. Előbbi gyakoribb, és egy újraindítás segít rajta. A kikapcsolás ritkább, de az meg a semmiből jön, minden előjel nélkül. De van, hogy 2-3 hétig egyik gond sem jelentkezik. (általában 0-24-ben megy a gép, ritkán van kikapcsolva) Nem nagyon találok logikát benne, mert elég random módon történik. Illetve egy dolgot vettem észre, hogy ha alvó állapotból van a gép felébresztve, akkor 1-1,5 napon belül törvényszerűen van egy kikapcsolás.
-
Xero
nagyúr
válasz
darvinya #97693 üzenetére
Pont most volt egy ügyfelem. Kb heroin árat kérhettem el egy mainframe-en futó cobol megoldás migrálására költséghatékonyabb platformra. Egyszerűen senki nem mert hozzányúlni. Minden ami régi tudás vagy eszköz, azért simán lehet szemtelenül sokat kérni. Ez is kb 20-30 éve ott állt. Aki értett hozzá, már kb 15 éve elment a cégtől.
-
Frawly
veterán
válasz
darvinya #97633 üzenetére
Az ki van zárva, hogy ha fent van egy Win7 egy partíció nélküli HDD-n. Min. 1 partíciónak lennie kell, de az is lehet, vagy vagy 3 van a lemezen, ellenőrizd a Windows Lemezkezelő-jében. A Win10-nek le tudsz csippenteni helyet, a Win7-es partíció zsugorításával, meg lehet oldani adatvesztés nélkül. Utána meg telepíted a Win10-et az új partícióra, mikor kérdezi, hogy frissítse-e a fent lévő régebbi Windowst, azt nem szabad neki megengedni.
De jobban jársz, ha vársz egy kicsit, amíg nem lesz pénzed egy olcsó 120 gigás Kingston A400 SSD-re, vagy valami más használtra hasonló árban, általában pendrive áránál nem sokkal többért hozzájuk lehet jutni. A Win10 alá nagyon kell az SSD, HDD-ről tarkónlövés lassúságú, fut, de használhatatlan, már az is elég, ha boot után a frissítéseket keresi a rendszer, 100%-ra bepörgeti HDD-n a lemezhasználatot, csak úgy kapar a szegény mechanikus meghajtó, te meg semmit nem tudsz mellette csinálni percekig, akkor sem, ha végül arra jut, hogy nem talált frissítéseket.
-
Xero
nagyúr
válasz
darvinya #97644 üzenetére
Csak egy hirtelen példa volt, de zsákszámra van WD, Seagate, stb is 10e alatt. A dilemmát persze megértem, de a leírás alapján nem youtube nézegetős felhasználásra kellene. A termelő eszközt pedig meg kell fizetni nincs mese. Ha nem hoz instant bevételt, akkor pedig a projectet is úgy kell tolni, ütemezni a hozzá szükséges kiadást.
Na de nem vauzok bele, ez mindenkinek a saját dolga.
Én mindenképpen valami plusz tárolóhely irányába indulnék el. Ráadásként, ha olyan adatbázis lakik valahol ami pótolhatatlan, akkor pláne felelőtlenség egy darab lemezre bízni a dolgot. Nálam pl az aktív projectek fent vannak SSD-n, HDD-n, házon belül NAS-on, offsite NAS-on és snapshotok is vannak HDD-n, tűzálló páncélban ha beütne a kaka. Az ilyesmivel nem jó bohóckodni.
(#97647) Tim82: Egy kisebb winyó és egy keret ára annyi mint egy 500-1000GB-os lemezé kb apróról. Persze jó megoldás ez is, csak az USB szűk keresztmetszete miatt megint csak nyögvenyelős lesz a történet.
-
carr
őstag
-
-
Xero
nagyúr
válasz
darvinya #97642 üzenetére
Ha bevételt generálsz vele, akkor nem értem miért nem vásárolsz egy nagyobb lemezt és lakod be azt két külön rendszerrel.
A virtualizáció ennyi erőforrással ön tökön szúrás. A 440s-en még én is hatszor meggondolom 12GB RAM-al, hogy ráröffentsek 1-2 virtuális környezetet vagy sem. Sőt, ha nagyon úgy van pár teszt rendszerrel a 2700x, 32GB kombót is tudom fektetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 25
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest